Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz ridiculous #93499 üzenetére
M-FLASH
Conveniently flash or upgrade the BIOS in a few minutes from the CMOS Setup Utility.“ A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!”
-
ridiculous
aktív tag
Be lett építve a rendelt MSI B450 TOMAHAWK MAX alaplap, annyi a bökkenő hogy elég régi BIOS van rajta AIDA64 szerint.
Mivel én sosem frissítettem BIOS-t adódik a kérdés hogy miként tudom ezt megtenni?
MSI Live Update 6 progival is lehetséges lenne?
Jelenleg a pirossal bekeretezett van.[ Szerkesztve ]
[ [ [ Pain...Death...Nothing phases me ] ] ]
-
bartos96
tag
MSI b450m mortar max vagy b450 tomahowk Max a jobb stabilitás szempontjából?
-
szasanyi
félisten
válasz metrion #93492 üzenetére
Szerintem teljesen jó. Ez már nem a régi, piros-fekete "sárkányos" BIOS de jobban áttekinthető és minden - a tuning szempontjából is - lényeges állítási lehetőség megtalálható benne.
Szinte mind ilyen (jó, van pár amin csak 1x 8PIN tápcsati van) de nem kell megilyedni, nincs rá szükség. A tápomon nincs +4PIN tápcsati a laphoz, tehát ha akarnám sem tudnám bekötni. És többen nem használják mint akik igen mert még a "nagyobb" tuninglapok is mennek rendesen anélkül.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
sziasztok!
én is nézegettem az alzánál az ryzen 2700-at, ehhez keresek lapot, azonban van egy gariból visszajött g.skill aegis 3000mhz-s kitem (2×8gb), amit felhasználnék.
a MSI B450M MORTAR és az asus PRIME A320M-K qlv listáján találtam meg a ramot, jól gondolom, hogy az msi lap, amivel jól járnék?
szerk: msi b450 gaming és gaming plus listájában is ott a ram.köszönöm a választ!
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
nagyúr
Amennyiben tényleg az RX580 a kevés, akkor egy erősebb VGA-t.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Zen_Ronin
tag
Sziasztok!
Sajnos hiányos a szakmai angol tudásom, ezért hozzátok fordulok.Mit takar az AMD StoreMI pontosan?
Megéri használni?
Mik a feltételek? Új SSD kell hozzá, vagy a meglevő /amin a Win 10 rendszer van/ megfelelő?
Ha "telepítem" akkor nem fogja törölni a Win10-et?Köszönöm a választ!
-
Paxker315
addikt
topikgazdai kérdés:
B450 deszkák 3950 alatt.Videóból az jött le: ASUS BIOS új gen ryzenekhez KUKA. Giga Aorus& STRIX lap VRM-el lehet gond, cserébe jó drágák. B450 Tomahawk (MAX) továbbra is választandó. főleg Utóbbi.
Hogy tudta az ASUS így eltolni a BIOS-t? A "stock" fogyasztás, hőmérsékletek beszédesek. Úgy adja a feszt a procinak, mintha a világbéke múlna rajta, aztán persze jön a throttling. Érdekes videó.
Úgy látom, az MSI A-pro max, B450 Gaming Plus MAX és Toma MAX lesz a három legnépszerűbb B450 deszka a közeljövőben...
-
Piftuka
veterán
válasz Milka 78 #93461 üzenetére
"Hozzáteszem mivel nem pro user/oc üzemmódban használnád a lapot, így simán megfelelhet a Giga is, kiforrott lap, nem lesz gond a stabilitással."
Nagyon szépen köszönöm az info-t!
Olvasgattam közben, keresgéltem, és megtaláltam ezt az alaplapot is: "BIOSTAR Racing X470 GTA"
A céget ismerem még abból az időből, amikor nem csak 6 alaplap gyártó volt a piacon; egyike a legrégebbi taiwan-i IT multiknak. Anno volt jó pár igen korrekt alaplapjuk.
Azt viszont nem tudom, hogy manapság milyen minőséget produkál.
Ismered, ismeritek ezt a típust? Megbízható, jó minőségű cucc?
Ugyanis van rajta PCI sín. Az egyetlen 2. gerenrációs Ryzen lap, amire került ilyen csatoló."Aquila non captat muscas."
-
Szinyák
őstag
Sziasztok.
Véleményeteket kérném alaplap ügyben jelenlegi konfigomat váltaná R5 3600 menne bele többi alaktrészt profilomba megatláljátok. Et a két lap maradna a szórásban.
1. Gigabyte Aorus X570 Elit 2. Asrock X570 Steel Legend
Giga bios mennyire összetett el lehet benne igazodni , vrm , hűtés , garanciális problémák stb minden hasznos infó érdekel ..
Köszönöm előre is a segítségeteket.
Üdv.
Szinyák
-
varmi2
nagyúr
Nincs egyik am4-s lapon sem 2db pcie 3.0 x16. Akkor sem ha látszatra van. Nincsen bekotve, mert a platform nem tartalmaz annyi pce sávot, hogy lehessen. Legjobb esetben, van 1db x16 ami tényleg annyi. De ha teszel a. Másik x16-ba is,akkor már csak x8 x8 mind kettő. A két vga meg felejtős.
[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
sb95
csendes tag
Ryzen 7 2700-hoz keresek lapot és már egy ideje nem folyok annyira bele hardver témákba, szóval kikérném a hozzáértőbbek véleményét / ajánlását.
Jelenleg ezt a lapot néztem: [link] Alzán kuponozva 25k.
Néhány főbb szempont:
- Árban olyan 25-28k körlül jó lenne megállni.
- Támogassa a CrossFireX-t és legyen legalább 2db PCI Express x16 csatlakozója is. Jelenleg egy sapphire rx 580 4gb nitro+-t használok és nézegetve a vga árakat, lehet azzal járok a legjobban, ha beszerzek emellé még egy ugyanilyet.
- Legyen benne M.2 slot[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz _Atesz #93472 üzenetére
Jaja...csak olyan tdp kerettel nem tartja a boost órajelet és szépen visszaveszi magát a sárga földig ha kap egy komolyabb terhelést
Kitolt tdp limittel és egy kis alulfeszeléssel simán el lesz egy i7-el az i9 alá meg tessék más lapot választani, mert az i9 és a 65-ös tdp (a 95 is) egy mondatban még viccnek is rossz. -
Paxker315
addikt
-
_Atesz
addikt
válasz Paxker315 #93470 üzenetére
Egyelőre jól elvagyok egy 8100-zal, csak érdekelt, hogy a jövőben mennyirre lehet nagyot álmodni a deszkával.
Az i7 9700 az intel oldala szerint 65W TDP-vel rendelkezik, azt gondolom alulfeszelés nélkül is lazánvinnie kellene, sőt, ugyanúgy 65W TPD-s az i9 9900-as proci is. -
_Atesz
addikt
Üdv
Érdeklődnék, hogy egy Asrock B360M PRO4 alaplap maximálisan mekkora procit visz el power limit nélkül? Tehát a rajta levő VRM-ek ki tudnak-e szolgálni teljes mértékben egy 9700, vagy 9900-as procit? (tuning nélkül értem természetesen)
Egyáltalán mennyi VRM van rajta / hány fázis (x+y)? Mert egyelőre nem találtam adatot.[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz palfitom #93465 üzenetére
Fejezetek az egyszei user könyvéből. Ő még átlagon feletti, legalább a fórumot megtalálta, mert Átlag Károly egyből jön az "ez sz@r, elálok a vásárlástól" és hasonló szövegekkel. Mentségére legyen szólva, hogy az apu-k később jöttek ki és egy rakat Ryzen 2000 kompatibilis lap nem is indult vele.
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
válasz palfitom #93465 üzenetére
FatCutter fórumtag mindig felhívta a figyelmet erre, hogy az A320 még drágább lehet egy belépő B450-től, ha BIOS-t kell frissíteni hozzá, hogy kezelje az APU-kat. így lesz 3k-val drágább egy fapados deszka, mikor egy B450M HDV, B450M S2H mellett nem kellett volna azt a kört lefutni.
-
palfitom
félisten
Ismét egy példa arra, hogy az alaplap dobozán lehet bármi (itt pl. Ryzen 2000), egyáltalán nem garantált, a felirathoz tartozó megfelelő BIOS. Kellett hozzá BIOS-frissítés.
Eddig sem hittem a matricázásban, ezután is kételkedni fogok a mögöttes tartalomban.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz gyimger #93455 üzenetére
Ahogy VGNGR kolléga írta, add el gyorsan a procit, és válts i5-9400F-re (~48k a bolti új)!
És, hogy ON is legyek, a 9400F alá lap pl. Asrock B365M Pro4 / B365 Pro4.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Milka 78
nagyúr
válasz Piftuka #93452 üzenetére
Sajna nem, e téren az MSI puritánabb, de ezért is mondtam a hangkarit hozzá.
Mivel nem akarsz tuningolni nincs olyan nagy különbség, de az MSI-hez képest az a Giga egy gyengébb és melegedős vrm résszel van megáldva (jobb minőségű mosfet mi?), faék egyszerűségű biossal. Mint mondtam arra jó, hogy berakod "oszt mén", de az MSI egyértelműen jobb eresztés. Viszont az tény, hogy felszerelés terén jobban megfelel neked az Aorus.
Mint mondtam az egész marketing maszlag...erősebb csatlakozó tűk? Gyááá...nem kell hajtogatni, nem is értem
Dupla forrasztás...really?
Hozzáteszem mivel nem pro user/oc üzemmódban használnád a lapot, így simán megfelelhet a Giga is, kiforrott lap, nem lesz gond a stabilitással. -
gyimger
őstag
válasz gyimger #93455 üzenetére
Az elmúlt másfél órában arra jutottam, hogy 200-as széria, H270 vagy B250 lesz a befutó! Azért ha nem értenétek egyet, megírhatjátok! Köszönöm!
"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
gyimger
őstag
Sziasztok!
Alaplapot szeretnék venni, eddig egy i7-6700 SR2L2 és 2x8 GB DDR4-es (márkát passzolom) RAM áll rendelkezésemre, a méret mindegy, egy nagy, Corsair 500r gépházban elfér. DVI, HDMI van jelenleg, de nem ragaszkodok a DVI-hez, elől-hátul USB 3.0 portok kellenek, ilyesmi. Viszont 5.1 hangrendszernek kellene hely. A processzor biztosan lesz majd erősebbre cserélve, de még odébb van. Szín, tuning, pipere nem izgat.
Remélem, hogy tudtok segíteni! Köszönöm! :)"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
Paxker315
addikt
válasz Piftuka #93452 üzenetére
X470 támogat SLI-t, meg néha adott fantázianevű X470-es lap hatékonyabb VRM hutessel rendelkezik. A felhasználók 90%-a teljesen jól elvan B-s lappal.
Az MSI A-pro kifejezetten jól sikerült, ajánlott lap. Teljes körű BIOS, felhasználóbarat, erős VRM hűtés. Tkp ott teljesít kiválóan, ahol a GB B450-es lapok elvereznek.
-
Piftuka
veterán
válasz Milka 78 #93439 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a választ! Hadd kérdezzek még néhányat...
"MSI B450 A-PRO MAX/GAMING PLUS MAX/TOMAHAWK MAX felszereléstől függően."
- Pontosan mi a különbség közöttük? Egyik sem létezik jobb hangchip-pel, és SPDIF csatival?
"A felsoroltak nagy része marketing az ssd hűtő meg jó dolog"
Én azokra a funkciókra gondoltam, amiket pl. a "GIGABYTE AORUS B450 Pro" adatlapján sorol fel a gyártó.
Például az erősebb csatlakozó tűk (PIN-ek), a megerősített memóriafoglalat, hogy ne hajoljon meg, a dupla forrasztású PCIe foglalat, jobb minőségű MOSFET-ek, stb.
- Az MSI-hez képest ezek az "AORUS" lapok mennyire stabilak, és megbízhatóak?
- Illetve látom mindkét cég honlapján, hogy ugyanaz a fantázianevű modell létezik B450, és X470 chipsettel is.
--> Utóbbi miben tér el az előbbitől?"Aquila non captat muscas."
-
marquuard
veterán
Heló, B450 Gaming Plus MAX és Tomahawk MAX közül mindegy melyiket választom? Utóbbin van USB C, ez legkevésbé sem érdekel.
PSN ID: marquuard
-
Milka 78
nagyúr
válasz zovifapp111 #93443 üzenetére
Kérek beép fotót!
-
szabessz
tag
Sziasztok!
Ezt a alaplapot néztem ki 3800X vagy 3900X-hez:
CROSSHAIR VII HERO
Szerintetek jó hozzá?
Ebbe a lapba menni fog következő generációs ryzen is vajon?
X570 néztem de sok mindent valószínű nem használnám ki.
Olvasatok alapján venti se túl jó megoldás,sajnos sokszor zajos tudd lenni. -
Paxker315
addikt
válasz kocsiska15 #93444 üzenetére
sajnos csak 29 magasságában. Bár ezekhez is ryzen 3000 ready bios jár talán, de, nem vennék rá mérget. Nem értem, miért nem lehet MSI B450M Gaming Plust kapni már Bazooka plust sem látni, pedig az még jobb lap lenne...
-
kocsiska15
tag
válasz palfitom #93442 üzenetére
te itt is megtalálható vagy?
Fogalmam sincs - a logikám annyi volt, hogy kicsit "gugliztam" és megnéztem az adataikat, aztán úgy láttam, hogy az F-es verziónak eggyel kevesebb USB-je van, meg ilyen apróságok. Mivel az árban minimális a különbség azt hittem, hogy gyak. csak dizájn... De éppen ezért említettem meg, hogy ha rosszul látom (ami valószínű volt..) akkor valaki kijavít!
Értem - csak az a baj, hogy fogalmam sincs mi lesz pár év múlva. Lehet, hogy tuningolni akarok majd? Tudod, hosszú távra tervezek... szóval azt szeretném elkerülni, hogy akár később is gond legyen ill. nem akarok "alá lőni" a dolgoknak, inkább rászánnék párezret még valahogy azt hiszem. Ez esetben a Mortar Max a következő ajánlott kategória..? (kicsit húzós árban). Esetleg a kettő között egy korrekt megoldás?
-
palfitom
félisten
válasz kocsiska15 #93441 üzenetére
Mi a baj az F-es verzióval?
A simához legalább P3.30-as BIOS kell, hogy felismerje a Ryzen 3600-at, tehát jó eséllyel frissíttetni kell. (az F-eshez nem kell frissítés)
Arra pedig mindkét lap jó, hogy "belerakod és használod". A Mortar MAX egy más kategória, de főleg tuning esetén lene előnye.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
kocsiska15
tag
Hali, hozzá nem értőként egy új PC-t rakatok össze, a kérdésem az, hogy szerintetek az Asrock B450m Pro4 („F” nélkül) korrekt választás lenne-e?
Illetve nem lenne-e gond az alábbi konfiggal ha ezt a lapot választom:Az elméleti config: Q300L ház (mATX) + 2 venti, valszeg 140mm, Ryzen 5 3600 proci (+hűtő), 2x8 GB Ripjaws (3200 Mhz), valószínüleg Bitfenix Formula 550W táp, Patriot Viper VPN100 SSD (512 GB), Toshiba P300 HDD (2T), RX 5700 Sapphire Pulse 8 GB VGA [+ ehhez jönne egy AOC Q3279VWFD8 monitor.]
Az eredetileg kiszemelt Mortar Max-ot cserélném le erre, az ára miatt – szóval ha alternatívákról lenne szó akkor a Pro4 árkategóriájában gondolkodnék ha lehetséges (és ha megfelelő persze!)
Ami a „tuningot” vagy ilyesmit illeti: mint azt írtam nem értek különösebben a témához, úgyhogy magamtól nem valószínű, hogy „belenyúlkálnék” a dolgokba és igazából nem is nagyon szeretnék (hacsak nem éri meg tényleg)
A kinézete abszolút hidegen hagy, viszont hosszú távra tervezek.
Esetleg van bármi amit tudnom kéne? pl. kell-e BIOS frissítést kérni (úgy tudom nem), a 3200-as RAMok rendben lesznek-e vele (bármit is jelentsen ez :D) ilyesmire gondolok. ismétlem: nem értek különösebben hozzá
Köszi!
-
Milka 78
nagyúr
válasz Piftuka #93434 üzenetére
Sajna a 400-as lapoknál már nincs pci csati így lehet azt a hangkarit elengedném.
Ha nincs oc tervbe akkor szinte bármilyen b450 megfelel, de én még is az MSI vonalon indulnék el. MSI B450 A-PRO MAX/GAMING PLUS MAX/TOMAHAWK MAX felszereléstől függően. Ezek stabil, megbízható lapok és egy esetleges proci cserénél se jönnek zavarba, simán lekezelik a Ryzen 3xxx palettát. Mivel alap szintű hangkari van ezeken a lapokon a maradékot hangkártyára költeném.
A felsoroltak nagy része marketing az ssd hűtő meg jó dolog (egyes melegedősebb típusnál), de én pl 2000ft-ért szereztem be külön. -
Milka 78
nagyúr
válasz zovifapp111 #93432 üzenetére
Kikiki innét Bélám!
Tomahawk MAX és abban el lesz akár egy 3800 is simán...és mivel burzsi is vagy vegyél 3600-at... VISZLÁT!!! -
Mercutio_
félisten
válasz Piftuka #93434 üzenetére
m-sata az gondolom m.2 sata akart lenni, mert az m-sata már megszűnőben lévő csatoló.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Segítsetek nekem, kérlek!
Közel 10 év után teljesen új gépet vásárolok. Ismét egy tartós, megbízható megoldást keresek!
Sok évig nem cserélném le; esetleg évekkel később egy erősebb processzor mehet bele.
A fórum többi "Milyet vegyek?" témájában is gyűjtöm még az info-kat.
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
Max. 50.000 forint, de nagyon örülök, ha ennél sokkal olcsóbbat is tudtok ajánlani!
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
Ryzen 2600x, vagy 2700 CPU
+ 2x8 GB RAM Dual Kit
+ Audigy 2 ZS Hangkártya
+ max. 1 db SATA SSD, vagy mSATA SSD
+ max. 2 db SATA HDD
+ 1, vagy 2 db SATA Optikai meghajtó
+ Seasonic 500-600 Watt-os tápegység.
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
ATX
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
Ez "speciális". Külön kifejtem lentebb.
5. DVGA-t vagy IGP-t ?
Sapphire Radeon Nitro+ RX570 vagy RX580
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
Soha
7. Használt, vagy új alaplap?
Új
8. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)
Nem
9. Jelszó:
Stabilitás, stabilitás, stabilitás (és kompatibilitás)
Tehát a 4. ponthoz:
- Van egy "Creative Audigy2 ZS" hangkártyám, és ehhez szükséges egy PCI slot, lehetőleg a lap alján
--> Ha ez nagyon leszűkíti a lehetőségeket, illetve manapság már nincsen ilyen alaplap, akkor fájó szívvel nyugdíjazom.
- Ebben az esetben viszont olyan hangchip-et szeretnék, amin van Optikai kimenet (preferáltan COAX, bár tudom, szinte esélytelen, mert TOSLINK-ot használnak a gyártók)
--> Ugyanis szeretném a Cambridge Soundworks DTT2500 hangfalszettemet/DD erősítőmet rákötni, és továbbra is használni.
Egyéb:
- A "B450" chipset vonalon jóban gondolkodom?
- Láttam, hogy az MSI és a Gigabyte büszkén hirdeti a saját megoldásait:
--> dupla réz fólia a PCB rétegek között
--> fémmel és plusz "pöckökkel" megerősített PCIe sín a VGA-nak
--> hűtőfelület az mSATA SSD-knek a slot felett
--> "Extra" minőségű kondik a hangchiphez
--> Aranyozott hangkimenetek
Nem tudom, hogy ezek a gyakorlatban mennyire számítanak "parasztvakításnak", illetve hasznosnak, de tetszik, amit olvastam róluk.
Bízom benne, hogy a fenti hozzászólásom kellően áttekinthető, és részletes ahhoz, hogy érdemi segítséget kapjak tőletek!
Köszönöm előre is!
Üdv: Piftuka"Aquila non captat muscas."
-
Mercutio_
félisten
válasz Milka 78 #93374 üzenetére
A B450-A PRO MAX miben "gyengébb" mint a Tomahawk Max? (összehasonlítás szerint nem HD audio kimenetek, pci-e x1-ből és usb 3.2-ből egyel kevesebbet látok, más nem tűnik fel )
Tuning (nem nagyon lesz, vagy csak minimális feszemelés), stabilitás, bios?Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
zovifapp111
senior tag
Sziasztok!
Ryzen 2600X alá 40k-ig milyen lapot érdemes most venni? Nem lesz oc, viszont az rgb csati az fontos
Köszönöm!Alig várom a tavaszi zöldelést!
-
RazoR
veterán
válasz szasanyi #93426 üzenetére
4 SSD-m van, 5 usb-s periféria, igazából ennyi. Alaplapi RGB csati is jó lenne, ha jól láttam az MSI-n van a sima és a címezhető is (de lehet tévedek). Nekem is az MSI a szimpatikusabb. Igazából az Asus a kedvenc, de Z390-ben nincs mATX amit hajlandó is lennék kifizetni.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
-
RazoR
veterán
Sziasztok!
mATX lapot keresek egy 9600KF alá
Ezek közül melyik lenne az ajánlottabb?
MSI MPG Z390M GAMING EDGE AC
Gigabyte Z390 M GAMINGLenne egy minimális OC is, de nem az 5.2 a cél.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz devil-k #93421 üzenetére
Eléggé korlátozod a lehetőségeket elsősorban az ITX mérettel, másodsorban az árral. Emiatt igazán csak egy, esetleg két választás lehetséges (ahol a 2. már nagyon necces):
1. ASRock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac
2. GIGABYTE B450 I AORUS PRO WIFI
Kell a B450 a Ryzen 3000-hez, akár most akár később. Nézd meg a lapokat melyik szimpi, milyen csatik fontosabbak, és persze milyen az AUDIO szekvciójuk.
A 3. esetleges verzió már jóval drágább.TESZT ahol van szerepel mind2 lap (ez konkrétan az AUDIO részét mutatja, de nyilván ott a többi benchmark érték is).
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz szasanyi #93420 üzenetére
Elnézést. Teljesen igazad van.
Szóval: zenehallgatás (Spotify, FLAC), zeneszerkesztés, internet, alap dolgok
- új
- max. 40.000 Ft
- tuningolva nem lesz
- a többi alkatrész még nem tiszta, de AMD processzorhoz
- Mini ITX
- nem fontos a kinézet[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Sziasztok!
Zenei dolgokhoz keresnék alaplapot, AMD vonalon. Milyen lapokban érdemes gondolkozni?
Cooler Master 110-és házba.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Paxker315
addikt
válasz MikaVejneGI #93416 üzenetére
Jé, névrokon. Megfelelő a Toma MAX, Crucial Ballistix Sport 3200-as RAM-ok nagyon jók szoktak lenni Ryzen mellett, második generációval is! Nézd meg őket is.
-
MikaVejneGI
aktív tag
Sziasztok.
Ryzen 2600 x cpu-hoz megfelelő lenne egy MSI B450 Tomahawk Max alaplap ,3200 -as ramokkal? Vagy egy Asus ROG STRIX B450-F GAMING ?
Köszi előre is.[ Szerkesztve ]
Steam ID: MikaVejneGI , PSN ID: MikaVejneGI mindenhol másutt: MikaVejneGI vagy ATis_HUN
-
törölt tag
Sziasztok!Elnézést nem közvetlenül ide tartozik,de az Asrock Steel Legend alaplapnál a Biosba,hogyan lehet azt beállítani,hogy a processzor ne 3600 Mhz-n menjen ha épp nincs használva a gép?
-
Paxker315
addikt
szia! Csak alza játszana? Mert, ha később lehetséges 4.th gen proci, én MSI MAX szériából vennék vagy B450 A-Pro MAX v B450 Gaming Plus MAX lapot.
-
pecze
aktív tag
Ryzen 7 2700-as procihoz melyik lapot ajánlanátok? Nem lesz húzva, semmi extra igényem nincs, csak menjen benne. 3000-esre nemigen fogom cserélni, legfeljebb 4000-esre ha lesz olyan. Melyiket válasszam?
ASROCK B450 Steel Legend
MSI B450 GAMING PLUS
ASUS PRIME B450-PLUS -
Milka 78
nagyúr
válasz szabessz #93400 üzenetére
A Giga vrm-ben nagyon karaj, kb az egyetlen értékelhető 400-as lapjuk. Nekem kicsit kaotikus volt a biosuk, de ez szokható. Ezen felül pusztulat drága, ugyan akkor jól felszerelt lap.
Bosfrissítéssel kérd, mert több lépcsőben kell ezt is frissíteni és könnyű mellényúlni.
Mondjuk ha a dobozon van egy szép Narancssárga "Ryzen 3000 Ready" felirat akkor otthon is elvégezhető ez a művelet...minden esetre egy kérdést megér.
Ahogy olvasgattam elég sok hibát javítanak bennük, de sajna minden gyártó küzd a 400-asokkal.Az X570-nél nem vágom hogy mely lapon van előlapi Type-C kivezetés, viszont a Giga, Asrock és MSI lapjain különböző módon állíthatók a chipset venti fordulatszáma. Talán az ASrocknál van passzív is ha jól rémlik. Az Asusnál nem tudsz belenyúlni a vezérlésbe ( bár ígéret vilt rá), ha csak nem jött ez irányú frissítés. Én nem tartom hangosnak, de ez relatív és pl full csendes környezetben még nem halóztam meg...viszont van pár Prime-P, Prime Pro és TUF tulaj a Ryzen 3xxx topikban.
Egy 500-as lap kimelt prioritású minden gyártónál és sanszosan hosszabb távon lesz támogatva.
Különben van aki 3900x-et hajt egy B450 Tomahawk MAX-al ami a másik véglet, de egy fapados Asus X570 Prime-P vagy Gigabyte X570 Elite is simán elég mindenre, már ha a felszereltségük megfelelő a számodra. -
Milka 78
nagyúr
válasz ridiculous #93404 üzenetére
Ha nincs benne akkor nem garantált a megfelelő működés, de így hogy már tudjuk, hogy Aegis a szóban forgó no para. Az MSI lapokban eddig nem nagyon volt velük gond.
[ Szerkesztve ]
-
ridiculous
aktív tag
Remélem is.. a "Memory by RX-1X00" - nál nincs ott (R5 1600-am van), de a "Memory by RX-2X00" listán már szerepel, szóval remélem igazad van és az első generációval is működni fog.
-
MZsoltee
veterán
válasz ridiculous #93404 üzenetére
De fog, csak az MSI nem teszteli le az összes létező ramot a lapjaiban. (Más alaplapgyártó se csinál ilyent).
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
ridiculous
aktív tag
Akkor nekem nem fog működni a G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GISB az MSI B450 TOMAHAWK MAX?? (lapot már lerendeltem, de a hivatalos oldalán nem szerepel a support list-ben)
-
WayneGace
őstag
Sziasztok!
AMD Ryze 2700, GeForce GTX 1660 Super és G.SKILL 2 x 8 GB DDR4 3200MHz CL16-hoz
milyen alaplap ajánlott? A lényeg a megbízhatóság és az ár/érték lenne. Nem akarok tuningolni. Fontos, hogy 6 db sata csatlakozó legyen rajta.Köszönöm a választ.
[ Szerkesztve ]
BestSecret invitációt privátban adok.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250G GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI Z370 GAMING M5 Z370 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SK Hynix memória - eladva, értékelésre vár
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX Z270-I GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest