Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroni1
veterán
válasz Paxker315 #95595 üzenetére
Mondjuk nem az volt az alap kérdés, hogy mit vegyenek helyette, hanem az hogy a három inteles lapból melyiket. Ebből én arra következtetek, hogy az illető vagy elkötelezett az intel mellett, vagy már megvan a proci ami mellé lapot keres.
(Ettől eltekinte én is egyetértek a tanáccsal, hogy ha most szerzi be a cuccait akkor inkább AMD vonal, sőt én saját igényeim esetén még meglévő intel CPU esetén is inkább bíbelődnék az eladásával és térnék át AM4 alapokra..)
-
Paxker315
addikt
válasz TechN7ne #95592 üzenetére
Várj. Te most azt sugallod, hogy aki AM4-t választ pl 3800x& B450 kombival, az "lentebb adta a mércét ", és inkább olcsóbban jóval gyengebbet vett? És jelentős hátrányt szenved? mert innen úgy tűnik.
Mennyivel gyengébb egy 3800x&40 ezres b450 lap, mint egy 9900kf&70 ezres z390 kombi? 🤔 nem offolok tovább, én nem vennék egy kifutó platformot most.
[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
válasz Paxker315 #95588 üzenetére
Miért nem?
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
gubisadam
aktív tag
Sziasztok,
köszönöm az ajánlást, beszereztem egy Gigabyte Z390 UD M alaplapot. Memória szépen 3000 Mhz-n fut. Egy i5-8600 van benne. Elvileg, én nem állítottam neki semmilyen extra dolgot, viszont olyan mintha a CPU folyamatosan 4Ghz-n menne.
biosban minden auto-n van.Miért lehet ez?
-= Suzuki SX4 S-cross 1.4T 6aut - i5-13500 / MSI PRO B760 / GW 2060S =-=-
-
Paxker315
addikt
válasz BogyóBP #95587 üzenetére
Akkor legyen aorus Pro. A Master ugyan jobb, de ár:értékben szerintem az Aorus Pro kiváló megoldás.
Bár én nem vennék 2020 közepéhez közelítve 1151v2 deszkát
De azért kb. jó lenn' tudni, milyen proc alá menne, tervez-e OC-t, milyen ársávban gondolkozik. Az aorus prot azért ajánlottam, mert "kis pénzért" van, és jó.
[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Ismerősöm alaplapot szeretne vásárolni és 3 alaplap közül szeretne dönteni de nem tud.
msi z390 ace
asus z390 prime-a
gigabyte z390 aorus pro vagy masterASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
sony309
őstag
Üdv, sziasztok!
Ha rossz helyen teszem fel a kérdésemet, akkor irányítsatok oda kérlek, én nem találtam jobb topikot, köszönöm.
Jelenleg az alábbi konfiggal rendelkezek:
MB: Asus P7P55D
CPU: Intel(R) Core(TM) i5 750 (2.67GHz)
VGA: ASUS HD 5770 CUCore (1 GB)
RAM: 4x2 GB (DDR3 - Dual channel)
HDD: 2 x 2 TB HDDEzt szeretném cserélni/fejleszteni, ebben kérnék segítséget.
Úgy gondolom, hogy először cserélném az alaplapot és a processzort, talán még a memória cseréje is beleférne a keretembe.
Utána jöhetne a VGA.
Semmi extra felhasználás, valószinüleg újra elkezdenék játszani.
Egy időtállóbb lapot szeretnék, amit talán nem kell 5 év múlva cserélnem, processzor és/vagy VGA cserével fejleszthető.
Úgy érzem mellényúlás volt részemről a 1156 tokozás, ezt nem szeretném újra elkövetni.
De ha azt mondjátok, hogy fejleszthető a jelenlegi konfig akár egy gyorsabb/nagyobb memóriával és jobb VGA-val, akkor arra is vevő vagyok.1. Mennyit szánsz az alaplapra? 30 eFt környéke
2. Milyen hardverek alá szeretnéd? Ryzen 5 (4-6 mag) vagy más, amit javasoltok
3. Milyen méretű lapot szeretnél? ATX
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? USB 2/3, SATA 2/3, PCI, PCI-E és még nem tudom
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni? Egyelőre DVI
6. Szeretnél tuningolni vagy nem? Biztosan nem
7. Használt, vagy új alaplap? Használt is lehet
8. Fontos e a lap kinézete? Biztosan nem
+1: Esetleg szeretnél CF/SLI-t? Biztosan nem
Előre is köszönöm a segítséget!S3x, hifi & rock and roll
-
nagyúr
válasz Kleroo #95578 üzenetére
Ezt sasold meg, van rajta, és ALC1220 a hangkodek, ez azért már nem rossz.
Bár ez 50k +.
ASUS ROG STRIX B450-F GAMING, 40k magassága, ezen is van és ez is 1220-as hangkodekkel van.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
palfitom
félisten
6 napos kérdésre reagáltál, ráadásul se a ram, se a hűtés nem e topik témája...
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
uPál
újonc
válasz pumpin26 #95488 üzenetére
Szia! Két észrevétel.
1) Miért 4x4-es ramban gondolkodsz és miért ilyen alacsony órajelben? Ez a Ryzen 3700x fényében érdekes. Helyette 2X8GB, minimum 3200Mhz-es ramban gondolkodnék.2) Miért a Kraken x72?
Helyete egy Noctua vagy egy BeQuiet annak a fél árából. Ezek 5+ évig gyönyörűen teszik majd a dolgukat, ellenben AIO típusú vízhűtőkkel melyekre már nem lehet ezt magabiztosan kijelenteni. Amit itt megspórolsz azt tolhatod az alaplapra -
Kleroo
veterán
Sziasztok!
Egy full standard ATX-es lap érdekelne. Ryzen, B450 vonalon. Minél olcsóbban.
Semmilyen feature nem érdekel, kizárólag az, hogy épkézláb hangot tudjon magából kipréselni. (Xtreme music dedikált kártyám van, de PCI már halott, nem érzem létjogosultságát 2020ban is 30-40ezret külön hangkártyára költeni, inkább legyen 5-10k felára a lpanka, és kész, tudja amit kell.)
Első tipp az ASUS TUF B450M PRO GAMING lenne. Hasonló 35-40k magasságában van valami jobb hangó lap? (fejhallgató, és erősítő is menne róla analógon. optikai kimenet is kéne)Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Milka 78
nagyúr
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Milka 78 #95569 üzenetére
Tudott (reméli) és
Bevált a motyó, gyönyörűen teszi a dolgát az ECC.Nem szükséges Pro-s Ryzen hozzá, legalábbis nálam nincs hibázás.
Amit elvégeztem:
- BIOS ECC OFF mellett addig feszítettem az időzítéseket, hogy kezdett hibázgatni Memtest alatt, de még boot-olt. Ez a pont elég későn jött el a defaulton felvett értékekhez képest (hülye B-die)
- rákapcsoltam erre a néha-néha picit hibázó RAM beállításra az ECC-t, reboot és linux kernel gyönyörűen jelezte, hogy hibázott és javította.
- komolyabb hibázósra még jobban feszítésnél már az ECC is feladta, azért ennek is vannak határai természetesen
- végül visszavettem ECC OFF mellett (hogy tudjam hitelesen stabilra tesztelni), megnéztem, meddig megy mert miért ne , kicsit lazítottam rajta betonstabilra és ECC ON-t ráadva végül BIOS-ban így meredt.user@DESKTOP:~$ edac-util -v
mc0: 0 Uncorrected Errors with no DIMM info
mc0: 0 Corrected Errors with no DIMM info
mc0: csrow2: 0 Uncorrected Errors
mc0: csrow2: mc#0csrow#2channel#0: 0 Corrected Errors
mc0: csrow2: mc#0csrow#2channel#1: 0 Corrected Errors
mc0: csrow3: 0 Uncorrected Errors
mc0: csrow3: mc#0csrow#3channel#0: 0 Corrected Errors
mc0: csrow3: mc#0csrow#3channel#1: 0 Corrected Errors
edac-util: No errors to report.24 tera ZFS-en ülök, szuperül bevált az ASUS lap (a VRM sem forró, kétbordás, oké, nem egy Mortar, de tök hűvösnek érzem két 800rpm-es 12cm-es házventi mellett, szóval vállalható lap, vagy csak az R5-3600 nem fűti agyon). Egy dedikált NAS motyóba bármilyen unregistered/unbuffered ECC UDIMM kiváló, ha a BIOS tudja bekapcsolhatóra (és nem csak úgy, hogy ismeri és kezeli a RAM-ot, de ECC off).
Gaming-re nem fontosak ezek, én is kb. csak egy AMD+ASUS ajándékcsomagnak tekintem a dolgot, amivel élek (ez workstation, ezen élek, nem dedikált NAS).
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
BogyóBP
addikt
válasz TechN7ne #95572 üzenetére
Sajnos ezekkel a képekkel nem lettem okosabb, de azért köszi.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
BogyóBP
addikt
válasz TechN7ne #95572 üzenetére
Milyen hangkártyád van?
-
-
xatos3
senior tag
válasz Milka 78 #95569 üzenetére
hát megfontolom, megnézegetem ezeket, de nem lenne jobb hp/dell/supermicro alaplapokat keresnem? akár bontottan is
[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
BogyóBP
addikt
válasz TechN7ne #95557 üzenetére
Már probaltam de nem az volt a gond. Amúgy a prime lapnak tudsz egy realtek audio conzol képet küldeni a Windowsbol illetve egy uefi logó képet? Elvileg Asust ir ki de nemtudom biztosan, a realteknel meg az érdekel hogy van e fejhallgato erositoje( 3 szintben állítható egy legördülő menüből: balansz, dinamikus, végső). Köszönöm. Amúgy az xi heron akármit akárhová állítottam mindig bohóckodott.
-
Milka 78
nagyúr
válasz xatos3 #95568 üzenetére
Én ezt találtam. A fórumtárs pont az ecc támogatás miatt váltott Asus B450m Plus Gamingre, hátha tud segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
xatos3
senior tag
válasz Milka 78 #95565 üzenetére
nekem ezzel az a fenntartásom, hogy unofficial az ecc támogatás, csak a ryzen pro procikra van éles valós tanusítvány
de azok meg kb beszerezhetetlenek[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
UFO1
senior tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni.
ASRock P67 Extrem 4 lapom sajnálatos módon elhalálozott. Vissza tettem ideiglenesen az ugyan ilyen típusú régi P43-at ami kis mokolás után el is indult.
Közben vettem egy ASRock Z77 Pro 4-et ez viszont csak a töltő képernyőig jut el.
Mikor próbáltam más proci más RAM és másik VGA volt benne mint az eredeti P67 konfigban de majd kipróbálom úgy is hogy a régiből mindent át teszek és csak a lap lesz új!
Win 7-em van és nem is szeretnék mást.
Mit tegyek hogy újratelepítés nélkül elinduljon a gép? Mindkét lap 1155.A válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz xatos3 #95561 üzenetére
ASUS TUF B450M-PLUS GAMING-ben tuti van eec támogatás volt is róla szó itt. Ebből kiindulva ránézhetsz a ASUS PRIME B450M-K-ra is (4 magos proci elketyeg benne), de érdemes csekkolnod a gyártó oldalán lévő manualt is.
A fentiek matx-ek az atx kategótriában szintén Asus b450 plus vagy plus gaming. -
viperabácsi
addikt
válasz Chaser #95538 üzenetére
[B450m Mortar MAX] -val mi a hézag ?
Oké , hogy nem a második helyen van a X16 sin , de azon kívül mindent tud amit szeretnél.[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
Paxker315
addikt
Sajnos oda csak "tier list", ami már ezer éve nincs frissítve & táblázatokban összeszedve a tápkör komponensei.
LTT tier list - nem frissül - jelenlegi lista: "nem érdekli" a szerkesztőt a 1151..
1151 v1 és 1151 v2 VRM lista
még részletek és AM4még hasznos:
részletes összehasonlítása AM4 deszkáknak [link]DE, szvsz a topik-összefoglalóval érdemes kezdeni, nem véletlenül lett megírva
Én csak bekopiztam a könyvjelzőim egy részét, nem rendelkezem átfogó tudással -
xatos3
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.Olyan alaplapot keresek amibe bele tudok tenni egy i3 vagy ahhoz hasonló teljesítményű AMD procit és BIZTOSAN képes kezelni ECC ramot.
ddr3 és ddr4 platform is érdekel, csak freenas fog rajta futni sok hdd-vel.A legfontosabb hogy elérhető és kapható legyen, mert típust ismerek sokat, de egyiket se tudom beszerezni sehol.
és jó lenne ha nem valami 90-100 ezer forintos szörnyűség lenne, próbálnám megúszni a lehető legolcsóbban
ATX formátum előny!
[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
Paxker315
addikt
elég a 3800x-nek OC-val a B450 Tomahawk.
VRM hűtés annyira azért nem kritikus, ha nem 12-16 magra voksolsz. Egy hat-nyolc magost szinte bármi elvisz, illetve, korábbi generációknál sokszor "hamarabb fogyott el a CPU, mint a VRM".--> eszméletlen megugrott a vcore fesz igény egy minimális órajel-emeléshez is egy küszöböt átlépve (pl. 3.9Ghz ment 1.15V-on, 4Ghz 1.19V-on, 4.1Ghz-hez már 1.3V kellett, 4.15-höz 1.35 fölött, de 4.2-őt sokszor lehetetlen volt stabilra lőni.. és ilyen 1.3V vcore mellett a VRM "átlangyosodik max)
Tudtommal az X470 GP MAX is négyfázisú vcore vrm-el rendelkezik, a SoC fázisok meg Téged nem érdekelnek. [link]
-
Lordus
senior tag
Igazából nem tudom mennyie mérvadó, de:
régi, S775 lapoknál a P35 chipsetnél egy 4 pólusú csatin keresztül jutott áramhoz a proci, míg a p45-nél 8 póluson.
Ettől függetlenül kevesebb, mint 5%-kal tudott többet.
tehát egy 3ghz-es proci p35 chipsettel ment 3,9-4ghz-en, a p45-ön meg (ha nagyon ügyes voltál, mert elég nehéz megfelelően beállítani) ment 4100-4200-on.
tehát nem hiszem, hogy ez akadály lenne (feltéve hogy nem akarsz állat módjára húzni)
de hangsúlyozom, lehet, hogy full hülyeséget beszélek, mert ma már nem így van...
konklúzió: egy "gyengébb" chipsetes, mégis alig olcsóbb lap lehet, hogy jobb ,mint a jobb chipsetes lap.[ Szerkesztve ]
DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
HREH
senior tag
válasz Milka 78 #95545 üzenetére
Köszi az ajánlást!
Közben megláttam ezt is: MSI X470 GAMING PLUS MAX
Nem igazán tudom eldönteni, hogy ez, vagy a MSI B450 TOMAHAWK MAX legyen.
Az B450 erősebbnek tűnik VRM hűtésben (ami úgy tudom Ryzennél elég fontos), viszont tápellátásban jobbnak látom az X470-et (6 fázis vs. 10 fázis).
3 ezer a különbség, megér annyit, vagy a B450 még OC-val is elég a 3700X-nek?"Fun isn't something one considers when balancing the universe. But this... does put a smile on my face."
-
TechN7ne
nagyúr
válasz BogyóBP #95556 üzenetére
Alap ,hátul én a tápot le szoktam kapcsolni ,főleg ennél az Asus lapnál ami akkor is világít mikor nem kéne.
Van egy memOK kapcsoló a lap jobb felső oldalán ,elvileg az ha be van kapcsolva arra szolgál ,hogy leellenőrizze az utolsó memóriabeállítást ,lehet nálad az be van kapcsolva (ha igen kapcsold le).
-
BogyóBP
addikt
válasz TechN7ne #95555 üzenetére
Próbáld meg úgy hogy teljesen aramtalanitasz vársz 1 percet és csinálsz egy hideg indítást. Kiváncsi vagyok. Ha akkor is poccre indul és nem lovi ki magát majd kapcsol be újra akkor nem értem végleg az Asus manufaktúrát.
-
TechN7ne
nagyúr
Dupla post?
Nem értem...Bocsi ,ide ment.
Semmi gondot nem tapasztalok ezen a téren ,bekapcsolod az xmp t ,újraindul a gép ahogyan kell ,és kész.[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
Srácok akiknek van Asus Z390 Prime alaplapja, tapasztalt dupla postot xmp aktiválás után? Esetleg triplát?
-
MrChris
nagyúr
Bocs, nem ide akartam.
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Milka 78 #95544 üzenetére
Tegnap kivettem a tb karit és csináltam egy bios frissítést is (nem a legfrissebb volt fent).
Ha szerencsém van megoldódik minden és nem kell lecserélnem ,jelzek rögtön ha megint gond van.
Isten király vagy ,köszönöm neked a sok és megértő válaszokat!Brekkk
Van benne vlmi ,neked is köszönöm. -
tbillHUN
tag
Sziasztok.
Jelenleg egy Asus Prime X370-A lap tulajdonosa vagyok.
Szeretnék egy kisebb deszkát.
Két kiszemeltem van:
- MSI B450M Mortar Titanium
- ASROCK B450M Steel LegendTovábbá ezen memóriát szemeltem ki:
Team Group T-FORCE DELTA RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz TF4D416G3000HC16CDC01 (White)1. Mennyit szánsz az alaplapra?
35-37e
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
Jelenleg Ryzen5 1600 (idén Ryzen5 2600),Sapphire RX 570 Nitro+ 8gb
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
Mini ITX
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
usb: 4-5, sata: 3-5
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
DVI,DP
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
igen
7. Használt, vagy új alaplap?
használt,de bolti garanciás, vagy új
8. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)
igen a gépházam fehér és a tápom is (Corsair RM750)
+1: Esetleg szeretnél CF/SLI-t?
Nem
Sziasztok.
Jelenleg egy Asus Prime X370-A lap tulajdonosa vagyok.
Szeretnék egy kisebb deszkát.
Két kiszemeltem van:
- MSI B450m Mortar Titanium
- ASROCK B450M Steel LegendTovábbá ezen memóriát szemeltem ki:
Team Group T-FORCE DELTA RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz TF4D416G3000HC16CDC01 (White)Köszönöm a segítségeteket előre is.
-
Brekkk
senior tag
válasz TechN7ne #95542 üzenetére
Az ilyen agyon extrázott lapokkal, pont ezek a gondok szoktak lenni, ha valaki használni szeretné a bővítő slotokat. Egyszerűen nincs ennyi IRQ a rendszerben. Ma is 16 db van min 30 évvel ezelőtt. Minden eszköz IRQ-t igényel. Ezek az agyonexrtázott lapok zabálják az IRQ-t így nem marad elég. Csak megosztott IRQ van. az meg vagy megy vagy nem.
Ha megírják rá a BIOS támogatást megy, ha nem akkor lutri. Nekem a harmadik alaplapomban volt hajlandó elindulni egy Intel SRCU42e SCSI vezérlő. A többiben összeakadt más beépített eszközzel. Talán USB vagy Lan vezérlő volt amitől lehalt az SCSI kártya.
A legszebb az egészben, hogy egy fapados giga P67A UD3 lapban ment hiba nélkül.
A drága ASUS-okban nem ment. (P5K Premium, Nforce4-es lap), Csak abban ment amelyik hivatalosan is támogatta a kártyát. (P5W64WS pro).
Olyan lapot keress ami fapados, jó VRM mellett. Azzal valószínűleg nem lesz gond.
-
Milka 78
nagyúr
válasz TechN7ne #95542 üzenetére
A Toma 9700k alá okés, de a 9900k-val voltak régebben bajok vele amit vagy javítottak bios szinten ( beindult a védelem és visszavett az órajelből) vagy csak egyszerűen gyenge a vrm rajta. Lehet picit dobnék hozzá és rendelnék egy GAMING EDGE AC-t a Formaxtól. 59 házhoz szállítva ami nem rossz deal.
Érdekelne a kálváriád vége, hogy a lap e a tréé vagy a tb csinálja a hisztit. Ha nem gond dobj egy privit[ Szerkesztve ]
-
HREH
senior tag
Sziasztok!
Új Ryzenes konfighoz keresnék lapot
Eddig MSI és Giga lapjaim voltak, azok beváltak, Asus-t nem szeretnék.1. Mennyit szánsz az alaplapra?
max. 35k
Ryzen 7 3700X, RTX 2070, 16GB RAM (<-- ez még nincs meg)
ATX
min. 6 SATA3, minél több USB, nincs különösebb elvárás
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
DVGA
később talán igen, de ha ennyiből nincs tuningos lap, akkor nem baj
csak új
nem lényeges
nem"Fun isn't something one considers when balancing the universe. But this... does put a smile on my face."
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Milka 78 #95541 üzenetére
Kiveszem a Thunderbolt karit ,és használom tovább ,megnézzük.
De az alap ,hogy ezek után én már nem számítok rá ,annyiszor elcsúsztak előttem ,hogy itt a fórumon is csak felesleges regényeket írhatnék.
Apollo hangkártyámmal való szenvedéseim Windows on már a család sem bírja nézni ,inkább összeszenvedünk vlhogy egy mac et erre a célra ,amennyi ideget megeszek vele.Mindenesetre "megbízható" pc re mindenképp szükségem van ,MAG Z390 TOMAHAWK esetleg a mostani 9700 al ,majd később non k 9900 odafigyelve ha beválik a lap?
ASRock Steel Legend en kevés a hűtő borda úgy látom ,60k fölé meg már nagyon nem akarok menni ,fel mentek az árak így is kifizetem a tanulópénzt bőven ,a többletet simán belerakhattam volna már az elején jobb vga ba vagy bármibe akár.
Giga Gaming X re sok panaszt látok ,tudom hogy rendesen fel van szerelve ,te is említetted többször ,de valahogy az MSI re picit kevesebb panasz érkezik ,legyen az szinte bármelyik deszkája. -
Milka 78
nagyúr
válasz TechN7ne #95539 üzenetére
Köszönjük a visszajelzést, sajnálom, hogy nem klappol a lap
Sanszosan belefutottál egy hibás darabba (de még annyi más miatt is lehet) ráadásul még okosat sem tudok mondani neked, mert a TB piszkosul behatárol és alig van lap amin van, vagy van valamilyen támogatás...bár van egy sanda gyanum, hogy az usb-s mizéria és a TB hangkari egy és ugyan az a hiba (de csak tippelgetek) és ezért nincs másnak ilyen frixije ezzel a lappal...ettől függetlenül még kéne normálisan mennie ha már a gyártó garantál valamit.
Hát ja a Prime széria Intel vonalon mostoha gyermek az Asus meg nyom a Strix felé ami szintén túlárazott a tudásukhoz képest (nem vagyok valami nagy Asus rajongó). Amd vonalon az X570 Primeszéria ezért is lepett meg, az elég jól sikerült széria.
1. Az Aura sync-re meg sok a panasz, de sajnos más gyártók gyári proramjai sincsenek sokszor a toppon. Volt itt már galiba MSI és Giga gyári cuccaival. Talán az ASrock-nál kevesebb ilyen van, de lehetcsak szerencsés voltam, viszont kicsit szerényebb is a felhozataluk.
2. Tudnak ők, de nálad valami frixi van...próbáltad TB-s hangkari nélkül? Igazából a Z370/390 Prime-A még egész jó áron van és stabil lapnak számít, nincs különösen nagy pozitívuma és negatívuma. X470-ben is egész jó volt, inkább a Ryzen 3xxx biosokkal volt gond. X570-nél csak Prime-P-vel van némi tapasztalat, de elég jó eresztésnek tartom (vrm bika, bios elmegy amúgy meg fapados kicsit és fix fordulatú nb hűtést kapott, de valamit valamiért)
3. Ezért sem használok gyári szoftvereket, inkább biosból oldom meg amit lehet.
Gariban nincs lényeges kiugrás náluk. Vannak slágerlistás lapok amiből több jön vissza, de abból.több is fogy (ol B450 Strix F).
4. Egy két kivételtől eltekintve, de minden gyártónál ez megy. Az meg, hogy valami Strix vagy ROG...egy rakat vakítás van e téren is. Inteles vonalon a Maximus Gene és az Apexet kiemelném, de pl a Hero sorozat egy izléstelen vicc annyiért, baromi vastagon fog a cerka arra felé.Ui : Nekem kb 2-3 hete nyugalmi/torrent állapotból néha nem ébred fel és resetelnem kell. 2 éve nincs hardveres/beállítás beli változás, soha nem volt ilyen problémám viszont a W10 update sikeresen intézte a stabil rendszert az egyik kumulativ frissítéssel.
[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
válasz Milka 78 #95537 üzenetére
Azt hiszem kell vennem egy ryzen procit, potenciális bevételt látok benézett vásárlásos bios frissítésekhez
-
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok skacok ,
Picit hosszabb lesz ne haragudjatok ,maga az Asus alaplapokról szeretnék egy rövidre próbált kis írást ejteni ami saját tapasztalat ,esetlenségnek biztosan nem tekinthető ,ahhoz túl sok Asus deszka járt már a kezemben.Itteni ajánlásra (és az összefoglalót tekintve) választottam a jelenlegi ASUS PRIME Z390-A alaplapot ,mivel Thunderbolt csatlakozásra ra volt szükségem ,de ezt már vágják az itteni szakik.
Az elmúlt 10 évben elég sok Asus lap járt a kezemben amit újonnan vettem garisan ,ha van egy kis időtok kérlek olvassátok el a több mint 6 éve megejtett hozzászólásom itt a fórumon: (nem voltam odafigyelt teljesen ,így helyesírási hibás és fogalmazás zavaros).: [link]Na most ugye bár ,az eset után kerültem az Asus deszkákat egy ideig ,az írásban említett utolsó lapom az ASrock B75 Pro3-M volt ,majd a következő generáció váltásnál egy Gigabyte B85M D3H deszka volt jó sokáig a megbízható alapom ,aztán ez után (3 éve kb.) itteni ajánlásra kaptam egy MSI B150M Mortar t (nagyon szerettem őt is).
Napjainkban eljött az idő ,hogy váltsak ,árnövekedések ,vírusos időszakok ,nem várhatok tovább.
Elfelejtve a múltat ,gondoltam ha nem apró pénzért veszek deszkát ,ott már nem fog kicseszni a vásárlóval az Asus ,ha megfizeted az árát rendesen ,valóban megbízható deszkát kapok (vga k terén ilyen az Asus ,videokártyákban az egyik legjobbak ha kell).
Egy teljes hónapot adtam neki (annyi telt el a vásárlás óta) ,az első két hétben nagy az öröm ,minden működik ahogyan kell ,átlátható és egyszerű a bios ,maga az alaplap nyákja nem vékony foss ,vastag és masszív ,hátsó kimenetek viszont lehetnének stabilabbak is felépítésben.
Szépen kezeli a ramokat az adott órajelein (3200Mhz cl16 dual) ,nagyon jók a hőfokok terhelés alatt (cpu ra értem főképp) ,max terhelésnél sem ment 55 foknál feljebb a 8 magos bivaly erős i7 9700 és alapjáraton 28-32 fok körül mozog (pure rock hűtéssel ,mx 4 el pasztázva).
Non k cpu m van így tuning nincs ,csak a ramok ahogy említettem.Jönnek a negatív részletek és az agyhalál amit kapok ilyenkor.
3. hét ,mikor egy natur pendrive t leválasztok Windows on belül ,kihúzom a gépből jön az első kék halál. Na ilyenkor robbanok ,mikor az ember a saját megépített minőségi gépén kb. 4 éve nem találkozott ilyennel. Oké ,lerendezem magamban lelkileg ,biztosan a pendrive a foss amit használok 5 éve hibátlanul ,vagy nem érintkezett rendesen ,én nem dugtam be jól ,nincs semmi gond Gyuri.
Másnap ,nem szól a Tunderbolt on keresztül csatlakoztatott hangkártyám ,ami 3 hétig eddig hibátlanul üzemelt (senki nem módosított ezen semmit) ,oké újra indítom a gépet vagy 3x ,ki be húzgálom a kártyát ,egyet gondolt ő eldöntötte már megint szól ,oké.
Aztán ,az általam legalább 7 éve használt wifi usb adapter lehúzásával eljött a második kék halál ,megy fel a vérnyomás ,lerendeztem ezt is nagy nehezen magamban ,biztosan már túl régi az adapter ,ő lehet a hibás (na persze mi).
Tegnap fel raktam ASUS Aura Sync programot ,hogy a világítást kalibráljam a kedvemre ,gondoltam kipróbálom ha már tud ilyet is ez a finnyás és sértődős nagyfiú.
Biosban alapból bekapcsoltam ezt a funkciót ,majd fel a program ,beállítottam ahogyan nekem tetszik ,elindítok bármilyen játékot ,és dirr elérkezett a harmadik kék halál ,ezt már nem tudtam hova tenni...
Gondolkodtam már megint mi lehet a baj ,steam szervere baszakodik (mi van?) ,játék a hibás ,aztán mi volt az utoljára felrakott program mielőtt előjött a harmadik kék halál ,hát az Aura Sync ,oké akkor letörlöm a programot és megnézzük.
Program törlés ,Windows újraindítás ,minden a régi ,elindulnak a játékok ,Aura Sync volt valójában a gond ,valamit bezavart ha elindítottam egy játékot.1. Hogy adhat ki egy gyártó olyan saját programot a saját termékéhez ,ami hibás ,vagy legalábbis ha nálam nem ,de biztosan nem működik megfelelően?
2. Ennyi évi gyártási tapasztalattal mögöttük ,hogy nem tudnak még mindig stabil és normális alaplapot készíteni?
3. Az életem során legalább 10 új rossz Asus alaplapba futottam már bele ,ennyi próbálkozás után is ez nevezhető szerencsétlenségnek ,vagy akár user error nak ,egy olyan embernél aki évente több tucat gépet rak össze és mind hibátlan?
4. Tekinthetjük ezt úgy is ,hogy a PRIME széria is foss és az Asus ezt így közli ,vegyél Maximus lapot aranyáron ,akkor nem lesz gond (én már ezek után erre sem adok) ?
.Ne haragudjatok skacok ,de ezt muszáj volt leírnom.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Milka 78 #95537 üzenetére
az 99% h beragadt, két hónapja is láttam annyiért náluk, de nem adnék érte annyit, 25e volt alzánál nagyon sokág, aztán eltűnt tavaly november környékén, azóta elvétve láttam 30-35e körül kisebb helyeken, aztán már annyiért sem ( :
1-2 piros-fekete régebbi msi van ami jó lett volna, de azokat sem kapni
x470 gaming pro is nagyon tetszene, de talán egy helyen van ha van, kisebb boltokból nem vásárolok
azt hittem szimpla feketét egyszerűbb lőni, de kifogott rajtam, majd talán b550-ből lesz valami_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
Chaser
legenda
válasz Paxker315 #95534 üzenetére
köszönöm, de ez nekem végtelenül puruttya' - design szempontjából -
b450m s2h lappal kezdtem, műszakilag kb egykutya' a két lap, sajnos vmiért a fekete mellett alkalmazzák a barnát gb-nél előszeretettel, egyébként nagyon vagány lapocska design szempontból is - szubjektív -
ezt kemény 20e ft-ért vettem, de már ez sem annyi
b450m gaming lett az utód, tényleg fekete a pcb, nagyon korrekt a vrm borda, laza 15-20-25 fokokkal jobb az s2h-hoz képest, több a venti csati is, tényleg szép, de egy kicsit túlzásba vitték a pirosat ( : matt fekete pcb az alap, és fényre csillogós a piros, audio körnél van egy led csík ami kapcsolható, pirosan világít/pulzál/nem csinál semmit, nekem annyi bőven elég
gondoltam megveszem akkor a nagy tesót, b450 gaming x
gyári képek alapján fekete, videókat nézve bizony barna, fekete "berakásokkal", ahogy az s2h is, nvme slotot hitványul vga alá tették - másik két lapnál sikerült fölé -, de mondom egyekutya', viszont ha nem fekete akkor pffffffffff
ha esetleg va valakinek megköszönném ha megosztaná, talán egy videóban láttam matt feketének, többiben barna-fekete, de úgy látom csak egy rev van
strix tényleg szép lenne, de az nb-n levő szöveg, az io shield nekem már sok
msi carbon az so-so, annyit viszont már nem feltétlen adnék érte_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Paxker315
addikt
válasz Chaser #95533 üzenetére
Mostanaban gatlastalanul, obszesszive promotalom az MSI B450M PRO VDH MAX-ot, pont azért, mert olcsó, és nekem esztétikailag bejön, tetszetős, csini. Bár elkezdett ennek is elmaszni az ára [link]
[link]Nem csúcs VRM, de hat-nyolc mag alá megfelelő. Bár csatlakozókbol , portokbol sem áll a helyzet magaslatán.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
am4 lapot keresek, minőség mellett fontos a design, itt kezd bonyolódni
vagy full fekete - de nem barnás, hanem fekete -, vagy fekete és piros designos lap érdekel, rgb nem feltétel, ha standarden tud pirossal világítani vagy pulzáni valahol, az oké
az nem oké, ha tele vágják fehér csíkokkal, pciex16 második helyen legyen, ne elsőn - pl msi b450m mortar -
jobban örülnék matx-nek, de már atx-re is ráfanyalodnék, de akkor sem találtam érdemit
strixek tetszenének, de az a designolás nekem túl sok, gb b450 gaming gyártói képeken fekete, de kb minden videóban barna a pcb ( :
most gb b450m gaming-em van, az valóban fekete, piros betétekkel, de néha túl soknak érzem benne a pirost
volt az msi b450m gaming, de bő fél éve nem lehet kapni, szóval az is kiesik
asrockot nem akarok, többi gyártó jöhet, normális vrm hűtéssel, magának a vrm-nek nem kell túl acélosnak lennie, ár képlékeny igazából, b450 lap legyen
valaki tud ilyen world first problem dologra megoldást?_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
BogyóBP
addikt
válasz Milka 78 #95521 üzenetére
Honnan lehet tudni hogy a lap 8 vagy 9. generációs biost használ? Most MSI Z390 ACE em van, volt az általad emlitett gigabyte lapom is, aorus master is. Valamiért ez maradt.
-
Brekkk
senior tag
Sziasztok,
Az alábbi konfighoz keresnék lapot.
Max 60.000-igHáz: Phanteks Enthoo pro tempered glass.
Táp: Seasonic Core GM 500 W
Hűtő: Arctic freezer 34 eSports DUO
RAM: Crucial Ballistix 2*8 GB 3000 Mhz CL15 BLS2K8G4D30AESBK
VGA: MSI Ventus RTX 2060 6 Gb
HDD: Toshiba HDWE160 6Tb + 4 Tb Seagate
SD: 860 EVO 512 Gb + 256 GB Kingston
Proci: Ryzen R5 3600A lapot hosszú távra tervezem 5+ évre. (CPU-t is cserélnék benne később. 8-10 magra)
Kisebb tuning talán.
Erősebb VRM legyen, hogy ne melegedjen a cucc,
- Új alaplap kellene 5 év garival ha van ilyen, vagy legalább 2-2,5 év garis hasznát.
- 5-6 USB cucc menne rá egyszerre maximum
- Nem érdekel a kinézet.
- SLI/CF nem kell.
- ATX kellene méretben.
- Ha lehet Intel LAN legyen rajta bár egy Intel CT-t be tudok tenni a Realtek helyett)
- Valami hasonló hangkeltő, mint egy SB X-fi jó lenne.(A VRM miatt az MSI Tomahawk max sajna kiesett. A fenti tábla alapján)
- Asus prime X570 p lehetne talán jó.
Milyen a Realtek S1200-as hang pity-puty? Vállalható?Mit ajánlanátok?
Köszönettel
Brekkk
-
Lordus
senior tag
csak érdeklődés szinten:
MSI B450 Tomahawk Max - a BIOS frissíthető windows alól az AFUWINx64 v4.48-as változatával, ahogy a régi lapoknál?
Ugye ez is AMI BIOS, de mondjuk a progi régebbi, fene tudja, hogy tuti nem csesz-e el valamit...
pont most jött ki friss bios hozzá (04.24)
köszi!DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
Paxker315
addikt
válasz Milka 78 #95523 üzenetére
szemléletesebben : )
Ryzen 3900x 1.3V all-core OC, 15 perc Prime95 után.
Mortar nagyon ajánlott! : )Új ár:érték arány bajnok X570? Tomahawk X570
[ Szerkesztve ]
-
mark1998
tag
válasz Milka 78 #95524 üzenetére
Akkor fura hogy a az Asus a ROG b450-f-hez nem írta be az AF-et, a TUF-hoz meg igen.
Igen azt én is néztem hogy az msi minőségileg jobb lehet, viszont félek hogy a Mystic light nem fog megfelelően szinkronizálni a hűtőmmel és a Trident ramokkal. Meg tegyük fel a jövőben Asus kártyám lesz, akkor nem fog az RGB fény szinkronizálni, igaz?
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz mark1998 #95517 üzenetére
Menni fog a Strixben az 1600af frissítés nélkül és ideális választás Ryzen 2xxx-alá az meg ,hogy a 4000-es Ryzen hogy fog benne muzsikálni...az biztos, hogy az MSI erősebb vrm-el van megáldva és a bios support is jobb mint az Asus-nál, ők baromi sokáig csak botladoztak.
-
StaChys
tag
Sziasztok! Le szeretném cserélni jelenlegi Haswell rendszeremet, Ryzen 3600-ban majdnem biztos vagyok (kíváncsi vagyok mit tud), csak a lapban nem. Például az ASUS ROG Strix B450-F-et néztem, mert kell optikai S/PDIF csatlakozó nekem, ami nem túl gyakori jelenleg.
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
max 30-40e Ft, de ha olcsóbb nem baj
Jelenleg Ryzen 3600 a kiszemelt proci, RAM majd a laphoz lesz választva.
mindegy mATX/ATX
optikai S/PDIF (Toslink) legyen rajta, a többinél a több jobb
Nem kell, nem akarok IGP-t használni
Nem
használt vagy bolti de garanciás legyen
Nem[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz BogyóBP #95518 üzenetére
Z390-ből Giga Aorus Pro elég mindenre is. A Taichi 390-es ugyan nem rossz, de a fent említetnél jobban melegszik a vrm és a vcore kijelzése pontatlan/a biosban beállított fesz és a cpuz alatti nem azonos, az llc néha érdekesen működik ráadásul mindez random. A 9.generációs biosoknál jött elő mindez (a Z370-nél is) addig best buy volt. Én is egy régebbi 8.generációs biost használok.
-
love
tag
válasz Milka 78 #95514 üzenetére
Sajnos nem csak a lap árakkal van gond, a ramokat, procikat is nézem, de ott is rengeteg olyan hirdetés van ahol nincs garancia, és kb bolti áron akarják eladni a garancia és a bontatlan állapot miatt szinte jobban megéri boltból megvenni(+2-4e ft), de azért akad 1-1 jó vétel, viszont ha pont nem olyat keresek, akkor az rajtam nem segít
Csak a Funky ;)
-
mark1998
tag
-
BogyóBP
addikt
válasz Milka 78 #95516 üzenetére
Az ASrock tajgetosz lapja mennyire jo?( Taichi z370/z390? )En imádtam a z370 es lapomat nem is tudom mert cseréltem anno z390 re...gaming pro carbonom volt.
[ Szerkesztve ]
-
mark1998
tag
Üdv!
I5 4460-ról váltok Ryzen-re
1600AF-et néztem ki procinak
Asus ROG Strix B450-F lapot (közép kategória, aura sync, 4000-es ryzent is szeretnék használni benne)
Viszont nem támogatja az 1600af-et legalábbis nincs a listán. Pedig megkapta az 1.0.0.4 patch B frissítést a BIOS. A TUF szériától félek hogy gyege lesz főleg Oc-ra.
MSI MORTAR Max se rossz de félek a Mystic light támogatottságától.
A memória egyébként Trident Z RGB 3200cl16 lesz, az amd kivitel. (ZRX végú+ű sorozatszámmal)
Mit javasoltok?
Segítségeteket előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz BogyóBP #95515 üzenetére
Pedig általánosan az x570 fapadosabb mint a z370/390 (gyengébb lan, hangkari, kevesebb venti csati, debug menü). Nézd meg az én lldeszkámat ami teli van csatival, dual bios, dual intel lan, erős vrm, debug menü, normális hangkari...kb minden a wifi-n kívül mindez 60 ropiért. Oké közben változott a világ, de ami régen közép kategóriás felszereltség volt az ma felső kategóriás lett. Az ssd hűtőt 2000 forintér vettem, nem tétel.
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Érdekes, AMD X570 esetében jobban felszerelt lapokat kapunk mint ugyanazon kategoriában intel Z390 fronton. Pl intelnél a Z390 ACE lapon csak 1, mig amdnél ugyanezen típusú lapon 3 SSD hűtő van pl.
-
love
tag
válasz Milka 78 #95504 üzenetére
Igen ezzel is szemeztem, csak ha lenne más alternatíva a használt piac jelen helyzetében, akkor egy szinttel erősebbet vennék (már ha van ilyen).
Igen nem fogalmaztam teljesen egyértelműen, a processzor okán is mindenképpen a dedikáltra gondoltam, és vissza gondolva, így ezeket az adatokat el is hagyhattam volna.Csak a Funky ;)
-
palfitom
félisten
válasz pecccccccca #95509 üzenetére
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz pecccccccca #95506 üzenetére
Köszi a felmentést, de mivel később még írtad is "Micro atx méret kellene.", ezért lehettem volna figyelmesebb...
A Pro-VDH MAX nagyon jó alternatíva. Ha nem kell a csicsa-micsa, de fontos a tuning-barátabb BIOS, akkor inkább ezt venném, ha számít a kinézet, a világítás, akkor a S.L. egyáltalán nem rossz vétel, ajánlott lap.
Máshol nem jelölik, mert nincs. X570-ben van, meg a majd egyszer, valamikor érkező B550-ben (uhh, milyen régóta várjuk már) lesz.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
pecccccccca
őstag
válasz palfitom #95503 üzenetére
Egy M betű lemaradt sajnos. Igaz.
Nem a te hibád. Az ajánlásod nagyon köszönjük!
Egyébként a steel legend vagy az MSI B450M VDH Max lesz majd a befutó. Amúgy az MSI lapok Max jelzésén kívül egy másik alaplapgyártónál hogy jelölik a nagyobb bios-t?
Mert következő generációra váltásnál nem feltétlenül szeretne alaplapot is cserélni és jól jönne a nagyobb bioszos lap. Steel Legendnek milyen van?[ Szerkesztve ]
Humorban nincs helye tréfának!
-
nagyúr
válasz Milka 78 #95504 üzenetére
Alaplapi VGA kimenet nem is számít, dVGA-t írt a kérdező.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
palfitom
félisten
válasz Paxker315 #95500 üzenetére
Na bakker! Mivel simát írt: "Asrock B450 Steel legendet nézett.", ezért azt hittem ATX kell...
-
love
tag
25e
Jelenleg 3600x-3700x-ben gondolkodom
Örülnék egy kisebbnek, de lehet normál méret is
usb: 4-5, sata: 3-5 (az 5 már inkább tartalék), pci-e: 1 elég, pci: később az audiónak (ha lesz) 1
Dvga hdmi és dp is
Nem
használt,de bolti garanciás
Nem
NemCsak a Funky ;)
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Itt vannak az első hivatalos képek a Nubia Z70 Ultráról
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Robotporszívók
- BestBuy topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óra topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Beszámítás! Intel Desktop Board DH87RL alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! GIGABYTE Z270X Ultra GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX Z270-I GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest