Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
miresz
veterán
válasz Joco175 #32399 üzenetére
Ezek közül mindegyik megbízható. Az ASRock-ra 2 év az Asus-ra 3év az MSI-re 3év gari van. Nem melegszik már egyik sem ez még nagyon az elején volt mikor még kiforratlan volt az UEFI,de akkor sem csak az ASRock melegedett,hanem mindegyik. A 990FX Extreme3 is egy nagyon jó lap,csak azért hagytam ki az előbb,mert nem fért bele a keretbe amit az előbb írtál.
-
Joco175
tag
válasz miresz #32398 üzenetére
Értem és nagyon köszönöm Még annyit ,hogy az ASRock-ról olvastam olyat, hogy melegszik uefi-ben vagy ez a gond már orvosolva lett ? És ez az 5 lap közül melyik lenne
a legmegbízhatóbb ? Vagy esetleg 990FX Extreme3 vagy még milyen megbízható lehet ?Istenem adj türelmet a hülye emberekhez,mert ha erőt adsz megölöm őket !!!! (skizofrének kiméljenek !!) BF3 /KeSeS-4Mec
-
miresz
veterán
válasz Joco175 #32397 üzenetére
ASRock 970 Extreme3
ASRock 970 Extreme4
Asus M5A97]
MSI 970A-G46
MSI 870A-G54 FX
Ezek azok amik értelmes lapok ebben az árkategóriában. Gigabyte-ot én nem ajánlom.[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
válasz pigsty #32394 üzenetére
Semmi bajom az ASUS 1155 lapokkal, csak annyi, hogy sokkal drágábbak, mint az ASRock megoldásai. Azt az AMD-s konfigot felejtsd el szerintem.
Az az intel kombó is jó, ha van ennyi pénzed minőségi lapra és négyszálas procira.
Az alaplapodat pedig hamarabb lecseréled, minthogy tönkremennek rajta a kondik, akármilyen fajta is. Több mint öt éves a lapom és egy deka minőségi kondi sincs rajta, működik rendesen, púpos kondi nincs rajta. Ha IDE nélküli lapot veszel, akkor szükséged lesz egy Delock átalakítóra." Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
pigsty
aktív tag
válasz tranceplanet #32358 üzenetére
Bocs, hogy ennyit kérdezek, csak... más is írhat, ha van véleménye!
És az IDE-s ASUS alaplap ellen milyen kifogásod van, az áron kívül? Topicjában, meg másutt talán annyi volt még róla, hogy kevés, szűkös a hely benne, pl kártya csatija épphogy befér.
Nekem ASUS eddig VGAból és házból volt, a VGA, amim most is van, jó, bár a ventije 2 év után az unalmast beadta, ez a kis 4 centis két tűs vacak volt rajta, meg egy jellegtelen hűtő.
Ellentétes vélemények vannak, ASUS miből jó egyáltalán, megéri az árát, vagy csak egy márka-hype. Állítólag az aSUS alaplapoknál - másnál is? - vannak ezek a polimer kondenzátorok, állítólag tovább bírják.Amit írtál, nem IDE-s alaplap miért javasolt? Remélem ezek olyanok, amiket azért lehet bővíteni majd a jövőben.
Ja, még nyáron ezeket is javasolták nekem, szerinted, szerinrtek?:
LAP: MSI sAM3 760GM-P23 (FX) DVI HD3000 AM3+ ~ 11k
CPU: AMD AM3 Athlon II™ X2 250 BOX ~ 14k
RAM: Kingmax DDR3 1333MHz 4GB ~ 5kvagy
LAP: ASROCK s1155 H61M-U3S3-B3 HDMI DVI USB3 SATA3 ~ 16k
CPU: Intel s1155 Core i3-2100 3,10GHz/3MB BOX ~ 25kJobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.
-
Joco175
tag
Sziasztok !!
Egy kis segítséget szeretnék kérni ! Alaplap vásárlás előtt állok de sajnos nem tudok dönteni
milyen lapot is vegyek ! Gigabyte & ASRock 9xx -s szériát szeretnék egy Phenom II x4 955BE- hez kellene a lap, memóriából Kingston HyperX 2x2GB DDR3 1600MHz lenne ! Legfőképp játékra lenne használva a gépezet.Minden tanácsot szívesen meghallgatok ,mivel
mind két gyártóról olvastam jót is és rosszat is Ezért most tanácstalan vagyok mi lenne
a jó döntés ! Elkapkodni nem szeretném mivel nem pár hónapra tervezem a bővítést
A segítségeteket előre is köszönöm !!Üdv:.Joco175
Istenem adj türelmet a hülye emberekhez,mert ha erőt adsz megölöm őket !!!! (skizofrének kiméljenek !!) BF3 /KeSeS-4Mec
-
jeni
félisten
válasz rayoliviero #32389 üzenetére
ezek szerint a 3 napos csere garanciával nem éltél? haza mentél a lapoddal együtt?
én akkor is cseréltem volna másra,ezt kötelesek lettek volna elfogadni !U.i: az alaplapi BIOS hiba az nem a te hibád. vagy működik vagy nem ,én nem várnék arra,hogy majd csak kijavítják a BIOS-t egy új verzióra amivel jó lesz.
ha a procit benne hagyod akkor azzal kötelesek lettek volna kipróbálni,az mese,hogy a gari nem oda szól. mert így nem lettél meggyőzve arról,hogy a proci a hibás vagy sem?
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
válasz rayoliviero #32388 üzenetére
Ma visszavittem az általam rossznak hitt, Asrock Extreme3 Gen3-at a boltba, a Sapphire HD6850-el együtt, hogy kipróbálják. Mert csak néha ismerte fel a 6850 videókártyámat de a CPU-ba integrálttal hibátlanul működött. A boltban beletettek egy másik processzort az alaplapomba, beletették a videókártyámat is és állításuk szerint kb. 20-ból 20 alkalommal gond nélkül elindult.
Így azt mondták, hogy a processzorommal lehet a hiba, mégpedig a PCIe vezérlőjével. A processzorommal nem próbálták ki, mert nem oda szól a gari.
Szerintetek ez lehetséges? Meg voltam győzödve, hogy alaplapi BIOS hiba, sok helyen azt olvastam és itt is azt mondták. -
tranceplanet
addikt
válasz gabor128 #32383 üzenetére
Olyan normális lap nincs, amin IDE csati és integrált VGA is van!
ASUS M5A78L ~18e Ft, van IDE, integrált VGA nincs
AMD Athlon II X2 250 3.00GHz AM3 BOX~16e Ft
4GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Blu Edition CL9 ~6e Ft
FSP Hexa 400W ~11e Ft
HITACHI 500GB 7K1000.C 7200rpm 16MB SATA2 HDS721050CLA362 ~21e Ft
POWERCOLOR AX5450 512MK3-SHV4 HD5450 512MB GDDR3 PCIE ~8e FtÖ: 80.000 Ft
Így minden alkatrész új és garanciális:
-jó alaplap, 125W TDP-s, bulldozer fogadására is képes, van IDE csati is
-kétmagos proci
-1600 MHz-es minőségi RAM, később tehet mellé még egy ilyet
-minőségi 400W-os táp
-gyors SATA2-es 500GB-os vinyó
-olcsó VGA, ami lepipálja az alaplapra integrált megoldásokat és még passzív hűtésű isamin tudnál spórolni:
-sempron 145 (kétmagosítható) [-6e Ft]
-vinyóvétel gianni-nál gianni bazárja [-2e Ft]------------------------------------------
(#32385) Fantom1983
Milyen proci megy bele, két memó foglalat elég, mATX is jó, K-s proci fejlesztés lesz később, USB3 kell?-------------------------------------------
(#32386) jeni
Valószínűleg, gondolom 3év[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
jeni
félisten
válasz tranceplanet #32371 üzenetére
erre 0 év garancia van? MSI Z77A-GD55 én is ezt javaslom
feltehetően elírás van ott[ Szerkesztve ]
-
Fantom1983
csendes tag
Helló!
Valaki tudna ajánlani stabil,1600Mhz memória támogatású, 1155-ös alaplapot 25 ezer alatt?
Előre is köszönöm! -
addikt
-
gabor128
aktív tag
Sziasztok,
Barátomnak szeretnék segíteni gép összerakásban. Másik topicban rákérdeztem, de le sem bagóztak. Ha tudnátok segíteni alaplap kiválasztásban a többit már összeszedném hozzá. Nem akarok valami ratyi lapot ami melegszik, vagy másfél év után szétmegy.
Ami fix:
kell rá 1 ide csati a régi űIde eszközöknek.
legyen rajta értelmes, inkább radeonos integrált vga
legyen rajta pci-e (később lesz bele videokari véve)
a proci vélhetően AM3-as Athlon x2-es lesz.
(a srác kb 80-at szán az egész gépre: alaplap, proci, mem, winyó, táp. Ebből kb 20-as jut alaplapra. Elsősorban nem játékra kell neki. Videokarit később venne bele.)Tudtok ajánlani?
-
rayoliviero
veterán
válasz tranceplanet #32381 üzenetére
Az Asus p8z68-v-t kihagyom. Ezeket én is olvastam róla.
Ok, köszi.
-
tranceplanet
addikt
válasz rayoliviero #32380 üzenetére
Nincs mit.
Tőle kérdezz: Milka 78
MSI-je van, sok lappal volt dolga és közel van a tűzhöz is." Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
rayoliviero
veterán
válasz tranceplanet #32379 üzenetére
Sajnos nincs tényleg olyan, amire ne lenne panasz.
Holnap reggelig még gondolkozok melyik legyen.
Köszönöm a segítséget!Ha van valakinek vélemyéne valamelyikről, akkor azt megoszthatná velem, köszönöm.
-
tranceplanet
addikt
válasz rayoliviero #32377 üzenetére
Figyelj én mostanában nem láttam olyan lapot, amire ne lenne panasz.
Egy-két embernél mindig lesz probléma, ami nem is feltétlenül lap hiba.
Persze kompatibilitási gondok előfordulhatnak, de ilyen ez a számítógép szakma,
mindig van min agyalni. Amúgy szerintem az MSI-k is jók." Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
FullGas
aktív tag
válasz rayoliviero #32377 üzenetére
+1 MSI
-
rayoliviero
veterán
válasz tranceplanet #32375 üzenetére
P8Z68-V-ről nem túl biztató néhány hozzászólás Pedig már eldöntöttem, hogy ez jó lenne.
Akkor lehet marad az MSI.FullGas: olvastam a fórumban, hogy Te is most vettél egy most kijött MSI-t. Először gondolkoztál, hogy megrendeld-e, de végül nem bántad meg, hogy mellette döntöttél.
[ Szerkesztve ]
-
AndrewTdi
addikt
-
tranceplanet
addikt
válasz AndrewTdi #32373 üzenetére
Nem neked ment az előző kettő
Neked egy X58 lap kellene, de nem vagyok képben e téren.
az biztos, hogy méregdrágák, 40 alatt nem láttam.----------------------------------------
(#32374) Gazsi00De így van, van benne kockázat, mert nincs felhasználói tapasztalat.
Amúgy MSI-ből a GD-s lapok a legjobbak.Ha teljesen biztosra akarsz menni, akkor vedd az ASUS P8Z68-V lapot.
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
Ezek a Z77 MSI-k bejönnek. De nem kockázatos amúgy olyan alaplapot venni, ami most jött ki és nincs róla felhasználói tapasztalat?
-
AndrewTdi
addikt
köszönöm. elgondolkodom rajta.
-
tranceplanet
addikt
MSI Z77A-G45
" The G45 uses a simple 6-phase VRM to power the LGA1155 CPU. It doesn't cheap out on cooling for the MOSFETs. The socket is wired to four DDR3 DIMM slots, supporting dual-channel DDR3 memory.
The expansion slot area is identical to that of all the other Z77A series motherboards, consisting of two PCI-Express 3.0 x16 (x8/x8 when both are populated), one PCI-Express 2.0 x16 (electrical x4), and four PCI-Express 2.0 x1. MSI gave legacy PCI the boot. Strangely enough, this board features NVIDIA SLI support (something unusual for a "G45" model, as "D" in the model name signifies SLI support. The motherboard doesn't appear to use third-party storage or USB 3.0 controllers. All six SATA ports are internal, wired to the Z77 PCH, and consist of two SATA 6 Gb/s, and four SATA 3 Gb/s. All four USB 3.0 ports (two on the rear-panel, two via front-panel header) are wired to the PCH.
Display connectivity on this board includes one each of DVI, HDMI, and D-Sub. Other connectivity includes 8-channel HD audio with optical and coaxial SPDIF outptus, featuring THX TruStudio Pro, a number of USB 2.0 ports, and gigabit Ethernet. There are some features overclockers will handy, these include MSI's ClickBIOS graphical UEFI setup program, consolidated voltage measurement solder points, MSI InstantOC, and support for DDR3-2667 MHz via overclocking. "" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
tranceplanet
addikt
válasz rayoliviero #32370 üzenetére
Ha már többet rászánnál egy jó lapra, akkor a három közül ezt (mATX-et nem vennék, ha nem muszáj):
ASUS P8Z68-V -tuningra is nagyon jó
vagy
MSI Z68A-GD55 (G3) + DiRT3Már minden gyártó szállingóztatja a Z77 lapjait, a jövőre nézve ezek még időtállóbbak és csoda az intelnél, hogy a "régi" sandy-ket is fogadja
MSI-t, amit írtál már van is webshopban:
MSI Z77A-G45 -lehet én ebbe ruháznék be!
MSI Z77A-GD55
Igen, a Z77 csipszet már natívan támogatja az USB3-at.[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
válasz tranceplanet #32368 üzenetére
Asrockot nem szeretnék, mert ha pl. az a baja, hogy nem kompatibilis a videókártyámmal, akkor vihetem vissza megint és megint újat rendelni, ez túl macerás. A biztosra akarok menni.
IGP előny, de nem feltétel. De amúgy a Z68 chipsetet részesítem előnyben, mert ezzel nagyon gyors volt az ssd-m, de lehet a P67-el is ugyanolyan gyors lenne, nem tudom.
Valamilyen Asus-t szeretnék, esetleg MSI-t ha kell ráfizetek inkább vagy 5-10 ezret.
Amiket kinéztem még:Asus P8Z68-M Pro: ez microATX
Asus P8Z68-V B3
Asus P8P67 EVO: esetleg P67 közül ezt találtam
MSI Z77A-G45: ilyet most látok először. Intel Usb 3, PCIE gen 3, Military Class 3[ Szerkesztve ]
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Adott most egy konfigom (I7 940, 6gb ram, 6950, corsair 850w táp, 1db ssd és 1 vinyó)
Mekkora a legkisebb alaplap amit venni tudnék, hogy ne legyen teljesítmény beli visszaesés?
Esetleg van pontos típus amit tudtok ajánlani?legalább 4 sata port elég, meg max 2db PCIE, 6db usb
-
tranceplanet
addikt
válasz rayoliviero #32367 üzenetére
Én azért adnék még egy esélyt egy cserelapnak.
Ha mégis végleg elvesztenéd a hitedet az ASRock márka iránt, ASUS LX és LE helyett inkább ezek közül választanék:
MSI P67A-GD65 (B3) + DiRT3IGP gondolom nem létfontosságú neked, virtuzni meg nem éri meg annyira.
Tuningos ASUS-ok meg 40 körül kezdődnek.[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
Hetfon reggel visszaviszem.
Magyar forumokon en sem talaltam, hogy valakinel ne ismerne fel. Itt az egyik ph-s sracnak nem ismert fel egy GTX275-ot, amit kiprobalt masik gepben es ott mukodott. De most irta, hogy beletett egy HD4850-et, azzal gond nelkul mukodik.
Kulfoldi forumokat olvasva, sok embernek nem ismeri fel.
Volt akinek az Extreme4, masnak a Pro3 nem ismerte fel.
Ezek utan kenytelen vagyok Asus P8Z86-V LX vagy LE lapot venni, ami sokkal kevesebbet tud, mint az Extreme3. Ilyen arkategoriaban nem talalok mast.
Lattam meg egy EVGA P67 SLI-t, azon nincs optikai kimenet.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz rayoliviero #32365 üzenetére
vitán felül vissza vinném ha 3 napon belül vagy a lap vételével.
nem is reszkíroznám a dolgot.
pedig az Asrock Z68 Extreme3 Gen3 nagyon sikeres lapnak szinte FULL Best-Buy lapként kezelik. idáig nem is hallottam,hogy a lapod háklis egyes videó karikkal,pedig szinte minden 3-4. ipse ezt a lapot kínálja,illetve javasolja megvételre. -
rayoliviero
veterán
Honlapjuk: Itt meghibásodás esetén 3 munkanapot írnak cserére, de van 8 napos elállási jog is.
Amúgy a neten rendeltem, de a boltban vettem át személyesen, nem kértem házhozszállítást.Amikor még ma össze volt rakva a gép, beszereltem a videókártyát próbálgatni (addig az integrálttal ment). Előtte BIOS-ban az alaplapit letiltottam. És utána elindítottam, az alaplap felismerte a videókártyát. Utána újraindítottam és ki is kapcsoltam a gépet, ezek után is felismerte. Később csináltam egy újraindítást megint, de akkor már sajnos nem ismerte fel. Utána kikapcsoltam és megint elindítottam, akkor már felismerte.
Teljesen kiszámíthatatlanul működik, egyszer felismeri, egyszer nem.
A külföldi fórumokat olvasva, nekik soha nem ismerte fel a felső Pcie slotban, csak az alsóban. Nekem az alsóban és a felsőben is működött, van amikor pedig nem.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz rayoliviero #32363 üzenetére
tudtommal a szabályzat alapján a 3 napos csere vagy visszavétel az a csak személyes átvételnél van.
az internetes vásárlás estén él a 8 nap. -
Milka 78
nagyúr
válasz rayoliviero #32359 üzenetére
Mindenképpen vidd vissza,mert ugye működésre nem tudod bírni.8 napon belül kötelességük visszavenni.Persze (lehet)be fognak próbálkozni,de a törvény téged véd.Kicsit verni kell az asztalt,de ez sajnos hungarikum errefelé.Esetleg bizonyítás képen az egész vasat bevihetnéd ha van rá lehetőséged és hangsúlyozd ki,hogy a vga hibátlan(ha nem hiszik teszteljék be).
-
rayoliviero
veterán
Külföldi fórmuot olvasva, az egyik srác, akinek szintén ez a hiba jelentkezett, írta, hogy 3 különböző vga-val próbálta, de a hiba maradt.
Ő is most vette az alaplapot és nála is ugyanez a hiba.
Olvastam olyat is, hogy van akinek nem működött HD6850-el, van akinek pedig műkdött vele.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz rayoliviero #32359 üzenetére
ha van módod más VGA kártyát beletenni és azzal kipróbálni. ha azzal megy és a tiedet meg betenni egy másik gépbe,ha ott jó akkor a karid nem komálja az Asrock lapodat.
ezzel az erővel akár a VGA kártyádat is lecserélhetnéd.[ Szerkesztve ]
-
-
tranceplanet
addikt
válasz pigsty #32355 üzenetére
Akkor elég neked a korábban említett legolcsóbb kétmagos:
INTEL Celeron G530 2.40GHz 1155 BOXLapokból pedig ezeket az IDE csati nélkülieket ajánlom:
ASROCK H61M/U3S3
ASROCK H61DE-S3 -nincs USB3, de ebben kényelmesebben el fognak férni a PCI eszközeid, nem lóg bele a VGA (ha később tervezel bele, mondjuk egy 7750-et pl.)" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Milka 78
nagyúr
válasz rayoliviero #32356 üzenetére
Azt azért halkan jegyzem meg,hogy az Ext.3 Gen 3-asból kb.3 szor annyit adtunk el mint bármi más típusból ezért arányában nincs sok hiba vele sőt...a Giga p67-es lapjaival elég sok probléma volt vga terén amivel nem volt hajlandó képet adni,ugyan akkor a lap más típusú vga-val hibátlanul ment.
-
rayoliviero
veterán
Most vettem egy Asrock Extreme3 Gen3-at és csak néha ismeri fel a videókártyát (vadonat új HD6850). Akármelyik Pcie foglalatba teszem a probléma fenn áll, de az is előfordul, hogy tökéletesen működik.
Külföldi fórumokon nagyon sok ilyen hibáról lehet olvasni:
Volt, aki írt az Asrocknak és választ sem kapott.
Én visszaviszem a boltba és az Asrockot örökre elfelejtem.
Ezeket csak azért írtam le, hogy aki ilyen alaplapot akar venni, az gondolkozzon el előtte, hogy biztos jó döntés-e
[ Szerkesztve ]
-
pigsty
aktív tag
válasz tranceplanet #32347 üzenetére
És ha nem kell IDEs alaplap, mit ajánlottál volna? Van értelme IDE vinyót átalakítóval használni, pl ha nem fontos a sebesség? (Nem rendszerlemezről van szó természetesen)
úgy kérdezem, hogy nem kell atom gép, sőt, energiatakarékosság, halkság fontosabb, a jelenlegi konfigomhoz képest mondjuk majdnem minden hatalmas előrelépés lenne
HD2000,3000 IGP: játék nem érdekel, videóban jelenleg max 720p-ig megyek el, bár a többség sima SD, és persze sok még a divx,xvid. Igaz, lehet, majd beruházok később tunerkártyába, azon meg előbb-utóbb HD jönne.[ Szerkesztve ]
Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.
-
balint933
csendes tag
válasz tranceplanet #32353 üzenetére
Köszi!
-
balint933
csendes tag
Sziasztok!
AMD FX-8120 és HD7850 mellé szeretnék egy olyan lapot ami megbízható, könnyen megy vele a tuningolás, és crossfirex lehetőség is legyen rajta 30ezer forint környékén.
-
Milka 78
nagyúr
válasz Tombolo #32350 üzenetére
Szeva!Nem ártott volna,hogy ilyen proci,mert nem mindegy,hogy milyen tdp osztályba tartozik.Ha jól rémlik a sima x2-es csak ddr2-öt eszi meg.
Minden estre...Ha nem x2 6400-es(125w tdp)-s akkor elég egy 95w-s lap is.Én az ASROCK N68C-S UCC -s lapját ajánlom.Olcsó,stabil,megbízható és rakhatsz bele ddr2 vagy ddr3-as memóriát is(utóbbit csak am3-as proci esetén).[ Szerkesztve ]
-
Tombolo
tag
Sziasztok!
Milyen alaplapot ajánlanátok egy Athlon 64 X2-es procihoz? Amelyiken van integrált videókártya is. Ja, és olcsó. Anyámék P4-es gépét kellene leváltania. Proci az adott és ingyen van. DDR3-as memória az kilőve?
[ Szerkesztve ]
-
Begi
senior tag
Sziasztok!
Intel Core i5 2500K alá keresek valami nem túl drága, de jó minőségű, megbizható lapot.
Még mindig az Asrock Z68 Ext3 Gen3 a best buy?
Esetleg valami alternativa?Előre is köszönöm!
Begi -
tranceplanet
addikt
válasz pigsty #32338 üzenetére
Az ASUS H67-es lappal kapcsolatban nincs személyes tapasztalatom. Nem ezt ajànlottam volna, de nincs túltengés IDE-s lapokból, ez az árán meg is látszik. Új vinyòt innen vegyél, vagy akár mást is:
http://hardverapro.hu/apro/gianni_bazarja_2/hsz_1-50.html
Az intel HD2000 és HD3000 (ez még erősebb) IGP-k mindenre jók, komoly felbontású játékra persze nem.
Intelnél vannak árak, főleg i5-től felfelé. Amúgy Llano-t is akartam ajánlani, de FM1 foglalatba ma nem érdemes fektetni (majd FM2).-----------------------------
RobaAhogy jeni is írta, ez csak a ram hűtőbordájának magasságára utal, de ez legalább a komolyabb hűtők alatt is elfér.
-
lajtika
aktív tag
Üdv, kis segítség kéne.
Az lenne a kérdésem hogy egy Gigabyte Z68MX-UD2H-B3 alaplapba szeretnék két AMD vga-t rakni. De nem tudom hogy működne-e 8-8 módban. A leírást nem igazán tudom értelmezni. Ha valaki tud segíteni azt nagyon megköszönném. -
Márton
nagyúr
Egy kellemes meglepetés ért az imént.
Az Asus P8H67-V lapom usb3-as portjára tettem
egy régi, usb2-es rack-et notivinyóval. Ez eddig max
30MB/sec-et tudott, most 40-nel nyomjaEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Hunork
veterán
válasz gabo89 #32340 üzenetére
Hát én is utűnajártam, két személyes kapcsolat is van bolt ügyben...sajna a G31/G41/Intel965 nyomul újonnan. Ha találok, szólok!
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
gabo89
senior tag
Sziasztok!
Új P45-ös alaplapot már sehol sem lehet kapni? Esetleg egy elveszett példány egy nagykerben nem lehet?
indul a sörös aludni
-
pigsty
aktív tag
-
pigsty
aktív tag
válasz tranceplanet #32334 üzenetére
köszi, lehet, rendszer vinyónak normális satat veszek, bár ugye az árvizek miatt megugrottak az árak, hát, ha mán veszek, új legyen, nem adnám el, máig nagyon jók, hibátlanok.
hehe, 4 szálas proci is van? az otthoni gép athlon k7, 1 magos, úgyis kellene majd x264 enkódoláshoz a proci (hú, van ára az intelnek!)
egy alap kérdés: elég az igp? csak erős játékokhoz kell gpu-s vga?
-
Roba
tag
válasz tranceplanet #32334 üzenetére
Ha jól sejtem, akkor ez a Corsair Vengeance ram LP jelzése az alacsony magasságára utal és nem a lassúságára. Igaz ez?
Zsoltárok Könyve 82/6: "Én mondottam : Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan:" "És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét"- A halhatatlan lelkének egy darabját neked adta, csak a fizikai test mulandó, a szellemed örök.
-
Smoky2011
tag
[Komoly nem]?...Kinnek mi tünik fel ebböl?
Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...
-
toza
senior tag
hello!
Socket LGA 775 Intel Core 2 Duo E6700, 2666 MHz (10 x 267) processzor ala keresnek ddr3 mas lapot..
olcson,olvastam sok mindent,de nem ertek hozza es szoval ha 1333 mas ddr3 ram van de a proc csak 1066 ot tud akkor most van e ertelme vagy hogy is van ez?a leheto legjobbat szeretnem kihozni a procbol,lecci vmi dual ramos lapot oc s lehetosegekkel mongyatok mar amihez ez passzolna koszonom..!
minimum egy ide slottal.. pls. koszonom.![ Szerkesztve ]
szegyen a futas,de faraszto...
-
tranceplanet
addikt
válasz pigsty #32332 üzenetére
1. variáció:
ASUS P8H67-M REV 3.0 -2db IDE eszközt fogad
INTEL Core i3-2100 3.10GHz 1155 BOX -négy szálon dolgozni tudó proci, HD2000 IGP-vel
CORSAIR 4096MB DDR3 1333MHz CL9 CMV4GX3M1A1333C9
Ö: 70.422 Ft2. variáció
ASUS P8H67-M REV 3.0 -2db IDE eszközt fogad
INTEL Celeron G530 2.40GHz 1155 BOX -gyengébb kétszálas proci, HD2000 IGP-vel
Ö: 52.051 Ft3. variáció
ASROCK H61M/U3S3 -nincs IDE csati
INTEL Core i3-2105 3.10GHz 1155 BOX -négy szálon dolgozni tudó proci, HD3000 IGP-vel
Ö: 60.507 Ft
Itt az IDE vinyókat eladod és veszel használt SATA-sat! (kb. 10 ropi használtan hardveraprón)Ha megtartod a PATA IDE vinyóidat és azon lesz a rendszer, azok nagyon visszafogják a teljesítményét a gépnek! Passzold el, ha fürge gépet akarsz!
----------------------------------------------
(#32331) Roba+1 Bigeee ajánlatához!
A Vengeance ramokból low profile-ost vegyél![ Szerkesztve ]
-
Bigeee
tag
Asrock z68 extreme3 gen3 + 2500k + 8giga 1600as corsair ram pl teljesen jó kombó lenne neked.
A 2550k meg egy nagy átb*szás már bocsánat, de ugyanazt eladják igp nélkül drágábban. A 2500k-t pedig semmi variálással felhúzod gyakorlatilag gyári hűtővel is 4ghzre és csak a szorzót kell átállítani -.- Igp arra jó gamer gépen, hogy ha elszáll vidikártya addig is tudd használni Ártani nem árt, de a legtöbbünk nem használja szerintem.
Alaplapból vehetsz asust is de nem jobb és csak drágább, ebbe van usb3, sata3, pcie3, szval minden ami jó és kellhet.
Tápnak bírnia kell ha nem viszed túlzásba tuningot és nem túl öreg, de azér mást is meghallgathatsz erről[ Szerkesztve ]
-
pigsty
aktív tag
Sziasztok!
A konfigom menthetetlenül elavult. Epox alaplap, gyártás 2004, DDR ramok, PATA stb stb.
az alaplapnál kezdeném, mivel raktam össze néhányszor gépet, az nem gond, házat megtartanám, talán tápot is. Kicsit hosszú a hsz-elnézést,van oka.
A topic címéhez mellékelnék egy adalékot: van 2 hibátlan Hitachi merevlemez, amik ugye ATA-k, és van még egy kisebb merevlemez, és egy DVD író is. A 2 merevlemezt mindenképp megtartanám napi használatban, akár rendszervinyóként is.
Játszani gyakorlatilag sosem szeretnék a gépen. Viszont sok netezés, és filmezés van, talán valami fél-HTPC lenne, bár ez inkább csak halkságból lenne fontos.
Hogy oldjam fel a ata hdd problémát?
Olyan alapot vegyek, ami tud PATA-t IS, vagy elég csak SATAs, amire vehetek SATA-PATA átalakítót - kérdem, utóbbi mennyire jó, nem fog vissza teljesítményt?Jelenlegi piacot nem ismerem, fogalmam sincs, AMD vagy más legyen a CPU (és vga).
Ár: pffff 20-30-50 ezer Ft fölé nem mennék szívesen...
RAMokkal sem vagyok képben, sima DDR után mire érdemes átállni. Minőséget persze megfizetném.van egy 4 éves FSP tápom, 350W-s, cseréljem? Mennyire mások a mai kofigok fogyasztásai?
Talán valami 2-4 GHz közötti cput vennék, 3-4 GB RAMot... tuning? Hát, nem rossz ha van, de másodlagos erősen.
USB 3 nem érdekel, amim van mind max USB2 eszköz.ami megint határkérdés, tehát más topic témája lehetne, de itt (is) megkrédezem: van egy 2-3 éves Ati 3450 HD VGA-m, hát, AGP-s. Dobjam ki, ahhoz is vegyek átalakítót? Vegyek új VGA-t? Elég IGP? SD és HD filmeket úgy 60-40% arányban nézek, hardveres gyorsítás azért fontos videókártyánál. Még a régi monitor csatlakozó van (ez a 15 pines).
Tudom, az alkatrészeim nagy része egy régi generáció darabjai, mégsem dobnék ki mindent, adnék el, persze lehet, egészet tiszta lappal kellene indítani.
[ Szerkesztve ]
-
Roba
tag
Üdv!
A Core 2 Duo-s gépem szeretném lecserélni (proci, alaplap, memória). Maradna a házon kívül az Asus EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 2048MB PCIe vga, esetleg a Chieftec 450W-os táp, na meg a Dell U2412 m monitor is.
A procit nagyjából kinéztem: Core i-5 2500K-ra gondoltam, de ez se biztos. A Core i-5 2550K proci 100 mhz-cel gyorsabb (drágább és talán kevésbé jó vétel), de nincs benne IGP. Ez az IGP mire használható? Növeli a teljesítményét a fő vga-nak?
Az alaplapok közül valamilyen Asus-ra gondoltam, de fogalmam sincs milyet lenne érdemes venni. Nem kell sok extra, de mivel K-s procit szeretnék, ezért fontos lehet a tuning később.Hasonlóan ? a Ram sebessége, mennyisége, gyártója. Az biztos, hogy a jelenlegi 4 gb (ddr2) helyett többet szeretnék.
Segítségeteket várom proci, alaplap, ram ügyében, hogy egy jó gépet tudjak összerakatni.
Köszönöm.
Zsoltárok Könyve 82/6: "Én mondottam : Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan:" "És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét"- A halhatatlan lelkének egy darabját neked adta, csak a fizikai test mulandó, a szellemed örök.
-
Debesq
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről az alaplapról?
ASUS P5G41T-M LX
Azthiszem tönkrement a régi lapom és ezt néztem ki helyette. Sajnos processzora nincs pénzem ezért gondoltam erre a lapra mert ebbe legalább olcsóbb a memória. 300 FSB menne ezzel is? -
MrM94
addikt
válasz Mr.Csizmás #32325 üzenetére
meg 870 ex 3 r2.0 an ott a 2 link nezdmeg egy honapja agyalok rajta ,hogy meik meik es meg van kb 2 hetem ra..
Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
MrM94
addikt
Debug kijelzo,reset,power gomb,tobb usb.. hatul clrcmos gomb.. mindez 970 extreme 3 an nincs..
http://www.asrock.com/mb/overview.hu.asp?Model=970%20Extreme3http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=870%20Extreme3%20R2.0
[ Szerkesztve ]
-
MrM94
addikt
válasz Mr.Csizmás #32321 üzenetére
viszont a 870 mintha komolyabbnak nezne ki..mint a 970 ex3 meg lattam forumba asszem 2 darab out of box hibasat..
-
MrM94
addikt
Sziasztok!
Nemtudok ket deszka kozul valasztani
1.970 extreme 3
2.870 extreme 3 r2.0
mindketto egy arban van..Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
Mr.Csizmás
titán
MSI H61M-P21 (B3) - milyen nyűgjei vannak (vagy előnyei?)
thx
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Márton
nagyúr
válasz hadogabi1 #32315 üzenetére
Nem inkább 2x 4GB ram kéne? Kevesebb fogyi
Mivel K-s procid lesz, gondolom a tuning szempont, így a H-s lapok kilőve.Lackó: ha nem felelne meg, keress bele egy Audigy-t, én is azzal
használom ezt a lapot, van pci foglalat bőven..[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
hadogabi1
senior tag
MSI Z68A-G43 (G3) Erre a lapra most találtam rá ez is tetszik és van rajta minden és az ára sem vészes. Ilyen tapasztalatokat várok hogy ki mit ajánl. Köszi előre is.
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
hadogabi1
senior tag
Üdv most akarok platformot váltani és az új 1155-ös lesz. Proci vagy egy 2500k vagy egy 2600k lesz benne. 4*2 gb dd3 1333-s memóriával vga pedig gigabyte 6970 oc2-s. Az alaplap kinézésénél vagyok jelenleg hogy milyen is legyen. Ami fontos ha már veszek újat legyen rajta sata2,sata3,usb2,usb3 rajta ez mindenképp valamint jó lenne egy pci-e-3-as is már rá ebből elég 1 nem muszáj cf vagy sli. Az ár hát olyan 25-40 körül gondoltam rá max. Hallottam az asrock alaplapokról régebben sok rosszat de aztírták az újak már elég jók. Igazából z68-as chipsetet szeretnék. asrock-ból ASRock Z68 Extreme3 Gen3 vagy ASRock Z68 Pro3 Gen3 ezt a lapot néztem mindakettő megfelelne. Jelenleg gigabyte lapom van maradnék is márkánál ha lenne elfogadható áron hasonló tudású lap. Asus-okat nem nagyon néztem. De szivesen várok minden tanácsot. Lényeg pci-ból elég 1 is de jó lenne ha 3.0-s lenne usb2-3 és sata2-3. nagyjából ennyi és 25-40 be beleférjen kb. Köszi előre is.
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
lacko22
aktív tag
Sziasztok.
ASUS P8H67-V REV 3.0 ennek az alaplapnak milyen minőségű a hangkártyája? -
Smoky2011
tag
válasz FullGas #32311 üzenetére
Elöször is mert nem asrock
2-odszor meg Dirt 3,Garija jobb...OC Genie
- Exkluzív OC Genie hardverkonfiguráció érzékelés
- Engedélyezve egy másodperc alatt
- Automata CPU és RAM valamint a hozzájuk tartozó elemek órajeleinek és feszültségértékeinek sebesség-beállítása.
USB 3.0
Stilusos megjelenés ..Ami számomra lényeges legyen egy lapba.
Röviden enyi egy megbizhato Deszka és nagyon-nagyon jo árba van.Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...
-
FullGas
aktív tag
Ti melyiket választanátok?
ASROCK H61M/U3S3 17.678Ft
MSI H61MA-E35 (B3) + DiRT3 20.263Ft
Mindegyik szimpatikus annyi talán hogy MSI-hez 3 év gari van plusz a dirt kupon.
De ezeket leszámítva kíváncsi vagyok a véleményetekre -
-
Smoky2011
tag
válasz Maximum1 #32303 üzenetére
P8H67-M LE--ez egy nagyon jo lap szerintem
[Én ezt ajánlom neked].energiatakarékos
TPU EPU túlhajtás
Realtek® ALC892 8 csatornás-Audio
Hátlapon 2db USB 3.0 csati
[Nagyon szexi kis lap szerintem s tud is sokmindent-s jo árba is van szerintem][ Szerkesztve ]
Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...
-
Maximum1
őstag
Tudtok olyan micro atx lapot amin van normális usb 3/nem etron/?
Ezeket találtam asrock H67M, etronos viszont normális hangkártyája van./inkább hang mint usb?/
Asus P8H67-M LE, Nec az usb 3, viszont gagyi hanggal és drágább 4 ezerrel.
Nem tudom melyik legyen, hátha van egy harmadik, cél 25 ezer alatt maradni.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Eladó 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SK Hynix memória - eladva, értékelésre vár
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI Z370 GAMING PRO CARBON alaplap
- Beszámítás! GIGABYTE Z270X Ultra GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Intel Desktop Board DH87RL alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest