Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
drlovi
aktív tag
válasz tranceplanet #32195 üzenetére
Ezt a combot már 3 ajánlátok , szoval jó lehet
-
Hunork
veterán
válasz tranceplanet #32195 üzenetére
Ez a tuti! Én sem mondtam volna mást!
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
zka67
őstag
7 rugó a különbség a 2320 és a 2500K között, én a helyedben rászánnám azt a plusz 7 rugót és kipróbálnám milyen vele a PS. Aztán ha megfelel, nem venném meg +40-50-ért a videókártyát, ha pedig lassúnak találnám, kipróbálnám, hogy emnnyit dob rajta egy videókártya. És csak akkor venném meg, ha jelentős sebességnövekedést hozna.
Mint írtam, nem nagyon értek a PS-hoz, de gyanítom, hogy a munka(idő) jelentős részében lustálkodni akar a proci és csak néha-néha van szükség a nagy teljesítményre.
Amennyiben ez így van, a 2500K-t sem tuningolnám, hanem energiatakarékosban használnám.Az energiatakarékos üzemmódban visszaveszi felére a proci órajelét, viszont amikor meg kell a teljesítmény, akkor meg még rá is tesz a normál órajelre párszáz MHz-et.
Azért írom le ezt, mert ha napi 8-10 órát megy a géped, egyáltalán nem mindegy, hogy 25W-ot vagy 60-at fogyaszt alapjáraton, hiszen a villanyszámlát is ki kell fizetned.
(#32196) general Nekem egyszer volt MSI alaplapom, két évet bírtak rajta a kondik. Azóta csak Asus-t veszek és még a 3 generációval ezelőtti (~7 éves) alaplap is kifogástalan. Nekem az Asus nagyon bevált, soha egyikkel sem volt semmi bajom.
-
general
addikt
kicsit változott a tervem ezért kérnék újabb infót, tanácsot, véleményt a következő két lapról: MSI Z68A-G43 b3 és ASUS P8Z68V-LX
kb ugyanzt tudják, az ASUS-on van HDMI, ami jól jöhet, az MSI viszont 2 pcie 16X-os sínnel van, bár az engem hidegen hagy.
de engem inkább az érdekel, h támogatottságban, megbízhatóságban tudtok-e különbséget... tudom, h mindkét márka igen jó nevű, de sosem volt nekem egyik sem, így kérdezném, mi a véleményetek róluk? akár apróságok is érdekelnek, mint ventiszabályozhatóság, bios rugalmassága, alkatrészek minősége stb... az áruk kb ugyanaz, igen, olcsóbb, mint a sokat emlegetett Asrock ext3 gen3, de az a pár ezer is számít, amikor full konfigot pakol össze az ember. a pci ex. gen3 meg nem érdekel.ha tud valaki hozzáfűzni, előre is köszönöm!
-
miresz
veterán
PS CS5
Minimális rendszerkövetelmények
Windows®
2 GHz-es vagy gyorsabb processzor*
Microsoft® Windows® XP Service Pack 3 szervizcsomaggal, Windows® Vista® Home Premium, Business, Ultimate vagy Enterprise Service Pack 2 szervizcsomaggal, 64 bites Windows® Vista® vagy Windows® 7
1 GB vagy több RAM ajánlott
A telepítéshez 1 GB szabad merevlemez-terület szükséges; a telepítés során további lemezterületre is szükség van (a Photoshop CS5 nem telepíthető flash-alapú tárolóeszközökre)
1024x768 képpont felbontású kijelző (1280x800 képpont felbontás ajánlott), 16 bites színmélységű, megfelelő hardveres gyorsítással és 256 MB VRAM memóriával rendelkező OpenGL® videokártya
DVD-ROM-meghajtó
Az Adobe Photoshop Extended egyes 3D-funkcióihoz az OpenGL 2.0 szabványt támogató, legalább 256 MB VRAM memóriával rendelkező videokártya szükséges (512 MB VRAM ajánlott)
Shader Model 3.0
A Bridge egyes funkcióihoz legalább 128 MB VRAM memóriával rendelkező DirectX9-kompatibilis videokártya szükséges
A multimédiás funkciók használatához QuickTime 7.4.5 szükséges
Szélessávú internetkapcsolat az online szolgáltatások igénybevételéhez
*AMD rendszer esetén SSE2 technológiát támogató processzor szükségesGPU- és videokártya-támogatás
A Photoshop CS5 támogatja a videokártya grafikus processzorával történő videokártya-gyorsítást. Windows XP rendszerben, illetve nem támogatott videokártya használata esetén az OpenGL alapértelmezés szerint ki van kapcsolva, így a GPU-támogatáson alapuló szolgáltatások nem érhetők el. A GPU-támogatáson alapuló szolgáltatásokat a GPU útmutatójában tekintheti meg: go.adobe.com/kb/ts_kb404898_hu-hu*. -
general
addikt
azt se keverd össze, hogy az i3-as procikból a 2120-as HD2000-es gpu-t tartalmaz, de 3.3 GHz, a 2105 viszont HD3000-es gpu-val fut, de csak 3,1 GHz! mivel tuningolni nem tudsz majd, döntsd el, kell-e az integrált gpu a prociban! ha nem kell, mert úgyis akarsz vga-t, akkor az erősebb procit vedd, árban ugyanaz kb. ha viszont kell a HD3000, akkor a 2105-öst vedd. ennyi.
tápcsere fölösleges, ha csak nagyobb teljesítmény miatt cserélnél, egy mai erős középkategóriás konfig még 300 wattot sem eszik teljes terhelésen... hálistennek a fogyasztás a teljesítménnyel nem egyenes arányban nő már... erősebbek az új procik, és kevesebbet esznek! a videokártya az, ami zabál, de ha csak egy lesz benne, akkor mindegy! nézz meg bármilyen vga tesztet!
ha hatásfok és/vagy csendesség miatt cserélsz, akkor se vegyél szerintem 500 wattosat, teljesen felesleges! egy 80 plusszos 400-as bármire jó, ha nincsenek tuning és egyéb igényeid!szerk: egyetértek zka67 kollegában egyébként, ha a vga-t csak azért vennéd, hogy az is dobjon a PS-en, felesleges! akkor inkább az i5 2500K, és egy Z68-as lap, az a cpu bivaly erős, a HD3000 vga-nak tök jó, és még tuningolni is lehet, simán odaver szerintem az i3+dedikált vga kombónak PS-ben, bár azért ebben nem vagyok biztos, egy teszt jó lenne... de mivel én is sokat nyúzoma PS-t, nem hiszem, hogy van még mit lendíteni egy i5-ösön... az említett SSD viszont tutira megdobja, ha munkára kell a konfig, azt vedd!
na... kiírtam magam..
[ Szerkesztve ]
-
drlovi
aktív tag
sziasztok! i5 2500k(kúler freezer 13pro) hoz kellene valamilyen alaplap.igp-t szeretném használni.és késöbb lehet cf is lenne. valamilyen ram is kell hozza 8gb.
-
-
zka67
őstag
Ebben nem vagyok biztos, hogy a 4670-es jóval erősebb lenne, mint a HD Graphics 3000-es. Ne keverd össze az AMD HD sorozatú chipjeit az Intellel.
Szerintem mielőtt megveszed a VGA-t, próbáld ki akár a HD Graphics 2000-el, hogy megfelel-e neked a sebesség, aztán még mindig ráérsz VGA-t venni.
-
miresz
veterán
válasz Phoenix1993 #32183 üzenetére
Ez igaz. Milyen a jelenlegi lapod,és milyen amit akartál?
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz Phoenix1993 #32181 üzenetére
Mi felesleges bele?
-
miresz
veterán
válasz Phoenix1993 #32179 üzenetére
Ebben az esetben nem működik a Hybrid Crossfire,tehát nem fog jobban menni a 6770-esed. Csak kisebb szériás dedikált kártyákkal működik. (az meg kb semmit sem ér)
[ Szerkesztve ]
-
Phoenix1993
csendes tag
Heló!
Valaki meg tudja mondani pontosan, hogy ha az alaplap támogatja ati crossfire-t, akkor az az alaplapba integrált kártya ( ati radeon 4250) segítségével a dedikált kártya ( ati radeon 6770 ) jobban fog működni? Értsd: több fps-t produkál?
Előre is köszi! -
mutyi
őstag
No összeszedem akkor eddig hogy állok:
ASUS P8H67-V REV 3.0 ha jól láttam,akkor van rajta Ide vezérlő is,szóval ha ide-s winyó jön,akkor meg tudom vele oldani.
Tuningolni nem szándékozok,de ha mégis a fejem adnám rá, akkor a H67-es chipset nem jó hozzá vagy eleve nem is támogatja?
INTEL Core i5-2500K 3.30GHz 1155 BOX- kell ez nekem ha nincs tuning vagy elég akkor a 2320 is?
Memóriából beledobok akkor 2X4Gb Kingmaxot.
Egyenlőre visszakerül az 500Gb-os Samsung és a jelenlegi táp helyett beletennék egy 500W-os Chieftec tápot, vga-nak meg vagy egy GTS450 vagy ATI 6770. -
tranceplanet
addikt
Smart response-os cash-elés szerintem totál felesleges, inkább a pénzt egy nagyobb kapacitàsù (min. 64GB) gyors SATA3-as SSD-be fektesd! Igen sajnos a H61 csipszetes lapok nem kaptak natív SATA3 vezérlőt, ezért ezt egy külön csippel oldották meg (ASMedia, Marvell...). Előfordulhat, hogy a vezérlő nem hajtja ki maximálisan a leggyorsabb sata3-as eszközöket, de ettől függetlenül működik. Ha gyorsaságra mész érdemes H67-től felfelé gondolkodni. De kérdezzétek rá a tulajoktól!
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
general
addikt
szerintem fölösleges a hibrid megoldás, én jobb szeretem a windowst mindig külön tudni...
igen, az ssd-n lenne a rendszer + telepített programjaid, így azok baromi gyorsak, a hdd meg marad háttértárnak, ott másolgatsz nagy fájlokat, filmet, zenét, fotókat, akármit. az ssd-k úgysem bírnak a végtelenségig írni, véges a cucc, de ha csak rendszernek használod, tudtommal sokáig bírja, mert oda csak egyszer "írod" föl a windowst tulajdonképpen, onnantól csak olvas. remélem nem írok hülyeségeket, én így olvastam az infókat.
nem tudom, egy Z68-as Smart Response mennyire dobná meg a másolásokat, mert a rendszer ugye így is, úgy is gyors lenne, viszont ha logikusan gondolkozom, akkor ha hibridben megy a cucc, hamarabb is elhasználódik... -
mutyi
őstag
-
general
addikt
ha a HD 3000-es integrált gpu érdekel, akkor elég az i3 2105jóval olcsóbban!! abban is az van ám! és egy i3 is odaver a PS-nek! i5-ös valóban gyorsabb, de jóval drágább! ha sebességet szeretnél a munkádhoz, inkább vegyél a különbözetből egy SSD-t, az rendesen megdodbja a rendszer sebességét! 22k körül már lehet venni 64 gigás sata3-ast!, bár szerintem egy sata2-es is bőven jó!
egyébként ehhez kapcsolódóan nem tudom, hogy az ajánlott Asrock h61 u3s3 sata3-as chipje kezeli-e rendesen a sata 3-as ssd-ket? mert hallottam olyat - vagy lehet, hogy épp itt mondták -, hogy ha nem natív kontroller, hanem külön vezérlő, akkor nem biztos, hogy rendesen működik!
én is hasonló konfigot fogok venni, már majdnem biztos (h61 u3s3+i3 2120), és valószínűleg ssd-t is hozzá, ezért kérdem! -
XharX
aktív tag
válasz Forestgreen #32163 üzenetére
Már volt reagálás, csak nem figyeltél.
(#32157) miresz
Azok jó lapok, egyedül annyi hátránnyal hogy Etron USB3 vezérlő van rajtuk, tehát ha feltétlen kell az USB3 és nem orosz rulettezel akkor nézünk egy másikatmod: Pont meg is írta előttem hogy már írt
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
-
Hunork
veterán
válasz Forestgreen #32163 üzenetére
Biztos nincsenek fent AMD szakik, én sem értek hozzájuk. Nézd meg a fórumot, nincs-e külön AMD alaplapos topik...
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Forestgreen
aktív tag
válasz Forestgreen #32151 üzenetére
Valaki reagálna a kérdésemre?
Köszi...
ASROCK Z790 Riptide WiFi + Core i5-12600K+MAG Coreliquid E360, Gainward GeForce RTX 3070 Ti Phoenix, 1 TB SSD, CORSAIR 32GB Vengeance RGB DDR5 6000MHz + Corsair 6500X
-
mutyi
őstag
válasz Hunork #32156 üzenetére
Jah,a core i5 felé hajlok és a 2X4GB memória felé. Feleslegesen nem akarok túl dárga gépet sem,mert a jelenlegi is olyan szépen kiszolgál még manapság is, annak nincs értelme hogy túl drága és erős dolgokat veszek,ami minimális kihatással van a munkámra és 1-2 év múlva meg ugyanúgy elavultá vált,mint egy picivel szerényebb képességű modell.
Nézegetem a H67-es Asrock lapokat is,mert igazából ha ritkán is,de jó lenne ha lenne benne pl. ide vezérlő. Időnként még jönnek olyan gépek,melyekben ide winyó van és akkor jó szolgálatot szokott tenni. -
mutyi
őstag
http://prohardver.hu/teszt/az_elso_intel_z68-as_fecske_asus_p8z68-v_pro/p67_h67_z68.html
Akkor már nem jobb egy Asus P8Z68-V LX R3.0 alaplap?
Árban ugyanannyi,mint amit Te ajánlottál.
Mindenképpen szeretnék dedikált VGA-t,mert PS meg a többi szoftver használja a vga kártyák GPU-ját, ezenkívül a monitoron kívül ami DVI, használok még egy 40-es tv-t is hdmi-vel, meg pl. most rákötöttem volna még egy másik 22-es monitort is a jelenlegire,de kiderült, hogy a 4670 egyszerre max két megjelenítőt képes működtetni.
Szóval VGA kell, csak legyen halk.
Tudom hogy a i5-2500K-ban HD3000 van,én is azt választanám, ha core i5 lenne.[ Szerkesztve ]
-
zka67
őstag
Bocs, hogy beleszólok, de a helyedben én nem költenék külön VGA-ra, ha nem játékra használod a gépet. Nem olyan rosszak ám a Sandy-kban levő GPU-k sem, sőt!
Én a helyedben egy INTEL Core i5-2500K 3.30GHz 1155 BOX procit vennék, ebben HD Graphics 3000-es GPU van, hozzá meg egy ASUS P8H67-V REV 3.0
Ez a konfig alapjáraton ~25W-ot fogyaszt, szemben a VGA-s változat >50W-jával. Igaz, hogy ez egy tuningolható proci, de azt mondtad, hogy nem lesz tuning (én sem vagyok a híve), de ebben van 3000-es GPU, a többiben 2000-es van, ami fele annyi végrehajtó egységet tartalmaz.
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz Forestgreen #32151 üzenetére
Asrock 870 extreme3 R2.0 vagy Asrock 970 extreme3 ezek jó vételek 20e-ért AM3+ ban.
-
Hunork
veterán
H61 és H67: egyik sem tuningos, H61 mATX, H67 inkább ATX több bővítési lehetőséggel. (USB/SATA), általában 4 memória slot-tal.
Neked akkor elég a linkelt lap így is, ebben a tudás/érték arányban nem nagyon van jobb.
A programjaidhoz inkább procierő kell, meg memória, tehát mehet az i5, a 8GB memókkal, és ha nem játszol, akkor meg valóban elég egy GTS450 is. Vagy, ha nem drágán szerzed be, akkor akár egy GTX550Ti, mégis csak egy 192 bites példány. Szerintem. De várjuk meg mások véleményét is!"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
mutyi
őstag
válasz Hunork #32154 üzenetére
Bocsánat, a 18 körüli értéket nettóban értettem.
H61 H67 chipset között mi a különbség?
Igazából megmondom őszintén, hogy jelenleg egy Asus P5KC lapom van meg egy 1.86-os core2duo procim egy 4670-es karival meg 4gb rammal.
Photoshop meg Illustrator meg ilyesmikre használom. Játszani pl abszolute nem játszok a géppel.
Feleslegesen nem akarok túl izmos vga-t sem,amit mondjuk nem használok ki, bár PS meg a többi program használja a vga számítási teljesítményét, szóval végülsi jól jön. -
Hunork
veterán
Szia!
Alaplap, mivel tuning nem lesz, és ezen minden rajta van, és működik (USB3/SATA3), íme: asrock (nekem is ilyen van, és a fórum tele van pozitív véleményekkel!)
GTX550Ti: hát igen, érdekes a helyzet, de minő csoda, nekem is ilyen van! Erről itt olvashatsz is egy terjedelmes cikket: GTX550Ti
Viszont, ha a keret engedi, akkor készséggel elismerem, hogy a HD6850 remek választás lenne i5 mellé!"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
Üdv!
Hát kérlek, szerintem ha i5, akkor ne GTS450 legyen...vagy akkor meg inkább i3 passzolna e mellé. Memória szerintem nyugodtan legyen 2x4GB, amúgy sem drágák, ott nem takarítanál meg túl sokat.
Lap. Nos, én nem vagyok Gigabyte párti, több is érdekesen viselkedett, két ismerősömnél meg elhalálozott. (gari alatt, igaz, de nem volt 1szerű eset megkapni egy másikat)
Most nem mondanék semmit, inkább te mondj egy árat, mekkora a lapra a keret? (főleg, ha marad a szolid GTS450)"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Forestgreen
aktív tag
Hali!
Jelenleg AM3 Ready alaplapom van. Processzorom egy Phenom II X4 955 BE. Memóriám 2 x 2 GB DDR2 800 MHz.
Úgy döntöttem, hogy váltok AM3+ alaplapra, hogy DDR3 memóriát használhassak, és később válthassak Bulldozer processzorra.
Olyan alaplapot szeretnék venni (20 ezer forint körül), ami AM3+ és DDR3 1600 MHz memóriát tennék mellé.
Úgy tudom a Phenom II csak 1333 MHz-ig kezeli a memóriát, de húzni lehet az fsb-t.
Ajánljatok nekem egy alaplapot, és mondjátok meg, hogy Phenom II-vel lehet-e 1600 Mhz-ig menni a memóriával...
Amúgy ezt a lapot néztem... Asus M5A78L
Köszi
ASROCK Z790 Riptide WiFi + Core i5-12600K+MAG Coreliquid E360, Gainward GeForce RTX 3070 Ti Phoenix, 1 TB SSD, CORSAIR 32GB Vengeance RGB DDR5 6000MHz + Corsair 6500X
-
mutyi
őstag
Össze kellene tennem egy gépet. Vagy Core i5 vagy core i3-as proci kerülne bele.
4 vagy 8 GB ram.
Meg valszeg menne bele egy GTS450-es kari pl.
Gigabyte lapot szeretnék alátenni.
Mit javasoltok?
Nem lesz tuning.
Én alapból egy GigaByte GA-P67-DS3-B3 alaplapon gondolkodom, de ha van jobb ötlet, várom. -
reflxx
aktív tag
Sziasztok! Kis segítséget kérnék. Most halt meg az alaplapom :| c2q q8300as 775ös foglalatú proci mellé keresnék olcsó de megbízhatóBB alaplapot. Milyet ajánlanátok?
Előre is köszi -
tranceplanet
addikt
válasz tbesze #32142 üzenetére
AM2+ alaplapot vegyél!
Sajnos már keveset találni újan, azok is 2 memó foglalatosak. 10 ropiból csak használtan fogod megúszni.
Itt egy új 15 ropi:
ASRock A770DE
http://www.argep.hu/product_961347.htmlLinkek nem működnek telóról.
Hardveraprón is nézelödhetsz.
Azt nem írtad lesz-e tuning." Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
zka67
őstag
válasz Zoleee89 #32144 üzenetére
Tegyen hozzá még egy ezrest és akkor létezik megoldás:
ASUS P5G41T-M LX 11.709 Ft
KINGMAX 2048MB DDR3 1333MHz 3.175 Ft#32143 veréb Ha i5-2400-es procit tennél bele, akkor teljesen felesleges a Z-s alaplap. Inkább az ASUS P8H67-V REV 3.0-t ajánlanám. Nekem is ilyen van ugyanezzel a procival és abszolút semmi gondom nem volt még vele.
A Z-s alaplappal tudnád tuningolni a procit, ha K-s végű lenne, de ezt nem tudod amúgy sem. A H-s alaplapon ugyanazok a perifériák vannak, csak van még rajta 2db IDE csatlakozó is, esetleg jól jöhet majd egyszer és 2 rugóval olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
-
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok!
Olyan alaplapot keresnék ismerősömnek ami 775-ős foglalatú processzor megy bele,ddr3-as memóriát fogad és integrált videokártya is van benne, mATX foglalatú gépháza van.
Jelenlegi gépéből a processzor át lenne helyezve( intel celeron d 3,06ghz) és később 1-2 hónapon belül a processzor is lenne cserélve valami c2d-ra.
Internetezésre,filmnézésre és zene hallgatásra használja a gépét.
Mai integrált videokártyák gondolom erősebbek egy ati x1300 256mb-nál??
Árban 2gb ddr3-as memóriával együtt 14eFt szánna rá.
Létezik ilyen megoldás??
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Zoleee[ Szerkesztve ]
-
veréb
tag
sziasztok! Asus P8Z68-V LE-ről valaki i5 2400 menne bele
nézzél jobban szét hátha csak a fától nem látod az erdőt
-
tbesze
tag
Sziasztok!
Légyszi ajánljatok nekem alaplapot 10 ezer Ft. körüli áron, AMD Athlon 64 X2 5000+ procihoz, és ATI Radeon HD 4870, 3 db DDR2 800 Mhz Ram-hoz, SATA-s winchester, SATA-s DVD-Rom.
Előre is köszönöm! -
ViZion
félisten
Sziasztok!
Összeállt végre a gépállat. Első, gyors vélemények: UEFI. Fura. Gigabyte-nál megszoktam, h első lépés manual-ra rakni a feszeket, és fixálni a gyárit, mert túlfeszel alapból. Itt erre nincs lehetőség, majd kitanulmányozom mit lehet, illetve, h ASUS is hajlamos-e auto módban a fesz emelésre...
Nagyon gyorsan indul, Zorin OS (Ubuntu-linux alapú disztró, win felülettel) pendrive-ról gyorsan betölt, instant 3D gyorsítás, stb. itt nincs driverekkel vacakolás
Majd valamikor felkerül egy win is, csak a játékok és a munka miatt, az alatt majd hegesztgetek.
A csippanás induláskor atom hangos, a Giga lapom diszkréten pittyentett, ez meg egy rövid "vonatfütty"... majd leragasztom a piezot
Proci ventit hangosnak találom, egyelőre STANDARD-on hagytam a vezérlést, lehet ezt módosítom, mert ~1900 RPM egy CM Hyper TX2 alapjáratnak sok, ledermed a proci
Korábban csak játék alatt volt hangja, ez lesz most is a cél.
Szimpatikus deszka, szép nagy hűtőkkel, még szokatlan UEFI-vel (ezért nem is piszkáltam, linux elindul egy "karcórán" is...), amint néztem szépen felismert mindent, csak a ramot kellett manuálisan 1600-ra állítani. MA dolgozom, holnap telepítgetés, CPU-Z, ilyesmik...
Köszönöm mindenkinek a segítséget , remélhetőleg 3-5 évig ebben a topikban csak olvasó leszekHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
nihill
őstag
válasz tranceplanet #32129 üzenetére
Ezt a kettőt tudom itt helyben venni Asus-ból, melyik a jobb választás?
M5A78L-M LX
M4N68T LE V2
Természetesen előtte a boltban kipróbáljuk hogy egyáltalán oldható-e a procim, mert vicces lenne ha unlockolásra vennék alaplapot és mégsem lehetne -
ViZion
félisten
-
ViZion
félisten
Korábbi lapom miatt leveleztem prászor a giga supportal. Megpróbáltak segíteni, de inkább csak sablon válaszok voltak, valódi segítség nem...
Bár ez sztem bármelyik multira igaz lehet.Ma jön az ASUS lap, kipróbáltunk havernál mindent, minden tökéletes, még a magfeloldást is próbáltuk - nem lehet. Érdekes módon az alaplap pont úgy nem csinált semmit, mint az ASRock... de az ugye nem lehet, h az ASRock magfeloldás default be van kapcssolva???
Elég hülyeség lenne.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
XharX
aktív tag
válasz Aprósólyom #32132 üzenetére
Ha most elhatárolódunk a giga pici hiányosságaitól(pl UEFI hiánya), akkor szerintem ő arra gondolt hogy a gigának mérhetetlenül rossza a supportja, kíváncsi leszek majd hogy fogja "dobálni" a BIOS-kat, és csak remélem nem a revíziós megoldás lesz.
Amúgy elnézést ha nem erre gondolt, nekem ez ugrott be elsőnek[ Szerkesztve ]
-
Aprósólyom
addikt
Giga csak azért nem, mert neked rossz tapasztalatod volt, vagy azért, mert tényleg van valami egyéb, komoly alapja?
Jevons paradox
-
miresz
veterán
válasz nihill #32130 üzenetére
Asus M5A78L-M LE Az asszonynak ilyen lappal raktam össze egy gépet van benn egy FX4100 4Ghz-n,és tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
nihill
őstag
Én csak azt várnám tőle hogy hozza azt ami a dobozára rá van írva
A proci X3-ként 45W-os. -
tranceplanet
addikt
válasz dodopek #32126 üzenetére
(#32126) dodopek
AM3+Személy szerint az ASUS-t és az ASRock 990-et ajánlanám.
----------------------------------------------------
(#32121) nihillLX is talán megfelel, de mindkét lap határeset, Milka 78 kollégát kellene megkérdezned.
Amúgy 12 ropiért ne várd, hogy kávét is főzzön
Hány W TDP-s a procid?-----------------------------------------------------
(#32128) MaestrohunASUS M5A97 - Vishera procikat (2012 év vége talán) is vinni fogja
Gigabyte 970 UD3
[ Szerkesztve ]
-
Aprósólyom
addikt
válasz tranceplanet #32105 üzenetére
GA-970A-UD3
Ehhez mit szóltok? Most akkor az Asus M5A97-es deszkán vagy ezen a Gigabyte-on gondolkodom. Egy Cseh oldalon a Gigával magasabb órajeleket (Asus: 4050MHz, Giga: 4100) tudtak elérni ugyanazzal a procival. Vagy a Giga nem annyira megízható lesz hosszú távon? Bár nagyon azt hirdetik a weblapjukon, hogy bőven tartós.Jevons paradox
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Alaplapot ajánljatok nekem!
Komplett új gépet kell összepakolnom.Ami biztos,hogy X4 Athlon II lesz benne, és alapvetően játékra lesz összerakva.Szeretnénk, ha lenne rajta USB3, és Sata 3 is.PCI-E csatlakozóból elég 1,Sata is csak 4 kell.
Húzva nem lesz, mag feloldás esetleg. Ha lehet, álljon meg 30e alatt...
Köszi! -
Ti4x
aktív tag
válasz GribMate #32124 üzenetére
Ok, köszönöm.
Melyik alaplapok támogatják a K-s procikat, mivel tüntetik ezt fel egyébként? Még nem tudom, melyiket választom a kettő proci közül.
Meg közben eszembe jutott, hogy van egy PCI-os Asus Xonar DS hangkártyám, aminek bele kellene még mennie... Az a Gigabyte lap, amit néztem, nem is lenne jó, most így jobban belegondolva.[ Szerkesztve ]
nem vagyok mostanában gépnél , nem tudom , mikor érkezem...
-
GribMate
aktív tag
Szia!
Én ezt ajánlanám:
ASRock H61M/U3S3 ~17.000 Ft
Memóriából 2x2GB 1600MHz helyett 1x4GB 1333MHz-et javaslok, így bőven elég a 2 RAM slot későbbi 8GB-ra bővítésre is.
Viszont ehhez csak olyan procit vegyél, aminek nincs a végén K, mert ez így nem támogatja a tuningot, ahhoz drágább lap kellene.(#32123) general:
Szerintem egyáltalán nem éri meg a +5 ezret. Csak a +1 év garancia és a jobb minőségű integrált Realtek audió szól mellette.
Az U3S3-on viszont van HDMI, egyébként például szilárdelektrolitos japán kondik vannak rajta, semmi gond nincs a minőségével.
Ettől eltekintve az MSI-vel sincs természetesen gond.[ Szerkesztve ]
-
general
addikt
mi a véleményetek erről az MSI PH61A-P35 a lapról? ugyanazt tudja, mint a sokat ajánlott Asrock H61 U3S3, kb 5 ezerrel drágább, de nem megbízhatóbb esetleg? 3 év gari
-
Ti4x
aktív tag
Sziasztok!
Most tervezek gépbelsőt újítani (lap, CPU, RAM, VGA, táp) és egy GTX 560-at gondoltam i5-2400 vagy 2500Kval, 2*2 Giga 1600as DDR3 rammal meg egy normálisabb táppal.
Az alaplap választással kapcsolatban szeretnék kérni egy kis segítséget. USB3, SATA3 szeretném, ha lenne rajta, 4 memória foglalat is kell, ha később még szeretnék bele tenni memóriát.
Ezt az alaplapot néztem ki alájuk, de a chipset választáshoz nem értek : [link]
Mi alapján válasszak chipsetet? Ez az, amit mindíg elfelejtek új alaplap vásárlásakor. Húzni nem fogok semmit sem, alapon fog menni minden.[ Szerkesztve ]
nem vagyok mostanában gépnél , nem tudom , mikor érkezem...
-
nihill
őstag
válasz tranceplanet #32120 üzenetére
ASUS M5A78L-M LX
Ilyen van itt helyben. Ez is jó nekem? -
nihill
őstag
Sziasztok!
Az adatlapomon lévő második konfigban szeretném cserélni az alaplapot, kizárólag magfeloldás és tuning miatt. EZ jó választás helyette ebből a szempontból?
-
Nemmegy
csendes tag
válasz tranceplanet #32116 üzenetére
Nem hiszem, hogy annyit hozhatna még azért a +10k-ért (főleg, hogy azt sem tudom mit jelent).. Úgyhogy kösz!
-
tranceplanet
addikt
válasz zola09 #32111 üzenetére
miresz megelőzött
olvass vissza:
( #32081 ) tranceplanet-------------------------
NemmegyHa megér neked az FXA UD3 +10 ropit:
-8+2 fázisú VRM
- CF és SLI X16 módban990 Ext 3 28 ropijával nagyon jó vétel.
tap:
Chieftec CTG 500W
Coolermaster GX450W
FSP Aurum Gold 400W
Sharkoon modu 500W[ Szerkesztve ]
-
zola09
aktív tag
Tudsz/Tudtok ajánlani valamit helyette? AMD Phenom II X6 1075T-s proci lenne benne, Sapphire hd6870-es GDDR5-ös videókártya és egy 2x4gb-os 1600mhz-s Kingstone memória kit.
-
zola09
aktív tag
Üdv.
Úgy döntöttem, új PC-t veszek, és össze is raktam egyet magamnak, egy Gigabyte GA870A-USB3 alaplappal, viszont a neten sok helyen szídják az AM3+os Gigabyte-ket, ezért nemtudom mennyire lenne jó választás. Szerintetek? Esetleg ha kell leírom a többi alkatrészt is amit bele szeretnék biggyeszteni.
-
Nemmegy
csendes tag
Asrock 990FX EXTREME3 vagy GIGABYTE GA-990FXA-D3
vagy sokkal jobb egy GIGABYTE GA-990FXA-UD3?
-
Aprósólyom
addikt
válasz tranceplanet #32108 üzenetére
Pedig lesz ám minden. Fesz emelés is. Mondjuk, áganként akár 13A-is terhelhető a Chieftec 400W-os tápom, szóval majd szerzek egy átalakítót. A lényeg az árameloszlásban rejlik szerintem. Véleményem szeirnt stabilan bírnia kellene a Chieftecnek mondjuk egy 110W-os fogyasztást is akár.
Jevons paradox
-
tranceplanet
addikt
válasz Aprósólyom #32106 üzenetére
4 pines tápcsatival is működik a proc.
Annyi, hogy a lapi 8 pines egyik felébe dugod.
Igaz fesz emeléséhez már nem árt a 8 pin." Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Aprósólyom
addikt
válasz tranceplanet #32105 üzenetére
Az baj ha a tápomon csak 4 pines CPU 12V csatim van? Vagy kell neki két külön fázisról külön-külön 12V-12V, azért kell a 8 pines? Most vettem a tápomat cserélhetem le? Tegyük fel, hogy az ASUS-t veszem, akkor...
Előre is köszi.Jevons paradox
-
tranceplanet
addikt
válasz Aprósólyom #32103 üzenetére
Ha van 25 ropid, akkor ASUS-t vedd.
Állítólag nagyon jó tuningban is.
M5A97 -4+2 fázisú VRM
M5A97 Pro -6+2 fázisú VRM
Ext 3 -4+1 fázisú------------------------
( #32104 ) ViZion
Olvastam a históriádat ASRock topikban." Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
ViZion
félisten
válasz tranceplanet #32102 üzenetére
Csak ne a proci...csak ne a proci... mondjuk garis, de akkor is. A VGA-t sem néztem, de hát előtte működtek (OK, Miresz erre ne válaszolj... )Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Aprósólyom
addikt
válasz tranceplanet #32099 üzenetére
Még talán belefér a hasonló árba nekem. ASUS M5A97 típus jobb lenne az 970 Extreme3-nál? Órajelgenerátor melyikben jobb?
Jevons paradox
-
ViZion
félisten
válasz tranceplanet #32100 üzenetére
Most küldik fel, helyette jön az ASUS, ami +5K. Na meg ugye ha mégis -az egyébként új- CPU halt meg... akkor sírni fogok
VGA-ra is gondoltam, de a VGA és a CPU is működött másik lapban.
Boltos azt mondta, ha a lap mégis jó, akkor azt adjam el mert visszakapja... OMG.Ja, és a szervizes szerint nem lap, hanem CPU nem nyugtatott meg...
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Kingston Fury Beast memória - 2x8 GB DDR5, 5200 MHz, CL40 (KF552C40BBK2)
- Beszámítás! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! GIGABYTE Z270X Ultra GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest