Új hozzászólás Aktív témák

• amargo

addikt

Sziasztok!

Ha még marad az LTE router akkor a failover-t is elkezdtem bekonfigurálni. Jelenleg egy vlan-on bejön a router-be (hAP ac3) a wAP-ból az LTE-s net, DHCP client alatt szépen meg is jelenik a route list-be ezeket raktam, hogy ne dinamikus legyen (és a distance-nélkül mindig eltérült a net az LTE felé..):
    /ip route
    add check-gateway=ping distance=1 gateway=xx.xx.xx.xx
    add distance=2 gateway=vlan_lte

Itt kérdés, hogy az LTE esetén jó, hogy GW-nek a vlan_lte-t adtam meg?

Továbbá ebből jelenleg még csak annyit fogok megtudni, hogy a ether1-en van-e net vagy sincs. Ahhoz, hogy a forgalom mondjuk az LTE felé menjen kell egy netwatch, aminek az up/down ágán ki be kapcsolom az ether1-es portot, ha jól gondolom? Mert ebben az esetben fog az LTE felé megindulni a forgalom csak.
    A distance pedig csak annyit ad meg, hogy prioritásilag melyik vonalon menjen a fogalom.

És akkor a további kérdés a tűzfal, mivel több helyen is a NAT esetében van out és in interface, ahol az ether1 van megadva, amin jön a primary internet ezért LTE esetén ezek a szabályok nemfognak érvényesülni.. ilyenkor ezeket össze kell fogni valami alá?

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

Új hozzászólás Aktív témák