- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pumukli93
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek ötlete az alábbira?
Mikrotik routerre kapcsolódik egy kliens SSTP-n és amikor kapcsolódik, csináljon hozzá egy másik route-ot is az alapértelmezett mellé.
-
pumukli93
csendes tag
Sziasztok!
Használta már valaki az alábbi modult A Telekomos optikai eszköz helyett?
Optika jön be és a Telekomos routert ksizedném a hálózatból és kapásból az RB4011-es Mikrotikbe, menne az optikai a lenti átalakító segítségével.
https://logicit.hu/mikrotik-sfponu-mikrotik-interface-ek
Ha igen, mik a tapasztalatok, működött egyáltalán? -
pumukli93
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy a belső hálózaton fut egy webserver, melyen minden be van állítva. Van egy megvásárolt domain nevem, melyet szeretnék átirányítan, hogy ha webserveren lévő weboldalt töltse be a böngésző. A domain név már eljut a routerig, de a webserverig már nem sajnos.
Esetleg valakinek lenne ötlete rá, hogy mi lehet a megoldás?
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
pumukli93
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Mikrotik Soho AP. Teljesen default beállításokkal. Wifi hálózat működik, de valamiért a klienseket időközönként ledobja egy olyan üzenettel, hogy disconnected, disabling. Nem külön alhálózatot oszt, hanem azokat az IP-ket osztja ami a fő routerben van felvéve.
Esetleg lenne valakinek ötlete, hogy miért csinálja ezt?
Előre is köszönöm!
-
pumukli93
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy adott két alhálózat egy mikrotik-es routerben. Az egyik legyen 160.20.21.1/24 a másik 190.22.50.1/24.
Mind a kettőnek megvan a saját átjárója, nevezetesen az egyik a 160.20.21.1 a másik 190.22.50.1A két hálózat közé kellene egy olyan átjáró, ami úgy nézne ki, hogy van egy weboldal ami a 190.22.50.40-en fut és ezt a weboldalt a másik hálózat egészéből kellene elérni.
Próbálkoztam egy-két szabály beállításával, de nem jártam sajnos sikerrel.Esetleg valaki tudna segíteni ebben a problémában? Ami érdekes, hogy akármelyik alhálózatra csatlakozok fel a másik alhálózatban lévő IP címeket tudom pingelni és válaszolnak is.
Üdv!
-
pumukli93
csendes tag
-
pumukli93
csendes tag
Sziasztok!
Van egy problémám, amiben valahogy nem jutok előbbre.
Adott egy Mikrotik router, mely mögött egy FTP szervert szeretnék felállítani, de sajnos nem érem el külső hálózatból az FTP szervert.
Viszont ha fordítva csinálom, hogy egy külső hálózaton futó FTP szervert akarok elérni a Mikrotik router mögül, akkor minden oké.A routerben, már próbáltam mindent állítani, a NAT résznél a port továbbítást is megcsináltam, de semmi.
A pingelés oda-vissza megy.
Az FTP szervert XAMPP-on belüli Filezilla programmal oldanám meg.
Esetleg valakinek valami ötlete lenne?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv!
-
pumukli93
csendes tag
Sziasztok!
Nekem az lenne egy kérdésem, hogy van egy MikroTik Routerboard SXTG-2HND wifis eszköz.
Ezt kellene úgy bekonfigurálnom, hogy kábelen kap egy IP-t a switchtől és és a wifit úgy szórja szét, hogy aki a rácsatlakozik az a switchtől kapjon IP-t.
Megoldható valamilyen formában ez?
Még telefonos segítségben is szóba jöhet, persze az én számlám terhére.
Válaszotokat előre is köszönöm!Üdv, Laci!
Ui.: Már megnéztem szinte minden angol nyelvű útmutatót, de nem nagyon sikerült beállítanom.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest