-
IT café
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
buca84
őstag
csak otthoni használatra kellene. 5-6 2.4GHz-es hálózat van a közelben, ezek eddig nem voltak zavaróak, de ki tudja a jövőben mennyire lenne telített.
illetve majd ezeket szeretném megvalósítani:
- Wi-Fi-n tud ún. vendéghálózatot. (Tehát, ha jön a gyerekhez a haverja, tudjon netezni, de az otthoni hálót ne lássa)
- tud priorizálni. Felőlem mehet a kölköknél a torrent rogyásig, ha más nem akar mondjuk webezni. Ebben az esetben vegye vissza szépen a torrent tempót.
- Van rajta "szülői felügyelet". (Gondolom ez gépre/MAC addressre állítható.) Tehát, ha a legkisebb valami rajzfilmet néz, akkor ne jusson el a nem neki való oldalakra. Iletve adott időintervallumban ne legyen elérhető adott IP/MAC -ről a netkapcsolat.
- Esetleg idő (óra) alapján tud forgalmat szűrni.
- Forgalommérés. Legalább annyi, hogy adott napon, héten az egyes gépek forgalma mi volt. Ha ez nem megy, akkor az összforgalom. -
buca84
őstag
Az RB2011UAS-2HnD-IN mellé vagy az RB951G-2HnD mellé érdemes szerezni egy 5GHz-es -t modellt? Pl mondjuk egy RB912UAG-5HPnD -t ?
-
buca84
őstag
Az itt jelzett probléma a RB2011UAS-2HnD-IN tulajoknál nem fordult még elő?
-
KTTech
veterán
Jó cucc
Én is ilyet használok jópár hónapja (előtte egy RB450 volt), igaz én már belefutok a CPU limitjébe (nehezen viseli a 90/30Mbit körüli net forgalmát, a tűzfal a mangle és a normál működés közben is 60%-on pörgeti, ha épp kicsontozom akkor 100%..., pedig a CPU az 750MHz-re Overclockolva van)... a v6.1 ROS van fent rajta, elég komoly QoS beállítással és tűzfalszabályokkal megtámogatva (+ a szokásos apróságok: hairpin NAT, DynDNS script, DNS szerver, NTP kliens-szerver...)
-
jbl
senior tag
Sok fajta routert próbáltam, vettem eladtam őket. Egyik sem hozta az, elvárt WIFI lefedettséget.
Én családi házban lakom, vannak vastag falak bőven, és nagykert. Próbáltam én két routert WSD-be összekötni, kettő AP meg még sorolhatnám.
Szóval szenvedtem vele rendesen, hogy jó legyen a lefedettség. De soha nem jött össze.
Tehát így mindent eladtam.Vettem egy Mikrotik RouterBOARD 2011UAS-2HnD-IN -t két napig szoptam míg be tudtam állítani, eszméletlen dolgokat tud, 1Watt kimenő teljesítménye van. Ez 10szer több mint egy mezei router tud.
A routert a monitorom hátára csavaroztam fel, és vettem rá kettő darab 8db antennát.
150m3 –es a ház minden sarkában majdnem fullos a térerő.
80méterre a kertbe még lehet internetezni.Szóval mindenkinek ajánlom.
-
Multibit
nagyúr
Üdv a klubban!
Hasznos linkek:
www.mikrotik.com
forum.mikrotik.com
forum.mikrotikos.net (magyar) -
jbl
senior tag
Sziasztok!
MikroTik RB2011UAS-2HnD-IN Boldog tulajdonosa lettem otthoni használatra. -
jbl
senior tag
[Mikrotik RouterBOARD 751G-2HnD]
Van valakinek tapasztalata? Egy ilyet szeretnék venni, otthoni használatra. 1wattos wifi fogott meg benne.
-
krid23
csendes tag
Szia!
Mi használunk mikrotik OS-t routerként. Régebben PC-t raktunk alá, de mostanában routerboardot veszünk hozzá és azzal nem kell annyit szarakodni. Nagyon megbízható kis cucc, arról nem beszélve, hogy úgy tudod menedzselni a hálózatodat ahogy akarod. Címenként tudod állítani a sávszélességet, vagy letilthatod mondjuk a p2p hálózatokat.. Nagyon profi kis rendszer. Parancssorosan (telnet), vagy webfelületen is lehet konfigolni, de a legkényelmesebb megoldás a winbox nevű programocska, ami egy windowsos GUI-t ad a kezedbe. Azzal nagyon könnyű felügyelni a hálózatodat. Ha van valami kérdésed, akkor a http://forum.keviwlan.hu-n el tudsz érni.
Üdv.: György
http://www.keviwlan.hu -
Chieftec
őstag
Na ez jo kor volt..
-
Chieftec
őstag
[link]
Elsosorban a szofvert szeretnem kitargyalni. Megbizhato gepre telepitve ossze se lehet hasonlitani a boltban kaphato muanyag dobozkakkal (''router''). Varom a tapasztalatokat, remelem nem maradok magamra.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Apple iPad Mini 16GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 14" WUXGA I MAGYAR I W11 I NBD Gar!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest