Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mephi666
nagyúr
válasz cappa72 #52748 üzenetére
...ebben csak akkor van kivetnivaló, ha a tankcsapdától valami újabb "album" szól
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Elemental
addikt
válasz cappa72 #52748 üzenetére
Az előzés erősen helyzetfüggő. Akkor én sem akarom megelőzni az előttem haladót, ha összefüggő sor van előtte. Mondjuk az én szótáramban értelmetlen előzés nem létezik, az mindig jó, l’art pour l’art Nem azért megyek gyorsabban, mert sietek, hanem mert úgy szeretek menni. Nem is örülök, ha sietnem kell, az teljesen elrontja a vezetés élményét.
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
Elemental
addikt
válasz cappa72 #52753 üzenetére
lakott területen kívül értelmezhető
Lakott területen belül a 90 egész izgalmas tud lenni, kívül kell a 150, hogy megugorjon a pulzus Viccet félretéve olyan 70 körül szoktam megállni városban, ha előttem üres az út, amúgy meg felveszem a forgalom ritmusát. Persze mindig keresem a réseket, ahová még beférek, vagy egy-egy előzést meg tudok ejteni. De ez szintén az út jellegétől, minőségétől is függ. Városon kívül országúton 110-re állítom általában a tempomatot, de az is az úttól függ. Ha olyan a jellege, például keskeny, az út melletti növények miatt nehezen belátható, rossz minőségű, akkor lassabban megyek. Pályán 135-140-re állítom általában, viszont néha megejtek egy-egy 180-at is, ha úgy ítélem meg.
[ Szerkesztve ]
-
szebe
addikt
válasz cappa72 #52808 üzenetére
"Ha viszont mindenki a "kútba ugrik" szituáció merül fel, akkor magadnak kell eldönteni, hogy te is mész-e."
"Tavaly 2x kihúztak"
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
titán
-
Reggie0
félisten
-
válasz cappa72 #52841 üzenetére
Hegyről lefele én automatánál is visszaváltok kézzel egyet hogy szépel lecsurogjak(80-90 körül 3.ba 2000-2800 fordulat között. Ekkor 0 a fogyasztás és olyan 1800 körül nyomat bele naftát és látszik pár liter fogyasztás a kijelzőn. Hegymenet végén visszarakom automatába. Ha 4.be megyek le akkor gyorsul nem pedig picit lassul vagy tartja a sebességet. De ez ilyen olajkavargatós automata, gondolom eleve kevesebb a motorféke.
Gyakran látom hogy az elöttem lévők meg nyomkodják a féket, pedig le lehet menni motorfékkel.[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz cappa72 #52927 üzenetére
volt egy kapcsolódó cikk is: mi van ha pl a településtábla előtt kezd a hátsó az előzésbe, amikor a másik kezdené az 50->90 gyorsítást? pl a hátsó egy kisteher, a másik meg egy személygépkocsi, aminek alapból jobb a gyorsulása... papír szerint ilyenkor sem gyorsíthat az előzendő jármű
mutatok egy cifrábbat: régebben soltról kifelé itt a táblánál belekezdtem a gyorsításba, mire a mögöttem (megengedett sebességet túllépve) érkező kamion balra sorolt, indexelt... az lett a vége, hogy fékeznem kellett és lehúzódni, mert nem kanyarodott le balra, hanem a forgalomtól elzárt területen szépen bejött mellém és ha maradok a sávomban, leszorít... (vagy a szemből érkezőt tarolja le)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
válasz cappa72 #52954 üzenetére
így is elég necces tud lenni a közlekedés, ha pedig még többen leszoknak az indexről, rengeteg baleset lesz
-
mephi666
nagyúr
válasz cappa72 #52956 üzenetére
itt belvárosban párhuzamos közlekedés, lámpától indulunk, felgyorsultam óra szerint 60-ra, külsőben kicsit lassabb jármű, nem indexel, kezdek mellé érni, mire húzza rám a kocsit, majd kirakja az indexet... szemből nem jön senki, fék, húzódás azonnal balra (záróvonal átlépésével) elkerültem az ütközést, de nem rajta múlott... úgy gondolta szerintem, hogy az index kirakásával aktiválja az erőpajzsot a kocsija körül vész esetére (ez volt az a pont, amikor megrendeltem kocsiba a kamerát)
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz cappa72 #53001 üzenetére
Amúgy ehhez az újratervezés témához...Megyek egy hete pénteken 6 körül főúton, egyszer csak azt látom, hogy a sávomban egy autó tolató lámpája ég és mellé indexel balra.
Elsőre azt hittem, hogy valami útszéli kis házikóhoz akar tolatva beállni de fura volt miért másik irányba indexel.
Amikor közelebb érek látom, hogy az alany azért tolat mert túlment vagy 50 méterrel egy kereszteződésen és ahelyett, hogy megy még 10 métert és befordul egy beállóba vagy 400 métert a körforgalomig vagy esetleg talán talán lehúzódik, megvárja míg elmegy reggel mindenki és úgy fordul meg, inkább elkezdett hátratolatni...
Vagy tudok olyat aki egyirányú utcából kitolat ahelyett, hogy fele annyi idő alatt körbe menne (U alakú, tehát hamar kiér a 2 sávosra).
-
szebe
addikt
válasz cappa72 #53020 üzenetére
Az teljes homály nekem is...
M7 BP felé, pákozdi pihenő, "mindig" kint a matricaellenőrző kocsi, arra is fixen azthiszik hogy trafi, aztán észnélkül satuznak..."ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
mezis
félisten
A ketyegős karórák idejében is lehetett ellenőrizni a sebességmérőt. Forgalommentes úton 1km egyenletes 60km/ó: 1 perc. (90km/ó: 45mp).
Napjainkban okostelefonok, GPS világában sem tudja mennyit csal a sebességmérője ?
(Legutóbb 70-re lassított egy "óvatos" a VÉDÁ-nál. )[ Szerkesztve ]
mezis
-
brd
nagyúr
talán plusz pontok járnak érte?
Egy hasonló mértékű gyorshajtásra becserélhetőek.
Ők azok, akik nincsenek tisztában azzal, hol vannak és éppen milyen szabályok/kötelezettségek (pl. megengedett legnagyobb sebesség) érvényesek rájuk. Szerintem a balesetek egy részét az ilyen sofőrök okozzák. Arról nem is beszélve, hogy a hatóság tisztességes méréstechnikáját tekintve, legtöbbször, amikor már látni is a (nem fix) traffit, késő lassítani.
The only real valuable thing is intuition.
-
silver10
aktív tag
válasz cappa72 #53250 üzenetére
Én is régimódi vagyok ilyen téren. Igyekszem az irányváltással járó manővereket irányjelzéssel végrehajtani. Ahol elég ott komfortindex, ahol nem, ott hosszú jelzés. És igyekszem nem megtévesztően használni. Mert ahogy mi hímsoviniszták mondjuk: „a női vezetőkkel az a baj, ha jobbra indexelnek nem bizros, hogy balra fordulnak."
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz cappa72 #53258 üzenetére
Lehet, hogy a másik irányba akart menni. Mondjuk Kálnál vissza tudott volna fordulni.
[ Szerkesztve ]
-
válasz cappa72 #53293 üzenetére
Főleg úgy hogy vannak itt olyan szakaszok ahol pont a kátyúkat nézegetem miközben az erdőből éppen kiugrani készülő vadakat meg lehet nem fogom észlelni. Fölöslegesen vonja el a figyelmet a kártyúkerülgetés.
Lehet megkövezni de a biciklist sem máfél méterrel kerülöm ki, sőt van hogy záróvonalat is érintem. Mert ha szabályos akarnék lenni akkor igen sok helyen letolnának az útról. Ésszerűség határain belül szerintem nincs olyan sün aki erre vadászna és lépne hogy átlépek egy záróvonalat csak azért hogy ne tartsam fe a forgalmat.philoxenia
Elvileg lassítva átmegyek a kátyún, amitől a seggembe kapok egy dudaorgiát a mögöttem érkezőktől. Vagy nagyobb ívben kissé tetérve az útról melynél meg az út melleti szemetet szedem be a gumiba. -
bul07
nagyúr
válasz cappa72 #53361 üzenetére
És amúgy se önszántukból bírságolnak, hanem felettesi nyomásra hogy meglegyen a kvóta
És akinek nincs szerencséje pont kifogja
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
-
aprokaroka87
nagyúr
-
nyikszi
őstag
válasz cappa72 #53691 üzenetére
"A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti munkatársai először kivezették, majd intézkedtek a járművezetővel szemben."
Szerinted az intézkedés mit jelent?''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
mephi666
nagyúr
válasz cappa72 #54207 üzenetére
azt hittem ez a jelenet a franciáknál van ...ide illene a mondás
2év múlva 40 leszek: addig egy kocsicsere is tervben, asszony repülni nem akar, én buszozni, a cél pedig anglia lenne... kitaláltuk, hogy csinálunk egy kb 2 hetes túrát napi kb 400km vezetésekkel, bejárva nyugat európa egy részét... (ausztria, németország, svájc, franciaország, esetleg belgium/hollandia) az angol résztől kicsit azért tartok, mert el nem tudom képzelni, hogy tudom átkattintani az agyam arra, hogy "most akkor innentől minden fordítva" ...nagyvárosok sűrejébe nem tervezünk kocsival menni, de azért liverpoolig jó lenne eljutni nagyobb utakon ...majd megyek szerintem, mint a birka: követve a többit, de akkor is furcsa előre belegondolni
akik vezettetek már angliában (vagy más fordított országban), hogy vettétek elsőre, hogy minden fordítva van?
-
mephi666
nagyúr
válasz cappa72 #54322 üzenetére
ami a járdaszigeten túl van, nem számít: nekem így tanította az oktató... de ha már a járdaszigeten van és átkeléshez készülődik, akkor meg kell adni az elsőbbséget mögötte meg el lehet haladni, nem zavarod ezzel
-
Reggie0
félisten
válasz cappa72 #54384 üzenetére
Na a masik topikban mar vegre jott valami reszletesebb info, miszerint ugy nez ki a volvos volt a hibas:
https://itcafe.hu/tema/loerok_harca_autos_topik/hsz_190300-190300.html[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz cappa72 #54532 üzenetére
Biztos, mivel ez buncselekmeny, gyorshajtas csak szabalysertes. Nem veletlenul.
Mondjuk, ha csak ennyi felvetele van a rendorsegnek, akkor eleg nehez lesz bizonyitani, hogy ki vezette az autot. Bemondja, hogy csaladbol barki elvihette a kulcsot az asztalrol, nem tudja melyik rokona volt, a tobbiek tagadnak, akkor ejtik is az ugyet. Annyi lesz a "buntetes", hogy amig nem zarul le nem adjak vissza a jogsijat.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest