- Pár nap, és humanoid robotok is futják már a félmaratont
- Google AI segíti az amerikai áramhálózat fejlesztését
- Egy vacsora, és a Trump-kormány már nem korlátozza az NVIDIA H20-as eladásait
- 600 tonna iPhone-t vitt az Apple az USA-ba Indiából Trump vámjai miatt
- Befutott az AI az ügyfélszolgálatra, és sokkal több terméket tudnak azóta eladni
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- A Musk-féle DOGE AI segítségével figyeli az USA szövetségi dolgozóit
- Hálózati / IP kamera
- Trump óriási adót varr a TSMC nyakába, ha az nem gyárt az USA-ban
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Arch Linux
- Bitcoin topic
- Synology NAS
- Facebook és Messenger
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Szellem. #773 üzenetére
Pontosan. Alapértelmezés szerint is jól véd, de így biztosabb.
A Windows Defender biztonsági képességeinek kiaknázása Windows 10 PRO rendszeren IV. - Youtube
Beállítottam, hogy ne 2 hetes def.állományok után jelezze, hogy elavult a mai világban, hanem 1 nap után. Az MBAM Premium is így van egyébként nálam belőve.
Valamint a videóban látható a beállított helyicsoportházirend-szerkesztő biztonsági mentése is.
-
válasz
#41133696 #772 üzenetére
Nem baj. Ez így pont elég lett! Egyébként, nem egy bonyolult dolog beállítani manuálisan a Defendert. Ha valaki nem nézi meg a videóidat, de elolvassa a beállításokat figyelmesen amik elérhetőek a gpedit.msc-ben, akkor simán meg tudja csinálni.
Baromi egyszerűek és kézenfekvőek a leírások hozzá. Nyilván attól bonyolult, hogy mindezt nem egy GUI-n keresztül oldod meg, hanem be kell menni a beállítás szerkesztőbe. -
törölt tag
válasz
Szellem. #768 üzenetére
Eredetileg azt kerestem volna pont :-) Csak mivel nem találtam kezdtem el, a többivel finomkodni. Lényegében annak köszönhetem, hogy a gpedit. Msn-ben benéztem, na meg az Edge még biztonságosabbá tételének pl ( Windows Defender Application Guard).
Anyumnál W10 Home verzió van, ott kénytelen leszek registry mókolással megoldani. Ahhoz a videóhoz az kell, hogy TeamViewer segítségével itthonról csináljam meg, mert az egy olyan régi gép, ami nem alkalmas korszerű videórögzítésre (AMD Radeon HD 3850 256 MB VRAM VGA kártya van benne, 3 GB RAM, AMD Athlon 64 X2 4200+ s939 CPU, ASUS A8N-SLI alaplap) de van benne egy Kingston SSD Now 64 GB. Os rendszer tárhely, és évek óta jól megy benne, mert a TRIM működik a Microsoft féle driverrel annak ellenére, hogy az alaplap nem ismeri az AHCI-t).
-
-
-
-
-
törölt tag
válasz
Szellem. #765 üzenetére
Ja, én is most kezdem lépésenként beállítani
Home-nál is meglehet, csak ott registryben. Muternál az van, nálam meg Pro.
Azért is írom le ide a videó alá szövegesen, meg a Youtube-on, illetve csinálom a videókat, ha egyszer újra kell húzni a Windows-t ne kelljen fejből mindent visszaállítani. Bár a GPMC megoldaná. Egyébként lehet ha így van beállítva Kaspersky sem tudja kikapcsolni. Azért mondom, hogy lehet, mert azért telepítéskor az UAC engedélyt kér.
-
válasz
#41133696 #764 üzenetére
Az a helyzet ezzel, hogy amikor átnyálaztam a gpedit.msc alatt a Defender beállításait, azt láttam, hogy egy csomó ezekből nincs konfigurálva azaz nincs engedélyezve, bekapcsolva! Mondjuk úgy a 80-90%-a. Ez meg azt jelenti, hogy jelentősen meg lehet vele növelni a Defender védelmi képességeit. Nem is értem egyébként, hogy mindezt miért kell ennyire bonyolulttá tenni. Lenne egy alap, meg egy kiterjesztett kezelőfelület és ott lehessen mókolni annak aki a Defender válassza. Ja, lehet, hogy ugatnának a 3rd Party szoftvergyártók?
Azért megnéznék egy tesztet a Defenderről, úgy, hogy a beállításai "feljebb" legyen húzva. Lehet, közel sem olyan rossz, mint amilyennek beállítják.Fasza ez a videó, de ha nem lenne gond, szerintem összeszedhetnéd egy szöveges állományba magyarázattal és mehetne a topic első hsz.-ébe!
Meglepődne egy pár ember tőle, persze, pozitív értelemben! Meg szerintem bőven hasznos lenne! -
törölt tag
válasz
Szellem. #763 üzenetére
A Windows Defender biztonsági képességeinek kiaknázása Windows 10 PRO OS-en III. - Youtube
- A Windows Defender víruskereső kikapcsolásának letiltása
- Rutin szerű szervizelés kikapcsolásának letiltása
- Viselkedés figyelés bekapcsolásának engedélyezése
- Az összes letöltött fájl és csatolmány vizsgálata - engedélyezése
- Fájl és programtevékenység figyelése a számítógépen - engedélyezése
- Nyerskötet írásával kapcsolatos értesítések engedélyezése
- A folyamat-ellenőrzés bekapcsolása, ha a valós idejű védelem engedélyezve van - szolgáltatás konfigurálása engedélyezett állapotra.
Ellenőrzés:
- Archív fájlok vizsgálatának engedélyezése nem konfigurált állapotról
- A pótlólagos teljes és gyors ellenőrzés engedélyezése
- E-mail ellenőrzés bekapcsolásának engedélyezése
- Heurisztika bekapcsolása engedélyezve
- Becsomagolt végrehajtható fájlok ellenőrzésének engedélyezése
- Cserélhető adathordozók (Pendrive pl) ellenőrzésének engedélyezése
- A CPU kihasználtság alapértelmezett 50%-ról való átállítása 80%-ra, a gyorsabb ellenőrzés céljábólTermészetesen számos helyen a NEM konfigurált kvázi ugyanazt jelenti mint a manuális engedélyezés, de az utóbbi azért javasolt, mert ekkor nem térhet el esetileg sem.
-
-
-
törölt tag
válasz
Szellem. #759 üzenetére
Köszi, itt a folytatás:
A Windows Defender biztonsági képességeinek kiaknázása Windows 10 PRO rendszeren II. - Youtube
Óránkénti automatikus frissítés keresés, a SmartScreen szűrő megkerülhetetlenné tétele Edge böngészőben, valamint a Hyper-V szolgáltatás bekapcsolása a Windows Defender Application Guard csoportházirenden belüli kezeléséhez.
-
-
törölt tag
válasz
#41133696 #757 üzenetére
Ezért is kell az Edge használata mellé:
https://support.microsoft.com/en-ie/help/4013218/windows-10-app-browser-control-in-windows-defender
App and browser control in Windows Defender
The settings on the App & browser control page let you:
Block unrecognized apps, files, malicious sites, downloads, and web content.
Set up warnings for unrecognized apps, files, malicious sites, downloads, and web content.
Turn off blocking and warnings altogether. -
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Modding és elektronikai kérdések
- Apple MacBook
- iPhone topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- A 3 nm-hez viszonyítva már most jobban áll a Samsung 2 nm-es node-ja
- Nintendo Switch 2
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R7 3700X / RTX 2070S / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest