-
IT café
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grekooo
csendes tag
Sziasztok,
Volt tegnap egy beszélgetésem egy barátommal, akitől lenyúlták a magánnyugdíj pénztári befektetését. Mondja, hogy van egy ellenérzése az állampapír kapcsán is, hogy Orbán látja, hogy úgyis bukásra áll és lenyúlja az itt tárolt pénzeket aztán nyilván úgy kommunikálja, hogy erről is Magyar Péter tehet...
Nekem sincs semmi bizalmam a jelenlegi politikai vezetés felé, viszont sok megtakarításom van állampapírban.
Ti mit gondoltok erről? Láttok erre valós veszélyt?
Nyilván, ha egyszer ezt meglépnék, akkor akiket megszivattak többet nem adnák oda a pénzüket az államnak, de ha már úgyis elbuktak mit érdekli ez őket -
Grekooo
csendes tag
Állampapír webkincstáron történő eladása utána mennyi szokott lenni az átfutási idő, amíg a bankszámlára érkezik a pénz? Jól emlékszem, hogy pár óra alatt ez meg szokott lenni?
-
Grekooo
csendes tag
Olyan sokat nem tervezek eladni, csak kb. 5 milliót. Kiválogatom, amik kevésbé kellenek és azokat fogom eladni. Gondoltam rá, hogy magánszemélynek adom el és azzal is tudnék nyerni pár százalékot. "Áthidaló" kölcsönben nem gondolkoztam még, mert, ha jól tudom minden kölcsönnek van kezdeti díja és végtörlesztésért is fizetni kellene, amivel bukik is a matek.
-
Grekooo
csendes tag
Eddig állampapírban volt a megtakarításunk, de a közelgő ingatlan vásárlás és eladások miatt ebből ki kell vennem és majd jön be pénzt, amit be kellene fektetnem. Első körben úgy 5 millió Ft-ra gondoltam, amit nem állampapírba tennék, akár hosszabb időre is, mondjuk 5 évig. Jelenleg a K&H-nál van prémium számlám. Érdemes lenne ott kötni vmi részvény csomagot, amibe benne van pl. jól menő amerikai cégek, mint pl. Nvidia? Vagy mit lenne érdemes elkezdeni és hol? Revolut, más bank, brókercég, stb?
-
Grekooo
csendes tag
Hogyan fognak kamatoznii jövőre a kb. 1 éve vásárolt PMÁP-ok? Most ugye nagyon jól kamatozik kb 17-18%-on pl 2033/I, 2027/J. Ez jövőre fog lecsökkeni, ugye az idei infláció alapján? Tehát, ha lesz idén 5% infláció, akkor kb 5,75-6,00% körül fog kamatozni?
Más téma szerintetek, fog 4-5%-ot növekedni évente a használt lakások ára Dunakanyar agglómerációban, pl. Dunakeszin a következő 2-5 évben? A lakásom eladásán vagy megtartásán gondolkodom. -
Grekooo
csendes tag
A MÁP+ nem az a szabály, hogy a kamatfizetés után 7 napon belül ingyenesen, 100%-os árfolyamon visszaváltható? Én most kaptam SMS-t kamatfizetésről, de belépve 99,51 %-os árfolyamon engedi eladni. Akkor hogy van ez?
-
Grekooo
csendes tag
DKJ-t most, hogy éri meg venni,ha lehet 1 év múlva kell a pénz?
Vegyek fél éves vagy akár rövidebb lejáratú régebbit vagy friss 1 éveset?
Új hozzászólás Aktív témák
- Ingatlanos topic!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Buds 6 - ajándék fülesnek hallgasd a dalát
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Tőzsde és gazdaság
- Okos Otthon / Smart Home
- Anime filmek és sorozatok
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- ZBook Power 15 G9 15.6" 4K IPS i7-12700H RTX A1000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- DELL PowerEdge R620 10xSFF 128GB ECC RAM
- XPS 15 9530 15.6" FHD+ IPS i9-13900H RTX 4070 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest