-
IT café
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
nagyúr
válasz concret_hp #11292 üzenetére
hogy még a hivatalos tárgyalások el sem kezdődtek, az átmeneti idő miatt. ha itt sem tartanánk (előzetes egyeztetéssel) akkor valószínűleg nem 50 bázispontos emelés lenne, hanem nagyobb
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
g@bo
nagyúr
válasz concret_hp #11292 üzenetére
a bizonytalanság. majd meglátod.
-
degu
senior tag
válasz concret_hp #11294 üzenetére
Hat ebben egy kicsit tevedsz!
Nalunk csak az eroscukor,meg a Vezer erosodik!
Ez/mint most minden/ csak egy atmeneti/latszolagos allapot!
Egy dolog biztos!...hogy minden bizonytalan...verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #11342 üzenetére
a víz változhat
-
félisten
válasz concret_hp #11489 üzenetére
Az elmeletem kb. annyira van kigondolva a mukodokepeshez kepest, mint egy beszelgetes a teeszben Marx Tokejehez kepest. Ezer problema van vele, csak ra akartam mutatni valamire, ami engem zavar a mostani rendszerben, amellett, hogy nagy rajongoja vagyok a szabad piacnak es tarsainek. Tobb szot igy nem erdemel. En elsosorban versenyparti vagyok, nem feltetlen kapitalizmusparti (talan).
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
g@bo
nagyúr
válasz concret_hp #11608 üzenetére
az adósságuk a gond, nem a -kieső- gdp-jük. kb. annyira érdekli a nyugatot a sorsuk, mint a mienk, csak sajnos náluk euró van, mennének a levesbe ha drachma lenne.
együtt térgyepülnének az imf nél kölcsönért velük. most/igy meg alkudoznak az adósság elengedésről.[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz concret_hp #11629 üzenetére
A saját hülyeségét soha senki nem ismeri be. Mindenki áldozat. Félreértés áldozata, átverés áldozata, a körülmények áldozata.
A lényeg, nem ő k*rta el, hanem mindenki más az elmúlt 20+40+300+540 évben. -
concret_hp
addikt
válasz concret_hp #11665 üzenetére
mondjuk cseheknél meg szlovákoknál esetleg nyomhat egy kcisit hoyg kedvezőbb adózás miatt vehetnek ott a környező országbeliek is autót (nemtom, csak elképzelhető), míg ez nálunk asszem nagyjából kizárható
vagy fullba vagy sehogy :D
-
fordfairlane
veterán
válasz concret_hp #11665 üzenetére
Én magam nem néztem utána ennek az adatnak, csak olvastam valahol. 2006-ról írok, amikor még igen intenzív volt nálunk a hitelezés.
x gon' give it to ya
-
_BM_
senior tag
válasz concret_hp #11818 üzenetére
Négy éves, újonnan 13 milkába került lakást vettem kápé 8,5-ért végtörlesztéses alapon. Tuti buli. Mostantól leszarom a hiperinflációs veszélyeket. Na meg a betétfagyasztós félelmeknek is vége. Tőlem boríthatják az asztalt.
[ Szerkesztve ]
-
Cyrin
addikt
válasz concret_hp #11824 üzenetére
Ez a két gyerek, három szoba, négy kerék modell...
-
vicces
addikt
válasz concret_hp #11902 üzenetére
nekem aztán édes mindegy. csak leírtam a tényeket. tegyen mindenki belátása szerint. mindenesetre én mindig figyeltem arra, hogy soha ne költsek többet annál amit az eddigi keresetem alapján megengedhetek magamnak. igaz mostanában erre sajnos nem nagyon kell figyelenem..
:)
-
stangli
senior tag
válasz concret_hp #12186 üzenetére
neki az a nyerő, ha veszteséget realizál
-
brd
nagyúr
'hát, én írtam, hogy forintot kell venni, aki nem hallgatott rám, bánhatja.
The only real valuable thing is intuition.
-
g@bo
nagyúr
én átváltottam 320 nál....... nem mondom, paráztam hogy menjen utána lejjebb.... de nem tuti, hogy a forgatókönyv mindig igy alakul.
-
Mercutio_
félisten
Nem volt mit kiszórni sajnos
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
vicces
addikt
-
attiati
veterán
senkitől?
jan. 11-én első kiszálló 316-nál
jan. 19-én írtam, hogy új sztori kell a további ft gyengüléshez, és hogy le fog jönni 285-ig
jan 21-én újra írtam, hogy 285-nél szállnék be újra, akkor is csak szűk stoppal !
jan 23-án második kiszálló 304-nél
febr. 1-én utolsó kiszálló 296-nál
csomagban 0% EUR, és éppen 285-ig jött le azóta
febr. 17-én írtam, hogy EUR vételi beszállókra figyelni, és hogy miről lehet majd felismerni
febr 21-én még aznap szóltam, hogy teljesült a feltétel
Tuti senki?
A kiszállókat végigírtam, visszaszálló még nem történt meg, mert nem látom egyelőre a ft gyengülés jeleit. Amúgy elbízni egyáltalán nem szeretném magamat. Az önelégült, magabiztos embereket megeszi a piac.[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #12202 üzenetére
Mindig az a jó, ami nem túlnyomó vélemény. Járj ide a topikba, ha jó kontraindikátort szeretnél
-
addikt
válasz concret_hp #12207 üzenetére
Ja, en is igy tudom, de ez annyira nem zavar, inkabb az a lenyeg, hogy egy kulon szamlan legyen a penz, amihez csak bankfiokbol ferek hozza, oda meg ugyis lusta vagyok elmenni, max ha nagy gaz van.
Koszi. -
attiati
veterán
válasz concret_hp #12289 üzenetére
Csak nálunk nem így volt, de mostantól elvileg nálunk is így lesz.
Biztos, hogy alkalmazkodni fognak a bankok valahogy. A viber utalás is értelmét veszti, hacsak nem akar valaki 1-2 órán belüli jóváírást.[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
válasz concret_hp #12293 üzenetére
igazad van. csak adót fogok fizetni, ezért én nem várok már el semmit.
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #12500 üzenetére
"A Washingtonban tárgyaló magyar delegáció jelzésértékű közeledést mutatott vasárnap az IMF felé, és kompromisszum késznek mutatkozott. Külföldi elemzők szerint a romániai IMF együttműködés sikerét látva következett be a fordulat, jelentősen közeledtek az álláspontok - írja az MTI"
Csak emiatt gondolom. Mehetünk le a korábbi támaszra 262 környékére.
Dorian: MTI-ről
[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
válasz concret_hp #12581 üzenetére
nekem itt ajánlgatta egy kollega ezt a quantum xxl-t mondtam neki, hogy szvsz ez egy MLM es mocsok. más fórumon is irták, hogy kereskedő robotokra hivatkoznak, és soha nem látsz egy kötést se, csak "jön" a lé.... gondolom a belépőkből.
hol irják, hogy bukott?
-
stangli
senior tag
válasz concret_hp #12580 üzenetére
itt nem a forintban való törlesztést kell érteni, hanem minden környező országbelit, ahol éget a svájci frank láz... a menekítés idáig is megvolt, most is megvan, az nem lehet akkora tényező, mert a magyar gazdaságból nem menekíthettek annyi pénzt oda, hogy ennyit erősödjön... globálisan a nagy halak meg kezdik elhagyni svájcot, feltéve, ha a bankok találtak valami megoldást arra, hogy a világ nyomására extra titkos csavarral ne érjék utol a fránya adókerülőt, az adott kormány adóhivatalai...
természetesen az egész mechanizmust nézve, ami működteti ezt a kis alpesi országot, érthető a frank erősödése...
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #12580 üzenetére
Nem csak lakásra lehet ám hitelezni. Carry trade?
Qxxl-nek ronda vége lett Januárban jöttek a hírek, hogy megmutatták a master számlákat, és kva nagy lebegő mínusz volt rajta. Akkor el kellett hagyni a hajót. -
DopeBob
addikt
válasz concret_hp #12654 üzenetére
hát a portfolión azt írják, hogy max a tranzakció értékének az 1%-a...
akár hogy is számolom, nagyon sok, fogalmam sincs, mi a céljuk, max megy mindenki Szlovákiába meg Ausztriába számlát nyitni.
[ Szerkesztve ]
MZ/X
-
törölt tag
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #12717 üzenetére
Az megszűnt, legalábbis a piac szerint. Teljesen együtt mozgunk a régióval.
Azzal együtt is, hogy bóvliban vagyunk, feszítjük a húrt, stb...Valami teljesen új fejleménynek kell jönni, hogy leváljunk a régióról egy újabb körre.
Vagy pedig új fejlemény nélkül a piaci átlagnál nagyobbat esünk egy kisebb globál korrekciós / oldalazós időszakban. Inkább ennek adok nagyobb esélyt, és majd fújják mögé a régi nótát új köntösben (hírgyártás), mintha fejlemény lenneNem, mintha kiszámítható lenne a kormányzati kommunikáció, de szerintem meg fogunk állapodni. Ezzel együtt szerintem csak arra lesz elég a megállapodás, hogy visszateszteljük a 285,5-ös árfolyamot.
-
törölt tag
válasz concret_hp #12720 üzenetére
de csak azutan, h bevasaroltak a megfelelo valutabol...mert mielott megszolalnak, biztos nem epitenek ki pozit
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz concret_hp #12857 üzenetére
Nem. Átlagos árszínvonal változás (arról nem is beszélve, hogy a mélyen tisztelt kolléga keveri a szezoninflációt a fazoninflációval, de ez most lényegtelen, biztos elfáradt a forint rendületlen ütögetésében) egy átlagos fogyasztó átlagos fogyasztói kosarát tekintve. Úgy körülbelül. Ebben van étolajtól vasalón át gépkocsiig minden.
De olyan, hogy Infláció (így nagy Í-vel) nincs is igazán. Többfajta infláció van, de még ezek átlaga sem az egy igaz szám.
[ Szerkesztve ]
-
Cyrin
addikt
válasz concret_hp #12867 üzenetére
Ezzel csak arra akartam utalni, hogy a magas kamat megtévesztő...
-
bandus
veterán
válasz concret_hp #12894 üzenetére
persze, ez tiszta, hogy erre még jön egy bank által meghatározott felár, otp-nél asszem forintra ez 3%. ettől függetlenül érdekelne hogy tényleg ekkora-e különbség az eur és a huf hitelek finanszírozása között.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
concret_hp
addikt
válasz concret_hp #12905 üzenetére
értékpapír számla helyett persze devizaszámla értendő
vagy fullba vagy sehogy :D
-
zeno70
tag
válasz concret_hp #12962 üzenetére
Igen - olyan 7 es 10 ev koze teszik a megterulest, attol fuggoen, hogy mennyire gazdasagosan hasznalod fel, illetve milyen merteku aram dragulassal kell szamolni (minel jobban dragul, annal hamarabb terul meg).
A meleg viz eloallitasara a napkollektor valo, de azt en nem tartom tul jonak, mert a kollektor csak meleg vizet ad, ami csak es kizarolag vizet melegit (furdeshez, futeshez, de ott is csak a kis homennyisegu padlofuteshez kivallo). Nyaron pl, mikor boven adna az aldast, pont nem tudod mire hasznalni.
Egy rokonom olyat epitett par eve es mar banja. Azt mondja, inkabb napelembe fektetett volna. Telen is csak rasegit neki a rendes futesre, nyaron meg medencet melegit vele az udvaron...nagy haszon.
Napelemmel aramod van mindenhez, +villanybojlerrel meleg vized is, +pl az infrafutessel a futes is akar. Es ha netan elerkezik az ido, mikor elektromos auto lesz, akkor azt is toltheted, tehat az utazashoz is opcio.
Bocsi, megegyszer - nem offolni akarok, hanem az ebbe valo befektetesen gondolkozok...
Ennek a kockazata nem tul nagy amugy, mivel a nap remelem sut meg a legnagyobb valsagban is.Jegyezd meg: pótolhatatlan vagy. Éppúgy, mint bárki más!
-
Mercutio_
félisten
válasz concret_hp #13059 üzenetére
Gyertyák?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #13059 üzenetére
Yen-től várok estig egy nagy fordulatot. (jpy shortban ülök)
De kell hozzá gyomor, mert bármelyik nap képes 100-200 pontos kanócokra, nemhogy hetes gyertyákon. Estig meglátjuk.részvény piacot benéztem, ott már nem hiszem, hogy kitartanak a szerdai szintek.
eurhuf meg szépen letörölte a teljes ájemef megállapodás sztorit
-
félisten
válasz concret_hp #13070 üzenetére
38 volt a feliratkozasi ar, szoval mondhatod ugy is, hogy felnyomtak 42-re, aztan vissza 38-ra, de most megint felette van. Szoval nem 'utottek le'.
while (!sleep) sheep++;
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #13119 üzenetére
Csakhogy a termelőkön kívül egyedül az amcsik tudnak beleszólni érdemben, és ők hatást tudnak gyakorolni a termelőkre is. Valójában a termelőknek se jó a magas olajár (ha spekuláció által felhajtott).
[ Szerkesztve ]
-
lajafix
addikt
válasz concret_hp #13186 üzenetére
a német kötvények biztos át lesznek váltva márkára, ezért kelendőek 0%on. a többi állam kötvénye?...
Rock'n Roll
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #13186 üzenetére
másik szemszögből nézve:
Ha az eurozóna egyben maradna, akkor nem tennének ekkora különbséget az országok között. Lévén, hogy erős marad az integrációs törekvés.
A dolog kimenetelét nem tudom, erősen politikai döntés függő. A tippem inkább az egyben maradás, mivel senkinek se érdeke, hogy szétessen. A játék arra megy ki szokás szerint, hogy feszítik a húrt, amíg lehet, aztán a gyengébbik fél kapitulál, és győz az erősebb akarat, és meglesz a politikai, költségvetési, monetáris európai unió.
Eurusd-ben 1,22, alatta 1,18, alatta a paritás jelezni fogja, hogy baj van.[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
válasz concret_hp #13316 üzenetére
igen, ákk-nál...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Tizedes1
aktív tag
válasz concret_hp #13332 üzenetére
Az államkötvény nem adómentes.
Adómentességet úgy kapsz, ha NYESZ-en keresztül veszel - ahogy én is szerettem volna ma reggel... vagy TBSZ számlát nyitsz és azon keresztül veszed meg.
Ha az ÁKK-nál veszed meg, akkor a lejáratkor fizetsz, mint a katonatiszt ( -
DeFranco
nagyúr
válasz concret_hp #13385 üzenetére
Ez tény. De ettől még az LTP (szerintem) jó, ha az a célod, amire kitalálták. Én legalább is mindent összevetve nem tudok jobbat hozzávetőleg ekkora kockázattal.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #13438 üzenetére
annak már a fedezetével is beérném
szerk: vagy egy olyan pozi napi kamatával
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
válasz concret_hp #13457 üzenetére
Ja. Nekem is hülyeségnek tűnik.
Nagyon kiváncsi leszek a következő negyedévre.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #13457 üzenetére
A pénzpiacokon semmi se zárható ki. Nem elég jó a fantáziád
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #13476 üzenetére
Igen, 103,15-ért. Annyi volt tegnap, a mai:
[link]De ugye azt tudod, hogy ez egy változó kamatozású (inflációhoz kötött) állampapír?
Nem voltam soha ügyfél, nincs személyes tapasztalatom, de a webes felületet írják a közleményekben is, biztos használható, de túl nagy varázslatot ne várj.
díjak
Nem tudom, hogy a második tétel (felmondott számla) pontosan mit takar.
És az utolsó két tételre is érdemes odafigyelni.
De nincs azon semmi meglepő, ha ingyenes. Nem kapsz hozzá semmilyen szolgáltatási csomagot, más értékpapírok vásárlásának lehetőségét. És megvan az az előnye az államkincstárnak, hogy nem kell külső forgalmazót igénybe venni. (ő maga a kibocsátó, és a forgalmazó is). Talán a pénzforgalmi tételek ingyenessége meglepő, nem tudom ki vezeti az ákk számláit, de lehet megoldják mnb-nél (passz). -
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- Fotók, videók mobillal
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Politika
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest