Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz Hi!King #91868 üzenetére

    én úgy látom, hogy azonos pénzügyi nevelés mellett is egészen máshogy kezelik felnőttként az emberek a pénzügyeiket

    Konkrét példa: én és tesóm. Én anyukám ágáról örököltem a "pénzügyi tudatosságot" (bár ez sokszor inkább volt spúrság+ idegeskedés a témán :DDD ), tesóm apámtól a beleszarást. Mindketten ugyan azt láttuk: anyukám kezelte a pénzügyeket.

    Egyébként kicsit túlspilázzák sokan ezt a kérdést szerintem. Amiatt is, amit emvy írt, meg amiatt is, mert a "pénzügyi tudatosság" szerintem simán tanulható akár felnőtt fejjel is (igazából én is egyetem+meló mellett tanultam bele rendesen hogy már volt keresetem, anyukám egyáltalán nem vont be a család pénzügyeibe korábban). Kiszámoló blog kommentrészlegében - amíg még jártam oda - emlékszem elég sok olyan volt, aki pénzszóróból váltott tudatos hozzáállásra, ez nem egy hardcoded valami. Persze az igénynek rá ki kell alakulnia, de ha IQ+szorgalmas beállítottság megvan, ez se nehéz.

    Egyébként meg nem takarékosnak kell lenni (ami idehaza sokszor a szarrágás szinonimája - nálunk is az volt a családban), hanem sokat kell keresni és tudni kell tervezni. :)
    Az ehhez vezető skillek átadása sokkal hasznosabb tudás, nehezebben összeszedhető felnőtt fejjel. Sajnos teljesen nekem se sikerült, inkább szerencsém volt a szakma választással + ismerősi körrel, kérdéses is mit fogok tudni ebből továbbadni sajnos.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák