Új hozzászólás Aktív témák

  • vnorbi

    aktív tag

    válasz Serricon #38108 üzenetére

    Ha az 500k valóban tartalékként funkcionál, akkor azt nem szabad ilyen hosszú távú befektetésbe csatornázni, mert akkor nem lesz mihez nyúlni, ha baj van.

    A BÉTa piacos ETF-ek között van kisebb egységárú is, ha az pont olyan indexet követ, ami neked kell, akkor az még jó lehet. Az árjegyző magas spreadjét kompenzálja az alacsony minimum díj, de arra figyelni kell, hogy csak akkor vásárolj, amikor az árjegyző is jelen van, nem pedig beugrani a durván félreárazott ajánlatoknak.

    Inkább az lesz a probléma, hogy nem fogsz olyan ETF-et találni a BÉTa piacon, ami olyan indexet követ, amiben a fantáziát látod, és muszáj lesz eurósat venni, de ott meg érdemes lesz kivárni, amíg összejön az 500k, és akkor egyben intézni. RC-nél 6,5 euró a minimum díj, amit az 500k forintnyi euródra levonnának. Azt matekold ki, hogy amit befektetsz, az várhatóan mennyi idő alatt dolgozza le ezt a díjat. Mert ha túl kicsi összeggel vásárolsz, akkor akár évekig tart, mire a bekerülési jutalékot kitermeli, annak meg nem sok értelme van.

    Én rebalance-t nem csinálok, csak az új pénzeket irányításánál figyelek arra, hogy ne romoljon vele a portfolió elemeinek aránya.

Új hozzászólás Aktív témák