Új hozzászólás Aktív témák

  • golfvariant

    aktív tag

    válasz Kobe #34464 üzenetére

    Tudom ez a támogatás is csak felfele hajtja majd az ingatlanárakat, gazdaságnak sem jó. Ha már adják és egy házaspár tényleg gyereket szeretne (nem csak a támogatás miatt) akkor érdemes lehet kihasználni... Persze sokan ingatlanvásárlásra költik majd, de ezért a jelenlegi ingatlanárak mellett érthető.

    Ha viszont nem költöd el és befekteted, akkor 3 alternatívát látok:
    1) Természetes úton megfogan a gyerek, mindenki a befektetés termeli a milliókat
    2. Lombik program, amit úgy is megpróbálnának - hiszen támogatástól függetlenül gyereket szeretnének -, aminek sikeressége két esélyes, de ezt az összeget amúgy is kifizették volna... Ha sikeres, akkor Matisz nagypapa után szabadon "E öröm, e bódottá".
    3. Ha sem természetes úton, sem lombikkal nem születik meg a baba, de tudják orvosilag igazolni az terméketlenséget, akkor vissza kell fizetniük az állami támogatást és bukják a lombik árát is. Viszont ha csak gazdasági oldalról nézzük, még mindig ez a legolcsóbb megoldás, ha megszületik a gyerek az csak viszi a pénz... Hosszabb távon a gyermekvállalással úgy is rosszabbul járna pénzügyileg, mint a babaváró hitel tőke és állami támogatás visszafizetésével!

    Egyébként én sem vagyok oda ezekért a gyermekvállalási támogatásokért. Gazdaság és nyugdíjrendszer fentarthatósága miatt jó, ha növekszik a népesség, de szerintem a jelenlegi globális népesség növekedés sem tartható hosszabb távon. Valaminek úgy is gátat kell szabnia a növekedésnek (jó esetben törvényi születéskorlátozás, rosszabb esetben termékenységi ráta felgyorsuló lassulása, legrosszabb esetben világháborúnak álcázott népírtás a föld hosszabb távú fentarthatósága miatt)

    Direkt nem beszéltem a 3 éves törlesztés felfüggesztéséről, a tőke 30-100%-os elengedéséről, mert a pozitív oldalát mindenki ismeri. Egyébként ennél azért érdemes 20 éves távra eladósodni, mert 10 év múlva a 45 ezres törlesztő az inflációnak köszönhetően a sokkal kevesebb %-t fogja elvinni mint most. Igen az állam és az adófizetők buknak rajta, de itt inkább az a kérdés?
    Ki veszíthet nagyobbat rajta, aki igénybe veszi, vagy aki nem? Mit nyerek azzal ha nem próbálom?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák