- Okosóra kijelzőjébe épített ujjlenyomat-leolvasó ötletét védette le a Huawei
- A Vatikán szerint az ördög árnyékát hozza magával az AI
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Trump és Altman is reagáltak a DeepSeekre, a fél világ ezzel foglalkozik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
IT café
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ixion77
addikt
válasz szabi__memo #129293 üzenetére
Annyi előnye van, hogy nem akkor derül ki hogy nincs (elég) a vásárlandó papírból mikor már eladta az ügyfél a másikat.
Legalábbis feltételezem, hogy beleraktak annyit a fejlesztésbe hogy ilyenkor ne akadjon el félúton, hanem el se adja a régit."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
őstag
Hová lett a MÁK-ból a 2029/N?
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
nexvital
újonc
válasz szabi__memo #129293 üzenetére
Őszintén? Én sem bízom benne.
Inkább eladom simán és veszek normál módon, mint eddig.-
-
nexvital
újonc
válasz szabi__memo #129290 üzenetére
https://allampapirkalkulator.hu/hirek/uj-lehetoseg-hamarosan-allampapir-lecserelese-az-eladas-helyett-237
pirossal írva:
Időközben kiderültek a részletek, megmarad ugyanaz az idő előtti eladási díj a cserénél is. Így az új funkció előnye csak az, hogy egy műveleten belül elvégezhető a csere, nem kell külön eladni és megvenni az új papírt.-
-
nexvital
újonc
Itt esetleg lehetnek olyan akciók, ha nagyon szorul a hurok, hogy Kedvezményes CSERE.
csak -0,5% bünti vagy 0% bünti.
Későbbi PMÁP kamatfizetéseknél lehet ez érdekes 02.20 körül/ akkor 3-at fizetnek ki pl.
Figyelni kell a híreket.
Én több fórumot olvasgatok napi szinten, írok, ha bármi van. Vagy ti írjatok, aki előbb látja.-
-
MÁK már készül az EUR-ba váltós rohamra, lezárják az EMÁP 2027/U-t és jövő héten indul a 28/U, természetesen 15 bázisponttal alacsonyabb kamattal... Ma még pont be tudtam vásárolni 27/U-ból.
-
nexvital
újonc
válasz szabi__memo #129285 üzenetére
Nem.
A CSERE: Eladás és Vétel, kevesebb kattintással.
Eladja a meglévő papírodat, egyúttal átforgatja egy újba.
Az eladás során ugyanúgy jár a bünti. -1% névérték.csak megkönnyíti a váltást... ez a célja, jelenleg.
-
-
avl
senior tag
lehet nagy forgalmu accumulating US aggregate bond ETF-et venni Xetran ?
- sajnos csak az osztalekos ishares-t latom ott: [link] a nem osztalekos IE00BYXYYM63-et sajnos nem, es ahedgelt nem osztalekos IE00BDFJYM28-et sem
ezert tartom erdekesnek US aggregate bond ETF-et a globalhoz kepest:
-
Llew
senior tag
válasz nexvital #129284 üzenetére
Ez nyilvanvaló, de akkor félre érthető lett ezek szerint:
MÁK-nál akartam aktualis Fix-et venni, de a K&H-nal volt a regi jobb, így az lett#szabi_memo
Nem az csak egy adminisztracios konnyites egybe vonja a regi eladast es az uj vetelt. Kb ket kattintas spórolas[ Szerkesztve ]
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
nexvital
újonc
MÁK nem forgalmaz visszaváltott papírokat.
Főleg mert a mostaniak kamata kisebb.
Saját maga ellene dolgozna..-
-
nexvital
újonc
válasz Czimby #129277 üzenetére
Az alelnök úgy gondolja, hogy a 2025-ös éves átlagos infláció a MNB decemberi előrejelzési sávjának a teteje körül alakulhat.
3,3-4,1% a jóslat, tehát a teteje 4-4,1% körül.Választások jönnek.
Pénzszórás. (családi adókedvezmény 50%-os emelése júliusban)
munkáshitel, pörgetik az olcsó hiteleket.
Nagy Márton - Varga Mihály párossal az élen. (Varga MNB, Nagy Márton meg megy Varga helyére, mesterien megtippelni a költségvetést)-
-
Czimby
addikt
Én is a napok óta tartó témában kérdeznék.
Jelenleg a "portfólióm"
Etf(wvce) 20%
(Ez gyarapodik abbol amit félre tudok tenni)
Pmap(1.5%-os) 30%
Fixmap 20%
Dkj 10%
Kp,(2033/I-ből) 20%Bmap vagy fixmap legyen a 2033/I-ből származo összegből?
Valamint lassan a DKJ-t is újra be kell fektetnek, ebből mi legyen?Mire számithatok az inflációt tekintve, próbálják majd lent tartani, csak mennyire valószínű, hogy sikerülni
is fog?A meglévő megtakarítást mindenképp állampapírokban szeretném tartani, az újak kerülnek Etf, Tbsz-re.
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
nexvital
újonc
válasz Yellow73_a #128982 üzenetére
Sziasztok!
Pontosan 2027 júliusától kamatozik +2,5%-al a 2029N BMÁP.
Tőke 5-6%-a bement BMÁPba. (2033I átforgatva ebbe)
1 éves távon jó lehet a BMÁP, a többit senki nem tudja előre.-
-
Hmmz
aktív tag
18+
Én is átsúlyoztam a 33/I tennapelött valami picit izgalmasabba, de nem jött be annyira
Viszont tennap este végre legalább beadta,
De ma meg korházban voltam a szivemmel
(Függőségemmel nem tudtak mit kezdeni)Mottó:Ha kiírnád a telszámot, az árat, meg a várost, akkor már rég megvettem volna...
-
avl
senior tag
válasz Csabroncka #129220 üzenetére
epp ma jött meg a levelük, abban (750e-t fizetek be, csak nyugdijkorhoz közel eri meg, mert adojovairas összegre, költsegek %-ra mennek):
es 21690/750000*100=2.89%
4.2 eve nyitottam, szamolom, azota a hozam nekem ~18% (adojovairasok, belepesi ajandek is hozam nekem, azok is benne + nyilvan az arfolyamnövekedes es ezek összege a befizetesekhez kepest, minden a sajat idöpontjaval figyelembe véve)
[ Szerkesztve ]
-
Llew
senior tag
válasz ngaba #129267 üzenetére
Nem valószínű. Most vettem.
A nagy mi legyen PMÁP helyett kerdésben arra jutottam, hogy elosztom:
1. vettem egy adag 2029/N BMÁP-ot, amiből már lement egy év, hamarabb jön a 2,5% prémium, és bizva kormányunk szakértelmeben hatha felfelé megy az infláció
2. egy adag használt 2027/Q2 Fix-et 7%-os kamattal 2 évre.
3. a maradek meg egyenlőre megy DKJ-be és/vagy később ETF-beAz emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
vnorbi
aktív tag
válasz ngaba #129267 üzenetére
A lezárás nem ilyen. A lezárt papíroknak is szerepelnie kell az árfolyamtáblában, csak eladási árfolyam nélkül. A Kincstárnál majdhogynem rendszeres az ilyen, legutóbb a FixMÁP 2028/Q1 volt elérhetetlen viszonylag hosszan ilyen árfolyamjegyzési probléma miatt.
-
vnorbi
aktív tag
válasz su.vatt.ha.a #129265 üzenetére
A 6,91%-ra utoljára tegnap volt lehetőség benevezni (0,0617% kamat járt volna összesen akkor a negyedévből hátralévő pár napra), ma történő vásárlással már a 7,05% él, de a kamatozás csak 26-án kezdődik. Ha a kamatfizetés nem hétvégére esne, akkor lenne még egy nap a 100%-on történő vásárlásra.
A hétfői kincstári árfolyamtábla még most sem mutatja amúgy a 2029/N-et, emiatt várhatóan ma 4 órakor eltűnik majd a kínálatból.
-
vnorbi
aktív tag
válasz su.vatt.ha.a #129263 üzenetére
Az nem baj, ha más jött ki, mert a 6,91% a régi érték, most 7,05%-nek kell kijönnie.
-
őstag
válasz Ereshkigal #129258 üzenetére
"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
Ereshkigal
őstag
válasz Seraph 16 #129257 üzenetére
Mikor létrehoztad az accountot, egy ponton be volt pipálva, hogy hozzon létre TBSZ-t is, az nem kapcsoltad ki, így létrehozta.
Nem tudod átállítani, ne foglalkozz vele. Gondolom nem akartak új kategóriát csinálni a TBSZ-ek miatt, így a retirement "címkét" kapta.
Használd angolul, ha guglizni kell valamit, úgyis angolul lesz minden.
Van egyébként saját topik: IBKR.
-
őstag
IB-nél nyitottam számlát, marha zavaró, hogy keveri a magyar és az angol nyelvet, át fogom állítani csak angolra, de nem is ez a lényeg.
Ahogy megnyílt a számla, azonnal megjelent a TBSZ-2025 is (nem indítottam erre kérést tudtommal), ez így normális?
A másik, hogy beutaláskor ezt írja:
Mi az, hogy "nyugdíj"? Át tudom ezt állítani?"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
avl
senior tag
széles kötveny ETF: hedged vagy ne?
a szokasos dumat azt gondolom ismerem, hedge csökkenti volatilitasat stb.
a kerdes kapcsan meglestem 2-t es nem értem: boerse-frankfurt mast mutat, mint extraetf:
pl. 5 evre:
oitt meg [link]
azaz a hedgelt-re mindegyik kb. -7.7%-ot mutat, de a nem hedgelt-re egyik -12-t, masik -3.7%-ot
leirasuk szerint meg [link] a nem hedgelt
ami (1-0.0206)^5~0.9011 azaz ~ -9.9%
[link] a hedgelt
ami (1-0.0148)^5~0.9281 azaz ~ -7.2% persze ezek dec. vegi adatokkal
nekem eddig csak a hedgelt van, melyiket miert jobb/rosszabb venni ?
[ Szerkesztve ]
-
vnorbi
aktív tag
válasz mokus18 #129243 üzenetére
A most kikerült 27-ére érvényes árfolyamtáblából kifelejtették a 2029/N-t. Amíg ezt nem javítják, és valóban elfelejtenek árfolyamot jegyezni, addig nem lehet majd ezt a papírt megvenni. Most még működik, a pénteki megbízások lesznek problémásak jelen állapot szerint.
-
őstag
Sokat olvastam itt a rosszabb kamatra váltó PMÁP-ok újrabefektetéséről.
Van-e ötletetek a MÁK-os EURO-s kamatok és/vagy visszaváltások további befektetéséről, ha nem szeretném visszaváltani HUF-ra és maradjanak valami kockázatmentes papírban
Natív EURO vagy hedgelt dollár kötvény legyen?
A TBSZ-re még jó lehet, mert 6 év van nyugdíjig.
Részvény ETF-eim vannak, ez a pénz marad a kötvény oldalon.[ Szerkesztve ]
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
CragON
aktív tag
-
Múlthét péntek délelőtt utaltam EUR-t a MÁK-hoz Wise-ról, de még mindig nem érkezett meg. Mennyi idő alatt szokták ezt jóváírni?
-
atee_13
őstag
válasz dptrsk #129246 üzenetére
jan. 20. 8:24
"Tisztelt Ügyfelünk!
Tájékoztatjuk, hogy az Ön által a mai napon elektronikus úton kezdeményezett új bankszámlaszám rögzítése sikeresen megtörtént. Az új bankszámlaszám a rögzítést követő 48 óra elteltével választható ki az átutalási tranzakcióiban."Nálam még most sem jó.
-
mokus18
tag
válasz vnorbi #129242 üzenetére
Rendben,
Köszönöm szépen válaszodat.
Olvastam a MÁK újítást, csak vhogy teljesen még nem hoztam össze. (Meg nem csak prémiumra vonatkozik.. )
Akkor a múltkori kamatból veszek most, aztán meg majd át forgatom, egy napi felhalmozott kamat, nem olyan vészes, mint a kamatfizetés előtti állapotkor.Köszönöm szépen
-
-
llacee
őstag
2027J-nél holnap már tudok rendelkezni, hogy fixmápként menjen tovább vagy csak hétfőn?
-
TomMusic
őstag
Sziasztok,
MÁK pénzszámláról saját bankszámlára kiutalás akárhányszor, akármennyi értékben ingyenes?Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
AMD Power
titán
-
Blaymoira
csendes tag
válasz mokus18 #129225 üzenetére
Gondolom ez is az E-2-es elszámolás miatt ami péntekre esik.
A Kincstár az idei évtől az állampapírok kamatfizetését megelőző két kereskedési napon is biztosítja az állampapírok visszaváltását és a még értékesített állampapírok vásárlását. A kamatösszeg meghatározása és jóváírása az ügyfél számláján az esedékességfizetést megelőző 2. napon található záró névérték alapján történik az esedékességfizetés napján, vagy az azt megelőző napon történő visszaváltás esetén is.
-
Oktaan
csendes tag
Állampapírnál az értékesítési korlátot sorozatonként kell érteni, vagy típusonként. Pl. Máp+ esetén ha van 2029M5-ben 5MFt, akkor 2030M1-ből max 5MFt-ot lehet venni?
...
-
mokus18
tag
2029/N Bónusz Magyar Állampapír, most 100% on lehet vásárolni, nincs rajta felhalmozott kamat.
Pedig kamatot 26-án fizet.Tud valaki ebben segíteni, h ez most h van?
-
KIA Ceed
tag
Üdv! Tudunk applikációt, ami az Android telón kezdőképernyőre kiteszi az USD-HUF, vagy az EUR-HUF középárfolyamot akár értéken, akár grafikonon?
-
Csabroncka
addikt
Na ezért számolom fel az ÖNYP-t!
OTP 2025 (4% működési költség aha )[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Hmmz
aktív tag
válasz szabi__memo #129199 üzenetére
KSH: Na fogd csak meg a söröm...
Mottó:Ha kiírnád a telszámot, az árat, meg a várost, akkor már rég megvettem volna...
-
fess
őstag
Sziasztok!
Meg akarom szüntetni az este értékpapír számlámat (még a random capitaltól kerültem ide). Van egy TBSZ-em, arról el tudtam adni a dolgaimat. A normál értékpapír számlámon 1 tétel van de a "kereskedés készletekkel" menüpontban nem látszik. Mi lehet a probléma? Ha bemegyek egy fiókba el tudják rendezni, ki lehet venni a pénzt, ott tudom őket hagyni? -
Ereshkigal
őstag
válasz maxximeggy #129207 üzenetére
Alacsony darabár, tudsz egészet venni kis pénzből is.
-
AssAssynn
őstag
válasz szabi__memo #129212 üzenetére
Ez a nem melyik kérdésemre nem? Már erre a kis időre is jobb más?
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AssAssynn
őstag
válasz [CS]Blade2 #129198 üzenetére
Bocs, ezt nem láttam. Szóval ez nem 3.95, hanem 4.2 lesz. Továbbra se tudom mi legyen. Meglévő szabad pénzt lehet be kellene még dobni pmáp-ba áprilisig, utána meg nem tudom mi legyen a tőkével...
Fix-et saját magába vissza lehet fektetni, vagy abból is minden évben adnak ki egy tonna újat, más kóddal?
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AssAssynn
őstag
válasz szabi__memo #129197 üzenetére
Köszi.
Ezt megéri még megvenni? Áprilisig nyereséges lesz? Utána ez is 3.95%-ra megy vissza?
Illetve más pmáp-ot nem is láttam most."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
TCr
veterán
válasz bbsofficial #129208 üzenetére
Szia,
Napok óta kb. folyamatosan ez a téma, olvass vissza pár oldalt és mindenre megkapod a választ.
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
bbsofficial
aktív tag
sziasztok,
rekord infláció évében minden megélhetésen túli bevételemet állampapírba raktam, hiszen az 1% büntetést gyorsan kitermelte (végül nem volt rá szükség).
Most melyik papírba érdemes rakni a likviditás megtartása mellett? (nem azonnali, hanem pl. havonta elre tervezhető kivétel) DKJ, BMÁP? -
norbeerto
csendes tag
Sziasztok!
IBKR TBSZ-re szeretnék venni SP500-at követő ETF-et.
Gondolkodtam VUAA, SPYL, SXR8/CSPX változatok között, mivel havi 200e HUF-ot tudnék befektetni és beutalni.
Szerintetek ekkora havi összegben melyik ticker költség szempontból a legjobb? USD vagy EUR?
A költségek miatt várjak össze nagyobb összeget, vagy vegyek mindig ahogy tudok?
Lightyear-t néztem, de inkább kihagyom.Nagyon köszönöm előre is!
-
Ixion77
addikt
Akkor ideje beizzítani a "befektetési tanácsadóikat" hogy a befektetési alapokhoz hasonlóan itt is mutogassák hogy: "Nézze milyen sokat emelkedett az elmúlt évben! És micsoda szerencséje van, most pont van eladó belőle! Nem szokott ám lenni, még két hete sem volt"
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
CragON
aktív tag
válasz szabi__memo #129199 üzenetére
Ez a Pmáp-nak kedvező lenne.
Úgy gondolom, hogy a Fix 6,5 %-os sokáig elérhető marad, talán egész évben és így, hogy várhatóan növekszik az infla nem érdemes váltani P-ről Fixre.
Ha viszont évközben ki akarnák vezetni a 6,5 %-ost, újra lehet gondolni az egészet (hogy alakult az infla stb)
Bár a váltás a kamatfizetés után a “legideálisabb” az 1% vissza miatt. -
zolnagy
őstag
Sziasztok! Egy Pmáp 2033 állampapíromnak most volt a kamatfizetése, és ki szeretném venni a kamatot és az állampapírt is.
Az alkalmazásban több módon járhatok el:
1. Feltöröm és a pénz számlámra visszavezetem, majd a pénzszámláról a kamattal együtt utalom a bankszámlámra
2. A feltörésnél közvetlen utalom a bankszámlámra, majd a pénzszámláról a kamatot szintén ez után.
A feltörésnél kérdezi, hogy eur vagy huf, ez gondolom huf, ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
- Okosóra kijelzőjébe épített ujjlenyomat-leolvasó ötletét védette le a Huawei
- Milyen processzort vegyek?
- A Vatikán szerint az ördög árnyékát hozza magával az AI
- Gaming notebook topik
- Milyen széket vegyek?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Trump és Altman is reagáltak a DeepSeekre, a fél világ ezzel foglalkozik
- Sweet.tv - internetes TV
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- AORUS Z370, i7-8700K, GTX 1660 GAMING 6GB, 32GB 3200Mhz, 480GB SSD, MasterLiquid ML240L RGB
- ROG STRIX B450-F GAMING, Ryzen 7 2700X, GTX 1660 6GB, 32GB 3200Mhz, 480GB SSD
- AORUS B550M, Ryzen 7 3700X, GTX 1080 TI 11GB, 32GB 3200Mhz, 512GB NVMe SSD, NZXT Kraken X62
- Ej-ha Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB /256GB FHD IPS
- Bontatlan Új Lenovo ThinkPad X13 G3 13.3" -50% AMD Ryzen 5 Pro 6650U Hexa-core 16GB 256GB WQXGA FHD+
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest