Új hozzászólás Aktív témák

  • torma99

    aktív tag

    válasz ^Andrew^ #116377 üzenetére

    Első kérdés megválaszolhatatlan, mert kizárt, hogy itt sok fórumozó stratégiáját bevenné a gyomrod. A többi kérdésed alapján maradnék a MÁK-ban. (elkezdhetsz kicsiben hosszabb távra gondolkozni, de az nem 2-3 év és komolyan kell gondolni)

    Vannak 10% hozamok. Nem zárom ki, ha békében lemegy az amcsi elnökválasztás (azért ez elég billegős), hogy egyszerű itt ajálnott ETF-ek simán mennek annyit az év egészét tekintve (ha nem akkor meg lesznek parádés beszállók, ha orange man megint "forradalmat" csinál) És akkor még nem spekuláltál semmire, csak úsztál az árral és a KID-es kockázati skálát se maxoltad ki.

    A harmadiknál meg látod mennyire eltérhet a stratégia. Van aki már régesrég nincs érdemi kitettséggek PMÁP-ban, meg HUF-ban. Most ezek a papíron nominálisan jó évek kifutnak, látjuk a makrót, látjuk a gazdasági irányokat, meg szeret is az ember nyugodtabban aludni. Érthető, hogy sokakat most beszippantott a MÁK, ami jó is, legalább nem a bankok profitját hízlalják, ugyanakkor egy maratonin ha jól meg tudod futni a 23-ik, meg 24-ik kilométert papíron, az nem biztos, hogy sokat elmond a befutóról.

Új hozzászólás Aktív témák