- Windows 11
- OpenMediaVault
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Brave
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- Sweet.tv - internetes TV
- Bittorrent topik
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Milyen routert?
Aktív témák
-
Bazsiii
tag
köszi, akkor hagyom.
-
Bazsiii
tag
sziasztok,
nem akartam új témát nyitni, kérdésem:
2 vinyó van a gépemben, xp az egyiken, másikon 98. bootoláskor néha mindkettő áll egy ideig, semmit nem csinál, hallottam, hogy ha kikapcsolnám a dhcp clientet, esetleg gyorsulna a dolog.
Netem chello, csak egy gép van.
1. Kikapcsolhatom-e vagy a net vagy akármi használja a dhcp-t?
2. Ha kikapcsolom kell-e valami mást beállítgatni?
köszi
Bazsiii -
Honnan
csendes tag
Igen látják egymást.
Nem ismerem, annyira a DHCP-t, azt hittem valami rosszul van beállítva.
Tehát lehet, hogy vírus vagy féreg a bűnös. Vírusirtó norton, sbybot eddig sem találtak semmit, bár volt 1-2 gyanus elem. Hmm most megfogott valamit...
Fix ip-t állítgattam, de azzal nem indult el a net, valszeg valami szarul írtam be. (Enter the IP address, Subnet Mask, Gateway IP address, and DNS IP address provided to you by your ISP in the appropriate fields above... ez setup már magas ) -
Honnan
csendes tag
Lenne egy probléma a DHCP-vel.
Vettem egy smc barricadet (7004vbr), ami megossza a chellot két gépre. DE állandóan szarakszik, nem mindig osztja ki az ip-ket vagy nem tudom mi lehet a baja, de nem mindig megy vele a net. Valamikor resetelem a routert akkor elindul, de állandóan ezzel szarozni már idegesítő!!!!
Nem tudom, valami extra beállításokat kell eszközölni? Normál beállítások vannak, MAC Address jó, Dynamic IP van, a többihez nem értek… thx. -
andorpapa
őstag
Köszönöm a válaszokat.
-
Keitaro
addikt
A DHCP használat azt jelenti, hogy a helyi hálózaton a router osztja ki az IP címeket, nem statikus IP-t használsz. A netkapcsolatot semennyire sem befolyásolja, de ha rádugsz még egy gépet ami automatice IP-re van állítva akkor már süvít is :)
Dynamic Host Configuration Protocol
[Szerkesztve] -
andorpapa
őstag
Tudom, biztosan láma kérdés, de a keresőben nem találtam választ. Szeretném tudni, hogy mi a DHCP, mit tud, valamint van egy konkrétabb kérdésem is: ha adott egy ADSL kapcsolat és router osztja a netet a gépek között, akkor mit jelent az, hogy a router DHCP-t használ, valamint ez mennyire befolyásolja a netkapcsolatot, miben lenne más, ha nem használna DHCP-t?
[Válaszokat a jópapholtigtanul jeligére várom.]
Aktív témák
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen házat vegyek?
- Óra topik
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- E-book olvasók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- A Panasonic Toughpad IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest