Hirdetés
-
IT café
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Retro11
senior tag
Csak megemlíteném, hogy a Ternyóba 34ezer Ft a Fuji S5700. Nem annyira jó gép, de ennyiért azt gondolom nem rossz választás
-
Retro11
senior tag
ATYAÉG!!!!!!!!
Olympus E-410 Kit obival csak 99ezer!!Ez most nem reklám akar lenni hanem OMG!!!
Elgondolkodtam
P.S: Na én el is indultam érte
[Szerkesztve] -
Retro11
senior tag
-
Retro11
senior tag
válasz
#35104512 #2221 üzenetére
Insomniac!
Szvsz nem éri meg az árát!Miért is érné meg?Jaaaa,mert ogy 10xzuuuuum me jongy böhöm TFT (3,0''l) meg hogy kicsi,könnyű meg sokat van a tv-ben?Nem ezek miatt semmi féle képpen nem éri meg.
De ha csak a képek alapján nézzük valahogy akkor se ér meg majd 100ezret.Zajos,nem színhű képek.Ezzel a géppel a Canon kategóriával lentebbi gépei is felveszik a versenyt.
A helyzet,hogy ez a gép a marketing szülötje.
P.S: Ajánlanám figyelmedbe a géppel készűlt képek megtekintését és más gépek képeivel való összehasonlítást!
Üdv: Retro11
[Szerkesztve] -
Retro11
senior tag
válasz
Motion_Blur #2151 üzenetére
Nincs ennek a kategóriának egy S5600-a?
De van.A neve S9500!!
-
Retro11
senior tag
válasz
sutykuru #2066 üzenetére
Természetesen elkell ha van itthon erre szakosodott üzlet..És itt a gond.Mert ha Canon gépet veszel akkor képbe jön a Camera Kft ami gáz.Ha mást akkor nem lesz gond!
Mit kell nézni?
-Az érzékelő tipusát.
-Objektívet
-Megapixel(Minel kevesebb annál jobb,hozzáteszem sajnos)
-És a képeket de azt nagyon!Mint irtam nézz sok képet mert nem elég az adat!!!
[Szerkesztve] -
Retro11
senior tag
válasz
sutykuru #2064 üzenetére
Szerintem nem éri meg kintről behozni,mert aztán ha gariztatni kell kicsit kinlódós(Arrol nem beszélve,hogy ezek a gépek 100ezer közelbe itthon is megkaphatóak..Pl: Fuji S9600 105ezer forint
)
Nos akkor ha kompakt kell olvasd végig a teszteket amiket linkeltem,és válaszd azt amelyik elnyeri tetszésed!És a tesztek végén képek is vannak azokat is erősen ajánlott megnézni!
[Szerkesztve] -
Retro11
senior tag
-
Retro11
senior tag
válasz
sutykuru #2054 üzenetére
Sutykuru!
Huh a végén a keret meglepett!Mivel 200ezret is áldoznál én azt ajánlom neked gyüjts még és vegyél majd később dSLR gépet!(Olyan gépek amiken lehet az objektívet cserélni)!
Viszont ha türelmetlen vagy és még tanulnád a fotózást akkor inkább a következő Bridge gépeket tudom ajánlani!
Canon S3 IS[link]
Fujifilm S9600 (Nagyon megéri)[link]
Panasonic FZ30[link]
Esetleg Kodak P850[link]
Ezek mind kompaktok és tanulásra,természet fotózásra alkalmasok!De ha mégis dSLR-t szeretnél akkor ird meg aztán összehozunk valamit!
[Szerkesztve] -
Retro11
senior tag
válasz
Szten Márs #1865 üzenetére
Arról nem is beszélve hogy ha mégis beveszik akkor nem 1hét alatt lesz kész a gép.Nekem annó a Fujimat (S9500 bár nem Camera kft) 2hónapig csinálták,pedig nem 1 feature volt hanem széria hiba...(Vezérlő tárcsa).
Érdemes meggondolni honnan vásárol az ember -
Retro11
senior tag
válasz
Winner_hun #1860 üzenetére
Winner ezért irtam hogy nézzd meg más gépek képeit is.(Fuji,Canon)!
Igen a képek kicsit zajosak,viszont szerintem a szinek szépek.Fuji elég jó a zaj kérdésbe,magasabb ISO-n is kevesebb zaj.
Amit lentebb irtram.
Ennek a gépnek elég jó CCD-je van ami elméletileg biztosítaná a részletek mejelenítését(5mpixel ellett mginkább),és a jobb képminőséget(Sarkítottam,mert ebben szerepe van az optikának is).
Hát ennyi lenne,de azért nézzd csak meg a Fujikat is
[Szerkesztve] -
Retro11
senior tag
válasz
Winner_hun #1858 üzenetére
Tessék Winner bácsi:[link]
Az oldalon a tesztet is elolvashatod,nagyon frankó kis teszt van az oldalon
[Szerkesztve] -
Retro11
senior tag
válasz
Winner_hun #1856 üzenetére
Winner_Hun!
Az oly SP-320 az 1 elég jó kis gép.Tesztképeket néztél?Ami kicsit negatívum ugye az xd kari de mostanába szerencsére az xd karik ára is mérséklődött.
Ha elég képet néztél és összevetetted a Canon és Fuji gépek képeivel és akkor is ez a nyerő akkor nyugodtan vedd!
Én ajánlom amúgy.Miért?
Láttam sok képet!
A CCD hála égnek 1/1,8'' és ''csak'' 7megapixel.
Szép szinek
2centis makró
f2.8 (Ez jó)
Ja és makróba is elég szép képeket csinál!
[Szerkesztve] -
-
Retro11
senior tag
Andie!
Szvsz szerint bőven elég az S5600 neked,és nem ártana néhány dolognak utánna járni.
Képminőségben több: Attól hogy több a megapixel még nem lesz jobb,szebb képed!Sőtt...
Nagylátó: Az S5600nak 38mm a nagy látója (W) ami nem túl hízelgő de ez csak akkor lehet gond ha kis térben fotózol és azt szeretnéd hogy minden benne legyen a képben.(Sarkítottam)
Valóban arról van szó hogy1 38mm (Wide) sokkal messzebről tudja u.azt lefotózni mint példáúl 1 S9500 aminek a (W) 28mm.Tehát az S5600al bizony hátrébb kell sétálni,ha lehet.
Kezelhetőség: A Fujik nagyrészének jó menüje van az S5600ról is elmondható!
[Szerkesztve] -
Retro11
senior tag
válasz
Szten Márs #1728 üzenetére
Uhh bocs benéztem reggel
!!
Egyébként látva az árát csak annyit lehet mondani UGORGYÁ RÁFELE!!!
-
Retro11
senior tag
válasz
Hacker75 #1726 üzenetére
Hacker75!
Ez a késrésed jelen pillanatban teljesen értelmtlen mert...
1. Mert nem irtad az árát..
2. Mert az a gép eleve árkategóriája egyik legjobbja..(Ezzel csak azt akartam irni hogy Igen egéri)
Kérhetnénk 1konkrét árat?És csak váz vagy van hozzá obi is?
[Szerkesztve] -
Retro11
senior tag
válasz
laceeek #1499 üzenetére
Laceeek!
Nos jó lenne tudni a típust,de a válasz HATÁROZOTT nem!!!Azért mert a 6mpixel és a 7között nincs akkor különbség....Ha nem akar plakátott nyomtatni akkor nem kell..
Szvsz..
A képminőségröl nem tudok nyilatkozni mert nem tudom mekkora az érzékelő----mert nem irtad a gép típusát!!!
Üdv: Retro11 -
Retro11
senior tag
válasz
Zoli bácsi #1354 üzenetére
Zoli Bácsi!
Egyértelműen a CanonA530ast nézegesd,vedd kézbe és válaszd mert elég szép képet csinál.Igaz az lcdje gyengébb mint a kisöccsé de nem zavaró.A zársebesség jóóó1/2000 és a 10mp sem rossz.AF nem szokott baj lenni Canonál!A mérete sem olyan nagy,amugy meg ha túl nagynak érzed az A460se nagy.Szerintem...
A képminősége ''kicsit'' jobb mint a panáé vagy a fujié.
[Szerkesztve] -
-
Retro11
senior tag
Arrol nem beszélve hogy ilyen kategóriáju gép mellet nem hiszem hogy 100k-s gépet rakna össze.Lehet zsir gépet üssze rakni 30bol is(Lásd én volt gépem 1.3Tua+512SDram stb 21ért szerkesztettem
)!!!
És persze Analóg meg khm..Enyhén szolva drága mulatság,bár minőségröl ne beszéljünk mert ott meg ök vernek a digitekre fényéveket...De hát ez van a filmnek lassan olyan ára lesz mint az aranynak..
Ja és egy kis saját szöszenet:Majd azért kiváncsi leszek mikor Kodakék meg Fujiék bejelentik hogy ''Tessenek Digitális gépet venni mert mi bizony a film gyártását befejeztük''.Kiváncsi leszek.!
-
Retro11
senior tag
Üdv!
Nos ha nem fognak állitgatni semmit,nem lesz aki felfedezze a gépet akkor rökéletes választás a Canon,viszont ha szeretnél egy igazán joo kis gépetakkor természetesen Fuji..
Nincs mit ragozni Canon vagy Fuji!!!
Ha nem tudsz dönteni néz a dpreview-en képeket és dönts!
Retro11
senior tag
Nem nem nem...Szerintem kevered a Canonal na azok aztán pöcsölnek amennyit csak lehet...A Panasonicrol ilyet én személyszerint nem hallottam,és nem is tartom valószinűnek,de elöfordulhat (Bár gondolom ha igaz is volt nem 30k-s gépről volt szó) szoval neked nem kell ettől tartanod szvsz...
-
Retro11
senior tag
Igen ennyi a különbség.ÉS az Ixus I5?Az nem tetszik,az is jó kis gép ebbena kategóriában..Amugy pedig ezek közt a gépe közt amiket itt tárgyalgatunk nem sok különbség van szóval amelyik elnyerte tetszésed azt fogod ugyis venni
!
ÉS amugy ha megteheted vedd kézbe őket,teszteld őket,ha nincs akkor csak olvasgass és nézz képeket!
Igy lehet leginkább a gépeket hasonlítani egymáshoz!!!
Ja és a nikonokkal sincs semmi gond,csak kiváncsi voltam mit szólsz a canonhoz...
Retro11
senior tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Ultimate előfizetés akár 2105 Ft/hó áron? Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest