Hirdetés
-
IT café
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Friczy
senior tag
válasz
jjeahh #62427 üzenetére
LF1 jó kompromisszum, először én is azt vettem még újkorában, annak se rossz az esti fotózása, hiába csak 1,7 a szenzor, de nagylátószögű állásban nem rossz az optika fényereje. A tele felé erősen esik, de ha a zoomot elsősorban napközben, napsütésben használod, akkor nem rossz az. Ráadásul méretre kisebb és könnyebb is, mint pl. az LX15 (amit aztán helyette vettem). Tulajdonképpen nem is értem, miért nem készít hasonló kategóriát a Pana.
-
kovisoft
őstag
válasz
jjeahh #62427 üzenetére
Nagyon jól hangzik ez a "meg lehet ezt csinálni", de te most kb. ezeket szeretnéd egyszerre: kis méret, nagy zoomátfogás, jó képminőség, alacsony ár. Ez így együtt nem fog menni. A jó képminőséghez szükséges a nagyobb szenzor (a kis szenzorok gyenge fényviszonyoknál elvéreznek). Kell még megfelelő fényerő, de minél fényerősebb az objektív, annál nagyobb átmérője kelll legyen. Ugyanígy adott fényerő mellett minél nagyobb a zoom, annál nagyobb átmérőjű objektívre van szükség. De azért legyen kis méretű a gép, és mindez legyen nagyon olcsó.
Az van, hogy a fentiekből engedned kell aszerint, hogy mi neked a fontos. Ha mindenképpen kell a nagy zoom, és nem érdekel annyira a képminőség, akkor van rengeteg kisszenzoros gép nagy zoomátfogással. De ezeknek olyan is a képminősége, főleg ha nincs verőfény (sajnos ezek mind diffrakció határoltak, fizikailag nem oldható meg az, hogy ekkora szenzorméret és fényerő esetén kijöjjön adott 20MP-es felbontás).
Ha mégsem annyira fontos a zoom, akkor vannak a standard 3-4x zoomos 1" szenzoros gépek, ezek közül is a fényerősebbek általában drágábbak. Vagy nagyobb zoommal a Panasonic TZ100 (de drágábban, mint az alap RX100/G9X).
Ha pedig mégsem fontos a kis méret, akkor vannak a fényerős, nagy zoomátfogású bridge-ek, de ezek sem olcsók és nem zsebrevághatók.
-
pandur99
aktív tag
válasz
jjeahh #62427 üzenetére
A Canon G7 X II elmegy ekv. 100 mm-ig, és a digitális zoom sem okádék, 2-3x-ig lehet használni. Én ilyet vettem másodgépnek, és meg vagyok vele elégedve. Ekv. 24-100mm, f: 1,8-2,8, 1"-os érzékelő, 80-100e Ft-ért van használtan. Szerintem találsz olyat, aki kiviszi Szeredába.
Új hozzászólás Aktív témák
- AF Nikkor 70-210mm F/4 eladó!
- Sigma 28-45mm F/1.8 DG DN (A) - L-Mount
- Nikon D700 váz, 66 ezer körüli expoval, gyönyörű szép állapotban
- Sony A6000 + 18-50mm kit objektív + tartozékok + Sigma 30 mm f1.4 felárért.
- UTOLSÓ ÁR, NÉHÁNY NAPIG! Nikon D750 + MEIKE markolat + 3 akkumulátor, újszerű állapotban, dobozában!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest