Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soma01
veterán
válasz gedikart #72534 üzenetére
www.360totalsecurity.com
Nálunk még az XP-s gépek sem veszik észre, hogy ez fut rajtuk. (Qihoo)
Ja. A sok reklámot majd ki kell kapcsolgatni, amikor oldalt megjelennek. (újraindítások után) Érdemes regisztrált ingyenes fiókot csinálni. Úgy jobban békén hagy.Amúgy megpróbálhatod a 32-es Win10-et is, az se nagyon fogja a gépet. De ha maradni kell a Win7-nek akkor megy majd azzal is. Mondom, még XP-re is fel lehet tenni.
[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
Az Eset Internet Security telepítője (kb. 70 Mb) tartalmazza az összes elérhető nyelvet? Tehát ugyan az a telepítő fájl tölthető le az Eset különböző nyelvű weboldalairól?
-
Soma01
veterán
A magyar nyelvű Kaspersky free honnan tölthető le?
Egyet feltelpítettem, de az csak 21.2.16.590-es. Vagy csak az angol nyelvű tart 21.3-nál, a magyar még nem? -
Soma01
veterán
Nem sokat tudok erről mondani. Nincs nagy tapasztalatom. Azt láttam, hogy ajánlással lehet pontokat gyűjteni, amiket felhasználhatsz a prémium megszerzésére, kifizetésére. Nem kell sok ajánlás ha jól emlékszem. Kb 3, 4 vagy 5 ajánlás + reg és kapsz érte ingyen egy év prémiumot. Addig mennek a reklámok neked is ugyan úgy.
Lehet van még más előnye is, de passz, hogy mi az. -
Soma01
veterán
Én is ezt tettem fel több régi gépre és még azokon sem veszem észre, hogy lassultak volna. Pár (ön)reklámot ki kell kapcsolni és onnan kezdve egész jó. Nem találtam olyan vírusirtót ami kevésbé fogta volna a gépet. Én már ezt teszem fel a nagyon lassú gépekre.
A Nod32 volt még olyan, hogy alig fogta a gépet. De hát az meg fizetős. -
Soma01
veterán
Köszönöm az operációs rendszer ajánlatokat!
Majd le lesz cserélve az oprendszer, de nem most. A Win10 32bit elég jól szokott futni régebbi hardvereken is.
Most viszont csak egy vírusirtó kellene. A 360 Total Security-val teljesen jól megy a gép. Csak az a kérdés, hogy EZ a szoftver mennyire javasolt? Vagy van e másik, ami kb. ennyire terheli csak le a gépet?
Érdekes, hogy a Nod32-vel (antivírus) is teljesen használható. -
Soma01
veterán
Egy régi, lassú gépre milyen vírusirtókkal próbálkozzak Win7 alatt? Elsősorban ingyeneset keresek. Ami eddig nem lassította be a gépet nagyon, az a 360 Total Security. Csak leszedtem, mert sokan szidták régebben, mert hogy kínai... Vagy bevállalható? A nod32 volt még viszonylag gyors, de az fizetős lenne, szóval csak végső esetben választanám (a gép tulaja nem fizetne szívesen az ingyenes, de bukott Avast után...)
Avasttal 100%-on megy a proci, a gép indulása után kb. 8 perccel. Az AVG dettó.... Az egerkurzor is alig mozdul meg.
Avira, Kaspersky, Bitdefender sok memóriát eszik és 6-8 perc, mire teljesen betölt velük a gép. (nod32-vel kb. 3 perc, 360-nal, 2 perc) -
Soma01
veterán
Köszönöm a tanácsokat. Tudom én ezt, csak hát van, hogy belesétál ilyesmibe az ember.
A megoldásra akartam rávilágítani. Az, hogy hogyan kerüljük el, az biztosan le van már írva itt vagy 10.000x. Nem baj az, legyen is. De aki már benne van, annak megoldás kell, nem az, hogy "hát azt úgy kellett volna, hogy..." meg "ilyet nem szabad csinálni,mert látod, hogy hogy jártál most e miatt" típusú tanácsok. Persze menteni, menteni, menteni... -
Soma01
veterán
válasz Cs1csó #68851 üzenetére
Az a baj, hogy én sem tudom már, hogy mi volt. A Softopedia-ról töltögettem drivereket, az lehetett. Mást nem töltöttem le aznap, amikor ez történt.
...persze, az újrainstallálás mindig segít, de nekem nincs kedvem minden programot, drivert újra telepíteni és újra beállítani. Nekem az barbár munka. Elég ritkán járok így egyébként. Az elmúlt 20 évben ez volt kb. a második. A fene gondolta, hogy a Softopedián ilyesmibe is belefuthatok. -
Soma01
veterán
Sziasztok!
Az volt már itt téma, hogy olyan vírust, vagy nem tudom mit kapott be valaki, hogy a Defendert és a tűzfalat kinyírja? (Malwarebytes ha fent van, azt is). Én most vagyok rajta túl. Itt keményen javítani kellett. Egy napom ment rá. De sikerült megmenteni a rendszert.
A szindróma úgy kezdődik, hogy feltelepítesz valamit (én már nem is tudom, mi volt az, talán valami "driver" ami persze nem működött) aztán a következő újraindításkor csökkentett módba lép a gép magától, aztán onnan újra is indul egyből. Ki is írja, hogy ne csinálj semmit, már indul is újra azonnal. Na ekkor fut le egy script, ami hazavágja a tűzfalat és a Defendert is. A tűzfalat csak kicsit, a Defendert nagyon. A megoldásra már akkor találtam rá egy fórumon, amikor már az utolsó lépésnél jártam. Ha érdekel valakit, folytatom... De azért jól esett, hogy rájöttem a megoldás 98 százalékára magamtól. -
Soma01
veterán
Én találtam egy olyan malware-t amit semmilyen vírus vagy más irtó progran nem talált meg a gépen. Egyszerűen nem ismerik. Lehet bejelenteni nekik: [link a felhasználói véleményekhez] Itt lehet olvasni róla, de ne telepítsétek. Nem csinál nagy bajt, csak annyit amint fentebb is írtunk, azaz óránként megnyit 1-1 ablakot valami vírusos linkkel, amit már észrevesz a vírusirtó. Szóval akár ki is lehet próbálni, de felesleges, mert amint a hozzászólásokban látszik is, sokan kipróbálták. Ha kikapcsolod, vagy eltávolítod ezt a kiegészítőt, nem lesz több popup ablak ill. fül. Ja, igen és a kiegészítő neve Unssen (offered by fbunseen.com).
Ha baj, hogy betettem a linket, ami a hsz-ekre mutat, nem a kiegészítőre. Akkor töröljék a linket a moderátorok. Mert egy idő múlva már nem tudom megtenni...
Nem rosszindulatból raktam be a linket, csak hogy lehessen ajánlani a vírusirtó cégeknek, átnézésre.[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
válasz Csuklósbusz #46481 üzenetére
Leteszteltem, hiába állítom át az alapértelmezett böngészőt akkor is csak a Chromeban jön elő , ha meg van nyitva. Átállítottam FF-ra és nem történt semmi ilyesmi. Ha futott a Chrome a háttérben, jött az ablak ill. fül.
-
Soma01
veterán
válasz Csuklósbusz #46475 üzenetére
2 dolgot kellene akkor most megnéznünk szerintem.
1. Alapértelmezett böngésző átállítása, de netezni továbbra is a Chrome-mal kellene. Ez után mi történik?
2. Chrome inkognitó módban is előjön-e a hiba? Ennek a B verziója: letiltott bővítményekkel is előjön-e a hiba?
Amúgy nekem jönnek új fülek akkor is ha nem ülök a gép előtt és nem netezek, de a Chrome meg van nyitva.
-
Soma01
veterán
válasz Csuklósbusz #46471 üzenetére
Amúgy nekem most már nem új ablak nyílik meg, hanem csak egy új fül.
Nekem ez egész registryben nincs sehol "LABAL" vagy "*LABAL*" kifejezés.
[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
Szerintem a LABAL nem gond, nem veszélyes.
-
Soma01
veterán
De nekem nem jön fel, ha nem fut a Chrome.
-
Soma01
veterán
válasz Soma01 #46436 üzenetére
Én most a Firefoxszal netezek már egy ideje, és nem jött már fel az az ablak kb egy órája. Ha kibír 2 órát, akkor úgy veszem, hogy ez a kártevő magában a Chromeban van valahol, azaz valami plugin lesz ami ilyesmit csinál. Vagy mi lehet még?
Új Chrome ablak sem nyílt meg és új Firefox ablak sem eddig.
-
Soma01
veterán
válasz Csuklósbusz #46435 üzenetére
Én is lefuttattam már sok féle scannert. De most újra megcsinálom, mert eddig nem csökkent modban csináltam.
Ha nem indított el a Chrome-ot akkor is elindul magától a Chrome ezzel az ablakkal? -
Soma01
veterán
-
Soma01
veterán
válasz Jack Oneill #46427 üzenetére
Nekem nincs bekapcsolva. De ez most gyanús lett nekem: [link]
A Chrome Szoftvereltávolító eszköz nem talált semmit. -
Soma01
veterán
válasz Csuklósbusz #46420 üzenetére
Na, pont ugyan ez van nálam is! A link amúgy mindig más, de a NOD mindig is megfogja, nem tud megnyílni az oldal. Kb. óránként nyílik meg ez az új Chrome oldal.
Erre rá fogunk jönni....
Utorrented van? Csak próbálom kitalálni mi lehet, mert az uTorrentet most frissítettem (betára). Arra gyanakszok.[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
válasz Mikulásbá #27906 üzenetére
A Bios rendben van, tudnék bootolni CD-ről. De most fel tudtam rakni a Malwarebytes Anti-Malware Free-t. Az fut. Meg a Norton oldalán ajánlottak valami Power Eraser-t amit szintén feltettem, de nem indítottam még el.
A Malwarebytes fut éppen.
A Kaspersky CD akkor jön a képbe ha ezek nem oldják meg.Az nem baj, ha most nem csökkentett módban fut a Malwarebytes?
Simán törölhető ez a "vírus" , nem kódol le valamit vagy ilyesmi? -
Soma01
veterán
Beindult, mivel szedjem le? Úgy indult be, hogy nyomtam a kikapcsoló gombot és a win7 rákérdezett hogy egy programot kényszerítsen-e a leállásra, aztán mégsem és kész. Eddig.
Malwarebytes Anti-Malware Free mehet?
-
Soma01
veterán
válasz Mikulásbá #27903 üzenetére
Az FBI-os vírusra is használhatom? Mert az van, a tulaj mondta, hogy azt látta. De most már csak tiszta fehér a képernyő. Semmire nem reagál, csak a kikapcsolásra.
Valami olyat olvastam, hogy azzal óvatosan kell bánni ezzel.
Csökkentett módban is újra indul, amúgy meg fehér a képernyő a sima.Mit csináljak? (Kaspersky CD van)
-
Soma01
veterán
Ma megyek egy nagy valószínűséggel fertőzött géphez. Állítólag beindul, de magától ki is kapcsol pár perc múlva.
Azt tervezem, hogy Malwarebytes Anti-Malware-t viszek és azt futtatom majd le. De hogyan, ha mindig újra fog indulni? Csökkentett módban is tudom telepíteni a Malwarebytes Anti-Malware-t? Mert gondolom ott azért nem fog újraindulgatni.
Milyen programot vigyek még? -
Soma01
veterán
Sziasztok! A Registry optimizer-t (winzip) hogyan érdemes leszedni?
Van erre valami viszonylag egyszerű módszer esetleg program? -
Soma01
veterán
2014 avast! Free Antivirus-hoz kell valami free reg (email) vagy ilyesmin mit a Bitdefendernél, vagy csak felrakom és megy?
-
Soma01
veterán
válasz micafighter #24769 üzenetére
A TinyWall-ban van tanuló mód is és ezért könnyebb a használata. Van benne alkalmazás felderítés is és így eldöntheted mit engedsz ki-be. Ja és tud magyarul és a fejlesztője is magyar. Ez nem fogja a gépet sem... Én ezt a kiegészítő programot használom.
[ Szerkesztve ]
-
-
Soma01
veterán
-
Soma01
veterán
Ingyenes vírusirtók közül melyiket ajánljátok viszonylag régi, lassú gépre (XP). Olvastam azt a Baidu-t és a 360 Internet Security-t. Melyiket rakjam inkább fel?
-
Soma01
veterán
válasz polonic #4291 üzenetére
Köszi!
A miatt kérdezem, hogy régebbi, lassabb gépre milyen vírusírtót ajánlotok? Mert gyorsaság alatt azt értem, hogy a boot idő nem csökken sokat, kevés memóriát eszik és a programok indítását nem lassítja érezhetően. Ezek a kritériumok pontosabban. Ha az előzőek megfelelnek ezeknek, akkor jó.
-
Soma01
veterán
Sziasztok!
Mondjatok már légyszi pár olyan vírusírtót, aminek van ingyenes változata (nem 30 nap próba) és gyors, nem lassítja be a gépet "nagyon".
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest