Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• daimonion

senior tag

válasz SP4C3 #45741 üzenetére

Én magam nem értem az egészet, megmondom öszintén.Laikus fejjel úgy gondolom / privát magánvélemény/ ,hogy egy titkosított kapcsolatot nagy valószínűséggel nehezebb lehet "lehallgatni". Ha ebbe a kapcsolatba valaki "belepiszkál" az nem biztos, hogy jó, legyen az AV vagy bármi más.
    Másik oldalról Nekem szimpatikusabb egy olyan AV megoldás ami akkor próbálja elhárítani a fenyegetést amikor az aktivizálódni akarna a gépen. PL a Comodo is ebbe az irányba indult el anno. Mert mi történik egy zipbe csomagolt zsarolóvírussal ha letöltöd ? Semmi .De ha kicsomagolod és pl futtatni akarod akkor bizony jön a gebasz.
    Tehát Én nem tudom megítélni, hogy a titkosított vagy titkosítatlan megoldás a jobb a weben. Viszont ha ne adj isten valami a gépemre kerül azt az AV fogja meg.
    A másik dolog ami Nálam számít az a netbank. Nekem olyan megoldás a szimpatikus ami kiszüri a kártékony csaló oldalakat. Na most azokat meg különböző módon lehet megtenni. Most az laikus fejjel megint nem tudom, hogy a csaló oldalak szűréséhez kell-e titkosítani a webet vagy nem.
    Úgyhogy nem tudok okosságot mondani e tanulmánnyal kapcsolatban sajna.

• Cs1csó

félisten

válasz SP4C3 #45741 üzenetére

Pont ez a dilemma, ha minden kapcsolat előbb-utóbb HTTPS-lesz akkor MINDEN az lesz minden xar is. Ezért valahogy kezdeni kell ezzel valamit. Erről a tanusítványvásárlás stb. dologról - tehát hogy lehet ilyen HTTPS kezdetű weblaphoz jutni nem tudok kb. semmit. Az AVAST-nál ki/be kapcsolva teszteltem de nem lassulást nem éreztem. pedig egy közel 10 éves win7-es core2duo-s notin és egy win10-es i5-ös gépen is tesztelmem.
    De a cikk vége pont az hogy megindult a tanusítványkiállítók meg akik ezt a protokollt írják és a vírkergetők között valami kommunikáció.

A végpontok közötti titkosításnak van létjogosultsága - free wifi és mondjuk egy bank oldal használata esetén de számos bizalmas - email, fészbukk stb.
    De az eszközeinket is kell védeni ha vizsgálatlanul ömlik rá a xar HTTPS-en keresztül.

Új hozzászólás Aktív témák