Új hozzászólás Aktív témák

• Szellem.

Topikgazda

LOGOUT blog (1)

válasz fekete.puma #78571 üzenetére

Ezt én pontosan tudom, hogy egy funkció. Létrehoz egy elszeparált böngészőlapot.
    Ez a funkció lényege. De ettől még nem mindenki esetében működhet helyesen.
    Az F-Secure erről híres volt, hogy nem volt stabil megoldás.
    És ezt sem lehet általánosítani, hogy melyik termék működik jól és melyik nem, mert számtalan fizetési oldal van ahol a Kaspersky és az Eset is hibásan működött.
    Nem lehúzni akarom ezeket a termékeket, csak azt mondom, hogy nem feltétlen stabil megoldások és egyébként meg hamis biztonságérzetet adnak.

Vegyük példának a Temut. Köztudott volt, hogy lopta az előfizetők adatait.
    Tehát, te hiába fizetsz a Temu oldalon védett böngészőbe az adataidat lenyúlta és ennyi.
    De elmondhatom ezt fake shopping oldalakra is. Mint fentebb írtam, lehet ezeket használni, de azt kell tisztába tenni, hogy ezek nem védenek meg mindentől. Hamis a biztonságérzet amit elhitetnek a userrel. Ezzel kell tisztában lenni.

A védett böngésző a keyloggerek ellen jött létre anno. Az volt a lényege, hogy ha települt egy keylogger amit nem ismert fel az AV, akkor az ne férjen hozzá a begépelt infokhoz a fizetési vagy banki oldalakon. Sőt. A jobbak mint a Kaspersky virtuális billentyűzetet is tartalmazott, pont emiatt, hogy ne lopja el a billentyűzet adatait semmilyen külső alkalmazás.

Új hozzászólás Aktív témák