Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Vivaldi (böngésző)
- PHP programozás
-
IT café
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petya XT
senior tag
válasz Semplar #75399 üzenetére
Nagyon korrekt, hogy belinkelted, itt a topikban használati arány okán viszonylag kevés a linuxos tartalom, ill eszmecsere.
Sajnos ebben az esetben is egyfajta bizalmi kérdés, hogy az adott programhoz tartozó PPA-t hozzádja e a felhasználó. Ez a melyik ujjamba harapjak esete, amikor vagy használod a régi programverziót, amiről sok esetben kiderül, hogy biztonsági kockázatot jelent, vagy felveszed a PPA-t, amiről nem tudsz semmit, csak bízol benne, hogy valóban azt kapod, amit látsz. De ez az eset azért érdekes, mert nagyon hosszú időszakot ölelt fel. Nem használtam soha magát a programot, így nem tudom a Kaspersky ugrott volna e rá.... Mindenesetre tanulságos.
-
Semplar
őstag
válasz Petya XT #75398 üzenetére
Passz, mi mehetett ott évek óta. Rég nem használok linuxot. Jött szembe ez a hír, gondoltam megosztom, hogy mindenki legyen résen. Véleményem szerint a profi hackerek úgy járnak át bármilyen rendszeren, mint szél a szitán és ehhez felsőbb utasításra asszisztál az egész IT ipar. A kártevővédelem ettől még fontos!
[ Szerkesztve ]
Megérett az "AI" a pusztulásra.
-
Petya XT
senior tag
válasz Semplar #75378 üzenetére
Ettől függetlenül ...ez persze nem mentesíti a usert, hogy alkalomadtán néha átnézze a rendszerét, akár clamav, akár KRD-vel. Nem kellenek fizetős megoldások sem. Egyszerű lustaság, mindez megspékelve a butasággal, illúzióval, hogy az ő linux rendszere nem lehet fertőzött úgysem. Tűzfal meg minek, van a routerben. Erre nehéz mit mondani valóban. Számomra egyetlen kérdés merült fel ezzel kapcsolatban, hogy a Kaspersky tudott a dologról, hogy mehetett évekig ez a történet? Nem ment át a story, vagy mi történt?
Linux alatt is ugyanúgy érdemes eljárni, mint az ablakos rendszer esetében. Olvastam a minap egy olyat, hogy jelzett neki a clamav, valami 29 fájlra, de mivel nem tudta, mit is kellene csinálni, inkább letakarította a clamav-t.... Erről ennyit. -
HugóBoss
tag
Sziasztok, új gépre szeretnék valami átfogó védelmet rakni, ami mindent is véd, biztonságos, és használható is.
Nem baj, ha épp akciós -
Narxis
nagyúr
Méghogy nincs 100%-os védelem? Akkor ez mi? [link]
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
junior11
veterán
Szia, nekem is Defender van, én már olyat is hallottam, olvastam hogy addig jó a Defender, amíg nem kell a kártevőt eltávolítani, mert olyankor néha kiszámíthatatlanul működik - olyan értelemben, hogy nem egyértelmű, vajon teljesen el van távolítva az adott kártevő vagy sem - a Defender által közölt információk alapján.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Érdekesen alakult a vírus irtás...
Voltam szüleimnél a hétvégén és feltűnt, a windows10 igencsak lassú és néha nem az az oldal jön be amit szerettem volna, vagy magától megnyit oldalakat. Időm volt így lefuttattam az Eset Online Scannert. Semmi találat. A másodiknak lefuttatott Norton Online Scanner kettő kártevőt talált azt ki is irtotta. A gép továbbra is lassú maradt és random nyitott meg ablakokat.
Win defender van azon a gépen és eszembe jutott, hogy annak van a Vizsgálati beállításai között egy Offline keresési mód is. Ezt elindítottam, gépet újra indította, mert boot időben is keresett és utána amikor már normál módban volt a windows, az állapot ablakban szépen kezdtek pirosan sorakozni a találatok. Nem számoltam meg mennyit talált összesen, de kábé úgy 15-20körül lehetett. Megtisztításnál háromszor indult újra a windows, és miután végzett most teljesen jól működik és gyors is ahogy annak kell. Ezek szerint ennyire hatékony lenne tisztításban ez a Defender? Ha igen akkor meg miért engedett be annyi kártevőt, amit végül leirtott?A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
ledgeri
nagyúr
válasz batagy #75382 üzenetére
Utóbbi szabható annyira szabadon, és személyre, hogy pl én magamnak leszedtem a youtube-os lejátszó "léptetés következőre" gombját, mert zavart, hogy mikor betült az, sokszor az ugrik, véletlen pont a play gomb helyére... Más liga a kettő! Nem probléma, csak másra van!
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
ledgeri
nagyúr
válasz batagy #75380 üzenetére
2: Egyik oldalakat blokkol, másik oldal elemeket blokkol.
Nem akarsz felmenni egy ismert malware terjesztő oldalra: f-sec-kieg
Nem akarod, hogy a facebook kövessen a gombjával (és tiktok, twitter, miegyéb+ googletag manager, gemius és miegyéb): Ublock origin.// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
batagy
őstag
válasz renegat1 #73693 üzenetére
Sziasztok!
Én is vettem F-Secure licenszt, 3 db-os SAFE licenszt innen.
Felraktam (egyelőre) a barátnőm laptopjára, és nekem is "F-Secure Internet Security" licensz lett a próba verzióból, miután beírtam a kódot.Olvastam, hogy ez másoknál is így van, és látom nincs is már SAFE termékük.
Kettő kérdésem van.
1) Nem világos. Van-e ebben a licenszben tűzfal? Olvastam hogy a Win saját tűzfalát használja , csak a GUI külön van, ez nem is baj. De nem látom a GUI-t. Nem mintha annyira állítgatni akarnám, de tudni szeretném fenn van-e.2) Felraktam az F-Secure browser extention-t, ami ugye rosszindulató oldalakat blokkol. Emellé még megéri felrakni az uBlock Origin addont is?
[ Szerkesztve ]
-
salaud
aktív tag
válasz Semplar #75376 üzenetére
Hát pont linux alatt ehhez böngésző nem kell.
wget -c https://deb.fdmpkg[.]org/freedownloadmanager.deb
Ezenkívül ha továbbolvasol a cikkben szerepel egy shell script is, amivel ezt a külső tárolót hozzá lehet adni a csomagkezelőhöz. Utána pedig márapt install freedownloadmanager
Amúgy meg akkor ha letöltöd windowson a fdm.exe-t és ezzel megfertőzöd a géped, akkor az edge a hibás? Azzal a böngészővel töltötted le...
[ Szerkesztve ]
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
Semplar
őstag
válasz salaud #75371 üzenetére
Felfedeztük továbbá ennek a szoftvernek a Debian-csomagját, amely letölthető a https://deb.fdmpkg[.]org/freedownloadmanager.deb URL-ről.
Nekem ebből az jött le, hogy böngésző kellett hozzá. Rég használtam már debiánt, de nem rémlik, hogy a csomagkezelőnek is lett volna címsora.
-
Thegrey
tag
Frissíteni kellene...
F‑Secure consumer security supported operating systems and browsersVerba volant, scribere non scio
-
-
salaud
aktív tag
Majd fog, nálam is 19.0-án áll, viszont a hivatalos oldal szerint is ez az aktuális, támogatott verzió. Ütemezve terjesztik, ami nem baj, így ha kiderül pl. hogy maradt valami bug benne, nem érint mindenkit azonnal és persze az ő szerverüket sem terheli agyon az összes user frissítése egyszerre.
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
salaud
aktív tag
válasz Semplar #75353 üzenetére
Rosszul olvastad. A Free Download Manager nevű letöltésmanager volt fertőzött, aminek csináltak egy nemhivatalos Debian repository-t. Ez önmagától, illetve böngészőhasználattól nem mászott fel a gépedre, pontosan ugyanannyi, illetve több közreműködés kellett a telepítéséhez, mint windows-on ha letöltesz egy FDM.exe-t és telepíted.
Egyszóval a felhasználó lelkes, tudatos közreműködése kellett a telepítéshez, nem sérülékenység kihasználásról volt szó, hanem arról hogy te felmaszíroztál a gépre valamit, méghozzá root joggal, terminál használattal, illetve rendszergazda jelszó megadásával.
-
UserX
addikt
Tényleg az F-SECURE miért nem frissül 19.0-ről 19.1-re???
Sem Windows 10-en sem 11-en.
Valaki leírhatná a 'How know?'-t!
Köszönöm!!![ Szerkesztve ]
-
Thegrey
tag
Miután az F-Secure nem akart a 19.0- verzióról 19.1-re frissülni, így lecseréltem kipróbálásra a Kaspersky Free-re. Kicsit zavart, hogy "túl sok" nyomkodási lehetőség van az F-Sec-hez képest. Persze nem tartottak fegyvert a fejemhez, hogy állítgassam. A 90-es évek végén használtam Kasperskyt utóljára, aztán vagy 20-21 évig Nod32-t. Azt cseréltem F-Sec-re. Így, hogy most már vagy 2 hónapja használom a Kaspersky Free-t, az a meglátásom, hogy ez marad. Ha ajánlanom kell védelmet ingyért, csak és kizárólag ezt ajánlom. Nem fogja a gépet, nincsenek engem zavaró hülyeségei, védelmi képességei megfelelőek. "Mást elmondani nem tudok, kérem kapcsolja ki!"
Verba volant, scribere non scio
-
Semplar
őstag
-
Thegrey
tag
válasz Jack Oneill #75359 üzenetére
Akkor csak az lehet, hogy én állítottam el benne valamit, még azelőtt, hogy rájött volna a kamerahasználó programokra...
[ Szerkesztve ]
Verba volant, scribere non scio
-
Jack Oneill
veterán
válasz Thegrey #75358 üzenetére
Pedig dobal. Bar az tulzas, hogy dobal, kb 1x jelzett nekem eddig, hogy telepitsem a bovebb funkcionalitasu verziot, mert abban mar van kameravedelem. Ezzel egyutt lehet elni, teljesen normalis jelenség szerintem, ez nem reklam.
Raadasul bejelolheted, hogy tobbet ne zaklasson.[ Szerkesztve ]
-
Thegrey
tag
-
Imi1981
veterán
válasz Szellem. #75355 üzenetére
Ilyenkor látom ,hogy kaspersky szerver válaszára vár .Valami ilyesmit ír keresés közben bal oldalt alul chromeban . Lehet újratelepítem kaspersky-t .A amúgyv egyáltalán nem fogja a gépet csak néha ez a böngészés lassítás van . Kaspersky standard-ot használok.
Jack Oneill
Nálam se sűrűn csinálja de azért előfordul . Mindíg megszűnik ha kilövöm a kaspersky-t majd visszakapcsolom .[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Nálatok nincs olyan, hogy néha eléggé lassítja a böngészést ( chrome böngésző ) a kaspersky? Ilyenkor bezárom a kaspersky -t ( jobb egérgomb kilépés) utána megnyitom és akkor már nem lassít. Egy héten kb háromszor előfordul ez szóval nem olyan nagyon gyakran de azért zavaró. Böngésző kiegészítő nincs telepítve Chrome-ba.
-
salaud
aktív tag
válasz Semplar #75338 üzenetére
Aki mindenféle telepítőket letöltöget mindenhonnan, meg is érdemli. Ha csomagkezelővel telepítesz, 99% hogy nem lesz soha semmilyen fertőzésed Linuxon.
[ Szerkesztve ]
-
Wlac
Ármester
válasz Szellem. #75346 üzenetére
Azt mondanám, hogy nyilván senki, de az apósom pár hónapja simán megadta a login adatait egy scam során, és majdnem vittek is mindent. Sok ember számára az internet egyenlő a Facebookkal, úgyhogy ne becsüld túl egy átlag user awarenessét.
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
Cs1csó
félisten
válasz Szellem. #75346 üzenetére
Ennyi badarságot pár mondatban!
"szövetségi rendőrség" vicces
"szokatlan okból"
"beidézte Önt az interneten" na ilyet se hallottam még, biztos nem hallottak még a hivatalos postai levélről amit ha 2x nem veszel át akkor "kézbesítettnek" veszik. (vagy valami hasonló jogi megkötés)
a vége a legjobb:
"igazságügyi rendőrtiszt" ilyen összetételt még nem is hallottam.
Szerintem írd meg nekik, hogy ne kerülgessük a forró kását mennyi pénzt és hova utaljak?
-
Szellem.
Topikgazda
Na, a fene mindenemet. Ilyet se kaptam még, ez új:
Ki az aki ennek bedől. -
Cs1csó
félisten
válasz Melorin #75340 üzenetére
Avast Free, DE szigorúan módosított beállításokkal itt a leírás: [link]
Ezután garantáltan nem dobál semmit. A Kaspersky Free sajnos fog: ha van ha nincs webkamerád de van olyan programod ami amúgy akár webkamerát is elérhetne pl. TeamViewer akkor jelzi, hogy webkamera védelem nincs a Free-ben és próbáld ki a bővített védelmet stb.
Vagy hasonló ajánlások amik a fizetős plusz funkcióit ajánlják. Vagy 3-4-el találkoztam remélhetőleg ha ezek lemennek utána kussban lesz, de ezt nem tudom.
Ettől függetlenül kiváló védelem és először nyugodtam tegyél vele egy próbát! -
riki
senior tag
válasz Semplar #75338 üzenetére
Jaj. Ilyet nem szabad leírni, maga a fertő. " Linuxon nincs vírus." Már FIre is írt róla ,kapott utána rendesen. A fanatikusoknak hiába . Szinte csak fizetős védelmek vannak,ami ingyenes a clamavon kívül ,csak rootkittet keres. Tudom van még a sárkányos ,de az új motorokat nem támogatja.Én is próbáltam ,de csak keresni tudtam vele,az aktív védelmet az istenek sem tudtam életre kelteni, pedig olvastam utána rendesen.
Melorin: +1 a Kaspynak
[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Van otthon egy pfsense tűzfalam egy elég terjedelmes IP/DNS szűrővel.
Ezen kívül nekem évek óta csak a Win10 saját defendere dolgozik, de érzésre soha semmit nem fogott meg, néha olyan dolgokat amiket nem kellett volna
Szerintetek merjem teljesen letiltani a Defender Removal-lal a defendert és semmi mást ne tegyek fel helyette? Vagy egy vírusírtót nem ártana ennek ellenére láncon tartani? -
Semplar
őstag
-
válasz Szellem. #75151 üzenetére
Miért váltottál nicket?
[ Szerkesztve ]
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Cs1csó
félisten
válasz Krisz79 #75321 üzenetére
Szia, értem, ez csak marketingfogás, hogy fizess elő a fizetős védelmükre hogy VPN mögött legyél stb. nem valós fenyegetés.
Nekem most - megint, újfent - az Avast Free van fenn, de pár dolgot be kell állítani, hogy ne legyenek ezek az idegesítő értesítések, itt egy régebbi hozzászólásom ami tartalmazza a leírást:
Avast Free beállítása, hogy ne legyen reklám, ajánlás, és ijesztgetés -
Krisz79
őstag
válasz Cs1csó #75319 üzenetére
Szia!
Dehogy, sajnos tényleg azt kínálja fel, hogy fizessek elő!
Aztán végül nem telepítettem....
Tanácstalan vagyok, mert kaptam olyan felugró ablakokat, hogy "valaki figyel", meg,hogy nyitott az ip-cimem.
Ezért kezdtem el keresgetni.
Köszönöm a segítséget.http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79
-
Krisz79
őstag
Véleményetek szerint érdemes vírusirtóként Avast free antivírus -ra előfizetni?
1év 10eFt
Windows 11 home van a notimon.
esetleg tanácsoltok ettől jobb opciót?[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79
-
Cs1csó
félisten
válasz whiskeys #75304 üzenetére
Most néztem, hogy szerintem rosszul írtad nem "nzgw" hanem: MZQW Ransomware
Az eltávolításáról itt egy leírás, de ez NEM hozza vissza az adataidat, ahogy Mikulásbá és én is a másik topikban ajánlottam talán van hozzá feloldó kulcs. Bár én nem nagyon vagyok abban járatos, hogy ezeket pontosan hol lehet fellelni. (ezért is irányítottalak át ide)
Amúgy ha nem sürgős akkor lehetőleg ne használd azt a meghajtót amit titkosított hátha pár napon belül valaki ad érdemi tanácsot.
SŐT van olyan aki fizetni nem fizetett hanem betette a fiókban a merevlemezt amit titkosított azzal a felvetéssel hátha egy-két éven belül lesz hozzá feloldó kulcs és akkor vissza tudja szerezni az adatait.Eső után köpönyeg, de a jövőre való tekintettel - ha vesztek el pótolhatatlan adataid - hogy legyen mentés minimum a pótolhatatlan adataidról persze ha megteheted akkor akár az egész rendszerről stb.
[ Szerkesztve ]
-
whiskeys
őstag
sziasztok. nzqw virust hogy lehet törölni?
"Jól jegyezd meg,ha egy krokodil a kezedből eszik, az enni fog a lábadból is."
-
snakebait
senior tag
Melyik az a vírus irtó, ingyenes, ami még megy win7-en. Mert van F Secure fent, de egy ideje azt írja nem támogatja a win7. Azért kérdezem, hogy ne próbálgassam őket feleslegesen 😊
Poco F5-12/256 +Huawei Watch GT5
Új hozzászólás Aktív témák
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest