Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
-
kmarci25
veterán
Emsisoft Anti-Malware és Comodo tűzfal kombóról mit gondoltok? Egy Win7-et futtató notebook-ra menne (pontos paraméterei most nincsenek előttem), édesanyám gépe, tehát jóformán csak net, meg netbank lenne, nem szokott össze-vissza szörfölgetni...
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Black Plague #17491 üzenetére
Szerintem a Parental Control nem feltétlen megoldás az FB problémára. Persze, le lehet tiltani az FB-t, de ettől még a szemét ott marad.
Nagyon jó megoldás a linkscanner megoldás, de ez is csak akkor ér valamit, amennyiben foglalkoznak vele és kellő odafigyeléssel ellenőrzik az FB linkeket és alkalmazásokat.A Szülői Felügyeleti modul alkalmas lehet, hogy letiltsanak bizonyos weboldalakat vagy kategóriákat, de az sem mindenható sajnos.Véleményem szerint, többet kéne foglalkozni azzal, hogy a káros weboldalakat kiszűrjek.
A másik, azzal egyetértek, hogy hiába tesznek bele egy programba x,y fícsört, ha az alapok nincsenek rendben. Sokszor látni azt, hogy hiába pakolnak mindenféle extrát egy adott AV/IS termékbe, sokat nem dob a védelmi képességeken.
Ahogy korábban írtam, szerintem ez csak marketing fogás semmi több. Azzal növelik az eladhatóságot, hogy extrának nevezett kiegészítőkkel reklámozzák az adott programot.
Azt nem állítom, hogy mind haszontalan lenne, de jelentős mértékben nem növelik meg a védelmi képességeket. -
zoli62
addikt
Az urtöbbi napokban volt egy kis időm, és Windows 8 Pro-n teszteltem három eléggé ismert ingyenes vírusirtót, Avira 2013 beta-t, Bitdefender 2013 Free-t és AVG 2013 . Néhány mondatban írok a tapasztalataimról, hátha másoknak is hasznos lesz a válassztásban. Az Avira-t évek óta használom. Legnagyobb előnye a kis memóriaigény, egyszerű kezelőfelület, stabil működés, megbízható állandó védelem. Hátránya, hogy kevsebb extra van benne, mint a versenytársakéban. A webvédelem pl. nem a legjobb, én nem szoktam feltelepíteni, mást használok helyette. A Bitdefendert korábban nem használtam, megleoett, hogy mennyire egyszerűen működik, és milyen hatékony a webes védelme. Aktív Smartscreen szűrő és McAfee Siteadvisor ellenére is a három közül legelőször riasztott az Eicar tesztfile letöltése közben, és blokkolta az oladlt. Hátrányanák talán pont az előnyét érzem, azaz annyira egyszerű és felhasználóbarát, hogy hiányzik belőle az egyedi telepítés lehetősége., viszont telepítés során felismeri a gépen levő másik vírusírtőtt és képes annak eltávolítására. is. A naplózáása sem annyira részletekbe menő. Harmadikként az AVG-t próbáltam ki, ezt már régebben használtam. Most sem csalódtam. A három vírusírtó közül a legkifinomultabb és legrészletesebb beállításokkal működik. Elsősorban azokank ajánlott, akik szeretik a részletesebb beállításokat. Talán memórihasználatban viszont az AVG az első a három közül, de ez annyk is köszönhető, hogy egyszerre több modul is futhat a telepítés függvényében.
Összességében mindhármat tudom ajánlani valamielyik előnye miatt, amennyiben Avira-ra is kész lesz a 2013-as telejesen Windows 8 kompatibilis változat. -
őstag
válasz choco01 #17493 üzenetére
Nem olyan gyenge gép az, pláne XP alatt. Szerintem bármelyik közkedvelt AV felmehet rá, az irodai gépem nekem sem sokkal erősebb, és jól elvoltam vele a KIS társaságában. Jelenleg a NIS van fent és érezhetően gyorsabb lett a gép, de mondom, KIS-sel sem volt nagyságrendekkel "lassúbb".
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
t72killer
titán
válasz zolee0307 #17447 üzenetére
"érdemes vmi más víruskeresővel átnézni a rendszert, hogy volt ez a trójai?"
Több szem többet lát alapon érdemes. Más kérdés, hogy telepíteni nem telepítenék szívesen egymás után egy csomó vírusirtót, mert megeszik a rendszeredet, főleg azok, amik nincsenek vmi jóféle uninstallerrel megáldva. EEK, Kaspy, avira bootCD ajánlott.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Black Plague
tag
Én csak azt nem értem, hogy az AV gyártók nagy része miért is nem foglalkozik jobban azzal az iránnyal, hogy épít egy Parental Controlt az AV be mint Pl a Dr.WEB v. a Forticlient ??? Ha van egy jól müködö P. Control akkor eleve kisebb eséllyel talál rá az user egy egy hamisított vagy káros oldalra.. Ugyanúgy be lehetne építeni valami PC hez hasonlót is a FB figyelésére pl a Bitdefender FB közösségi modulja akár jó irány is lehetne vagy egy jó kiindulási pont....
A legtöbb "nagy " vírgagyártó termékei tele vannak pakolva sok sok hasznosnak mondott cuccal amik nem sokat érnek ahelyett hogy az egyszerúség felé mennének és jobban gyurnának mondjuk a weblapblokkolásra hogy az user eleve meg se tudja nyitni a káros oldalakat...
Esetleg elmehetnének mondjuk az irányba is mint pl a böngészök egyike másika hogy figyelnék a a weblapok tanusítványait vagy a protokollokat vagy mit tudom ÉN..Azt nem születnének olyan monstrum behemot progik mint ahogy meghizott pl a Kaspersky.../ Ezzel nem azt mondom hogy rossz lenne a Kaspersky progija mielőtt vitázna valaki.. / -
őstag
válasz Szellem. #17489 üzenetére
Ebben igazat adok, viszont az AV cégek is léphetnének már, ahogyan teszik is, csak elég mérsékelt tempóval. Joggal várhatja el a felhasználó, hogy a világ legismertebb közösségi fórumán is biztonságban legyen, és ehhez az FB és az AV gyártók szorosabb együttműködésére van szükség. Ugyanez igaz a Twitter és a LinkedIn fórumokra is, bár azok jóval kevesebb szemetet tolnak a júzer pofázmányába...
-
őstag
Az a gond, hogy hiába a Te jó szándékod, ha a szomszéd és a gyerkőc nem megfelelően használja a gépet. Egyébként az ilyen esetekre kell bolondbiztosra állítani a gép védelmét, jelszóval erősítve a cuccot (IS-t), ahol már csak arról kap tájékoztatást a felhasználó, hogy bekaranténozta a veszélyes progit, és a gyerek sem tud kedvére egy crack-hadsereget az op. rendszerre engedni.
Az FB-re pedig érdemes pl. a Norton, vagy az ESET kiegészítő alkalmazásait feltenni. Egyébként itt halkan jegyzem meg, hogy múltkorában gond volt egy török oldallal, ahonnan is egy olyan FB kiegészítő települt, amelynek segítségével percek alatt 10.000 török ismerőse lett a szerencsés felhasználónak. Beküldtem a Kaspernek, de semmi sem történt... Vannak még gondok az FB-vel, mivel tapasztalatom szerint eléggé gyengék rajta a webfilterek...
-
deter
aktív tag
Olyankor mi van, ha router logja szerint DoS támadás érkezik az alábbi szervezet [link], egyik szerveréről? Pfff Ráadásul nem is látogatok semmilyen olyan oldalt, ami azt taglalná, hogyan kell otthon atombombát készíteni, vagy hasonlót...
-
netpeti98
addikt
TFSi és UserX
Köszönöm a válaszokat. Talán 1-2 hét múlva jutok oda hogy elkezdem a tesztelgetésüket és akkor meglátom mi válik be, addig is olvasok és gyűjtögetem az infókat.
Amik eddig összegyűltek mint fő esélyesek: F-Secure, ESET, Bitdefender Free/AVG Free+Comodo FW, CISÜdv netpeti98
[ Szerkesztve ]
-
truptik
csendes tag
Mit jelent az MM a Norton Internet Security 2013 HU 1 User-ban.
Have gun, will travel. Paladin.
-
choco01
addikt
Hali.
XP-re 1 GB ramhoz,és egy Intel Celeron D 3.06 ghz-es proci mellé milyen vírus írtó mehetne úgy hogy nem enné meg a gépet?
Köszi!Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
UserX
addikt
válasz netpeti98 #17481 üzenetére
Én nem ajánlanám nyugodt szívvel, gyakorlati tapasztalatokra alapozva. A szomszéd pont tegnap szólt, hogy "nincs net", "fagyik" a gép. A híres Facebook-on kattintott rá valamire. Korábban promóciós AVG IS-t tettem fel neki, ki is írta, hogy még 140 nap van hátra. Viszont január 10. óta nem frissített és az XP dobta a hibaüziket, hogy bocs, valamelyik folyamata leállt. Uninstallálni is alig lehetett.
A másik rossz tapasztalat a Trusport. Ezt a fiam gépére tettem fel, szintén promo-ban. A fiam "csak azért is" figyelmen kívül hagyja a riasztásokat, hiába "nevelem" . A Trusport egyik motorja AVG, mellette az MBAM Free 3 trójait talált.
Szóval én most az AVG-t hanyagolom...
Ha ingyenest akarsz, lehetne kísérletezni, ha van hozzá kedved az Immunettel vagy a ROBOSCAN-al. Ez utóbbiban tűzfal is van, de a CLT szerint nem sokat ér.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz netpeti98 #17481 üzenetére
Igen, a kettő együtt nagyon jó védelmet ad. Itt egy kis teszt a comboról, igaz itt a fizetős AVG szerepel:
A tesztlaborokban sem vall szégyent ingyenesként:
Egyébként a fizetős verzió sokszor 1000Ft körüli áron szokott lenni itt:
[ Szerkesztve ]
-
netpeti98
addikt
Az AVG FREE-ről mik a vélemények? Comodo wallal együttműködik?
Üdv netpeti98
-
UserX
addikt
Sziasztok!
Az Immunet 3.0 FREE-ről mik a vélemények (tudom, hogy állandó Net kapcsolat szükséges hozzá, mert elsősorban felhőben dolgozik, de letölthető a ClamAV adatbázisa is hozzá)? Egy 2012. 12. havi mintán teszteltem, jó volt a detektálási képessége, semmi bug, a talált file-okat gond nélkül karanténozta. A ROBOSCAN ezen elvérzett, mert két file szkennelésekor csonttá fagyott, pedig vártam 30 percet, így ezeket manuálisan kellett törölni. Egyébként ezen a "házi" teszten az EMSISOFT nyert. Az Immunet viszont többet felismert, mint pl. az MBAM FREE . Szóval, mik a tapasztalatok/vélemények. Ja még annyit, hogy a saját statisztikája szerint csak ~15 Mb-ot (!!!) használ a memóriából...
Üdv:
UserX
-
Szellem.
Topikgazda
Számtalan alkalommal fordult az elő, hogy én is elküldtem egy adott mintát a Kaspersky Lab-nak és visszajött a válasz, hogy az adott fájl nem tartalmaz semmit, holott a VT-n nagyon sok termék vírusosnak jelezte a a fájlt.
Volt arra is precedens, hogy egy adott fájlt a K.Lab. kollégái elsőnek tisztának jeleztek, majd 2 hét elteltével megjött a válasz, hogy bizony tévedtek, mert kártevőt tartalmaz a fájl.
Olyan is volt, hogy a Kaspersky írt arról a sajnálatos esetről, hogy egy adott fájlt ők a VT-n vírusosnak jeleztek (szándékosan) erre a többi termék is ugyan azon a fájlnéven ugyan úgy vírusosnak jelezték, holott a Kaspersky szándékosan fake jelzést adott ki, ezzel is bizonyítva azt a tényt, hogy sokan nem is elemzik a fájlt, csak random rádobják, hogy ez vírus, mert más már annak jelezte.
Nem tudom, hogy a Te esetedben mi a szituáció, de az biztos, hogy a fentiekből következtetve én óvatos lennék már az elemzésekkel is. Nem feltétlen igaz, hogy a Kaspersky automata rendszere minden esetben megbízható eredményt közöl, mert ugye az egy automata ellenőrzőrendszeren megy először keresztül és az válaszol! Az, hogy utána kerül-e humán interface-hez, azt csak gondolom, mert nem véletlenül jelzi a KSN a sok még nem azonosított fájlt.A Bitdefender megoldása és probléma kezelése ezen a területen valóban szimpatikus. Ilyen esetben érdemes több nagyobb és megbízhatóbb cégnek elküldeni az adott fájlt, amit nem tartunk megbízhatónak a több szem többet lát elv alapján.
Nem vagyok összeesküvés elmélet generáló, de a felvetésed valóban aggályokat ébreszt az emberben és így főleg megkérdőjelezhetővé vállnak a teszteredmények. Magam részről azt gondolom, hogy a vírusvédelem jelentősen túl van spirázva, annak ellenére, hogy sok a valós és komoly kártevő.
-
degu
senior tag
Érdekesnek találtam szakmai értékelésedet a virusirtó progikrol.
Nekünk,1-ség sugaru hjuzereknek az eredmények értékelésénél megáll a tudomány'
Tudsz valami ökölszabályt mondani,amivel megvédhetjük magunkat,de nem döntjük romba a keservesen felinstallál oprendszerünket?
Hogy mit lehet,és mit tilos törölni a veszélyesnek minősitett fájlokból?verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga
-
őstag
válasz netpeti98 #17476 üzenetére
Abban igazad van, hogy maga a telepítő nem tartalmaz rosszindulatú kódot, de az általa létrehozott folyamatok, vagyis magának a fake av-nek a letöltése és installálása már nem egészen kerek dolog. Talán éppen ezekre kellene alkalmazni a riskware vagy a ransomware megjelölést.
[ Szerkesztve ]
-
netpeti98
addikt
Régebben volt róla szó (talán a PC World akkori vírusrovatában), hogy a hamis AV telepítőknél könnyen előfordulhat olyan, hogy csak egy ártatlan letöltő program, így magát a telepítőt elsőre semmi nem találja gyanúsnak. Viszont telepítés közben ahogy tölti le a "finomságokat" már az ismertebb AV-k már riasztanak rá.
Üdv netpeti98
-
őstag
Érdekes jelenséggel állok szemben a szignatúrákkal kapcsolatban. Tegnap elküldtem egy fake av-t és egy letöltés kezelő progit a Kaspersky Virus Lab-nek. Az elemzés eredménye az lett, hogy nincsen egyikben sem veszélyes kód, holott a fake AV VT tesztje 35/45 volt, ahol pl. a Norton vagy a Vipre adatbázisában fake av volt megjelenítve. Egyébként ugyanezt a fájlt az MBAM adware-nek jelölte... A downloaderre is volt 8/45-ös találat, amelyet az MBAM PUP-nak jelölt, de sokan Trojai-nak, bár ezek többsége inkább heurisztikus találat volt.
A múltkori FB jelszótörő is max. hacker tool, de nincsen benne veszélyes kód. Ennek ellenére sérti a személyes jogokat, viszont két hét alatt is ugyanaz VT eredmény 5/45... Tehát egyszerre kiáltanak farkast, vagy bagatellizálnak el kétes alkalmazásokat. Lehet, hogy a rendszerre nem veszélyesek, csak a felhasználóra...
Mondanom sem kell, hogy ezt a három fájlt jó pár védelem kemény veszélynek állította be... Elfogadom, hogy ez számít bolondbiztos megoldásnak az 1 bites userek számára, de a dolog az igazságtól elég messze van. Hiába léteznek különféle definíciók a féreg, trójai, csalóprogram (Fake AV-k jelentős része), backdoor, spyware, potenciálisan veszélyes alkalmazás, vagy csak reklámprogramnak minősített applikációk között, úgy látszik, hogy a meglévő, tétételes szakmai besorolást csak kevesen használják.
Ez a tény a tesztek jelentős részét kérdésessé, sőt aggályossá teszi... (Külön kérdés számomra, hogy a Kaspersky valóban elemezte-e a fájlokat, hogy pl. sérülékenységet kihasználva nem csinálnak-e titokban átjáró házat az oprendszerből stb.)
Egyébként a Bitdefender és partnerei eljárásrendje tűnik eddig a legszimpatikusabbnak.
-
Szellem.
Topikgazda
CRDF statisztika:
-
Szellem.
Topikgazda
Létezik, hogy ilyen jó lenne?
[link]Korábban nem remekelt a termék.
-
PH_User
csendes tag
sziasztok! tudnátok ajánlani hatékony vírusirtót (free) win-8ra? kaspersky-ről váltanék.másik kérdés elég a win8 tűzfala v érdemes egy jobbat telepíteni? pl.comodo
-
őstag
válasz Szellem. #17465 üzenetére
Szerencsés esetben, de éppen még a KIS-nél is előfordultak furcsa anomáliák a magyar/angol kiadás eltérő ütemű patch frissítése körül, talán még a 2011-es verzióknál volt ilyen, de a tavalyinál is rémlik valami. Ami most új keletű, hogy a német és a magyar MS Office 2010 sem szeretik túlzottan egymást és öntörvényű szóközösszevonásokkal büntetnek...
[ Szerkesztve ]
-
yuri90
tag
Az lenne a kérdésem hogy melyik internet securityt ajánljátok ami nem eszi meg a gépet mert ez egy közepes gép és együtt működik a Malwarebyte-val?Kösz.
-
Szellem.
Topikgazda
Egyébként a magyarítás gyakran rejtett hibákat tár fel az adott szoftverben.
Ez meg egyértelműen a fejlesztők bénaságáról árulkodik!Az nem kéne, hogy gondot okozzon, hogy egy angol nyelvű AV-t elkezeljenek manapság. Viszont a lokalizációs is ugyan ennyire nem kéne, hogy gondot okozzon egy fejlesztőcégnek.
-
félisten
válasz aclandiae #17458 üzenetére
"Okosított" Vista vagy W7-et használsz nem? De.
(ha meg véletlenül nem, akkor valamilyen rescue lemezzel ránézni és írtatni, igaz, utána már nem garantált, hogy indulni és/vagy hibátlanul működni fog az OS)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
őstag
válasz truptik #17461 üzenetére
Laca026 fórumtárs arra gondolt, hogy aki ebben a fórumban részt vesz, annak egy angol nyelvű vírusirtó kezelése nem kellene, hogy gondot okozzon, ennek ellenére tény, hogy hazánkban egyelőre sokan idegenkednek "idegen" nyelvű szoftverek használatától. Nem egészséges dolog, de ez csak magánvélemény... Egyébként a magyarítás gyakran rejtett hibákat tár fel az adott szoftverben...
-
HZoli87
veterán
válasz GEPESZ66 #17459 üzenetére
Szia!
Képek "minőségéért" elnézést.
Miután elindult a Rescue Disk, a tálcán kattints a hálózat ikonjára. Itt felsorolja az elérhető hálózatokat (WLAN). Itt kiválasztod a sajátodat. Esetleg ha a routerben az SSID szórása kikapcsolt állapotban van, akkor válaszd a "Conntect to Hidden Wireless Network" opciót.
Utóbbi esetben a felugró ablakban megadod a routerben beállított hálózat nevét, kiválasztod a legördülő menüból a beállított titkosítást és beírod a jelszót.
Ha mindent jól csináltál, akkor tájékoztat a sikeres WLAN kapcsolatról, tálcán láthatod a létrejött kapcsolat ikonját. Nincs más dolgod, mint frissíteni a programot és mehet is a keresés.
Üdv Zoli
[ Szerkesztve ]
-
truptik
csendes tag
Köszi a hozzászólásokat!
-
GEPESZ66
veterán
Sziasztok!
A fiam gépén próbáltam a Kaspersky Rescue Disk 10-et.
Mivel WIFI-n kapcsolódik a gépe, a Kaspersky Rescue Disk-ben be kellene állítani a kapcsolatot.
Ehhez sajnos nem értek.
Le van-e valahol írva, hogy hogyan kell beállítani a WIFI kapcsolatot?
Segítségeteket előre is nagyon szépen köszönöm! -
aclandiae
senior tag
Emisoft Anti-Malware találta:
A program keresője nem találja meg (Not Found) a honlapon, a konzultáció pedig nem tudom mire vezetne eredményre.
Kérdés: hogy szabadulhatok meg tőle, és milyen programmal? -
truptik
csendes tag
Ezt, ismeri valaki??
http://www.k7computing.com/en/consumer_home.php (program)
http://news.freeantivirushelp.com/2011/03/17/K7-Total-Security-Desktop-Edition-11-Review.aspx (tesztelés)
-
choco01
addikt
Hali.
Egyik ismerősöm gépére kéne valami antivirus.
A lényeg az lenne hogy minél kevésbé fogja a gépét,de egyben jó védelem is legyen.
Win 7 32bit, 2GB ram, és egy Intel Core Duo proci.
Én a Comodo IS-re,és vagy a Norton IS 13-ra gondoltam,nem tudom hogy ezek jók lennének,vagy vannak ilyen szempontokból jobbak is?
Köszönöm.Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
truptik
csendes tag
Miért nincs magyar nyelvű Bit Defender???
-
AmigaFan
aktív tag
válasz Nhorbee #17436 üzenetére
IKARUS Eddig nálam ez eszi a legkevésbé a memóriát, viszont nincs magyar nyelv benne. Ingyenes, de ha kell a lopásvédelem meg ilyenek, akkor meg is veheted, abban már benne van. Nemrég olvastam [itt] a fórumon, hogy a tesztelt androidos kergetők között ez volt a legjobb felismerésben!
[ Szerkesztve ]
Amiga Forever...
-
choco01
addikt
Hali.
Miért van az hogy CIS-el ellenőriznék,de akármennyi fájl van az adott mappába 1-2 mp után kiírja hogy befejezve 0 fájl át vizsgálva..pedig vannak fájlok..:SApplikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
-
mrszitya
senior tag
válasz Nhorbee #17436 üzenetére
Milyen feladatokra kell az irtó Androidra? Ha csak vírusfelismerésre, jóformán bármelyik ingyenes, ismertebb jó lehet, beleértve a Zoner-t is. Ha komplex cuccot szeretnél - pl. lopásvédelem is legyen, akkor az avast!-ot ajánlom...
Hatékonyságot nézve - személy szerint - a Kaspersky, avast!, Sophost hármast emelném ki, (de Kasper nincs ingyenes verzióban).
-
bivalyolo
őstag
a bitdefender free úgy néz ki meghülyült
tegnap is jelzett, hogy van új verzió indítsam újra..a verziószám viszont nem változott.
erre ma megint jelez, hogy van update.
fura"Let's agree to disagree!"
-
félisten
-
GEPESZ66
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #17442 üzenetére
Mobile Security-ről van szó:
AVG-áruházból letöltöttem, de nem lehetett magyar nyelvet választani
Kaspersky-support mondta, hogy nem is tervezik -
félisten
-
-
GEPESZ66
veterán
-
Nhorbee
aktív tag
Sziasztok!
Ugyan nem teljesen témához illő a kérdésem, de vírusirtóval kapcsolatos.
Androidra milyen vírusirtót ajánlatok, ha ajánlatok egyáltalán? Mindenképp free-ben gondolkodok. -
zolee0307
őstag
válasz t72killer #17432 üzenetére
Az mbam és a roboscan sem talált semmit az installerben, szóval szerintem utólag kapta.
Viszont most az mbam folyamatosan blokkol egy orosz ip-t, nem tudom, ez kapcsolatba hoható-e ezzel a trójaival.
2013/02/15 13:04:37 +0100 IP-BLOCK 193.106.172.91 (Type: outgoing, Port: 22370, Process: utorrent.exe)
2013/02/15 13:04:37 +0100 IP-BLOCK 193.106.172.91 (Type: outgoing, Port: 50727, Process: utorrent.exe)
2013/02/15 13:04:45 +0100 IP-BLOCK 193.106.172.91 (Type: outgoing, Port: 22370, Process: utorrent.exe)
2013/02/15 13:05:50 +0100 IP-BLOCK 193.106.172.91 (Type: outgoing, Port: 50773, Process: utorrent.exe)
2013/02/15 13:05:50 +0100 IP-BLOCK 193.106.172.91 (Type: outgoing, Port: 22370, Process: utorrent.exe)
2013/02/15 13:05:58 +0100 IP-BLOCK 193.106.172.91 (Type: outgoing, Port: 22370, Process: utorrent.exe)
2013/02/15 13:10:17 +0100 IP-BLOCK 193.106.172.91 (Type: outgoing, Port: 50894, Process: utorrent.exe)
2013/02/15 13:10:17 +0100 IP-BLOCK 193.106.172.91 (Type: outgoing, Port: 22370, Process: utorrent.exe)
2013/02/15 13:10:25 +0100 IP-BLOCK 193.106.172.91 (Type: outgoing, Port: 22370, Process: utorrent.exe)
2013/02/15 13:48:40 +0100 IP-BLOCK 193.106.172.91 (Type: outgoing, Port: 22370, Process: utorrent.exe)
2013/02/15 13:48:40 +0100 IP-BLOCK 193.106.172.91 (Type: outgoing, Port: 51358, Process: utorrent.exe)
2013/02/15 13:48:40 +0100 IP-BLOCK 193.106.172.91 (Type: outgoing, Port: 22370, Process: utorrent.exe)///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
zolee0307
őstag
válasz t72killer #17432 üzenetére
Ezt a verziót már egy ideje használom, azóta volt több full scan mbammal, roboscannel is. Mielőtt írtam, azelőtt pár perccel jött az mbam figyelmeztetése. Megnézem az eredeti telepítőjét, mert azt már korábban letöltöttem, csak ki van mentve mikrosd-re.
És miért pont ezt a fájlt fertőzi meg?
[ Szerkesztve ]
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
t72killer
titán
válasz zolee0307 #17431 üzenetére
Ha a precision frissen letöltött telepítőjét ellenőrzöd, kiderül. Ha eleve fertőzött volt az uninstaller, akkor a féregnek már a telepítőben ott kellett lennie. Ezt nem tartom valószínűnek, vagy fals pozitív, vagy utólag kapta a kakit.
-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Az mbam most blokkol nekem vmi trójait (Trojan.Backdoor.MRX). Karanténba is helyezte, a biztonság kedvéért kitöröltem, csak érdekes, hogy az EVGA Precision uninstaller.exe-ben volt.
A trójai megfertőzte ezt a fájlt, vagy már eleve benne volt a fájlban a trójai?
A roboscan nem jelzett semmit.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
t72killer
titán
Unokára/egyéb ámokfutó vendégre érdemes esetleg dual bootban linuxot felrakni +a win partíciót encryptelni. Nálam is ilyen a rokonság nagyobb része. Legszivesebben eltiltanám őket mindenféle elektronikus távközlési eszköztől .
-
sz.j
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #17428 üzenetére
Köszi a figyelmeztetést, de eddig is így csináltam, sőt a szokottakon kívül, biztonság kedvéért, leszoktam futtatni a Kaspersky Rescue Disk.et is.
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
félisten
Csak a visszaállítás után minden meghajtót ellenőrizz, ha lett a gépre csatlakoztatva USB-s eszköz, akkor azokat is. (Automatikus lejátszás legyen letiltva, ha az OS támogatja a Group Policy-t, akkor azzal)
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
sz.j
nagyúr
Ja, a lényeget majd elfelejtettem ....
Mielőtt az MBAM-t futtattam azt megelőzően az Emsi Anti-Malware futott, ami csak egyetlenegy fertőzést talált, na mondom akkor biztonság kedvéért fusson le az MBAM is, ami még 34-et talált ....
Azért az "érdekes", hogy ekkora különbség van a két kereső találataiban .....
@ Fire/SOUL/CD
Díjazom a humorod ....@ -Morrowind-
Különösebb gond nincs, mert a Macrium Reflect-el készült "szűz" mentések egyikét kb. 10-15 percen belül visszarakom ....[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
félisten
-
-
sz.j
nagyúr
Az unokám nálunk vendégeskedik és "jó szokása szerint" megkért, hogy használhassa a gépemet ..., és én mint "jó" nagypapa megengedtem neki ......
Annak ellenére, hogy a "lelkére kötöttem", hogy semmilyen blokkolást a megkérdezésem nélkül ne engedélyezzen a géphasználatának ez lett az eredménye .....Ui. A gépen lévő védelem Avast Free AV + Comodo FW volt, mindkettő beállítva ....
[ Szerkesztve ]
-
ƵøŁĭ
veterán
avast! 8 Public beta3
Fixed issues from previous betas
- avast! v8 now runs on Win8 too
- Problems with upgrading v7 to v8 on Win8 related to the network
- XP performance problem solved
- Automatic Profile detection in the firewall on Win7 solved
- No information popup on controlled PC when client is connected via avast! AccessAnywhere
- List of computers shows offline PCs and also those that don’t have AccessAnywhere activated
- BSODs & Webshield crashes fixed
- Problems with Security Center fixed
- Ad Blocker has now final facelift
- Stability issues with Outlook plugin solved
- UI might hang sometimes during connecting to avast! account
- Problems in data shredder solved
- After facebook registration setup might crash so reboot is required to start avast! service
- During softrial gui is not correctly updated
- Trial period could not be activated (update from v7 to v8)
- Missing pre-defined scan jobs (update from v7 to v8)Known issues in this version
- avast service does not start on Win 2000
- Translation to other languages is still not 100%
- Some online content does not fit or is not translated yet
- IE WebRep plugin doesn't work
- AccessAnywhere computer list isn't sometimes refreshed
- Self defence dialog appears when reinstalling over older builds(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
lck
senior tag
Feldobtam az új Avira AntiVir Free 13.0.0.3185-t. Bitdefender Free után érezhetően fürgébb lett a gép vele. A bootidő is lecsökkent. Ez végre már Windows 8 kompatibilis. Várom a frissítés utáni reklámablakot Remélem nem lesz.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
-
lupu500
tag
Szeretnék vírusirtót váltani most AVG van fent. Ezért aki ismeri úgy a Norton I. Security-t mint a Kaspersky I.Security-t ossza meg velem tapsztalatait. Próbálkoztam a Bitdefenderrel is de az bizonytalanul működik volt időszak mikór nem volt hajlandó frissíteni magát ezért váltottam AVG-re. Jó dolgokat olvastam a NIC-ről és a KIS-ről is ezért szeretném valamelyiket feltenni.A gépem nem valami erőgép ezért az a progi kellene amelyik kevésbé terheli háttérből a gépet. Köszi előre
-
t72killer
titán
válasz choco01 #17407 üzenetére
A zemenát nem ismerem. Nálam így néz ki a paranoid rendszer:
#1: Friss win8
#2: Comodo dragon böngésző Adblock plus-al, javascript és pluginek blokkolva, virtual kioskban futtatva
#3: Trustport AV, Comodo tűzfal (utóbbiban aktív HIPS és behavior monitoring), mbam.Negyedik védelmi vonalnak jöhet a comodo secure dns vagy a privoxy.
-
King Unique
titán
6.os ESET SS-ről tud vki hivatalos tesztet, ahol többiekkel összevetve jól látszik mennyit fejlődött, v sem
Új hozzászólás Aktív témák
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest