Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- DIGI internet
- Microsoft Excel topic
- Google Chrome
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Facebook és Messenger
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Milyen routert?
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mosanke
senior tag
válasz rayoliviero #25008 üzenetére
Szia!
Tedd a kivételek közé.
-
Mosanke
senior tag
Kábé egy hete szépen belassult a netem. (UPC Fiber Power 60) Alig érte el a 20 Mb/s-t már. Valami mindig használta a processzort, mert általában közel 100%-on pörgött.
Ma lefutott a MBAM és EZT találta.
Nem tudom van-e összefüggés a net sebességének a kártevő eltávolításához, de azonnal jó lett a sebesség és nem pörög a CPU sem.[link][ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
Sziasztok!
Aki tudja mi ez az segítsen nekem. EZT találta a MBAM. Azért nem merem kitörölni, mert ahol találta. Törölhetem?
-
Mosanke
senior tag
A napokban több hasonló E-mailt is kaptam. Melinga Trója,...és hasonló neveken. Kép.
Valamiért az ESS-nek nem tetszik és bevágja a karanténba. Talán a név az ami idegesíti?[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
Köszi a választ.
Nálam a NOD, pontosabban az ESS amikor a Google Chrome vagy éppen a FF frissítette magát egy újabb és éppen csak egy alverzióra, már dobta is fel a kérdéseit, hogy mi legyen mert megváltozott valami.
Tudom, hogy ez a HIPS része és az kérdezett, de akkor ez mégis csak ér valamit. Vagy ez sem?Igen csak szakmai kérdéseim vannak ugye?
[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
válasz blattida #21726 üzenetére
Köszi.
Viszont az érdekes, hogy a Pandának (a CloudAntivirus Pro-ban is) van egy úgynevezett Fejlett viselkedéselemzés modulja is. Azt írta itt valaki, hogy a Panda az egyik amelyik észre sem veszi az ilyen fajta fertőzéseket. Akkor ez a 'Viselkedéselemzés' meg mit akar jelenteni? Ez is csak parasztvakítás lenne?[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
-
Mosanke
senior tag
Sziasztok!
A www.alkupiac.hu-n EZ jön be. Mi a franc lehet ez?
-
Mosanke
senior tag
válasz blattida #21029 üzenetére
Egy idősebb házaspár XP-s gépére kerestem valamit ami jobb mint az XP saját fala. Fontos és elsődleges szempont volt a magyar nyelvű kezelőfelület, ha kérdezne a tűzfal. Általános oktatást megtartottam belőle természetesen, ha kérdezne dolgokat. És az egyszerűség is szempont volt. Comodot nem mertem volna feltenni ezen okok miatt.
Aztán a CLT tesztet lefuttatva elsőre az alap beállításokkal ahogyan települt, úgy csak 100 pontot hozott, de néhány beállítás módosításával ez az érték felment 260-ra. Ez azért nem rossz szerintem arra a gépre. -
Mosanke
senior tag
Szerintetek mi a franc baja lehet a NOD-nak amiért blokkolja a PC Tools Firewall Plus letöltését.
[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
Sziasztok!
Van egy érdekes problémám, bár nem vírusirtós de nem tudom, hogy hol kérdezzem meg. Hátha itt van valakinek ötlete/magyarázata rá.
Windows XP van a laptopon. UPC Fiber Power 50 kábelinternettel, 50 Mbit/sec letöltési és 5 Mbit/sec feltöltési sebességgel. ESS volt fent és akár hogyan is mértem a speedtest-tel, a letöltési sebesség nem érte el még a 20Mbit/sec-ot sem. A feltöltési sebesség az jó volt, ott volt az 5 Mbit/sec. Arra tippeltem, hogy esetleg az ESS tűzfala miatt van ez, ezért leszedtem az ESS-t, erre azonnal megvolt az érték, sőt inkább 60 Mbit/sec sebességet mértem. Sok-sok megismételt mérést követően is ilyen magas értékeket mértem. Feltettem helyette a NOD-ot, a tűzfal nélkülit és megint ugyan az lett a helyzet mint az ESS -nél.
Van valami ötlet erre? Esetleg valami más antivírus ami nem csinál ilyet?
Előre is köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
válasz Omega7plusz #19842 üzenetére
Ment Privát!
-
Mosanke
senior tag
válasz Omega7plusz #19839 üzenetére
Szia!
Alul a 'LOGS'-nál találod a 'Karantén-t' és ott tudsz kivételeket is betenni.
(Remélem jól emlékszem és nem mondtam valami nagy hüleséget.) -
Mosanke
senior tag
Sziasztok!
Egy gyakorlati kérdés. Egy - már nem fiatal - emberkének tenném fel a Bitdefender Free-t. Kicsi géphasználat, XP-s gép stb...
Mennyit kérdez ez program? Angolul nem tud semmit a leendő használója és nem szeretném megoldhatatlan feladat állítani az usert ha elkezd kérdezgetni a program. Beállítani kell valamit benne, vagy a telepítéskor figyeljek valamire, vagy mehet úgy fel és úgy használható ahogyan települ?
Előre is köszi a válaszokat. -
Mosanke
senior tag
válasz redspot #19121 üzenetére
Hali!
Én is a combofix lefuttatását javaslom.
Azt a hijack log fájlt meg töltsd fel ide. Ez a saját analizátora. Minden gyanús, nem odavaló dolgot be fog majd pirossal jelölni. Csak ezzel meg vigyázz, hogy mit akarsz majd kitöröltetni vele mert ahhoz kell egy kis ismeret. Félre ne értsd, csak azt akarom mondani, hogy nehogy kitöröltess vele olyat is amit nem kellene. -
Mosanke
senior tag
válasz mrszitya #16816 üzenetére
Köszi a választ.
Közben megjött a hazai Sicontact válasza is, csak eddig nem volt időm gép elé ülni és beírni. Bemásolom mert szerintem megérdemli. Alig még egy óra sem telt el a kérdésemtől és már itt volt a válasz rá.Mikor az Ön levelének olvasása után megnyitottam a kérdéses linket, akkorra már szignatura adatbázisunk listájában szerepelt ez a kártevő is. Előfordulhat azonban az, hogy korábban még nem ismerte a program, mivel egy új kártevő megjelenése és annak vírusdefiníciós adatbázisba kerülése között értelem szerűen mindig eltelik egy kis idő. Azonban még ebben az időben sem feltétlen fertőzi meg a gépet a kártevő, hiszen az új felhőalapú védelembe hamarabb bekerül/bekerülhet a fájl, illetve a heurisztika is megfoghajta azt, annak viselkedési mintája alapján.
Javasolt a programon belül a Kiterjesztett heurisztika és Live Grid lehetőség engedélyezése, mert így még sokkal hatékonyabb a NOD védelme.[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
-
Mosanke
senior tag
Közben fent van/feltettem tegnap a(z) MSE-t az XP-re. Sajnos van egy kis gondom is az eltelt egy nap alatt, mert nem frissít magától pedig azt írja, hogy automatikusan frissül. Ma ránéztem és a tegnapi adatbázisa volt. Manuálisan indítva frissített, de ez így nem jó mert mint mondottam egy idősebb házaspár gépén van és Ők ezt a (ha manuálisan kell indítgatni) frissítgetést biztosan el fogják felejteni.
Az XP-n a Biztonsági Központban az Automatikus frissítések van beállítva. Lehet valahol még állítani a Rendszerben, hogy a MSE magától is frissítsen?
Vagy keressek másik ingyenes megoldást. -
Mosanke
senior tag
Sziasztok!
Kérnék némi segítséget.
WIN XP-re kellene egy AV. Idősebb házaspár gépere lenne, és én kinéztem a BitDefender Free-t. Olvasgattam vissza, hogy csendben elvan a háttérben, ezért gondoltam erre. Kicsit gond az idegennyelv mert akiknek kellene kukák angolból. (MSE-t azért nem merem feltenni - bár nagy előnye a magyar nyelv - mert nem sok jókat olvasok vissza róla) Ezek fényében merjem felrakni a BitDefender Free-t? Tűzfalnak meg kinéztem a PC Tools falát, fő szempont volt, hogy tudjon magyarul, viszonylag egyszerű és ha kérdez akkor tudjanak vele mit kezdeni. Kisebb oktatást már tartottam is, és készítettem némi leírást/útmutatást Nekik ha várhatóan kérdezne a tűzfal.Köszike előre is.
[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
Mindenkinek nagyon boldog és békés karácsonyt kívánok.
-
Mosanke
senior tag
válasz BigManus #15644 üzenetére
Szia!
A 'Korlátozott jog' az a Felhasználói fiókot és abból való belépést jelenti? Mert ha igen akkor így kell belépni azokon a gépeken, belépési jelszó és külön kilépési jelszó is van mindenkinek, mert nem mindig ugyan az a személy viszi el munkára a laptopokat.
Rákérdeztem közben erre, hogy hogy van ez, nehogy valami hüleséget állítsak.
Egyébként a Kasper lett volna a jelölt, és előtte is az volt, de azért lett az ESET mert a gazdasági igazgatónak van valami kapcsolata valahol és ezt kellett venni. De való igaz, hogy olcsóbban (ha nem is sokkal) lett beszerezve a 18 gépre mint a Kasper ajánlata.[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
Szia!
Ezt sajnos már én is tudom. De azon a laptopon és még másik tizenvalahányon azért van ESS mert céges gépek, munkaeszközök és gazdasági vezető ezt választotta. Sajnos csak az árajánlatokat vette alapul és nem a rendszergazda ajánlását. Ő, a Rendszergazda más AV-t akart vetetni, de leszavazták.
[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
válasz BigManus #15639 üzenetére
Szia!
ESS-ben maxon volt minden. Azt viszont sajna nem tudom, hogy rendszergazdai jogokkal volt-e használva az a gép. Nem az enyém volt.
De azért érdekes volt látni és tapasztalni, - mert eddig még sosem láttam ilyen módon megfertőzött gépet-, hogy milyen is egy ilyen vírus hatása. Azért ez elég durva, hogy ilyet is csinálhat egy kártevő, aztán meg az átlag user (mint például akár én is) csak ül tanácstalanul a gép előtt. -
Mosanke
senior tag
Sziasztok!
Tegnapi élményem, mert mint alap usernek élmény volt, ha nem is annak pozitív értelmében. Remélem nem fogok majd ezzel untatni senkit.
Egy laptop és azon Win XP/ESS-el. Bekapcsolás után a szokásos folyamat, ... kezd betölteni a winxp majd rövid idő múlva eltűnik a kék folyamat-csík és fekete képernyő lesz, melyben alul egy üzenet: - miszerint a winxp nem tud betöltődni mert a system32\... valahol hiányzik néhány fájl, de ez megoldható ha beteszi a telepítő CD-t és kijavítja a hibát.
Nem az én gépem, így telefonon felhívtam az ismerős informatikus/rendszergazdát.
Nem ragozom tovább, de nem win hiba volt hanem egy kemény vírus okozta ezt a hibát. Helyi hibajavítással megoldódott, egy másik laptopról lett elindítva a Kaspersky ami aztán szépen le is pucolta.
Én eddig még nem találkoztam ilyen kártevővel (másikkal sem szerencsére). -
Mosanke
senior tag
válasz janes1976 #15618 üzenetére
Bocsi, hogy csak most írom be a megoldást és látom már megkésve is, de eddig nem volt rá időm.
A MBAM-ban én ezt rögtön megoldottam az elején, úgy beállítva a védelmet, hogy >> 'Védelem' fül és azon belül a legalsó ' Eszköztipp ballonok megjelenítése, amikor egy rosszindulatú webhely blokkolásra kerül' elől kivettem a pipát. Évek óta megy a MBAM Pro védelme a NIS mellett és mert így van nálam beállítva, nem is zaklat ilyenekkel.
A 'Fájlrendszer védelem' és a 'Rosszindulatú webhely blokkolása' természetesen engedélyezve van.[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
Köszi az infót. Ez jó hír.
Most, hogy írod ezt a "fúziót", erről jutott eszembe, hogy régebben (van annak már két-három éve is) olvastam egy rövidke hírt egy cseh fórumon. Miszerint az avast! az eredeti AV és akkor még nem volt a NOD32. Aztán az avast!-ból vált le/ki (eltérő szakmai-üzleti felfogásból és a szétváló/önállósodó addig Csehszlovákia hatására) pár fejlesztő informatikus (32-en) és megalapította az ESET-et.
Aztán onnan pár éve kezdtek szépen vissza szivárogni az eredeti első munkahelyükre az elment jó szakemberek és ezért az avast! egyre jobb teljesítménye és ezért van leszálló ágban a NOD. -
Mosanke
senior tag
Sziasztok!
Tudja valami, hogy jelenleg az Outpost Security Suite Pro-ban milyen antivirus motor van?
Mivel a VirusBuster - ami eddig volt benne - megszűnt létezni. -
Mosanke
senior tag
válasz szabeska #14834 üzenetére
Nálam a NIS2013 (előtte a NIS2012) mellett állandóan megy és eddig még sosem volt probléma. Egy ideig - talán úgy két hónapon át(?) - az ESS mellett is ment párhuzamosan. Azzal sem akadt össze.
De hangsúlyoznám, hogy ez csak az én személyes tapasztalatom, majd a többiek még megerősítik ezt vagy éppen cáfolják majd.[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
Ilyenkor nem lép működésbe az AVG vagy avast! önvédelme, ami nem engedi leállítani a folyamatokat?
Vagy rosszul gondolom?Mert nekem sem az ESS-nél sem pedig a NIS-nél nem sikerült, ha a Feladatkezelőben ilyennekel próbálkoztam.
Csak kíváncsiságból akartam kipróbálni, de nem engedték.[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
Sziasztok!
OFF-ba írom mert nem ide való a kérdésem témája, de talán tudtok segíteni. Régóta használom a PopTray-t és eddig gond nélkül ment nálam. Két napja viszont (a beállított keresési idő-intervallumok elérésekor) azonnal a keresés elindításakor ezt az ablakot dobálja fel. Leellenőriztem a beállításokat, a jelszavaka, a kiszolgálókat, ott minden változatlan mert nem állítottam el semmit. Mi lehet a hiba?
Köszi előre is a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
Sziasztok!
Most lehet, hogy jó nagy láma kérdésem lesz, de...!
Előzményként annyit, hogy Nortonos topikban már írtam pár napja, hogy az egyik laptopon (amióta a NIS 2013 van rajta, de nem az miatt csak véletlen egybeesés) a készenléti módból egyfajta lefagyást produkálva jön vissza normál módba a gép. Teljesen érthetetlen volt, hogy miért.
Nos egyik ismerős szervizessel megnézettem, mert aztán már ott tartottunk, hogy egyszer csak a képernyő is kikapcsolt. Fekete volt és más semmi. Sem az egér kurzol nem látszott de más sem. A Windows XP betöltött, mert a betöltés végén ott volt az indító dallama, de a képernyő az szép fekete maradt. Én mint laikus először a világító csőre vagy az azt meghajtó inverterre tippeltem, - a szervízes is elsőre - de aztán végül nem az volt a hiba.
Most jön amit szeretnék kérdezni mert eléggé hihetetlennek hangzott elsőre. Létezhet olyan vírus vagy kártevő, ami lekapcsolja a képernyőt és ez a hiba lesz belőle?
Mert a Kaspersky, külső számítógépről futtatva, aztán leszedett kettő kártevőt és megszűnt ez a hiba.
Most minden okés.[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
válasz szabeska #13952 üzenetére
Szia!
Bocsi, hogy belekotnyeleskedek, de szerintem telepítéskor majd az OP. rendszer adja meg a választ a CIS telepítőjének és az települ (32 vagy 64 bites) amilyen OP. rendszered van.
ITT kicsit görgess lefelé és a Features (Jellemzők) fül alatt legalul ott van, hogy egyaránt jó a 32 biteshez is és a 64 biteshez is.[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
válasz hamyka #13824 üzenetére
FÓRUM ALAPELVEK...
* A fórumra történő regisztrációval, illetve a regisztrált nick használatával a felhasználó elfogadja az ALAPELVEKET és vállalja, hogy maradéktalanul betartja azokat.
Az ALAPELVEK egyik pontja pedig kimondja---- *a hozzászólások tartalmáért a hozzászóló felel. -
Mosanke
senior tag
Közben túl lettem egy izzadásos WIN XP javításon. A drága tulajdonosa, hogy mit csinált vagy mit sem, azt nem árulta el, de szerinte semmit - azt mondta, hogy egyszer csak, az egyik bekapcsolás után nem voltak ott az Asztalon a gyorsindító ikonja és a Start menüből is kitörlődött minden! Az általam futtatott víruskeresés nem hozott eredményt, majd utána a MBAM sem. Ezért feltettem a ASC programot, mert ennek van az Eszköztárában egy 'Disk Doktor' nevű alkalmazás is. Ezt futtattam, bár nem teljesen hittem benne, hogy sikerül valamit is rendbe tennie, de hátha mégis... A vizsgálat lefutását követően Újraindítást kért az ASC majd KÉK képernyő (kicsit be is idegeltem magam amikor megláttam) és futtatta a CHKDSK vizsgálatot. Első lépésben talált majd javításra ki is jelölt egy kötetet, majd a második lépésnél, az Indexelési hibák keresésénél kilistázott egy rakás indexelési hibát. Nem tudom mennyi lehetett de saccra számolva úgy 30-40 körüli hiba biztosan volt. Amint végzett még egy újraindítás kellett és elkezdett dolgozni, ez tartott vagy 5 percig, majd aztán szépen betöltött a WIN XP és azóta minden a helyén van.
Meg is lepett kicsit, hogy ez az ASC ilyen dogokat is tud és annak is örülök, hogy sikerült rendbe tennem azt a gépet. Bár az érdem nem az enyém, nem én dolgoztam meg hanem az ASC. -
Mosanke
senior tag
Köszi.
Nálam valamikor dél körül dobta fel ezt az ablakot a MBAM. (Pro-t használok)
Települt, majd az Újraindítás követően azonnal frissítette is az adatbázisát a legújabbra; v2012.09.11.05 -re.[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
vocalhost és lck köszi mindkettőtöknek a választ.
-
Mosanke
senior tag
válasz vocalhost #13620 üzenetére
Szia!
Kérdeznék valamit én is.
Ez a Kingsoft AV azt írja magáról, hogy - többek között - teljesen kompatibilis más antívírus szoftverekkel és mehet párhuzamosan mellettük. Igaz lenne ez?
A teljesség igénye nélkül akár egy NOD/ESS, KAV/KIS, NAV/NIS vagy AVAST, AVIRA, AVG mellett is megy? Nem akad össze velük?
Én leragadtam még annál a szabálynál, hogy két antivírus egyidejűleg nem lehet telepítve ugyan arra a gépre.[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
válasz Mandarinn #13542 üzenetére
Szia!
Nem okvetlenül vírus vagy fertőzés okoz(hat) OP. rendszer belassulást. Okozhatja a karbantartás hiánya vagy annak az elhanyagolása.
Csak néhány tipp: Uninstallálni kell a szükségtelen programokat és kiegészítőket.
Töröld ki a Temp mappák tartalmát és futtass le egy karbantartó programot. Ilyen például a CCleaner.
Illik ellenőrizni időnként a Registry-t és törölni a hibás vagy felesleges bejegyzéseket.
És egy nagyon fontos művelet XP esetében, a rendszeres Töredezettség mentesítés az összes helyi meghajtón!
Ne a gyári Windows defragmentálóval, hanem egy telepített szoftverrel, például Smart Defrag, vagy az Auslogic-Defrag-al. Mindkettő ingyenes egyébként.Aztán jöhet (ha még kell!) a full vírus scan.
-
Mosanke
senior tag
válasz punk17 #13514 üzenetére
Volt egy hasonló promóció régebben, de lehet, hogy ez volt az (és azt ki is tárgyaltuk) ami időkorlátos volt. Mindegy mikor írtad be a kapott kulcsot, 2013 január közepéig adott csak időt.
Ha majd beaktíváltad a TrustPortot akkor írd be ide nekünk, hogy Neked meddig adott érvényességet. Csak hogy tisztán lássunk.Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
válasz Szellem. #13388 üzenetére
Hoppá ez szerintem mellé ment.
Ide kellett volna.
Ami viszont nagyon fontos ilyenkor, és rendre el szokták felejteni, ezért többnyire mit sem ér az egész irtási folyamat.
Ha ki lett kapcsolva a Rendszer-visszaállítás, akkor utána egy Újraindítás kell, mert csak így lépnek életbe az OP. rendszerben a változtatások![ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
Jól van, hiszek Nektek csak kétségeim voltak és ezért kérdeztem.
Valaki itt régebben írta, hogy mindegyik promós kulcs ugyan akkor jár le. -
Mosanke
senior tag
Nem biztos, hogy így van szerintem, bár én nem használom így nem is tudok biztosat mondani. Régebben ez viszont volt már itt kérdés, és az egyik fórumtárs - aki használja - megválaszolta. Időkorlátos és mindegyik promós kulcs jövő év január elején ketyeg le.
#13251 t72killer
Te mikor írtad be a kulcsot és meddig adott Neked lejárati időt?[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
válasz Mikulásbá #13216 üzenetére
"...rootkitek,bootvírusok,amik pl. a tizedik indításkor aktivizálódnak..."
Ezek olyanok, mint a legmodernebb, intelligens taposóaknák. Részletekbe nem mehetek bele, de a távol-keleti frontokon (sajnos) már ilyenek is vannak. És sajnos remekül bizonyítanak is. Fémdetektorral nem kimutathatóak, űrtechnológiából áthozott külső burkolatuk van, "remekül" elrejthetőek és beállítható az is rajtuk, hogy hányadik rálépésre és azon belül még, hogy mekkora súly érzékenységre robbanjanak és még hőérzékelősek is lehetnek.
20 kg súlytól akár a 60 tonnáig bezárólag lehet ez az érzékenység.[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
Sziasztok!
Ezt dobja fel az ESS majd rögtön utána még ezt is. Nem erre az oldalra látogattam és nem is értem, hogy hogyan jöhetett ide.
(A www.oraparadicsom.hu-n kapom ezeket, amit rámegyek oda)
Ez most az ESS újabb falsa lehet, vagy ténylég valami ártós dolog? NIS meg sem nyikkan rá nálam.
F.Secure Browsing Protection szerint meg ismeretlen webhely.[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
Sziasztok!
Nem teljesen topik téma, de erre talán többen járnak szakértők. Egy XP-s gépen az Emsisoft Antimalware az egész :\C partíciót egy nagy egész fertőzésnek vélte és az user meg katt rá és engedélyezte a törlést. Jött a lefagyás és az újraindítást követően egy fekete ablak, benne bal oldalt felül a 'Hiányzó NTLDR' hibaüzenet. Ezt találtam hirtelenében mint megoldást. Ezzel vissza lehet hozni az XP-t ebből a félig halott állapotából? (Telepítő CD-je megvan)
Nem vagyok valami nagy hozzáértő, de talán menni fog majd. Úgy is szabin vagyok itthon, ráérek. Nagyon nem lenne jó ha újra kellene húzni a Windows-t mert rengeteg adat van rajta és nem volt külső mentés róla. -
Mosanke
senior tag
válasz Devilhun_HUN #12878 üzenetére
Ha majd feltetted a promós TrustPortot, írd meg, hogy meddig érvényes az a 6 hónapos licensz.
Két lehetőség van/lehet. Vagy a beaktíválástól számol vissza, vagy fix és már ketyeg visszafelé pár hete.
Elég lesz ha privátban megírod majd.
Köszi. -
Mosanke
senior tag
válasz Devilhun_HUN #12892 üzenetére
Annyit tudtam kideríteni, hogy ez (mintha) egy felhasználói fiók lenne - Otthon Csoport néven - WIN7 alatt. Próbáld meg magát a fiókot törölni.
De ez 100%-os tipp, talán valakinek majd lesz biztosabb tanácsa is.[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
válasz Devilhun_HUN #12877 üzenetére
Win újratelepítés.
-
Mosanke
senior tag
válasz Devilhun_HUN #12871 üzenetére
Működik még, most próbáltam ki mielőtt belinkeltem volna.
Nehogy falsot adjak be.[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
Éppen hogy nem szabad akkor a restart még. A RevoUninstaller úgy működik, hogy ha elindítod vele a kiválasztott program eltávolítását, (a negyedik lehetőség: Speciális-mély eltávolítás) akkor először lefuttatja az adott program saját eltávolítóját. Amikor az lefut, akkor (többnyire) az a "gyári" eltávolító kéri a restartot. Ekkor a Később-re kell kattintani, mert közben addigra a Revo még szépen kilistázza a maradék bejegyzéseket ami a gyári eltávolítók után marad és azt már ő töröli majd. Majd mikor ez a törlés is megtörtént, ezt követően kell az a restart. Bonyolultnak hangzik így leírva, de egyébként nem az.
Eddig mindig így töröltem és sosem volt gond belőle, mindig szépen lejött minden törölni kívánt program, csak akkor az egy alkalommal nem sikerült.Másik fórumból tallóztam!
[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
Igen. Revo Uninstallerrel elindítva az eltávolítás, ami először indította az AVG saját eltávolítóját majd (újraindítást később opció) a Revo még kilistázott egy halom bejegyzést amit még töröltünk. Emlékszem is, hogy rengeteget kattintgattunk. Ez után következett az AVG remover majd a Registry Manager. De ez nem volt elég.
[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
Ja igen. Volt AVG remover is meg AVG hazai support megkeresése is a problémával. Aztán a már nálam ilyenkor elmaradhatatlan Registry Manager futtatása is, de hát nem segített egyik sem.
Életemben eddig már rengeteg ilyen szoftvert uninstalláltam, de ez volt az egyetlen ami ennyire megszívatott. -
Mosanke
senior tag
Én nem használok AVG-t, de anno a kedves jó szomszédommal megszenvedtünk az AVG IS eltávolításánál. (Vagy csak én vonzom a bajt?)
Revoval lett leszedve és ki is törölt utána mindent amit csak talált, de BK továbbra is azt jelezte, hogy az AVG IS a tűzfala továbbra is fent van. Be kellett vinni a gépet a közeli szervizbe és ott (kemény 5 ezer forintért) lett végleg eltávolítva a tűzfal maradék. A szerviz szoftverese szerint nem volt egyszerű de nem kellett újra húzni a windowst. (Csak majdnem)Sajnos én azért nem tudtam megoldani, pedig egyszerű lett volna, mert a szomszédom "jó" userhez méltóan kikapcsolta a Rendszer-visszaállítást.
[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
válasz Devilhun_HUN #12767 üzenetére
Nem volt az annyira rossz, többen is próbálták amikor lett hozzá fél éves promós kulcs. Próbáltam visszakeresni rá de nem találtam meg azokat a posztokat most.
Két motor is van benne arra emlékszem. BitDefender és (azt hiszem )AVG. Ettől már nem lehet annyira rossz, csak jó lenne tudni, hogy mennyire fogja le a gépet.
Bár van még egy tartalék NIS egy éves kulcsom de azt nem akarom ellőni ide.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- DIGI internet
- Microsoft Excel topic
- Külpolitika
- Trollok komolyan
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Windows Server 2016, 2019, 2022 Standard, Datacenter, Essentials termékkulcsok - MEGA akció!
- McAfee Total Protection - 6 eszköz 1 év
- Surfshark Starter VPN 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Retró játékok eladóak
- Windows 7 Home Premium, Pro, Ultimate és Windows 8, 8.1 Pro licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akciók!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest