- ASUS routerek
- Microsoft Excel topic
- Synology NAS
- YouTube
- Sweet.tv - internetes TV
- Internet és kábel TV hálózatokról kötetlenül
- Milyen program, ami...?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Gyengülő gazdasági kilátások, erősödő infláció: kevesebb okostelefont veszünk
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Dluinet #24198 üzenetére
Ez nem teljesen ilyen egyszerű, itt a helyi kulturális intézményben ( könyvtár) van 7 gép, ezeket pályázaton nyerték, jó részük még 2001-ből való. e-M.o pont. Örülnek, hogy net van, és AVG-t használnak, mert az OS-ük félig meddig legális / megvannak a telepítő lemezeik, csak mivel 5 gép hardveresen egyforma, egy kulccsal nyaltak fel régebben 5 rendszert / most nem tudom, hogy van nekik/ , a többi kulcsot nem is használták hivatalosan / ellehet képzelni, hogy mi lett a sorsuk, én is tudok egy tagról, aki otthonra leír(ha)ta az XP-ét / . A COA matricákat meg nem ragasztották fel, ami OEM szoftverek esetében elengedhetetlen a legalitás megőrzésének érdekében.
-
válasz
blattida #24196 üzenetére
Hali!
És ez marad a 4-es változatban is? Ott is lesz Pro?
Esetleg Online Armor tűzfalról nincs valami infód, mert azt még nagyon jól lehet tanítani a telepítgetések alatt, utána erős fokozaton is keveset kérdez, meg ugye a 4-esben belekerült egy alkalmazásfelügyelő, ami nem enged csak úgy mindent futtatni...
Szóval falban ez is jó lenne. Bevallom a CIS falától "félek"(pontosabban a Defense+ -tól), mert nem lehet tanuló módban hagyni mindig...Fire.
-
Gorneck
legenda
válasz
Fire/SOUL/CD #24191 üzenetére
Panda Cloud?
-
válasz
g.gergo #24190 üzenetére
Hali!
1 gépre biztosan kevés(Xp-s), mert azt többen használják és ki tudja merre "kobászolnak" a neten...Legfeljebb az lesz, hogy beröffentem a Returnil-t azokra a gép(ek)re...
Hogy ez eddig miért nem jutott eszembe...Akkor viszont minden oké, viszont az sajnálatos tény, hogy a CIS az egyetlen ezek szerint, ami üzleti célra is ingyenes(már mint, hogy csak ez az 1 darab védelmi progi)
Fire.
-
g.gergo
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #24186 üzenetére
MSE esetleg? Vagy az már light-os? Jah, az nem magyar, vagy az, húú, nem is tudom.
-
-
Itt van a Free Products felsorolva.
A Business Solutions-ban a Endpoint Security Manager-ből lehet kapni 5 Free Licens-t.
a Home & Home Office Solutions-ban van az Internet Security, Comodo Firewall és a Comodo Antivirus.
A kérdés, hogy most teljesen ingyenesen csak az Otthoni irodával rendelkezők használhatják?
Vagy én tudom rosszul? -
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD #24185 üzenetére
Helló, szerintem a Vistára, és a Win7 -re tegyél Avast 5 Free-t, az XP-s gépekre meg valami promoció esetleg ?
-
válasz
#41133696 #24183 üzenetére
Hali!
2db XP Home, 1db Vista HB x86(ez egy laptopon van) és 1db W7 HP x86(Vista HP + W7 HP Upgrade), és bár hihetetlen, de mindegyik OS jogtiszta, minden lemez nálam. A saját kis településem Önkormányzatáról van szó, így aktívan részt veszek informatikai pályázatok írásában/segítésében, valamint a gépek karbantartásában.
Most meg kaptak levelet egy "bizonyos hivataltól", akik erős érdeklődést mutatnak aziránt, hogy az Önkormányzat milyen szoftver(eke)t használ. Az egyetlen "warez" dolog a gépeken, az a Home használatra szánt víruskergetők, na ezért kell lecserélnem őket...
A a legkisebb gép is alkalmas lenne egy W7 HP x86 futtatására, úgyhogy annyira az erőforrásigény(az AV részéről) annyira nem lenne zavaró.Dluinet
Hákuná mátátá, mégis hol olvastad? Egy linket dobhatnál, remélem nem a gyári oldalra mutat...
Amúgy a 3.xx verzióra gondoltam, nem a hamarosan végleges változatban megjelenő 4-es Comodo IS-re.Fire.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #24182 üzenetére
A Comodo AntiVirus rakd csak fel ne a Comodo Internet Security és Comodo Firewall
Szerk: Most látom, hogy már ez is csak Home Office-ra ingyenes.
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD #24182 üzenetére
Az egyik sarkalatos kérdés, hogy milyen OS -ek vannak az említett önkormányzatnál, illetve azok rendszeresen updatelve vannak e? Például ha Win 7 -ek lennének, elég lehetne egy Avast Free rájuk
Anyukám is nyugdíjazásáig önkormányzati dolgozó volt. Volt egy informatikai mérnök meg pár közhasznú, utóbbiak csak fénymásoltak, meg iktattak, az infos mérnök megugrált, amikor jött a jaj lefagyott a word szindróma
-
válasz
#41133696 #24180 üzenetére
Hali!
Félek, hogy a tűzfal miatt napi rendszerességgel fognak hívni.
A többi Free falról/AV-ról meg nem találtam olyan infót, ami egyértelműen engedélyezi, a nem Home használatot.g.gergo
Ez komoly? Nosza, azért megsasolom, kösz!
Szerk: Nem magyar nyelvű, ha hívnak esetleg hogy gond van, legalább tudják elolvasni mit ír ki.Fire.
-
g.gergo
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #24179 üzenetére
AVG
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD #24179 üzenetére
A Comodo miért nem jó az Önkormányzatnak ?
-
Hali!
A Comod IS-en kívül, tud még valaki olyan Free AV/IS-ról, ami nem csak Home használatra ingyenes, hanem pl egy Önkormányzatnál is használható?
Fire.
-
-
-
-
-
-
RBJ
addikt
na most lőtték ki az avast kulcsokat
-
-
-
-
Viktor77
titán
Nézzétek meg pls, itt, ha a Baywatchra kattintok (TV2, 14:35) jelez az Avira.
-
válasz
polonic #24156 üzenetére
Ez nem teljesen igaz!
A legtöbb av gyrátónak fut 64 bites rendszeren minden funkciója.
Az való igaz, hogy a patch guradot, nem fedi fel az MS, és jogosan. A Patchgurad lényege, hogy kernelhez ne férjen hozzá semmi. Ha egy av hozzáfér, akkor hozzá fog férni, a kártákony kód is. Így vagy beengednek mindenkit, vagy senkit elv működik.Egyébként meg jogos döntés ez az MS részéről, mert így legalább saját maguk jobban meg tudják ezzel védeni a kernelt, mint a nem 100%-os av szoftverek.
-
polonic
félisten
Jött egy válasz, hogy a rootkit scan miért nincs x64-en aviránál.
A kernel patch védelem miatt, azaz a patchguard. Azt írják a MS még nem adott ki semmilyen API-t ehhez. -
kutga
félisten
válasz
Szellem. #24154 üzenetére
Persze aláírom egyik program sem mindenható mert nem lehetnek azok.
Viszont úgy gondolom a fizetőssel csak kapok vmi plusszt, napi szintű adatbázis frissítést, beépülő modulokat, stb.
Lehet végül semmi nem lesz a dologból, de 3 userrel számolva 1 gépre cca 3k-ból jön ki egy licensz egy évre, ami nem nagy összeg, de mégis egy évre szól és nem akarom három hónap után vakarni a fejem hogy rosszul választottam.
-
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Úgy látom jó kis vitát szítottam.
Az ok amiért fizetősre akarok váltani abból a tapasztalatomból ered, hogy az eddig használt ingyenes vírusirtóim (AVG, Avast, Comodo, Avira, Nod32 free), csakis addig voltak jók, amíg be nem kaptam egy vírust.
Előző hónapban az AVG rendszeresen trójait jelzett egy rejtett fájlnál, amikor rákapcsoltam a külső vinyóm a gépre. Persze azonnal törölni akartam, nem tudta. Átváltottam Avirára, az elvileg letörölte, gyakorlatilag a következő alkalommal megint ott volt, persze megint töröltem, hasonló eredménnyel.
Végül behoztam a vinyót a munkahelyemre, ahol Symantec Antivirus van, öt perc alatt lepucolta.
Gondolom persze, amit bent használunk, azt nem kapni kereskedelmi forgalomban, de nekem meggyőzőbb volt mint az ingyenes megoldások.
Persze mindenkinek más a tapasztalata, nekem elég vegyesek a benyomásaim az ingyenes vírusirtókkal kapcsolatban.
-
-
válasz
amadeus11 #24148 üzenetére
Azzal nem értek egyet, hogy egy fizetős alternatíva nem lenne jobb, mint egy free. Számtalan szolgáltatás hiányzik egy freeből, ami a fizetősben megvan!
Avast esetében a free és a Pro között nem sok külömbség van, ami számítana a felhasználónak a védelem szempontjából. De, ez csak Avast. Még Aviranal is elmondható, hogy kellő beállítással nélkülözhető pl. a webgrad.
Az meg igaz, hogy a srác által kiválasztott termékek, nem biztos, hogy jobbak, mint amiket felsoroltál freeket! -
amadeus11
senior tag
Ha azt hiszed , ha fizetsz a vírusirtóért , majd komolyabb védelmet kapsz és biztosan megvéd MINDEN ?? kártevőtől . Egyik sem ismeri az összes vírust , és az általad kiválasztott vírusirtók nem jobbak az ingyenes alternatíváknál (Avast , Avira Free , Comodo )
Ha akarsz programért fizetni ezek a programok emelkednek ki a mezőnyből : G -Data , Kaspersky , Avira . A G-Data és a Kaspersky nagyobb erőforrást igényel , lassíthatja a géped , Avirát kis gépterhelés , jó hatékonyság jellemzi. 3 hónapos promóciós kulcsokkal tudod használni , szóval nem érdemes megvenned ezt se . Viszont nincs magyar változat .
Itt kérhetsz 3 hónapos kulcsot a tűzfalas változathoz :
A tizest meg küld el nekem ! Köszönöm .
-
válasz
HZoli87 #24146 üzenetére
Nyílván, nem sok a 20 mega memória foglalás. Azonban, sajnos, még sok olyan gép/laptop van, amiben 512 Mb kegyeg. Annak igen jól jön egy a pár mega.
Ettől függetlenül, én is kiváncsi leszek a 10-es Avirara.
Egyenlőre még sok a bug benne, de még van idő a kiadásig.
Avastban a script blokker nem sokat zavar. A Sandbox helyett, meg lehet Sandboxie-t használni, ami jóval stabilabb és megbízhatóbb.
Így szerintem a free teljesen jó.Kipróbáltam tegnap az IS-üket és kurva jó lett. Könnyen kezelhető, és részletesen beállítható. Jóval egyszerűbben lehet kezelni, mint a KIS-t. És ami előnye a KIS-el szemben, hogy nem lassítja a gépet!
Azt nem mondom, hogy nem bugos, de használható nagyon. Abszolút bejött az IS. Viszont, nekem fölösleges, és nem is kultiválom. -
HZoli87
veterán
válasz
Szellem. #24145 üzenetére
Ha már feltelepítettem, akkor megnéztem mit tud a program, nem rossz, sőt. Kipróbáltam a Pro verziót is, látszatra semmivel sem tud többet, sandbox gyakorlatilag nem működött. Majd meglátom mit művelnek a srácok a 10-es Avirával, és ha nem fog tetszeni, akkor visszatérek egy ideig Alwil szoftveréhez. Avira most 20 megát eszik, szerintem nem sok, amikor már 2-4 GB memóriával dobálóznak.
-
válasz
HZoli87 #24143 üzenetére
Való igaz, hogy nem minden a memória fogasztás, de nem is hagyható figyelmen kívül!
Én nem húztam maximumra, mert szerintem fölösleges. Amit bekapcsoltam az a PUP vizsgálat! Ettől függetlenül, nem lett lassabb a program, vagy a gépem. Egyébként, nekem teljesen Avira érzésem van. Sem a bootidőt, sem a programok indulását nem lassítja nálam.
Nekem nagyon tetszik a program, mert nagyon sokat dobtak rajta a srácok.És arról meg nem is beszélve, hogy teljes védelmet ad a free is egy sima home usernek. -
kutga
félisten
Sziasztok!
Sok éves ingyenes vírusirtó használat után úgy döntöttem kipróbálnék egy fizetős változatot valamelyik nagy gyártó terméke közül.
A választási szempontok a következők:
a hatékonyság alapvetően fontos, de gondolom ezt nem kell részleteznem
alacsony erőforrásigény
mindenképpen olyan kellene, amit több gépre tudok telepíteni (egész konkrétan 3)
10k-t ne lépje túl nagyon az áraEnnek megfelelően ezeket néztem:
F-Secure 2009
[link]
Symantec Norton Internet Security 2010
[link]
Symantec Norton Antivirus 2010
[link]Alapvetően csak vírusirtó kellene, de ha mondjuk a NIS-ben bent van minden, és jól működik, akkor hajlok egy komplett csomag felé is.
A kérdésem, ezekből melyik a legjobb befektetés, és mik azok amiket még számba lehetne venni?
A segítséget köszönöm!
-
HZoli87
veterán
válasz
Szellem. #24142 üzenetére
Nem minden a memória fogyasztás (
), azt aláírom, hogy erőforrásból kevesebb kell neki. Szépen beállítottam maximumra a programot, utána már érezhető volt, hogy egy kicsit "belassult" az egész program, de még így is gyorsabb volt a legtöbb konkurens terméknél, de az Aviránál nem (ugyanúgy maxra húzva), vagyis én így vettem észre. Azt is észrevettem, hogy a net kicsit gyorsabb volt Avasttal, mint Webguard mellett. De jó program lett, tetszik.
-
válasz
HZoli87 #24128 üzenetére
Majdnem Avirás gépigénye van?
Zolikám! Nekem össze-vissza az összes folyamata 5 megát foglal az operatív tárban.
Ez köszönő viszonyban sincs az Aviraval.
Sőt! Ha ezena képen megnézed, max 4 mega a fogyasztás.
Azt hiszem, ez messze veri az összes Av fogyasztását. Még a hőn dicsért fosh VIPRE-t is.
-
Biga Csiga
csendes tag
Free 1 year Zemana AntiLogger 1.9.2 license.
Még nem hallottam róla, de hátha valakit érdekel.
-
blattida
nagyúr
válasz
polonic #24136 üzenetére
A manuális keresésben is 90% fölött teljesített 2005-ben, viszont a heurisztikája gyengébb volt és kisebb az adatbázisa, így proaktív vonalon alig 10%-os volt a találati aránya...nézd meg az av-comparatives.org archívumát, akkor még h+bedv néven futott az avira...
HZoli87
Köszi! -
HZoli87
veterán
-
polonic
félisten
válasz
HZoli87 #24134 üzenetére
Kérdezni is akartam, hogy win7-en van, látszik az ablakkereten. Nem csoda, hogy nem frissít már, mert nincsenek a szerveren fájlok.
(#24135) blattida
De akkor még a felismerési aránya is gyatra volt nem? Láttam valami grafikont, hogy az adott programok honnan hová fejlődtek. Az avira valami 70 %-ról indult.
-
blattida
nagyúr
válasz
polonic #24132 üzenetére
Akkor sem volt rossz, de egy rakat FP-t produkált, ráadásul előszeretettel tette ezt rendszerfájlok esetében, kicsit kockázatos volt a használata, de kell egy kis izgalom az életben...
HZoli87
Figyu, nálatok üzemel még a síküveggyár vagy már bezárták? Mert mintha tavaly óta nem létezne... -
Gorneck
legenda
válasz
Fire/SOUL/CD #24129 üzenetére
Több mint 6 éve használok FF-ot...3,6ot meg mióta béta lett...már akkor is gyors volt...azért mondtam, hogy tökre jók azok a táblicskuk amit fentebb a kolléga linkelt...de kb egy szinten vannak böngészők...legalábbis nálam...intel és amd alatt is. Szüleim gépén is ez a helyzet, pedig nem egy erőmű...nahh de mind1...
1 vmit hiányolok az ie8ból és az a helyesírásellenőrző...de meg vagyok nélküle.ON is legyek: Az AS2 az MSN tálca funkcióit is kilővi...
Állapot váltás nem megy. Még egy bug...
-
válasz
Fire/SOUL/CD #24129 üzenetére
Nekem mobilnetem van és így is érezhető a gyorsulás.
-
-
Gorneck
legenda
válasz
#41133696 #24124 üzenetére
Az a gáz, hogy ha van egy bejáratott kedvenc sávod (4-5 könyvtárral azokon belül pár oldal) amit napi szinten használsz, akkor azok határozzák meg javarészt a böngészési szokásod...legyen szó sebességről akármiről...kezdetben ragaszkodtam a flashblock adblock kiegekhez FF-be, majd elkezdtem próbálgatni az ie8at...rá kellett jönnöm, hogy a fos iwiwen kívül sehol se lassabb a sokak által szídott ie8...ezután tettem fel az operát és chrome-ot...opera az adott hw+sw környezetbe általam gyakran látogatott oldalakon hol lassabb hol egy szinten volt az ie8cal, kb ezt tapasztaltam a chrome-nál is...indulásba meg kb mind 1 szinten van az összes...bár FF kicsit ebben le volt maradva.
Memória fogyasztás meg sose érdekelt...van belőle dögivel... -
Hali!
ESET NOD32 Antivirus 4.2.22.0 Beta
ESET Smart Security 4.2.22.0 Beta
beta.eset.comHátha valaki átsiklott afelett, hogy már ebből is van béta és tesztelné...
Fire.
-
-
-
zed01
őstag
válasz
Gorneck #24120 üzenetére
Azért vannak egyes alig használt oprendszerekben olyan ficsőrök, mint AppArmor, vagy az Amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal által használt SELinux. Pluszban még mindig ott van a jogkezelés, minden, ismétlem minden rendszer módosításhoz jelszót kér (már azért jelszót kér, hogy telepítse a frissítéseket). És ráadásul, annak ellenére hogy nem sokan használják, legutóbb az Eset fejlesztett ki rájuk rezidens vírusirtót (amit olyan paranoidok használnak, mint én).
Én egyébként nem is sírok hogy nincsenek rá játékok, egy 0.5 % körüli elterjedtségű oprendszerre már miért fejlesszenek a játékgyártó cégek? Én sem fejlesztenék a helyükben. Ezért mondom az az előnye a linuxnak ami a hátránya, kevesen használják ezért nagyon biztonságos, de sok megszokott dolog (játék, professzionális alkalmazás) nincs rá.
-
zed01
őstag
Azt jegyezzétek meg, mindig az a böngésző, oprendszer, stb a legbiztonságosabb amit legkevesebben használnak.
-
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
Avast 5 vagy az MS féle security essentials inkább? Ezen a gépen többnyire csak játszanék, de azért szeretném, ha mégis lenne vmi antivirus progi. Vagy mondjuk lehet, h elég lenne csak egy a-squared anti malware?
-
polonic
félisten
válasz
Szellem. #24104 üzenetére
Én is kipróbáltam. Nekem a felülete nagyon tetszik. Persze nem ez a fő pozitívum.
Olyan kellemes benyomást tett rám az egész program.
Most viszont visszatértem avirához. Majd ha megjelenik abból az új, megnézem milyen és utána e kettő közül fogok dönteni, hogy mit használjak. -
-
válasz
polonic #24100 üzenetére
Nem, rosszul tudtam. Bár, megmondom neked őpszintén, nem használok Operát, mert tetű lassú.
Én úgy emlékeztem, hogy az Opera az első. Aztán utánnanéztem.
Tévedni emberi dolog.(#24101) HZoli87: Ezzel abszolút egyetértünk. Sok esetben, tök mindegy, hogy kinek mit teszel fel a gépére. Ha birka, akkor beszopja a vírust!
-
HZoli87
veterán
Minden a felhasználón múlik, és csak másodlagos a böngésző típusa szerintem.
Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest