Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsu91
csendes tag
Reklám, reklám, reklám mindenhol....unalmas...
-
stellaz
veterán
Kérdés, hogy a tartalmakat is elkezdik-e hozzá igazítani a reklámokhoz, ahogy a tv társaságok teszik? (időtartam, vágás, sebesség, stb)
-
salapp
addikt
Itt a finom túrós-szaros palacsinta! Jó étvágyat kívánunk!
[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Kasya
nagyúr
válasz Farkassacred #6 üzenetére
Attol fugg. Nekem idorol idore betellik a pohar a Netflix tartalmátol. Ilyenkor valtok. Most legutoljara epp Prime-ra. Most unnepekre család miatt ujra Netflixes vagyok.
Ezt a reklam-elofizetes dolgot pedig szimpla aremelésnek kell tekinteni. Aki az aremelessel nem ert egyet, az valoban lemondhatja, vagy nezhet reklamot.
Teaway
Jobban orulnek ha opcionalisan beallithato lenne. En egybe lenyomnam (wc, furdes, konyha, stb.) es aztan neznem tovabb. PC-n blokkolhato lesz valoszinuleg, csak TV-n lesz problemasabb. -
Armagedown
őstag
Ez az, fizessetek a reklámokért is, mert vége a beetetési időszaknak
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
szalai112
senior tag
válasz Armagedown #14 üzenetére
Reklàmok is filmek, csak rövidek
-
Mi is volt az ncore jelszavam? Vissza a kalózkodáshoz 🏴☠️ Csak az a gond, hogy így a pénz a sorozat tényleges gyártói/szolgáltatói helyett a torrentoldalak reklámjain keresztül a kalóziparba lesz fektetve
K̵̡̮̬̱̜͙͓̪̄̓͝N̷̪̄̾̈́Ų̵̢̦͕̟̰͇͉͂̓͜X̸͖̀͛͝Ǩ̸̻̲̯͂͌̓̎̂̔͛͘͝Ṋ̷̛̺̍U̵̢̦͔̼̺͉̦̲̖̙̽̈̌̋͒X̶͕͔̗́̓̉̈́̑̾̾͝͝K̴̨̹̯̞̂̏̎Ņ̷̰̻̙́́͐̂̏̄͛U̷̬̺̘̩̺͙̮̙͌̌̈X̴͇̆˜”*°•.˜”*°• E-L-I-T-E •°*”˜.•°*”˜K̵̡̮̬̱̜͙͓̪̄̓͝N̷̪̄̾̈́Ų̵̢̦͕̟̰͇͉͂̓͜X̸͖̀͛͝Ǩ̸̻̲̯͂͌̓̎̂̔͛͘͝Ṋ̷̛̺̍U̵̢̦͔̼̺͉̦̲̖̙̽̈̌̋͒X̶͕͔̗́̓̉̈́̑̾̾͝͝K̴̨̹̯̞̂̏̎Ņ̷̰̻̙́́͐̂̏̄͛U̷̬̺̘̩̺͙̮̙͌̌̈X̴͇̠͓͉̭͉̆
-
Zsu91
csendes tag
Nekem bejön a disney+, meg a netflix is...ez van, reklám van mindenhol már sajnos.
-
Yeffy
veterán
Reklmás csomagja
az miJen?Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
ddekany
veterán
Eh, ahogy nő az igény, az nc*re is drágul...
-
ShadowX
őstag
Valóban fizetsz a szolgáltatásért és valóban annyit amennyit az azt nyújtó cég kitalált. Most a nem megfelelő tervezésnek isszák meg az előfizetők a levét (vagyis szerintem inkább az irreális elvárásoknak).
Ez kb. olyan, mint a Playstation esete. Először buktával adják el a hardvert, majd ahol halad az idő és "öregszik" a generáció egyre olcsóbb lesz azt gyártani és emiatt szépen lassan átcsap profitba az addigi bukta. Kb ilyesmire alapoznak a streamingszolgáltatók is. Nem adhatja rögtön az elején 8K-ért a havi csomagot, mert akkor nem fog kiépülni az a felhasználói bázis (darabszámra) akik miatt 4K lehet a havidíj. Szóval először adjuk 4K-ért és veszteséges lesz, csak itt nem következett be az a fordulat, amit várt a Disney, hogy minden otthonban legyen legalább egy előfizetés és ha lehet akkor nagyon rövid időn belül, mert hát mi vagyunk a Disney...aztán az emberek másképp döntöttek. Volt más alternatíva is, lehetett a szolgáltatásokat váltogatni akár havonta, na meg a fogyasztható tartalomnak is a végére értek. Innentől aztán nem biztos, hogy kellett az előfizetés vagy már sokan eleve elő sem fizettek rá. De a Disney meg ragaszkodik a profitabilitáshoz és nem is kis összegeket szeretne ebből kilapátolni. Így hát jönnie kell a reklámoknak, hogy ezt a (szerintem irreális) vágyálmot üldözhessék. Plusz ugye új tartalmakat is gyártani kell, ami gondolom nem olcsó, mert egyre nagyobb nevek és címek kellenek az érdeklődés fenntartásához.
Szóval valóban fizetsz a szolgáltatásért, csak a Disney most úgy gondolja nem eleget, ergó átírja a sazbályokat. Eldöntheted, hogy vagy játszol velük, vagy lemondod, vagy nézel reklámot.
-
ddekany
veterán
Naivan azt hinném, hogy arra van a reklámos csomag, hiszen az egy próbától eltekintve úgy is elviselhetetlen... Mint ahogy Androidon szokott lenni a legtöbb ingyenes appnál. De aztán felrémlik, hogy az öregek is fizetnek a TV-ért, ami ugyancsak tiszta reklám (sőt, ott még az is fix, hogy mit mikor lehet nézni, szóval még rosszabb).
[ Szerkesztve ]
-
Victorio
aktív tag
Emlékszem, évekkel ezelőtt micsoda hiszti volt, hogy a kalózkodás mekkora kárt okoz a filmiparnak. Kb hetente volt valahol sírórívó cikk az elveszett dollármilliárdokról. Volt is pár precedens értékű per ahol sokezer dolláros büntit kapott pár szerencsétlen letöltő.
Ez nagyjából egyidőben volt azzal, amikor pl a Titanic 2,2 milliárd $ bevételt hozott - szóval tényleg nehéz idők jártak a filmiparra.
Akkoriban jutottunk oda, hogy a mozijegy árak kezdtek akkora szintre nőni, ami egy fiatalnak már erősen határeset volt ár/teljesítmény arányban 90 perc filmnézésért. B verzió meg a kereskedelmi kábeltévé volt filmenként 4x15p reklámmal. A VHS kölcsönzők eddigre már kihaltak, DVD-t meg a fene se akart gyűjteni.Aztán megjelent a Netflix, ahol minimális pénzért reklám nélkül tudtál filmet nézni.
És jobb a béke alapon mindenki lecsatolta a falábat meg a kampókezet.De a tortából mindenki akart harapni egy szeletet, és hirtelen létrejött még féltucat streaming szolgáltató.
Természetesen elkezdődött a kiszorítócska - én nem játszom a te filmjeidet és vica versa.Persze mostanra kiderült, hogy kevés a fóka és sok az eszkimó. Nem lesz mindenkinek 4-5 előfizetése, mert az megint a fájdalomküszöb feletti összegbe kerül.
Így elkezdett csökkenni a streaming cégek bevétele.
Hogy költségoptimalizáljunk? Régi recept: hígítsuk a tartalmat.
Pluszban bedobtak a levesbe pár olyan ízt is ami sokaknak nem ízlik, kvótafeketék, genderbender, egyéb divatos érzékenyítések.
Szóval nem megy a biznisz továbbra se. Mit tehetünk még? Ezaz, majd a reklámbevétel helyreteszi a mérleget!Szóval most ott tartunk, hogy megint sokan gondolkoznak azon, hogy kiszidolozzák a kampókezet, és kivaxolják a falábat.
Várom, mikor kezdődnek újra a koncepciós perek a gaz letöltésbűnözők ellen.Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.
-
Gynt
junior tag
Teljesen egyetértek az általad írtakkal. Nyilván a szolgáltató számára a profit a lényeges, hogy azt milyen formában éri el (reklám; előfizetési díjak emelése; költségcsökkentés vagy ezek kombinációja), az neki mindegy. A felhasználónak azonban nem. Számomra például a különböző videónézés, zenehallgatás közben megjelenő reklámok rendkívül zavaróak, és alapvetően inkább arrafelé tolnak, hogy ne vegyem igénybe a szolgáltatást. De nyilván embere válogatja.
Amúgy érdekes, mert a saját ismerősi, baráti körömben most ért el szerintem oda a dolog pl. a Netflixszel, hogy már nagyon sokan használják, vagy terveznek előfizetni rá.
Ezek az előfizetős szolgáltatásokban még kicsit az a csúnya dolog, hogy sokan nem is feltétlenül foglalkoznak ezekkel a havi szinten kisebb összegekkel: megrendeli 2-3 ezer Ft-ért, majd a díjemelés után sem gondolkodik el a lemondáson, aztán már alig használja, de még mindig nem mondja le. Így akár hónapokra "beragad" egy olyan dologba, amire már nincs is szüksége.@stellaz
"vagy ha eddig nem próbáltad ki, akkor ez után pláne nem fogod"Én magam pont így vagyok ezzel. Önmagában a Disney szó se mozgat meg, ezután pedig még kevésbé érzem azt, hogy akár csak utánanézzek, hogy lenne-e valami érdekes számomra a kínálatukban.
-
stellaz
veterán
válasz NumberGuy #29 üzenetére
aham, akkor engedd meg, hogy idézzek az artijus honlapjáról
" Magánmásolási díj
Zeneművek, filmek vagy akár irodalmi művek másolása is szabadon megengedett, ha ez kifejezetten magáncélra történik. Ennek ellenértéke a magánmásolási díj, amelyet az európai gyakorlatnak megfelelően szedünk be többek között a pendrive-ok vagy a mobileszközök gyártóitól.
" -
ALBY
senior tag
napról napra ... Idiocracy
A lónak is két oldala van mégsem hanglemez...
-
Gynt
junior tag
válasz NumberGuy #29 üzenetére
Nem tudom, hogy ezt miért írtad az én hozzászólásomra, sehol nem említettem, hogy bármit is lopnék.
Szóval azonnal kérj elnézést! (Ha tévedésből írtál az én hozzászólásomra, akkor jelezd ezt, és ezért kérj elnézést.)
Amikor pedig új autóra van szükségem, akkor megyek és veszek egyet. (És még hitelre sincs szükségem hozzá.)[ Szerkesztve ]
-
Hi!King
őstag
De ott nem a csatornáknak fizetsz*, hanem a fizikai elérésért a kábeltv szolgáltatónak. Igazából a kábeltv előfizetés az a kategória, mint az internet elérés, a csatorna meg mint egy weboldal, ahol reklámok vannak.
*Bizonyos csatornákért igen, de az is csak nagyon kis része a finanszírozásnak.
-
stellaz
veterán
válasz NumberGuy #31 üzenetére
Nem tudom, mit mond? És hogy jön a letöltéshez, ami ugye a megosztás ellentéte. Ráadásul akivel megosztod, az is legálisan tölti le. És nem is feltétlenül seedelsz vissza, tehát ez is csak egy feltételezés a részedről.
Szóval nem kéne itt ilyen kemény szavakat használni, hogy aki letölt tartalmat az egyenlő egy autótolvajjal.
[ Szerkesztve ]
-
NumberGuy
tag
-
szupermacs
veterán
válasz NumberGuy #36 üzenetére
Kedves, hogy ennyire törvénytisztelő és aggódó polgár vagy, de mi lenne, ha hagynánk a kapitalizmus ezen részét a piacra, hogy alakíthassák (kivételesen most) a vásárlók, hogy ténylegesen milyen igények vannak a piacon amiket ki kellene szolgálni egy amúgy eddig is nyereséges cégnek (vagy több cégnek).
Biztosra veszem, hogy mindenképp a kisember fogja majd meginni a levét akárhogyan is alakul, tehát nem kell idegeskedned a bűnözők miatt a szomszédodban. -
NumberGuy
tag
Miközben letöltesz pár blokkot egy adott tartalomból utána azt osztod is vissza. Az nCore-os tracker esetén, ha a feltöltési sebességet nullára állítod, akkor a letöltési sebesség is nulla lesz, ergo nem tudsz letölteni anélkül, hogy közben ne osztanál vissza meglévő blokkokat.
-
NumberGuy
tag
válasz szupermacs #39 üzenetére
Itt nem arról van szó, hogy most itt álszenteskedünk, hogy már biztos te is töltöttél le valamit, he-he-he, hanem hogy alapesetben ez egy törvénysértő magatartás, bármennyire is szeretnék nem annak tekinteni. De, mivel nagyon nehezen beazonosíthatók ezek a cselekmények, ezért gyakorlatilag mindenki következmények nélkül torrentezhet.
-
ddekany
veterán
A prémium viszont gondolom fizetős. Az is galiba jogilag, hogy egy nC*re-t pénzzel támogatsz, holott tudod, hogy törvénytelen amit csinálnak.
Amúgy, nyugatabbra sokkal szigorúbban veszik ezt a megosztósdit, azt hiszem ott sokkal kevesebben kockáztatják meg. Nem tudom mitől függ ez, azaz hogy itt miért nem tették ugyan azt. De lehet, hogy eljön az idő.
-
Degeczi
nagyúr
Másfelől a hazai szerzők is élnek vele...
Érdekes kísérlet, jópofa film volt a Final Cut, amit nagyon nehéz lett volna elkészíteni egy hasonló téka nélkül, így nem meglepő, h a végén köszönetet is mond az NC*re-nak...stellaz: nem, már a letöltés közben, az első pillanattól osztod is vissza, nem csak a végén.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
aham, hiszen pontosan tudom, hogy illegális... gondolom te is bekérted már a netflix szerződéseit, hogy megbizonyosodj a törvényes megosztásról.
De fordítsuk meg a kérdést. Ha kifizetem az artisjus díját egy adathordozó esetében, de soha nem teszek rá jogvédett tartalmat, akkor a pénzemet ellopták vagy visszakapom?
Letöltöd és kiveszed a torrentet a torrent kliensből, vagy lelövöd az egész program működését.
[ Szerkesztve ]
-
Hi!King
őstag
Az Artisjus módszere ritka gusztustalan, valójában adó amit az állam helyett egy magánszervezet szed be. De az, hogy ők gecik, nem jogosít fel arra, hogy én is olyat tegyek, ami erkölcsileg mindenképp problémás, jogilag persze vitatkozhatunk, hogy ha nem töltöttem fel meg hogy a torrent akkor minek számt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Total Commander
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Programozás topic
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Androidos tablet topic
- Digitális Állampolgárság Program
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
- 1000W-os Hátsó Motoros Újszerű Mountain Bike gázkarral
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest