Hirdetés
-
IT café
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
RaZroX
addikt
Sziasztok!
Big Sur van most fent, minden működik rendben. Szeretnék egy tiszta újratelepítést (van egy internet telepítős pendrive-om) csinálni. Arra gondoltam, hogy akkor már a Monterey-t rakom fel. Kextek frissítésén kívül van bármi teendőm?i5 3rd. gen
GT740
OCThis is the way
-
RaZroX
addikt
Sziasztok!
Átnyálaztam az összes támogatott Wifi és Wifi/Bt kártyát amik jók lehetnek PC-be, de semmi értelmeset nem találtam 20k alatt amit itthon boltban vagy használtan megkaphatnék és biztosan működik Big Sur alatt.
Szóval egy ilyet fogok majd rendelni. Nem nagyon szoktam.. vagyis nagyon nem szoktam külföldről rendelni semmit, mire számítsak, mennyi idő mire megérkezhet?[ Szerkesztve ]
This is the way
-
RaZroX
addikt
Ha 10k alatt lehet kapni olyan usb-s adaptert ami nem jár nagy kompromisszummal (lassú vagy gyenge antenna) akkor persze érdekel. De ha 10 felett van akkor már inkább a fenvi.
Innen informálódtam, de nem találtam olyan usb adaptert ami kapható itthon.[ Szerkesztve ]
This is the way
-
RaZroX
addikt
válasz Tomi_78 #36911 üzenetére
Van több program is amivel tudsz futtatni virtuálisan Windowst, első körben ez kell + egy Windows hozzá. Elég könnyen felkonfigurálható egy virtuális gép, utána a telepítés ugyan úgy zajlik mintha fizikai pc-re telepítenéd.
Akárhányszor szeretnéd használni a Windowsos Office-t, mindig el kell indítanod a virtuális Windows-t hozzá. Ez le fog foglalni valamennyit a ramból, prociból és tárhelyből is, illetve lassabb is lesz mint ha direktbe futtatnád.
Van olyan program is ami képes csak a szükséges programot megjeleníteni és elrejti előled a Windows többi részét, tehát a te szemszögedből a MacOS környezetben fog futni a Windows-os Office (Parallels Desktop).
Rengeteg tutorial és leírás van ezekhez a programokhoz, akár youtube-on is.
VirtualBox, VMware, Parallels Dekstop, én ezeket használtam régebben.This is the way
-
RaZroX
addikt
Sziasztok!
Egyre gyanúsabb, hogy az EFI-ben nem stimmel valami.- Van egy olyan bug, hogy ha hosszabb időre (pár órára) magára hagyom a gépet, akkor a Dock-ra minimalizált ablakok mintaképe eltűnik és a csak a kicsi alkalmazás ikon marad ott.
- Sokszor indokolatlanul hallom a HDD-t, pl nagyítok Google Maps-en és minden nagyítás közben kerreg. Holott SSD-n van a rendszer, van egy kicsi HDD ami le van partícionálva APFS-re de azon csak független fájlok vannak.
- Néha megakad vagy erősen belassul a rendszer 1-2 másodpercre. Ez mondjuk elég ritka, pl OS update letöltés közben csinált ilyet, viszont egyik hardver sem volt kiakadva közben (proci, ram, háttértár).
i5 3570
GT740
Big Sur 11.6.3
OC 0.6.6 @ iMacPro 1,1[ Szerkesztve ]
This is the way
-
RaZroX
addikt
válasz Gabady #37686 üzenetére
A MacOS-t szerintem sincs értelme évente "frissíteni", de szerintem a nagyobb Air-nek igenis van létjogosultsága. Nem azon a 2 colon fog múlni a kompaktság, viszont egy ennyivel nagyobb kijelzőn sokkal jobb dolgozni és bármi mást is csinálni. Én (részben) azért nem is gondolkoztam eddig Air-ben mert 13"-es volt csak. Viszont majd ha cserélem a Minit egyszer akkor egy 15"-es air lesz helyette.
This is the way
-
RaZroX
addikt
válasz Gabady #37688 üzenetére
Nem akarok azért pro-t venni mert az nagyobb 2 collal
Én is naponta hordom magammal az irodába a céges laptopot. Egy darabig 16-os volt, most sajnos 14-es van átmenetileg. Ugyan olyan könnyű mindkettőt betennem egy táskába és felszállni vele a hévre vagy bedobni a kocsiba Viszont a kisebbiken még csak numpad sincs és a kijelző is kisebb ugye.This is the way
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Minden (is) kiderült a Pixel 9a-ról
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Milyen videókártyát?
- Kína már készül az USA új elnökének beharangozott vámpolitikájára
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Puzzle-k. Hogy ejted ki?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest