Új hozzászólás Aktív témák

  • naja

    aktív tag

    Sziasztok!
    Nem működő alaplapi hang miatt kérem a segítségeteket.

    Probléma előzményei:
    Nem rég át kellett tennem a rendszert (1. PC: B75, i5-3470, 10.14.6) átmenetileg (mivel meghalt a proci hűtése) egy másik gépbe (2.: C602, e5-1620v2) amíg orvosoltam a problémát. A tartalék gépen (2.) is volt már szerencsére Cloverrel alapú rendszer telepítve. Így annak a bootját használva el tudtam indítani az 1. rendszerét, mivel az egy teljesen más gép. Legnagyobb meglepetésemre tökéletesen működött. Ha jól emlékszem eleinte fullon tekertek a CPU magok, de későbbi boot után már a PM is szépen tette a dolgát.

    Jelen állapot:
    Muitán az 1. gép hűtését rendbe tettem, visszapakoltam a rendszert. Nagyjából ment is flottul minden, viszont nincs alaplapi audió. Lecsekkoltam, hogy bármit eltekergettem-e biosban vagy cloverben, de nem. Amúgy van még egy próbából telepített opencore alapú Monterey (de ezt még nem laktam be, ezért nem szeretem használni), azon ott van az alaplapi hang.

    Hackintoolban nézelődve ezt találtam:
    Szóval a rendszer még mindig érzékeli valahogy a cseregép részeit (1620v2).

    Van ötletetek, hogy mi legyen a következő lépés?
    Köszi előre is!

    UI: Most vettem észre, lehet, hogy teljesen baromságot írtam. Csak összetévesztettem a C602-t a C216-tal. Míg az előbbi a e5-1620v2 chipsetje, addig a C210/C216 a B75-höz valüó, csak még sosem hallottam róla.

    Akkor ezt figyelembe véve, mi a tanácsotok?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák