-
IT café
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Megjött a gépjárműadó.
Ceci néni kettőt vernyogott és már fejetlenség van, reggel már ment a hiszti a boltban. Kezdődik megint...
-
MrSealRD
veterán
válasz laskr99 #175897 üzenetére
Mint a mellékelt ábra mutatja, itt sincs ízlésficama meg feltűnési viszketegsége senkinek...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
törölt tag
válasz BigBlackDog #175905 üzenetére
A falusi boltok mindenes központok. Akármit szeretnél csak térj be valamelyikbe és minden megvan. Ma reggel is 3 vénasszony tanakodásával lettem bölcsebb .
-
6030D
Ármester
Ez a halálom, amikor az évi 2-3 csekket elküldik egyben, hogy nekik kevesebb legyen a pk. (bármilyen szolgáltató). Ahol lehet, már átálltam online fizetésre, de a helyi kommunális meg egyéb cégeket nem lehet így fizetni, de legalább kiküldik egyben, és nézegethetem a mágnestáblán fél évig. Jó, lehetne bankban ütemezni a csekkfizetést, de akkor is.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
6030D
Ármester
válasz stickermajom #175911 üzenetére
Áll benne a pénz, hülyeség.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
törölt tag
válasz 6030D #175910 üzenetére
Nekem random volt, az elsőt kiküldték egybe, de külön csekken tehát csak a levélköltségen spóroltak. Idén meg külön küldték.
Mondjuk mivel állami a posta meg az autóadó is, lehet ingyen mozognak ezek a csekkek.
Bizonyos összeg alatt totál felesleges ez a fél éves hülyeség, nekem is csak 9800, ennyit azért ki lehet fizetni egybe, a teletank is többe kerül... Ha 98000 lenne megérteném, hogy miért kettőbe küldik.... -
Doki16
addikt
Nálunk a nulla forintos teljesítményadót is kettőbe küldik. Minden fél évben jön egy számla 0 Ft-os összegről
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz stickermajom #175911 üzenetére
Itt meg nincs csekk, számláról vonnak mindent.
-
stickermajom
addikt
A gépjárműadó amúgy az önkorié volt,
nema központi költségvetésbe folyik be.
A 2020. évre vonatkozó költségvetési törvény (2019. évi LCCI. törvény) alapján a központi költségvetést illeti a belföldi gépjárműadó 60%-a (51,5 milliárd forint), a veszélyhelyzetre tekintettel a fennmaradó 40%-ot (34,4 milliárd forint) vonták el. Az nem változott meg, hogy a gépjárműadóval kapcsolatos eljárási feladatok: adó megállapítása, beszedése, ellenőrzése stb.) továbbra is az önkormányzatok kötelezettsége. -
ivana
Ármester
válasz stickermajom #175917 üzenetére
Mondjuk ha nem full feketén kp-ban kapod a fizut nem tudom mi értelme van bemenni a postára befizetni a csekket.
-
nagyúr
akinek van ügyfélkapuja, az itt online befizetheti a helyi adókat
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Qru
MODERÁTOR
Elkezdik foltozni az M3-ast.
#nincsbennetarcsi
-
kisza25
félisten
Iparűzési adó+ ingatlanadót is hozzá csapják, szóval hatoda
stickermajom: gazdag vagyok, szuper mondjuk itt 3-5perc sorsjegyel és flörtel együtt
ivana: kérdésedben a válasz
Amúgy egy csomó dolgot mai napig csekken küldenek[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
törölt tag
válasz stickermajom #175917 üzenetére
Csak az emberek fele áll sorban, a többiek falusiak és mindig üres a Posta.
De amúgy csak a szokásos magyar berögződés. Én is csekkezek, de ha városon élnék és rabolná az időm akkor utalnék mindent. -
nagyúr
válasz #89309696 #175924 üzenetére
Amióta van neten történő bejelentés, és netes számla, mindent ott fizetek, kártyával, szökőévente jövő csekket meg a simple csekkbefizetős alkalmazásával tolom, posta közelébe csak akkor megyek, ha véletlen valami csomagom jön.
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Qru
MODERÁTOR
Üllői úton nem lesz bringasáv (a metrópótlás miatt), a körúton pedig a Blahától a Petőfi hídig 2x2 sáv marad (bringasáv a parkoló autók helyén megy). Viszont a Blahától a Margit hídig marad a mostani felállás azaz 1x1 sáv és mellette bringasáv. - [link]
Holnap mi lesz ott a sulikezdéssel...#nincsbennetarcsi
-
-
MasterMark
titán
A több sáv nem oldja meg a dugót. Annyi változik, hogy akkor több sávon áll a dugó.
Switch Tax
-
parandroid
félisten
válasz MasterMark #175933 üzenetére
Nem mindegy, hogy a t. szülők az iskola előtt állnak a sorban, hogy mindenki pontosan az ajtó előtt tehesse ki a csimotát, vagy a nagykörúton? Márminthogy Cactus hozzászólására vonatkozik a kérdés, nyilván.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
nagyúr
válasz MasterMark #175933 üzenetére
Véleményem szerint az ellehetetlenítés nem megoldás a 21. században. Azt sem lehet elképzelni, hogy x ezer ember hirtelen bringára pattan, mert:
"Jéé a körúton eddig nem volt bringasáv, most van, szívem holnaptól bringával megyek dolgozni, úgy viszem a gyerekeket is"
Komolyan hagyjuk már a hülyeséget, x ezer autó mellé ha 100 bicikli elhalad ott per nap. De a többi x ezer ember agyvizét toljuk fel, nőjön a stressz, úgyis covid van, jön a suli, nincs elég bajunk.
A bicikli budapest földrajzi adottságaihoz mérve nagyon sok embernek NEM opció, csak ezt páran képtelenek felfogni.Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
MasterMark
titán
-
nagyúr
válasz MasterMark #175936 üzenetére
Komolyan USA várost hasonlítasz Budapesthez?
Befejeztem, komolyatalan az eszmecsere, nem fog történni semmi, igazad vanMinél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
brumi1024
veterán
válasz MasterMark #175936 üzenetére
Nem igazan latom a pelda relevanssagat. Az igaz, hogy egy ujabb sav nem feltetlen csokkenti a menetidot, de biztosnak sem erdemes venni, mert rendszerszinten kell nezni. Mi a leggyakrabban hasznalt szakasz, mettol meddig mennek a kozlekedok az uton, hol a forras es hol a cel. Empirikus tapasztalatok alapjan illetve mivel mindket "vegen" a korut emlitett szakaszanak egy viszonylag nagy ateresztokepessegu "nyelo" van (Petofi hid, Margit hid), az egy savra csokkentes szuk keresztmetszet lesz, tehat noveli a menetidot.
[ Szerkesztve ]
-
-
stickermajom
addikt
válasz parandroid #175942 üzenetére
És lett helyette alternatíva, P+R, vagy csak lezárták ők is jó magyaros módon?
-
nagyúr
Az USA példa a sávok számára utalt, csak épp esetenként 5-10 milliós városokról van szó, budapest agglomerációval együtt is mennyi lehet? max 3, és abból azért az autó max a fele.
Jól tudom Frankfurt egy öbölre épült? Síkság? Nincs több kérdésem.
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Qru
MODERÁTOR
Csak ott van alternatíva is mellé (megfelelő tömegközlekedés, P+R parkolók, stb). Ez olyan magyaros megoldás, hogy mától nincs 2 sáv csak 1, meg -500 parkolóhely a belvárosban aztán oldd meg paraszt ahogy tudod. Értem, hogy a pesti szavazóknak akar tetszelegni, aki meg az agglo-ból jár be az IJ (ők amúgy sem itt szavaznak) de hát azért nem kéne ellehetetleníteni őket sem valós alternatíva nélkül. Szívnak ők eleget az M0-on meg az autópálya bevezetőkön reggel/este.
#nincsbennetarcsi
-
félisten
-
parandroid
félisten
válasz Tsebacsi #175945 üzenetére
Öböl? What? Nem, nem síkság, a Majna-völgyről beszélünk. Az északi agglomeráció 800 m-es hegyek lábáig ér el (addig is emelkedik azért). A déli rész viszonylag egyenesebb (kb Pest), az északi a folyótól folyamatosan emelkedik.
P+R volt eddig is, meg parkolóház is van elég, de méregdrágák. Parkolni a belvárosban olyan 2 eur per óra, külső részeken a bevásárlóközpontok mélygarázsaiban akár már 60 cent. Utcán meg kb úgyis lehetetlen helyet találni.
A tömegközlekedés szervezettségre kb BP szint, csak a minőség más, meg a buszok helyett a belvárosban jóval több a kötött pályás (villamos, strassenbahn, metró). Cserébe drágább, havi 100 eur körül van a bérlet.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Külpolitika
- Battlefield V
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest