-
IT café
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elektrosokk
addikt
válasz kisza25 #104186 üzenetére
Ez is vélemény. A 156 megjelénesekor a világ egyik legjobban tapadó futóművét kapta, elképesztően közvetlen kormányzással. Nagyon érezhető vele az út. Én inkább vennék 3 régi 156-ost mint egy új kiát. (Egy 2.5 Busso+ egy GTA+ egy JTD)
"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️
-
Speeedfire
félisten
Lesz valamikor valahol összezörrenés?
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
stickermajom
addikt
válasz Tsebacsi #104173 üzenetére
Astra. Ráéreztem amúgy, mert szombaton kezdett bennem motoszkálni, hogy hú most már tényleg jöhetne, gondoltam felcsörgöm őket, hogy mi újság. Még az értékesítő is meglepődött, az eredetileg megadott július 17-tel számolt. Kritikus hetek következnek.
[ Szerkesztve ]
-
nandow
aktív tag
Sziasztok!
Jövő pénteken egy kisebb külföldi autós túrára indulunk. Útba ejtjük Ausztriát, Németországot és Svájcot.
Mivel még nem csináltam ilyet, kérdezném, hogy mivel kellene készülnöm? Mi az, aminek mindenképp nálam kell lenni?
Zöldkártya? Elsősegély doboz?
Jöhet alapnak gondolt infó is, amire én a tapasztalatlanságom okán nem biztos, hogy gondolok.Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz Integrale #104196 üzenetére
Értem, mondjuk csak pályán, meg országúton mentem vele, de nem csak a motorerőt hiányoltam, a kuplung indokolatlanul kemény volt, a váltás lötyögős, mintha egy tál spagettiben mozgattam volna a villát, a kormány meg fa, na ez inkább csak furcsa volt nekem, mert kesztyű nélkül csúszós volt
Jól rémlik 450 km jöttem vele (havernak néztünk melót Ausztriában.)
És 3 emberke ült az autóban velem együtt.
Alig vártam, hogy visszaadjam a volánt a havernak[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
-
kisza25
félisten
válasz Integrale #104209 üzenetére
a srác autószerelő és abból is a fanatikus fajta, pl. az anyja 28 éves toyota corola-ját lecsupaszította teljesen kaszniig, lecsiszolta, újra fényezte, üreg védőzte, alváz védőzte, új kárpitokat rakott bele, üléseket, motorját szétkapta kipucolgatta.....majdnem szalon állapotra hozta és azaz anyja autója volt.
Szóval elhiheted a gép rendben volt, éppen előtte locsolt rá 350eFt-ot.
A törődés és szeretet ellenére pár évre rá kikönyökölt neki az egyik hajtókar, állítólag a blokkban volt valami hajszálrepedés az okozhatta, úgyhogy kicserélte benne a motort egy fiatalabbra.
Mondjuk az ausztriai autópálya nem éppen kanyargós fajta, futóműről nem tudok nyilatkozni.
Igazán erős gépet még nem vezettem sajnos, ebben nincsen tapasztalatom, a csúcs 120- 140 ló volt.
A legerősebb gépek amikkel vittek egy a8 4,2 (335 ló), e39 540i (282ló), lancia kappa 2.0 turbó 20v 220ló, e39 530d 190 ló, s90 d4 190 ló...ami hirtelen eszembe jutott.
legjobban az 540i tetszett, mondjuk aki azzal vitt az egy állat ~50 méteres guminyommal indultunk, 240-ig padlón állt a gázon, aztán megkérdezte, na egész jól megy ez nem?[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
von toth
tag
A 0.9tce renault motorról mi a véleményetek? Csipegetik a Renaultok az olajat?
-
barnam_
nagyúr
válasz Speeedfire #104202 üzenetére
Nekem most csütörtök pont jó lenne
-
Magnum_
nagyúr
válasz BigBlackDog #104214 üzenetére
Nekem 50%
Vagy ki tudok menni, vagy nem..I humbly and respectfully decline™
-
Veron
addikt
A következő jelenséget vettem észre. Ha az első elektromos ablakokat leengedem vagy felhúzom, akkor még egy ideig kattog/pattog az üveg ha valami erő hat rá (bukkanó, kanyar stb.).
Mintha az nem kerülne a helyére a végállapotban, hanem idő kellene neki, mire beáll a helyére.
Ez valami új dolog, mert eddig nem tűnt fel. 8 éves Fiesta a szóban forgó autó, szerintetek mitől lehet ez?
Kösz![ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
gzbotii
nagyúr
válasz von toth #104212 üzenetére
Ez engem is érdekelne.
Állítólag index fórumon van róla több vélemény, "hosszabb távon" de nem találtam (nagyon nem is kerestem).Szerintem Dacia/Renault FB csoportokban nézelődj, Kisza tud ajánlani párat 😀
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
Snoop-y
veterán
válasz nandow #104204 üzenetére
Attol fugg melyik orszagokat ejted utba:
Nemetorszag:
Annyi melleny ahanyan vagytok a kocsiban plusz ne a csomagtartoban legyen!
Elsosegely dobozFranciaknal ugyanez csak kell izzokeszlet plusz alkohol szonda is.
Svajcban csak melleny es elsosegely doboz.
Ha svajc nem csak erintoleges lesz akkor vegyel matricat kulonben nagyon megszivathatod magad(40 CHF egesz evben ervenyes)New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
kisza25
félisten
válasz von toth #104212 üzenetére
nagyon kevés tesztet találni róla, ami biztos, hogy sok 1.0 turbo-nál jobban fogyaszt, már-már dieseles 5-6 liter között eljárnak vele
állandó geometriájú turbo van benne és nem közvetlen befecskendezéses, hanem hengerenkénti,
láncos, már egy ideje a piacon van és hahun rákeresve van már belőle sok 200e km+ futott darab,
2000 alatt düglött, de 2000-3500 között tartva szépen lehet vele autókázni
gyorsításnál 3 hengeresen vartyog, mint kb az összes pici 3 hengeres turbo
hidegen alacsony fordulaton hajlamos a rángatásra, de ezt váltásokkal, meg gázzal lehet kompenzálni, csak szokni kell
én ennyit tudtam meg róla
az olajat kb az összes turbo csipegeti, ezek azért 2 bar körül vannak megfújva, hogy meglegyen a 100ló/liter
gzbotii:gonosz[ Szerkesztve ]
-
-
Johnny_vT
senior tag
válasz szabop27 #104222 üzenetére
Németeknél is úton útfélen rejtőszínű (zöld) traffi van a bokrok között, meg dobozos Dacia merőlegesen parkolva a falu bejáratánál. Nem írtad, hogy gyorsan elrongyoltok Svájcig (= Autobahn) vagy lesz falujárat is. Autópályán traffit még nem láttam, de utóbbi esetben Vorsicht!
Cserébe nem túl drága, lakott területen belül 50 helyett 62 (mínusz ráhagyás, azaz 59) csak 15 euró, részletesebben itt tudsz játszani a számokkal
https://www.kanzlei-voigt.de/app-bussgeldrechnerSzerk.: Városokban láthatsz traffihoz hasonló oszlopot a lámpák közvetlen közelében. Ha ilyen van, eszedbe ne jusson átmenni a sárgán SE. 90 euró + 1 büntetőponttól (amit nem tudom hogy hajtanak be magyar jogsin) 360 euró + 2 pont + 1 hónap eltiltásig terjed a büntetés.
[ Szerkesztve ]
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
Veron
addikt
válasz bitpork #104223 üzenetére
Kösz! Az nem hangzik jól, és mit lehet tenni a megelőzés jegyében?
Másik ami eszembe jutott: alacsony fordulaton, magasabb fokozatban (pl. 3-asban 2000 körül) ronda kerregő, csörgő hangja lesz, ami a fordulat növelésével eltűnik. Tudom, ez így kevés info, de van ötlet, hogy merre kell tapogatózni?
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
-
nagyúr
7g 2.2 ctdi accord dízel része mennyire nyűgös, mik a kritikus pontok? Mi az ami felújítható és mit illik cserélni meghibásodás esetén?
-
-
von toth
tag
motorok véleményezése:
http://www.motorreviewer.com/
-
Speeedfire
félisten
-
BigBlackDog
veterán
válasz Speeedfire #104242 üzenetére
Akkor biztos átverték szerintem. Egy Honda sosem romlik el.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Hű, micsoda építő kommenteket kaptam srácok
(#104242) Speeedfire Esetleg ki tudod ezt fejteni kicsit bővebben? Mi ment tönkre?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Speeedfire #104246 üzenetére
Elhiszem, csak kérdés, hogy mennyire. Fél milkával olcsóbb kb egy dízel egy azonos évjáratú benzinesnél jelenleg, az én éves futásommal számolva a benzin és a dízel fogyasztáskülönbsége 5 évre 850.000Ft, ehhez még hozzájön a fél milla, összesen 1.350.000Ft különbség a dízel javára 5 év alatt. Ha ennyit rászórnék, akkor lennék ugyan ott, ezért estem gondolkodóba
-
tboldi
nagyúr
válasz Speeedfire #104246 üzenetére
Magas a fenntartási költsége.
Nekem is ezt mondogatták mindig, amikor hozzám került a Jazz. Ehhez képest apum WagonR-éhez másfélszer annyiba kerül a fék, mint a Hondáhohoz.
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
válasz tboy93 #104247 üzenetére
Ő olyan 1.5M-t locsolt rá az 1 év alatt. Vezérlés, futómű, kuplung/2tömegű, de semmi komolyabb. Igazából motorikusan nem volt vele gond, a futómű és a váltó is egy csoda. Ő is a fogyi miatt vette meg, az viszont parádés. 140Le-vel, ekkora kasztni 5.4-5.7 körül mozog neki.
[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch
- Crypto Trade
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Politika
- Diablo IV
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest