Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Milyen NAS-t vegyek?
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- DIGI kábel TV
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Mikrotik routerek
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Freemail
- YouTube
-
IT café
A Locus Map FREE és PRO egy többfunkciós offroad navigációs alkalmazás, amely fejlett online és offline navigációs képességeket kínál az Android készülékekhez (iOS-es verziója jelenleg nincs). Elsősorban szabadtéri szabadidős tevékenységekhez tervezték és használják, például túrázáshoz, kerékpározáshoz, geocachinghez. A szabadidős felhasználás mellett az alkalmazást szakemberek is használják, pl. térinformatikai adatok gyűjtésére, mentőcsoportok, légi felderítő csapatok stb.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
Sziasztok,
Locus Map Classicot használok. Nagyon hozzászoktm az openmaps térképekhez és témákhoz, de sajnos muszáj frissíteni.
A https://turistautak.openstreetmap.hu/ oldalról letölthető huntura térkép és osmtura téma egész jó. A próbálgatás közben szembesültem vele, hogy ha eléggé belenagyítok vagy kicsinyítek a térképbe majd vissza, akkor a szintvonalak káosszá alakulnak.
Ez ismert jelenség, van rá megoldás?
(Mellesleg a zoomolások után a régi openmaps téma is életre kell a huntura térképpel) -
addikt
Egyik tervező szem tökéletes, max. az, ami adott útvonalra van optimalizálva. Nekem is folyamatosan át kell jelölnöm a Kék útvonalát a Locusban, mert szeret(ne) másfelé vinni.
Ez mondjuk kevésbé bosszant, mint pl. a Google autós útvonal tervezője, mivel itt kényelmesen tudom javítani köztes pontok hozzáadásával és áthúzásával, Googla Mapsen meg egy horror, arra mész, amerre ők szeretnék... -
donbig
tag
Közben meglett, Térképek- Térkép objektumok-haladási irányt mutató vonal.
Ez egy free verzió, utána kellene olvasnom,ha meg tudnám vásárolni a pro-t, és egy-két évig tudnám használni az jó lenne, kérdés, meddig működik majd a 3-as az újabb androidokon. Ez az előfizetéses dolog nem tetszik,akkor keresek alternatív megoldást.
#414internetezoo - közben visszaolvastam, ha jól értem,akkor a 3-as marad megvásárolhatónak."Ember, most jövök ki a templomból!"
-
B. Tamas
aktív tag
Lehet, de nem jósoltak meteorbecsapódást szóval mindenbizonnyal lesz ma is éjfél és holnap nem tudom mikor leszek üzemképes így jobbnak láttam előre inni a medve bőrére.
Ericsson A1018 ‣ A2628 ‣ R320 ‣ SonyEricsson T68i ‣ T610 ‣ Nokia 7650 ‣ SonyEricsson P800 ‣ P900 ‣ Asus P525 ‣ P750 ‣ HTC HD2 ‣ Sensation ‣ Sony valami :D ‣ THL 5000 ‣ Honor 7 ‣ Vkworld S8 ‣ Xiaomi MI 9 6/128 ‣ Redmi Note 12 Pro 5G 8/256
-
B. Tamas
aktív tag
Én esetleg egy Garmin Dakota túra GPS-t tudnék ajánlani hirtelen (nekem is van ilyen), bringára marhajó egy telefontartóval. Strapabíró és a korához képest pontos a GPS vevője, szép nyomvonalat rögzít, egyből tudod gépre dugni USB-n és a mentett GPX-et csak átmásolod ahová szeretnéd. Újonnan most 40k körül van, de használtan biztosan találsz olcsóbban is.
Ericsson A1018 ‣ A2628 ‣ R320 ‣ SonyEricsson T68i ‣ T610 ‣ Nokia 7650 ‣ SonyEricsson P800 ‣ P900 ‣ Asus P525 ‣ P750 ‣ HTC HD2 ‣ Sensation ‣ Sony valami :D ‣ THL 5000 ‣ Honor 7 ‣ Vkworld S8 ‣ Xiaomi MI 9 6/128 ‣ Redmi Note 12 Pro 5G 8/256
-
Ch4os
aktív tag
Bármilyen GPX-et elfogad a Locus. Meg még ezeket is.
Milyen bike computert vegyél ami egy ilyen file-t kiköp magából, arra a választ szerintem nem itt fogod megkapni. -
B. Tamas
aktív tag
Valószínűleg még jó ideig elérhető lesz annak, aki már megvette, egy idő után pedig mindenbizonnyal nem fog együttműködni az új Android verziókkal (úgy a 14-15-től saccolom). Minden más már az illegális és warez témát feszegeti. Persze mindenre van megoldás, de ezeket tiltja a fórum szabályzata. APK mirroron is csak a 4-es elérhető.
-
B. Tamas
aktív tag
Az exportálás az ingyenesben és a Silverben is megvan. Az autómatikus szinkronizálás van csak a gold csomagban. Szóval no para, ugyanúgy fel tudod tölteni a nyomvonalaid, mint eddig.
-
Ch4os
aktív tag
Akkor mégegyszer. Részletekbe menően.
Elsőként. A Bitwarden open source!
Igen a Bitwardennek is van előfizetéses csomagja, csak a free-be megkapsz mindent. Ha fizetnél is, akkor is olcsóbb minden tekintetben. De nézz utána. Nekem elég a Free Bitwarden.
LastPass pár hónapja előadta, hogy talán márc.15-tel "LastPass has two accessible device types: computer (all browsers running on desktops and laptops) or mobile (mobile phones, smart watches, and tablets)." Ezek közül ingyenesen csak 1 device type-on használhatod.
Mivel én mobilon és gépen IS használtam, ekkor kezdem el nézelődni. Mert nem voltam hajlandó havi 3USD-t fizetni. (11eFt évente!)
Bitwardennél nincs ilyen megkötés és ingyenes, sőt még az itthoni NAS-ra is fel tudtam tenni egy Bitwarden szervert (open source, letölthető) és a jelszavaim házon belül maradnak és ugyan úgy a világból elérhető.A párhuzam pedig a fentivel:
Ha nem ad más utat a Locus csak a havi díjas megoldást, akkor váltani fogok más hasonló, de ingyenes vagy egy alkalommal megvásárolandó appra. Például: OsmAnd, OruxMap, GaiaGPS, Mapy.cz, ViewRanger, Komoot, BackCountry Navigator.
Mint látod van alternatíva, persze mind kicsit másmilyen. -
-
Ch4os
aktív tag
Igen. Már régóta készült a 4-es verzió. Nemrég bejelentették.
Röviden:
- Párhuzamosan fog futni a 3.x és a 4.x
- A 3.x megmarad (még egy ideig és abba nem fognak annyi erőforrást ölni)
- 4.x-ben lesz Silver (10EUR/év) és Gold (24EUR/év) csomag amik előfizetésesek. De lesz Free is reklámmal!
- Nem estem hanyatt az új funkcióktól, de ott van a linken minden[ Szerkesztve ]
-
B. Tamas
aktív tag
Nekem 6 órával ezelőtt frissült és a jelenlegi verzió 3.51.2
-
Andreas2
tag
Itt írnak egy bekezdést róla:
https://www.locusmap.eu/news-release-3-49-0/Amit én érdekesnek találtam az az útvonaltervezőben a körtúra tervezés. Megadsz egy távolságot, egy irányt és generál egy körtúrát.
Az első bejegyzésben találsz linket az aktuális beta verzió letöltéséhez. A Locus Free helyére települ, tehát ha megvetted a Locus Pro-t, megférnek egymás mellett.
[link] -
B. Tamas
aktív tag
Ezt konkrétan a Facebook oldalukra tették ki, még a honlapon sincs. Amúgy nem nagyon szokták előre elsütni az újdonságokat.
-
bango
tag
nekem fura hogy egy frissen letöltött verzióban is még benne van az online openmaps térkép de nem tölt be semmit, egyébként ez nem vmi vacakolás ezt lekapcsolták úgy ahogy van szerintem már legalább egy éve.
a terkep.turistautak.hu -n az OpenStreetMaps(turistautak.hu) layer-re gondoltam -
bango
tag
-
Andreas2
tag
Menü/Műszerfal szerkesztő, Új műszerfal
Jelöld ki hogy melyik blokkba akarod tenni a grafikont. A méret valószínűleg nem lesz jó, ezzel egy kicsit játszani kell vele. Kijelölöd mondjuk az egyik sorban a bal oldali cellát, majd értéknek válaszd az Üres cellát, majd1) ha növelni akarod a diagram méretét, válaszd ki, majd Törlés. Ekkor a jobbra levő (jelenleg középső) cella megkapja a bal oldali cella területét és kétszer akkor lesz.
2) ha csökkenteni akarod a méretét, válaszd ki, majd Új cella hozzáadása Bal, jobb (alá, fölé).
És ezt ismételd, amíg megfelelő lesz a méret.
Utána megint válaszd ki, Forrás kiválasztása, felül válts át a Vezérlők,táblázatok fülre, majd a Diagramok közül válassz, attól függően hogy a megtett út magasságdiagramját (Nyomvonal rögzítése) vagy a tervezett útét (Navigáció) akarod látni.
Aztán a Szerkesztés menüpontban lehet konfigurálni a diagram kinézetét, tengelyeit stb.Célszerű a jobb oldali menüsávra kitenni a Műszerfal gombot, hogy gyorsan tudd ki- és bekapcsolni, mert sokszor zavaró lehet a térképet elfedő diagram.
-
HollyBoni
veterán
Fú de béna vagyok, tracks-nél volt Recorded mappában, de nem vettem észre.
Érdekes, amúgy legfőképp Brouter online verzióját használom gépen, aztán beimportálom a GPX-et. De most mikor magában a Locus app-ban terveztem olyan mintha több navigációs utasítás lenne. Pl. a mostani útvonalon párszor van "go straight" utasítás, amivel eddig még soha nem találkoztam.[ Szerkesztve ]
-
zsola32
senior tag
én úgy mentem el őket, hogy a dátumot (amit alapból elment) év/hónap/nap meghagyom, és utána írom be a bejárt útvonalat. így mindjárt sorba is rakja mindkét program - Locus illetve Drive.
Ez a módszer nálam működik, azért gyorsan megsasoltam a Driveban.Nálam az "Audió Tréner" szarakodik néha. Elmentettem egy sablont, melyben a:
- megtett táv
-eltelt idő
- átlagsebesség
- aktuális idő szerepel, 15 percenként kellene bemondania az adatokat.
Az elsőt mindig elfelejti, aztán ha nyomvonal rögzítés közben belépek a beállításokba, és ott letiltom, illetve engedélyezem, általában megjavul. tegnap ez sem segített, némasági fogadalmat tett "Jarvis". (a gyerekek elnevezték a trénert a vasemberes Jarvisnak, ha bemondta az adatokat, mindig megjegyzik: Köszönjük Jarvis )A program jó, nagyon szeretem. Úgy 25-30 éve még stopperos karórával nyomkodtam az időket, mennyit fejlődött azóta a technika
[ Szerkesztve ]
-
B. Tamas
aktív tag
Igyekszem. A héten befejezek egy másik projektet és elkezdem egészen Ádám és Évától...
-
Ch4os
aktív tag
Alza-ban vettem. 5k körül volt a tartó. (+tok ebay-ről 2-3k + 10.000mAh töltő)
A kerón lévő tartó nincs itt. Ez a túrázós szett. -
-
zsola32
senior tag
nekem nagy kedvencem lett a Locus, adj még neki esélyt.
rendeltem az aliexpessről egy bringára szerelhető telefontartót, nagyon patentül megy az erdőben is navigáció. mennyivel kényelmesebb ezt használni, mint a korábbi computert. ha végeztem az adott edzéssel, mindent el lehet menteni, menet közben meg az érdekesebb résztávoknál csinálok egy képernyőképet.
(sajnos már levettem a computert a bringáról, érdekes lett volna letesztelni egymás mellet a két eszközt, hogy sebesség illetve távolság terén mennyi az eltérés)
-
Ch4os
aktív tag
Kalibráld az mobil iránytűjét. Néha nekem is meghülyül.
Locus pedig jobban szereti ha mozogsz ha van már pár időben korábbi lokációd, akkor be fog állni a térkép ha be van kapcsolva a forgatás.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tápegység Moduláris Kábel Tápkábel Adapter Hosszabbító Csatlakozó Elosztó - Egyedi is
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest