-
IT café
A Locus Map FREE és PRO egy többfunkciós offroad navigációs alkalmazás, amely fejlett online és offline navigációs képességeket kínál az Android készülékekhez (iOS-es verziója jelenleg nincs). Elsősorban szabadtéri szabadidős tevékenységekhez tervezték és használják, például túrázáshoz, kerékpározáshoz, geocachinghez. A szabadidős felhasználás mellett az alkalmazást szakemberek is használják, pl. térinformatikai adatok gyűjtésére, mentőcsoportok, légi felderítő csapatok stb.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibor23
senior tag
válasz B. Tamas #513 üzenetére
Nekem eddig a TUHU és az Openmaps is rajt volt a Locuson, de 90%-ban az Openmaps-et használtam, a TUHU nem volt annyira jó, sokkal kevesebb út van rajt, bár az Openmaps meg jópárszor szívatott nem létező ösvényekkel.
Tehát a kérdés az lenne az Openmaps legutolsó térképéhez fel tudom-e tenni a rendertémát a 4-es Locusba és hogyan? Jelenleg látom a térképet, de nincsenek színes túraútvonalak. Illetve van-e ennél jobb térkép TÚRÁZÁSHOZ (rendertémával) mostanság? -
internetezoo
senior tag
-
zsola32
őstag
válasz B. Tamas #409 üzenetére
Ha már nem megy a régi verzió, akkor nézek valami mást helyette.
Sajnos annyira nem jó, hogy csengessem az előfizetői pénzeket.
Pár év múlva az okosórák elegendőek lesznek sport célra.
(Párom azzal nyomja, van rajta GPS, ugyanazt meri mint a locus, és mivel bejáratott távokon sportolóink, jelenleg nem nagyon kellenek a turistajelzesek.) Erdőben pontatlan a locus, nálam legalábbis az.
Bringára megfelelő, de az egy másik történet. -
Szajac
friss újonc
válasz B. Tamas #396 üzenetére
Szia Tamás!
Köszönöm a videót, nagyon rendes Tőled, de nekem csak online működik úgy ahogy a videódban látom. Természetesen így szoktam otthon megtervezni az útvonalat és tökéletesen működik. Viszont offline csak egyenes vonalat húz a két pont között és írja hogy nincs internet kapcsolat. Akkor lehet hogy a 4-es verzió már fejlődött ilyen téren vagy nekem nincs valami beállítva a tengernyi menü/opció között. 🙂 -
G@ben
addikt
válasz B. Tamas #346 üzenetére
Első blikkre az Openmaps jónak tűnik, sokkal több utat jelöl, mint a többi. Köszi a tippet!
Viszont az autóutak neveit olyan nagy betűkkel írja, hogy nagyon sokat ki tud takarni a képből. Ki lehet azokat szedni vagy csökkenteni a méretüket?Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
Ch4os
aktív tag
válasz B. Tamas #341 üzenetére
benjoe1 már írta korábbban
"Zoom gombok láthatósága. Erre keress rá a beallításokban"
Mindig láthatóak a gombok. -
Ablakos
őstag
válasz B. Tamas #333 üzenetére
Nekem eddig a legjobban hiányzó funkció a 3.x locusban a web vagy alkalmazás alapú térkép kezelés. (tervezés, megtekintés, szinkronizálás) Google Earth-ba exportálgattam eddig, hogy visszanézhessem a megtett túrákat.
Az új appban tizenezerért egy évben ez már nem is hiányzik
[ Szerkesztve ]
-
Hínár929
tag
válasz B. Tamas #261 üzenetére
Sziasztok,
Az az érdekes, hogy a Locus-ban a nem mért szakaszokat nem jelzi ki, de ha feltöltöm a gpx-t akkor ott már kipótolja és ott az egyenes vonal.
Ne mindegy, ez vanHollyBoni,
Ha a Locusból töltöm fel a Strava-ra akkor sajnos beleszámolja a pause szakaszokat.[ Szerkesztve ]
-
Ch4os
aktív tag
Működnie kell az automatikus export-nak. Most próbáltam. Nekem megy. Itt egy régi cikk erről: https://docs.locusmap.eu/doku.php?id=manual:user_guide:tracks:export
Amit tenni kell:
- Nyomvonal rögzítések / Beállítások / Adott profil kiválasztása alatt, alulról a 3. az Automatikus exportálás
- Itt strava kiválaszt / oda belép
- Ha nyomvonalat indítasz és mikor leállítod, akkor az automatikusan megy fel strava-ba is.[ Szerkesztve ]
-
Hínár929
tag
Szia,
én is csodálkoztam, hogy egyszer csak közvetlenül lehetett gpx-t feltölteni a strava-ra. Azért gondolom, hogy lehet ilyet mert amikor a megosztást választom akkor feldobja a megszokott lehetőségeket drive, email, stb. de van egy ilyen szöveg is: A közvetlen megosztás nem áll rendelkezésre. Gondoltam van valami beállítási lehetőség.
Azt lehet tudni miért nem támogatja a közvetlen strava feltöltést, a fórumikon írnak valamit? -
zsola32
őstag
szia, bocsi hogy nem jelentkeztem eddig...
ma teszteltem másodszor, ez egy laza 40 perces gyaloglás volt.
kétszer eldobta a GPS jelet, ha rámegyek a jobb felső sarokban az ikonjára, és leválasztom illetve visszakapcsolom a gps jelet, működik rendesen.
legalább 15 műholdat lát, tehát nem itt a probléma.
teszteltem a zsebemben - kezemben dolgot is, másodjára a kezemből vesztette el a jelet.a beállítások menüben van egy gps fül, ott a legjobb tudásom szerint beállítgattam mindent.
(erről készítek egy képet, belinkelem)
telóról használom a programot, egy Redmi Note 7 a telefon.az akksit nálam nem meríti nagyon a program, kedden lenyomtam vele egy 5 órás túrát, 30 %-ot merült a telefon, végig GPS kapcsolattal ment. (már akkor is eldobta a jelet, igaz összesen talán kétszer az 5 óra alatt.
ha elalszik a képernyő még megy, de ha 5 perc múlva ránézek, akkor már nem tuti a történet.Ha ezt be tudom állítani, megveszem a pro verziót, mivel nagyon tetszik az alkalmazás