Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Bitcoin topic
- Crypto Trade
- Windows 11
- Microsoft Excel topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Tagadja a Microsoft, hogy felhasználói adatokkal tréningezett AI-modelleket
-
IT café
A Locus Map FREE és PRO egy többfunkciós offroad navigációs alkalmazás, amely fejlett online és offline navigációs képességeket kínál az Android készülékekhez (iOS-es verziója jelenleg nincs). Elsősorban szabadtéri szabadidős tevékenységekhez tervezték és használják, például túrázáshoz, kerékpározáshoz, geocachinghez. A szabadidős felhasználás mellett az alkalmazást szakemberek is használják, pl. térinformatikai adatok gyűjtésére, mentőcsoportok, légi felderítő csapatok stb.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ch4os
aktív tag
"Locusról: jó lenne benne egy olyan funkció, hogy 1 km megtétele után jelezne egy hanggal, vagy bármivel. ezt még nem találtam meg benne, lehet hogy hiányzik a progiból ez a lehetőség."
Erre van lehetőség: Főmenü / Nyomvonal rögzítése / Villáskulcs (beállítások) ikon / Audio tréner
Majd ezt a Rögzítési profilban - Audio tréner automatikus indításánál meg kell adni.Itt beállíthatsz szinte mindenre figyelmeztetést. Pl: 100m-enkénti emelkedésenként, vagy ha az átlag sebességed lecsökken 5km/h alá.
[ Szerkesztve ]
-
Ch4os
aktív tag
Működnie kell az automatikus export-nak. Most próbáltam. Nekem megy. Itt egy régi cikk erről: https://docs.locusmap.eu/doku.php?id=manual:user_guide:tracks:export
Amit tenni kell:
- Nyomvonal rögzítések / Beállítások / Adott profil kiválasztása alatt, alulról a 3. az Automatikus exportálás
- Itt strava kiválaszt / oda belép
- Ha nyomvonalat indítasz és mikor leállítod, akkor az automatikusan megy fel strava-ba is.[ Szerkesztve ]
-
Ch4os
aktív tag
Aki érzi magában az erőt, hogy magyar nyelven jobbá tegye ezt az alkalmazást: http://crowdin.com/project/menion
-
Ch4os
aktív tag
válasz porgeszgabor #40 üzenetére
Nem tudom konkrétan mire gondolsz. Mert én ezt a funkcionalitást eddig nem használtam.
De szerintem a Beállítások / Geocaching / Képek automatikus betöltése - menüpont alatt találod meg. Amihez valószínűleg kell a Geocaching4Locus add-on is.Ajánlott amúgy automatikus biztonsági mentést beállítani (én pl. Dropbox-ba mentem hetente 1x) és akkor nem kell a telóváltás után ilyennel szórakozni. Megkapod azt ami korábban volt (kivéve offline map)
-
Ch4os
aktív tag
Két megoldás van.
- Beállítások / Térképek / Haladó Funkciók / Összes térkép nagyítása
Itt meg tudod adni, hogy a térképen látható összes elem hány százalékkal növekedjen. (kb. mint ha két újjal folyton belenagyítva lennél) Ajánlott vektorgrafikus térképen használni, mert akkor a szövegek, objektumok széle tiszta, egyenes marad. (nem kell élsimítás)
- Beállítások / Térképek / Offline Térképek / Betűméret
Ez csak Vector grafikus térképek esetén működik és csak a feliratokat növeli meg, de az objektumok, pl. utca vastagságát nem növeli.Tölts le offline térképet, az pont erre való.
-
Ch4os
aktív tag
Nekem sosem volt gond a kb. 1 éve már lepasszolt 2014. őszi Samsung S5 mini-vel sem. Szépen futott sokszor napokig egy kerékpár kormányon napi 8-10 órákat.
De ahogy te érzed. Viszont azt ne várd el, hogy egy újabb verzióban bevezetett funkció megjelenjen egy régebbi verzióban is. Ezért hívjuk újabb verziónak.Utánanéztem és hát az a verzió ősrégi. (News in version 3.1.0 - 3.7.2014)
https://www.locusmap.eu/news/
Ja és ha nem vagy pro verzión, akkor is egy pár funkciót nem látsz, használhatsz. -
Ch4os
aktív tag
Igen, ez valami energiatakarékos mód lesz.
Nem a Locus hibája, az android-ban kell állítgatni.
https://help.locusmap.eu/topic/tracking_stops_when_mobile_phone_is_in_my_pocket -
Ch4os
aktív tag
Nekem nincs tapasztalatom ebben a sportban.
Elsőre ezt dobta a gugli: https://www.termeszetjaro.hu/hu/tours/#cat=V%C3%ADzit%C3%BAr%C3%A1k -
Ch4os
aktív tag
Kalibráld az mobil iránytűjét. Néha nekem is meghülyül.
Locus pedig jobban szereti ha mozogsz ha van már pár időben korábbi lokációd, akkor be fog állni a térkép ha be van kapcsolva a forgatás.[ Szerkesztve ]
-
Ch4os
aktív tag
Nemrég volt téma a tartó kerékpáron.
Én egy QuadLock tartót használok. Az elterjedtebb mobilokra gyártanak tokot, nekem venni kellett a telómhoz külön, így az universal kit-et vettem.
Csak ajánlani tudom. -
Ch4os
aktív tag
Teljesen felesleges.
Akkor vennék talán, ha sok lenne azaz alkalom, amit túrázással töltenék (heti több mint 1).
Sokkal jobb egy jó mobil, egy tényleg vastag és erős tokkal + X0.000mAh gyorstöltős powerbank.
Evvel egy nagyon, de nagyon hosszú napot is folyamatosan bekapcsolt GPS, kijelző, minden mellett kibír. -
Ch4os
aktív tag
Alza-ban vettem. 5k körül volt a tartó. (+tok ebay-ről 2-3k + 10.000mAh töltő)
A kerón lévő tartó nincs itt. Ez a túrázós szett. -
Ch4os
aktív tag
válasz Toranaga777 #90 üzenetére
- Beállítások / Egyéb / Alapértelmezett naptárak.
- Ha backup-ként akarod elmenteni, mert mondjuk ha telót váltok/ellopják/elromlik, akkor legyen meg a régi config, tracks, points... akkor hamburger menü / További funkciók / Biztonsági mentés. Én hetente 1 alkalommal mentek dropbox-ba, automatán megy. Az új telóra váltás és app. telepítés után kell egy a fenti menüpontban választott Visszaállítás és ugyan ott vagyok. Térképet nem mentek, de minden más marad.
- Vagy ha a haveroknak, magadnak akarsz csak 1-2 elemet menteni, akkor export (gpx, kml, csv) ahogy írták.
- Ha social dolog miatt akarod "megmutatni" az útvonalat, akkor lehet a felvétel leállítása után, hogy automatán tolja fel egy online szolgáltatóhoz. (pl: régen a keróútjaim mentek fel a strava-ra) -
Ch4os
aktív tag
Én is sokáig tanultam és csodálkoztam, hogy miket tud.
Talán a Műszerfal / Műszerfal Szerkesztő volt a csúcs.
Ez kb. annyi, hogy a térkép elé külön rétegként rá tudsz tenni infókat arra. Aktuális, átlag sebesség, megtett, hátralévő táv, magasság, emelkedés, pulzus... Ilyenek.
Valahol a csúcs ott volt, mikor grafikonon előre láttam, hogy mikor jönnek az emelkedős, lejtős részek. Persze mindezt az alap képernyőn. -
Ch4os
aktív tag
válasz attisbácsi #109 üzenetére
Mi a kapott hiba pontosan?
A hiba hogyan reprodukálható?
Alap rendszeren is előjön? (Tehát nincs benne egyedi, saját konfiguráció. Pl: Nincs Ghu4Locus addon)
Az app majd a rendszer újra telepítése után is előjön?
Ha a háttérbe kerül az app. és egy idő után leáll, akkor azt az Android lövi ki. Így ez megelőzhető: Beállítások / Egyéb / Locus Map futtatása szolgáltatásként.Hányas verziójú ghu4locus-t használod?
Ha Ghu4Locus V1.0.2 vagy a fölötti akkor a régi verziót törölni kellene mert a régivel akadhat együtt.
Hány láda látható a képen mikor megjelenik/eltűnik? Nem lehet hogy túl sok a rendszernek.Gyanítom hogy addon vagy a tel. memória hiba lehet.
-
Ch4os
aktív tag
válasz Gy. Milán #125 üzenetére
Piros: Az előző pár gps koordinátád alapján mutat előre. Tehát a mozgásod irányát mutatja.
Sárga: A teló szenzorai által mondott irányt mutatja. Tehát a telefon tájolásának irányába mutat.Itt tudod be/ki kapcsolni őket: Beállítások / Térképek / Kiegészítő grafikák / Útirány vonal (piros) és Haladási irányt mutató vonal (sárga)
-
Ch4os
aktív tag
válasz Casperni #123 üzenetére
Trekking-FCR = Follow-CycleRoute - Trekking profile sticking to cycleroutes, more preferring long distance cycleroutes
Trekking-LCR = Long distance CycleRoutes
Trekking-Fast = Trekking profile with moderate focus on mainroads, penalizing unpaved roads.Magyarabbul:
FCR és LCR nagyjából ugyan az. Mindkettő ragaszkodik a keróút használatához, de az LCR jobban.
A Fast pedig keróút, vagy fűút, de semmiképp nem burkolatlan út.Linkeltem a 3 profil paraméterbeállításait.
-
Ch4os
aktív tag
válasz Ferenc0071 #118 üzenetére
Wiki - a 10. gomb az.
Tetszőlegesen tudtommal nem lehet forgatni, de lehet állandóan Észak felül és lehet a haladás irányába mutató. Utóbbi két állapotban lehet, ha tervezett úton haladsz, vagy tervezés nélkül állítod be az auto forgatást. Előbbi estében nem, viszont a 2 esetben kicsit remeg/forog az elején a térkép, mert míg el nem indulsz, addig-ameddig nem igazán tudja az app merre van a haladási irány. -
Ch4os
aktív tag
válasz attisbácsi #113 üzenetére
Meg kellene nézni a korábban írt loggolásra, hogy mit ír részleteiben.
Látom csak az első kérdésig jutottál. Volt ott több is. -
Ch4os
aktív tag
A telefon GPS-e hibázott (valószínűleg pontatlan volt, kevés műholdat látott) és azt mondta, hogy ott vagytok a Locus meg elfogadta.
Ha nagyon zavar, akkor utólagosan Locus-ban is ki tudod azt az egy pontot venni Nyomvonal szerkesztéssel.
Pluszba állítgass a Nyomvonal rögzítési profilon, hogy ezeket később elkerüld. Mekkora megtett táv mennyi idő alatt és legalább milyen GPS pontosság mellett. -
Ch4os
aktív tag
Nem teszteltem más eszközzel, mondjuk nem is vagyok az a szuper pontosan kell hogy mérjek fajta.
Ha most pontosabb kellene akkor keróra vennék szenzorokat és azok mérnék. Amúgy is eléggé pontatlan pl. az emelkedés mérése is, de ez nem a Locus, hanem a telefon sensor amit visszaad érték hibája.Természetesen Távolság ÉS időnek is kell teljesülni. Csak akkor rakja le a következő pontot. Az És kapcsolat segít az olyan kiugrások ellen amit a képen is mutattál.
-
Ch4os
aktív tag
Mind a kettőt tudja. Local és felhő is. #99
LiveTracking: Ott van benne ha rányomsz a Live tracking-re. Ingyenes, de cserébe bárki láthatja.
Ha azt akarod, hogy rejtve legyél és csak egy csoport lásson, akkor fizetős.
https://docs.locusmap.eu/doku.php?id=manual:user_guide:functions:live_tracking
Én egyénit élő nyomkövetést használok. Saját NAS-omra küldöm az adatokat és leaflet-tel jelenítem meg. -
Ch4os
aktív tag
válasz HollyBoni #148 üzenetére
A mobilod OS-e "optimalizálja", hogy a háttérben futó alkalmazások ne fogyasszanak sokat.
Itt le van írva mit kell tenni. -
Ch4os
aktív tag
válasz Gy. Milán #165 üzenetére
Turistautak vagy Open Cycle Maps OSM.
Honlapjukról is letölthető, de egyszerűbb Locus / Térképek / Online / Kiválasztod amit szeretnél pl: Turistautak / Kiválasztod az altípust pl: Classic / három pötty / Letöltés.
Lehetséges, hogy van napi letöltés limit (valahol van, valahol nincs, valahol meg fizetős), szóval ne állítsd be az egész világot, mert akkor nem lesz belenagyítással részletes. De ezt a Letöltés feletti Részletek alatt elolvashatod.[ Szerkesztve ]
-
Ch4os
aktív tag
Én bamba, most látom, hogy nem térképre, hanem útvonalra kérdezett.
Ha keró akkor: https://merretekerjek.hu/ vagy
https://www.strava.com/heatmap - ez a valós kerós használat alapján mutatja az utakat, de ez csak iránymutató, ebből még meg kell csinálni az útvonalat. vagy
bikemap ahogy már írták.
Ha gyalogos és Magyarország, akkor https://turistautak.hu/ -
Ch4os
aktív tag
válasz szuszinho #172 üzenetére
Mivel navigáltál? Kocsi, keró, túra erdőben?
Az ugye egyértelmű, hogy egy kanyar/elágazás egy erdei úton nem tud hova tenni, hogy most jelölje hogy balra,vagy jobbra. Ha látod is, hogy ez csak egy visszaforduló út a hegyvonulat mentén. A Waze/Gmap/... azért tudják, hogy hol kell bal-jobbra menni, mert ott a kereszteződést is tárolják a térképen. Itt csak az útvonal van meg és ha az egy szintű elhajlást elér a haladási irányhoz képest, akkor arra mondja, hogy fordulj adott irányba. Ezt lehet állítani, hogy mennyi legyen az utasítások száma így csökkenthető/növelhető ezek száma.
A késői és pontatlan mutatás egyértelműen a teló és annak GPS hibája.
Én nem ajánlom Kocsis navira, arra vannak jobbak.
Kerós városokon keresztüli túrázásra tökéletes.
Erdőben túrázásra szintén tökéletes, de az utóbbi kettőhöz kell a jó térkép is!Túrázáshoz a navit én nem ajánlom. Én túra esetén csak simán a térképet nézem, a többit magamra bízom merre megyek vagy track alapján megyek. Keró esetében már jobban használható a navi (nem erdőben, inkább városban, városok között), de ott is inkább a track ami tuti.
-
Ch4os
aktív tag
válasz internetezoo #173 üzenetére
Navi (talán track esetén is) tudja mutatni hogy mennyi van még hátra. Ez nekem is kint van a dashboard-on.
Nyomvonal rögzítése esetén van Audio tréner - én sosem használtam - itt tudsz idő/távolságra sok dolgot egyénileg beállítani. Pl szintemelkedés, akku szint, átlag sebesség, természetesen távolság is van, de hogy mit tud pontosan azt ki kell próbálni. -
-
Ch4os
aktív tag
Én biztosan nem váltok, de aki esetleg most vág bele, akkor annak egy B opció: https://www.komoot.com/product/world-pack
-
Ch4os
aktív tag
Locus Vector Maps
Szinte az egész világ itt van.
A térképek frissek.
Offline.
Vektor grafikus (végtelenségig nagyíthatod, a vonal, felirat, objektum akkor is szép marad)
Nem tudom mennyire legális, de ez alapján annak tűnik.Használjátok egészséggel.
-
Ch4os
aktív tag
válasz HollyBoni #277 üzenetére
Én is ezt használom és néha az OpenAndroMaps-t.
Nézzétek meg a Map Style-ok alatt van több lehetőség. -
Ch4os
aktív tag
Két módon is figyelheted egy alkalmazás árát:
1. Google Play-ből letöltesz egy pont erre alkalmas alkalmazás-ár-figyelőt. Pl: https://play.google.com/store/apps/details?id=net.tsapps.appsales
2. Figyeled a saját honlapjukat egy honlap figyelővel:
Amit figyelsz: https://www.locusmap.eu/download/
Amivel figyeled: https://visualping.io/ -
Ch4os
aktív tag
Nem tudja.
Anno én is rákerestem erre, és ezt találtam.
Ehhez egyéni élő nyomkövetést kell beállítani a telefonon.
Otthon NAS-ra felraktam, kicsit tovább fejlesztettem és szuperül működik. Szépen rajzolja az útvonalat és kiír minden aktuális adatot amit akartam.
Ehhez html, perl script, és leaflet API tudás minimális ismerete szükséges. -
Ch4os
aktív tag
A rögzítési profilban be tudod állítani:
- Megtett távolság és Időintevallumot ÉS feltétellel összekötve. (keró esetén nekem ez 25m és 3sec, gyalog esetén 20m és 20sec)
- Emelett tudod még állítani az Elvárt GPS Pontosságot. Én ezt pl. levettem 30m-re.
- Felvétel csak mozgás közben legyen bepipálva, ami inkább akkor jó, ha kerón van a teló és nem mozog (mozgásszenzorokból látja)Fentiek mindegyike - és egy újabb, jobb teló - segít, hogy ne történjen ilyen.
-
Ch4os
aktív tag
Azért az Elvárt GPS Pontosság-ot beállíthatod kisebbre.
Mivel mikor bemész egy fedett helyre az addig 1x db műhold helyett hirtelen a töredékét kezdi látni a teló, amitől lehetséges a pontatlanság. Ilyenkor az 5-10m-es pontosság hirtelen 100-200m-re is ugorhat. Ezért is ugrálhat a track.
Egy próbát megér. -
Ch4os
aktív tag
Ez telefon függő. Mint írtam nekem 30m.
Amit kérsz, azt ezt csak próbálgatással lehet jól beállítani.
Érdemes esetleg egy GPS-es appot letölteni ami folyamatosan írja a pontosságot. Így láthatod mennyi volt még bolt előtt és a boltban.
Arra is figyelj, hogy ne vedd túl alacsonyra, mert a hegyes-dombos részeken is tud növekedni a pontosság. -
Ch4os
aktív tag
Igen. Már régóta készült a 4-es verzió. Nemrég bejelentették.
Röviden:
- Párhuzamosan fog futni a 3.x és a 4.x
- A 3.x megmarad (még egy ideig és abba nem fognak annyi erőforrást ölni)
- 4.x-ben lesz Silver (10EUR/év) és Gold (24EUR/év) csomag amik előfizetésesek. De lesz Free is reklámmal!
- Nem estem hanyatt az új funkcióktól, de ott van a linken minden[ Szerkesztve ]
-
-
Ch4os
aktív tag
Aki még gondolkozik Locus Map Pro megvételén, azt szerintem még most tegye meg. (ha még tudja)
A honlapjuk megváltozott és teljesen eltűnt róla a régi töltsd le 10EUR-ért oldal, már csak az új 4-es verzióra lehet előfizetni.
Nem akarok senkit meggyőzni, mindenki döntse el saját belátása szerint, hogy megére-e neki 2600Ft-ot. -
Ch4os
aktív tag
Jót találtál. Ez két jelszókezelő app (LastPass - Bitwarden)
Korábban írt példámra írt vissza a srác.
Kb. annyit akartam én és ő is sugallni, hogy ha srófolják fel az árakat, akkor nagyon könnyen átáll máshova a nép, mert lehet találni egy felfutó újabb ingyenes vagy olcsóbb appot. Ez történt most a LastPass-al is. Módosított a policyn, hogy többen fizessenek, erre tömegek átálltak egy másik ingyens appra, ami ugyan azt tudja.
Ezt a párhuzamot hoztuk a Locus Map és a leendő - még meg nem talált - appra is.[ Szerkesztve ]
-
Ch4os
aktív tag
Akkor mégegyszer. Részletekbe menően.
Elsőként. A Bitwarden open source!
Igen a Bitwardennek is van előfizetéses csomagja, csak a free-be megkapsz mindent. Ha fizetnél is, akkor is olcsóbb minden tekintetben. De nézz utána. Nekem elég a Free Bitwarden.
LastPass pár hónapja előadta, hogy talán márc.15-tel "LastPass has two accessible device types: computer (all browsers running on desktops and laptops) or mobile (mobile phones, smart watches, and tablets)." Ezek közül ingyenesen csak 1 device type-on használhatod.
Mivel én mobilon és gépen IS használtam, ekkor kezdem el nézelődni. Mert nem voltam hajlandó havi 3USD-t fizetni. (11eFt évente!)
Bitwardennél nincs ilyen megkötés és ingyenes, sőt még az itthoni NAS-ra is fel tudtam tenni egy Bitwarden szervert (open source, letölthető) és a jelszavaim házon belül maradnak és ugyan úgy a világból elérhető.A párhuzam pedig a fentivel:
Ha nem ad más utat a Locus csak a havi díjas megoldást, akkor váltani fogok más hasonló, de ingyenes vagy egy alkalommal megvásárolandó appra. Például: OsmAnd, OruxMap, GaiaGPS, Mapy.cz, ViewRanger, Komoot, BackCountry Navigator.
Mint látod van alternatíva, persze mind kicsit másmilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- BMW topik
- Autós topik
- PlayStation 5
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Értékcsökkentett, HP ProBook 430 G6, 13,3" FULL HD IPS, I5-8265U CPU, 8GB RAM, 256GB NVMe SSD, WIN
- HP ProBook 430 G6, 13,3" FULL HD IPS, I5-8265U CPU, 8GB RAM, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GAR
- Új Zsír Lenovo IdeaPad 5 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -50% Ryzen 5 8645HS 16/512 FHD+ 760M
- GAMER 144HZ ASUS VP249QGR 24 Monitor
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 6 hó garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Dell Latitude 7430 2 in 1 14" FHD Touch Intel i5-1245U 16GB 512GB SSD Megkímélt, gyári garancia 2027
- Asus ROG Maximus IX Hero
- Eladó 5600X, 3060TI, 32GB RAM, 750W Gamer PC INGYENES BUDAPESTI KISZÁLLÍTÁSSAL! - 265.000
- XFX Swift 210 Radeon 6600XT 8GB DDR5 eladó! Garancia! Számla!
- GIGABYTE 1070 8GB OC WINDFORCE
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest