Hirdetés
-
IT café
A Locus Map FREE és PRO egy többfunkciós offroad navigációs alkalmazás, amely fejlett online és offline navigációs képességeket kínál az Android készülékekhez (iOS-es verziója jelenleg nincs). Elsősorban szabadtéri szabadidős tevékenységekhez tervezték és használják, például túrázáshoz, kerékpározáshoz, geocachinghez. A szabadidős felhasználás mellett az alkalmazást szakemberek is használják, pl. térinformatikai adatok gyűjtésére, mentőcsoportok, légi felderítő csapatok stb.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Nincs meg valakinek Openmaps-hoz a hozzá "tartozó" rendertéma? Azt hiszem Openmaps V7 volt a neve. -
HollyBoni
veterán
Na ki is próbáltam. Hááát... Nekem annyira nem jött be. Ugyanaz a bajom mint minden többi térképpel amit próbálok, olyan "gagyi" hatása van. Az Openmaps-nál olyan jól eltalálták a színeket meg úgy az egész kinézetet. De előbb utóbb kénytelen leszek átszokni másra.
Az Openstreetmap-et nem lehet valahogy egy az egyben bevarazsolni Locus-ba, turista utakkal? Gépen azon tervezek, brouter web-en.
-
Ablakos
őstag
Locus 3 hol, hogyan tárolja a tervezett/megtett útvonalakat? Szeretném szinkronizálni a Gdrive-ra. Asztali emulátoron sokkal barátságosabb tervezgetni.
A gyökér folder: /storage/emulated/0/Android/data/menion.android.locus.pro/files/locus
-
chivasr911
csendes tag
Sziasztok! Útvonaltervezésnél és navigációnaál újabban ezt a hibaüzenetet kapom, mi lehet a gond? [link]
-
addikt
válasz chivasr911 #565 üzenetére
Szia!
Megváltozott a Locus/Android mappakezelése, ajánlott az Android/Data/ app mappáját használni mindenre, mert ott van engedélye. Az alkalmazáson belül át tudod helyezni a fájlokat: beállítások/biztonsági mentés, fájlkezelés/fájl kezelő/főkönyvtár beállítása
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
A legfrissebb ingyenes verzióban jelenleg lehet használni az offline térképeket, vagy ehhez már előfizetésre van szükség? (én kevésbé ismerem az alkalmazást, szülőknek próbálom megcsinálni, Szerbiába mennek túrázni)
Köszönöm!
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
steve brown
csendes tag
Sziasztok!
Most próbáltam megnyitni a Locust, de ez fogadott:
"Probléma a munkakönyvtárral.
Nem lehet létrehozni gyökérkönyvtárat, valószínűleg az SD-kártya hiányzik.
Tedd be az eszközbe, és futtasd újra!"
Idáig sosem kért SD kártyát. Mi történhetett, és hogyan lehetne megoldani? Az alkalmazásba be sem enged lépni.
Köszönöm! -
B. Tamas
aktív tag
Sziasztok, sajnos a topikkal már jóideje nem tudok annyit foglalkozni amennyit kellene / szerettem volna a létrehozásakor, így fájó szívvel, de de lemondok a Topikgazda posztról. Moderátorral ezügyben már felvettem a kapcsolatot. Természetesen maradok tag és ha tudok és időm engedi segítek. További kellemes túrázást, bringázást mindenkinek aki ezt a remek programot használja segítségnek.
Ericsson A1018 ‣ A2628 ‣ R320 ‣ SonyEricsson T68i ‣ T610 ‣ Nokia 7650 ‣ SonyEricsson P800 ‣ P900 ‣ Asus P525 ‣ P750 ‣ HTC HD2 ‣ Sensation ‣ Sony valami :D ‣ THL 5000 ‣ Honor 7 ‣ Vkworld S8 ‣ Xiaomi MI 9 6/128 ‣ Redmi Note 12 Pro 5G 8/256
-
Heraldry
tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogyan lehet eltünteni ezeket a kis piros POI-kat? (A POI menüpont alatt nincs semmi kijelölve.)
Lehet hogy nem is POI-k?[ Szerkesztve ]
Nincs olyan hogy "felhő" csak olyan van, hogy valaki másnak a számítógépe... - "I love the way the Earth rotates... It really makes my day."
-
davidovits
csendes tag
Most már Románia és Szlovákia térképe is rendelkezésre áll Magyarország melett:
https://turistautak.openstreetmap.hu/letoltesek.htm
Két fajta rendertéma van, ha az OpenMaps stílust kedveled, akkor válaszd a "Stílus by davidovits" alatti telepítő linkeket. Anno én készítettem az OpenMaps stílust. A térképek és a stílus is folyamatosan frissül.
Jelzések: turista, zarándok, tematikus, tanösvény, futó, lovagló, nordicwalking, biciklis, mtb.
A téma layer-es:
- Turistaút piros kiemeléssel
- Turistaút kiemelése a domináns jelzés színével
- Kerékpár útvonalak
- Mountainbike útvonalak. -
veterán
válasz davidovits #573 üzenetére
https://turistautak.openstreetmap.hu/letoltesek.htmL
Nekem ez a két térkép februában már le lett töltve, lehet nézelődtem akkor is.
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
donbig
tag
-
flash-
veterán
Locus-ban a kékesttető melletti terület(kilátó előtti pont) 1039m magasat mutat.
azt hogy hozták össze? az milyen adat lehet? mi alapján készülnek ezek a magasság pontok pl a locus térképen?
-
tibor23
senior tag
Nem tudjátok, hogy az új Locus verzióban van-e lehetőség a telefon hangerő +/- gombokkal zoomolni, illetve napkelte-napnyugta idejének visszaszámlálására? Régi verziókban ez megvolt, de most nem találom.
-
Péter Zoltán
újonc
Sziasztok ! A "LOCUS MAP" ingyenes verzióját töltöttem le a telefonomra, de annak ellenére, hogy be van kapcsolva a GPS, nem mutatja meg a térképen a tartózkodási helyem. Valaki tudna segíteni mit kell tenni, hogy működjön ?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Péter Zoltán #579 üzenetére
Bal alul ha rányomsz a kis "célkeresztre", akkor nem ugrik a pozíciódra?
-
<Adamsky>
nagyúr
Srácok, valakinek sikerül "behergelni" a Google útvonaltervezést Locus alatt? Régen működhetett ...
Igazából azért kérdem - és ez már lehet kicsit off - hogy jó lenne, ha Google Maps tervezési rutinját használva tudnék GPX fájlt generálni. -
internetezoo
senior tag
Megye határok megjelenítéséhez tud valaki megoldást WMS vagy más online térképpel?
-
Plug Life
senior tag
válasz internetezoo #582 üzenetére
Offline-t tudok: [link], és a hozzá tartozó témában („freizeitkarte-v5”) bekapcsolni a „borders 6 (county)” opciót
[ Szerkesztve ]
-
zoltanha
újonc
Sziasztok !
Az mitől van hogy a nyomvonal rögzítésénél nekem csak egyenes vonalak vannak?
Az biztos hogy repülős üzemmódot használtam . De ahhoz hogy én normális nyomvonalat lássak ahhoz ezt a repülő üzemmódot ki kellett volna kapcsolni ha nem tévedek.
Én azt gondoltam hogy attól még a gps működik hogy a repülős üzemmód be van kapcsolva.
Ezek szerint a mobil adatforgalmat ahhoz hogy megfelelő alakú legyen a nyomvonal be kell hogy kapcsolva legyen.
Köszönöm ha írtok nekem, hogy mi lehet a probléma forrása . Lehet valami beállítás kérdése ez . -
zoltanha
újonc
válasz seafood0102 #586 üzenetére
A helyadatok beállítást most módosítottam állandóra, így ma ezt ki tudom próbálni !
Remélem ez lesz a gond .
Köszi a tippet ! -
woodworm
veterán
Sziasztok!
A Locus Pro esetén elkövettem azt a baklövést, hogy saját műszerfal szerkesztése során vezérlő elemet tettem a jobb felső sarokba. Így sajnos nem tudom megnyitni a menüt, mert takarja. Van rá valami egyéb lehetőség, hogy bejussak és kikapcsoljam a műszerfalat?
-
Celtis
veterán
Sziasztok,
Egy ismerősnek próbáltam segíteni, de nem sikerült. Locus Map Free-t használ. Ha letölt egy gpx fájlt akár a download, akár a locus saját mappájába, nem tudja importálni. A locusból indtva a fájlböngészést, a fájl megvan, de szürke, nem lehet megnyitni.
Sima fájlböngészőben a gpx fájra bökve és a Locust választva alkalmazásként, megnyíilik.Nekem Locus Classic van a telefonon. Nálam nincs ilyen probléma. A beállításokban és az alkalmazás engedélyekben nem találtunk különbséget.
Gondolom valami fájl hozzáférést kéne engedélyezni, de nem tudom hol és mit.
-
woodworm
veterán
válasz internetezoo #592 üzenetére
Az első godolatom nekem is ez volt, de vannak mentett trackjeim, amiket szerettem volna megtartani. Ezért kerestem volna valami alternatív megoldást. Böngésztem a locus könyvtárszerkezetét, de nem talátam őket, viszont meglettek a dashboard fájlok. Leállítottam a locust, megváltoztattam a használt fájl kiterjesztését, majd indítottam a programot. Megnyitottam szerkesztésre az adott dashboardot és töröltem belőle a jobb és a bal felső sarki vezérlőt.
-
Sirandrish
legenda
Heyho!
Egy olyan kérdésem lenne hogy Locus + Garmin "rendszerben" az megoldható-e a túra készítés és/vagy készülékre küldés folyamán valahol, hogy olyan legyen az útvonal, ha esetleg letérnék róla pár száz métert, akkor változatlan cél melett újratervezze az útvonalat magától?
Konkrétan mint egy Autós GPS?!Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Ildi19
friss újonc
Üdv., remélem olvassa majd valaki és segít. Több évvel ezelőtt telepítettem a free locust a telefonomra. Közben gond lett a telefonommal, a gyári beállítással tudtam csak megoldani. A régi youtubos leírás szerint újra felinstalláltam, de ahhoz képest minden változott. Még így is eljutottam valameddig, de a Locusban a térképen nem látok túristajelzéseket, csak közutakat. A Locus belső tárhelyében: 1 hungary.tmp és a tuhu.map van. Biztos hiányzik valami térképletöltés. Tudnátok segíteni?
-
Celtis
veterán
Nyisd meg a telefon böngészőjével ezt az oldalt
Görgess le a Locus fejezetig és a "Stílus by davidovits" utáni sorban lévő magyar térkép linkre kattints. A Locus le fogja tölteni a térképet és a témát.Utána a leírás szerint kell a térképet és a témát kiválasztani.
Térkép kiválasztása:
Bal alsó kék gomb -> Gyors térkép kapcsoló -> Sktura vagy Rotura
Stílus kiválasztása:
Bal alsó kék gomb -> Térképek témája -> Osmtura_Locus.zip -
Azie
őstag
sziasztok, van valakinek tapasztalata skót/ír/észak-ír turistautakkal locusban? előre is köszi!
"Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
kispalika
csendes tag
Sziasztok! Be van állítva a Locusban, hogy jelezzen, ha 10 m-rel letérek az útról. De nem jelez még 50 méternél sem. Mi lehet a hiba?
-
Azie
őstag
válasz seafood0102 #600 üzenetére
Köszi. Közben Howth, Coleraine és Stonehaven környékén is rendben működött a PRO próbaidőszak, de valamiért semmilyen opció nem volt rá, hogy a 14 nap előtt canceleljem, úgyhogy majd küzdenem kell a refunddal.
"Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
Lajossokk
friss újonc
Szevasztok! Új vagyok itt a Fórumon. Lehet, hogy olyant kérdezek, amit már megválaszoltatok.
Az a problémám, hogy útvonaltervezésnél (szabadkézi) a nem igazítja a jelzett útvonalra a nyomvonalat!
Kérem a segítségeteket a megoldáshoz!
Köszönettel: Lajossokk -
<Adamsky>
nagyúr
válasz Lajossokk #603 üzenetére
" ... útvonaltervezésnél (szabadkézi) a nem igazítja a jelzett útvonalra a nyomvonalat!"
Szia! Szabadkézinél nem is fogja (attól szabadkézi).
Ahhoz, hogy "útra igazítás" történjen, valamilyen járművet (pl. kerékpár) kell kiválasztani.Más: szokott itt megfordulni BRouter "szaki"?
... ez ugyanis még aktuális.[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz becenevem #605 üzenetére
Nem most csináltam, de úgy emlékszem, hogy ezen leírás alapján. Próbáld meg Te is, aztán ha nem megy, akkor max. tablet-en megpróbálom újra ...
Az a baj, hogy a "navigáció" pont alatt ez van: " (...) Érdeklődés hiányában egyelőre nem osztottam meg a letöltés linket a Brouter profilhoz és térképhez, szólj ha érdekel! (...) "
Anno talán írtam is a info@merretekerjek.hu -ra, de nem kaptam válasz, szóval meghalt a "buli".
Ja, igen! Az index-es fórumban találtam ezt a hozzászólást, de anno ezzel sem jutottam 5-ről 6-ra. Na, majd lehet hétvégén újra nekigyürkőzöm ... -
Szüli
friss újonc
Sziasztok! Locus Mapet hasznalok a túraimhoz (gyalog- és kerékpártúrák), és egy dolog van, amit nem tudok beállítani. Az útvonal egy részét nem mutatja a térképen útvonalszerűen, hanem légvonalban köt össze pontokat. Ebben kérném a segítségeteket! Hol kell átallitani valamit? Köszi
-
<Adamsky>
nagyúr
"Az útvonal egy részét nem mutatja a térképen útvonalszerűen ... "
Te "rajzolod", ill. tervezed az útvonalat a Locus-ban, vagy külső forrásból származó gpx-et / tcx-et töltesz be?
Tervezésnél nem mindegy, hogy mi van kiválasztva. Ha teszem azt a "túra mód" (kis hátizsákos emberke), akkor a beállított terező (BRouter vagy GraphHopper) alapján két pont között az ismert útvonalon tervez az app. Ellenkező esetben, "szabadkézi módban" (ceruza), csak simán összeköti a két pontot. Bővebben, ill. forrás: help. -
<Adamsky>
nagyúr
Ja, szóval telefonnal rögzíted az utat, és mikor visszanéznéd, akkor vannak olyan szakaszok, mintha ott repültél volna? Akkor bizony a telefonodon kell szétnézni, mert az jó eséllyel "elaltatja" a Locus-t, és mikor te "ébreszted", akkor csóri húz egy vonalat a két pont közé.
-
<Adamsky>
nagyúr
A megoldás a telefon beállításai között (és nem a Locus-ban) keresendő. Típustól függően keress valami olyasmit, hogy energiagazdálkodás vagy alkalmazások "lock"-olása (zárolása). De talán a legjobb, ha itt a PH!-n a telefon topic-jába írsz, és ott megkérdezed, hogy hogyan tudnád azt beállítani, hogy a Locus-ra ne alkalmazzon a telefonod semmilyen optimalizációt.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Android szakmai topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Politika
- Villanyszerelés
- ALZA vagy eMAG?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Google Pixel topik
- Több helyről érkező SteamOS-t jósol a Valve arculati irányelveinek frissítése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Intel i7 11700k, MSI Suprim 3070ti, MSI Z490, Phanteks rgb ház, SSD, 16GB ram teljes konfig eladó!
- Iphone 15 PROMAX 256GB 2026. decemberig számla, jótállás, natúr titán, független
- Értékcsökkentett, HP ProBook 430 G6, 13,3" FULL HD IPS, I5-8265U CPU, 8GB RAM, 256GB NVMe SSD, WIN
- HP ProBook 430 G6, 13,3" FULL HD IPS, I5-8265U CPU, 8GB RAM, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GAR
- Új Zsír Lenovo IdeaPad 5 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -25% Ryzen 5 8645HS 16/512 FHD+ 760M
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest