- Hálózati / IP kamera
- Linux kezdőknek
- SQL kérdések
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- OpenMediaVault
- Starlink
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
lezsi1
csendes tag
Szia!
Ha a memoriad bir magasabb clock-ot, akkor adj meg neki! )
-az enyem pl. nem nagyon megy 1400Mhz felett, ugyhogy nekem az 1050 GPU/1250 MEM kombo jott be leginkabb, mert afeletti clock-okkal csak lassabb.
Konkretan egy XFX 7950-en ez 570-590KH:"intensity" : "19",
"vectors" : "1",
"worksize" : "256",
"kernel" : "scrypt",
"lookup-gap" : "0",
"thread-concurrency" : "21376",
"shaders" : "0",
"gpu-engine" : "1050",
"gpu-memclock" : "1250",
"gpu-memdiff" : "0",
"gpu-powertune" : "20",
"gpu-vddc" : "0.975",
"temp-cutoff" : "95",
"temp-overheat" : "85",
"temp-target" : "75,75",
"api-listen" : true,
"api-mcast-port" : "4028",
"api-port" : "4028",
"api-allow" : "W:127.0.0.1",
"auto-fan" : true,
"expiry" : "120",
"failover-only" : true,
"gpu-dyninterval" : "7",
"gpu-platform" : "0",
"gpu-threads" : "1",
"hotplug" : "5",
"log" : "5",
"no-pool-disable" : true,
"queue" : "1",
"scan-time" : "30",
"scrypt" : true,
"temp-hysteresis" : "3",
"shares" : "0" -
tag
Próbáld meg így:
vddc: 1,1volt
intensity: 19
TC: 17000
powertune -10Így nekem megy 650-660-at, de még nem finomhangoltam teljesen, szerintem menni fog 700at is, csak egyelőre kevés a ramom a 24768-as TC-hez.
gigabyte kártya F43-as biossal
[ Szerkesztve ]
Ha 24 órán belül nem reagálok, kérlek, pingeld újra a privát üzenetet.
-
Nakivagyok
tag
Szia, nekem egy Gigabyte 7950 ezekkel a beállításokkal megy ~630-at, 72 fokon 50%-os ventivel:
"intensity" : "20",
"vectors" : "1",
"worksize" : "256",
"kernel" : "scrypt",
"lookup-gap" : "2",
"thread-concurrency" : "24000",
"shaders" : "0",
"gpu-engine" : "1125",
"gpu-fan" : "0-85",
"gpu-memclock" : "1250",
"gpu-memdiff" : "0",
"gpu-powertune" : "0",
"gpu-vddc" : "0.000",
"temp-cutoff" : "95",
"temp-overheat" : "85",
"temp-target" : "75",
"api-mcast-port" : "4028",
"api-port" : "4028",
"auto-fan" : true,
"expiry" : "2",
"gpu-dyninterval" : "7",
"gpu-platform" : "0",
"gpu-threads" : "1",
"hotplug" : "5",
"log" : "5",
"no-pool-disable" : true,
"queue" : "0",
"scan-time" : "2",
"scrypt" : true,
"temp-hysteresis" : "3",
"shares" : "0" -
ngabor2
nagyúr
Nem, mert akkor automatikusan elvész a pénzed.
TIPS-et csak TIPS tárcába/címre tudsz küldeni. TIPS-et egyelőre a Cryptsy és a CoinedUp vált, ezek egyikére regelsz, és küldd oda. Ott nincs automatikus váltás, neked kell megtenni.
Viszont lehet, hogy érdemesebb kézzel küldözgetni, nem hinném, hogy olyan gyorsan keletkezik nálad akkora mennyiségű pénz, hogy ne tudd megtenni.
Utána ha átváltottad LTC-be, mehet a Krakenre.
-
Geller72
veterán
Ahogy Gabi is mondta. Gyakorlatilag, ha nem bántod, automatikusan küldi, ahogy egy validált összeg jóváírásra került. Én a 0.8 mh-re 30.000-et állítottam be. Van úgy, hogy ez negyed óra alatt megvan, van úgy, hogy nincs. Semmi jelentősége sincs. Ha a kriszpire utaltatod, ott a deposit létrehozásakor lehetőség van autosellre állítani. Na azt én nem tenném. Mondjuk ott is több lehetőség van, majd meglátod, neked mi a jobb. ...még annyi, hogy ha LTC-re pörgetted, nem muszáj azonnal krakenre tolnod, van, amikor még elég szépet lehet kaszálni LTC/BTC váltásakor is, mint ahgy nekem is az éjjel összejött. 250 alatt "vettem" LTC-t, ami délutánra 254-re is ugrott többször. Ha nem s.o.s., akkor beteszed még ide is, és itt is van pár százalék plusszod. Majd amikor megvan érte a BTC-d, azt utalod Krakenre és ott is megvárod érte a jó ajánlatot, mert ugye ott is váltanod kell és egyáltalán nem mindegy, hogy 420, vagy 480 Júró/BTC...
[ Szerkesztve ]
-
dArk-
tag
Na ez a root login dolog mindig kiverte nalam a biztositekot... 1) szerintetek a root accountnak, vagy egy sima usernek fog valaki konnyebben bruteforceolhato passt valasztani? 2) ha megvan a pass a userhez akinek van joga sudozni mit ert el az egesszel azon kivul, hogy allandoan sudozgatnia kellett neki is? 3) ha nincs sudo es su-val valt rootra egy masik jelszoval vajon hany perc alatt fog a tamado local root exploitot talalni egy ilyen user altal futtatott disztribhez? A vegen meg eljutunk odaig, hogy a bannert is kihereli szegeny az osszes daemonbol ami fut, az ssh portot csak egy speci csomag beerkezese utan nyitja meg a vas, aztan jon egy fereg ami kihasznalja a miner distrokban levo backdoorok egyiket es kapufa..
Imafett szerintem rakd el a configjaid, ha van valami csak ujrarakod a pendriveot, feltolod a configod, es orombodottag. Ha meg paranoias vagy rakd el az ssh portot valahova, es loginelj password helyett key-el.
-
tag
Ha 2 PSU-t használsz, akkor szerintem érdemesebb a powered risert választani, egyrészt 5 vga-t nem biztos h szereti az alaplap táplálni, másrészt nem keveredik össze a földelés, csak figyelj arra is oda, hogy a powered riser molex csatolójának is legyen földelése(egy sárga be- egy fekete ki), mert sok olyat árulnak, ahol csak a 12Voltos ágat kötik a riserre, mivel alapesetben van elég GND a pci-e sínen, de az ugye abba a tápba megy, amelyikre a Mobo van kötve.
Ha 24 órán belül nem reagálok, kérlek, pingeld újra a privát üzenetet.
-
Geller72
veterán
5x290x~4.25 Mh. 5-höz amúgy is írtóra kevés az a táp. 300W/vga-val számolhasz. Egy táppal, ha bazi nagy, akkor is jó, ha 4-et tudsz hajtani, de azt sem ezzel az 1200-assal.
Lapra, procira ennyit nem költenék, az tuti. Am2-es lap ~5k, mivel elég a 4 vga is, ezt egy csomó lap tudja. Úgy is ki lesznek emelve (gondolom, mert el sem férsz) kábelekkel, és azok úgy is powered kábelek lesznek, a lap annyira nem fontos, hogy milyen profi legyen.
AM2-es sempron~1k
Táp egy kicsit erősebb kell, 1300-as, de az nem drágább, mint az az 1200-as.
8gb Ram ok.
SSD ökörség, pénzkidobás.
Szal szvsz az 5 vga-t egy táppal elfelejtheted, vagy olyan drága lesz az az egy, hogy nem éri meg foglalkozni vele. Meg lehet nézni az 1500W feletti tápok árait.
Lapon, procin, ssd-n legalább 30k-t spórolhatsz. -
pappkarcsi
senior tag
Én így csinálnám:
1 db CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600Mhz CL10 CMZ8GX3M1A1600C10 21 788 Ft 5év gar
1 db CORSAIR RM Series 750W 35 171 Ft 5év gar
1 db CORSAIR RM Series 850W 41 493 Ft 5 év gar
1 db INTEL Pentium G3220 3.00GHz 1150 BOX 14 788 Ft 3év gar
1 db ASROCK H61 Pro BTC 18 315 Ft 3 év gar
5 db Asus DC2T 280x ~100k/db 3 év gar3 vga a 850esről. falból 870-890w-t vesz most fel, ami 785-800w a 3 kártyára mindenfajta módosítás nélkül.
2 vga + lap a 750ösről.
Ezzel az összeállítással 3850Kh/s-et tudsz kihozni(alsó putty). A hőmérsékleteket meg látod, hibátlanok.Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
Imafett
aktív tag
-
csaba951
veterán
Nem kell hasra esni tőle! Simán csak annyi, hogy most bányász gépek és a bérbányászat hivatalosan kapott saját kategóriát.
-
oleslie
aktív tag
buguntu ... a végeredmény szempontjából mindegy melyik vadhajtását próbálod, a lényegen nem változtat.
lspci | grep VGA
sgminer -ndevs
konzol v. xterm alól próbálod
a fgl_glxgears -ból kiindulva xterm, próbáld konzolon, sgminer indítás előtt indíts a háttérben egy X-et:
screen -AmS x11
xinit
(detach screen, ctrl+a+d)
export DISPLAY=:0.0
sgminer ......jah, és mindezt root-ként
mégvmi. volt már, hogy megzavarodott nekem is (nem változott semmi, áramszünet után mégsem működött).
1., /etc/X11/xorg.conf.* fileokat törölni
2., aticonfig --adapter=all --initial
3., reboot[ Szerkesztve ]
Egyszerű életet élek. Ami üres megtöltöm, ami tele van kiűritem
-
Mesterlovesz
aktív tag
Szerintem teljesen mindegy, hogy a riserek kapnak tápot, az alaplapra akkor is rá kell dugni a molex-et! A másik ötletem, hogy nekem amikor 2 tápot összedugtam az addpsu csatival, az egyik kártya azt produkálta, hogy elkezdett esni a hash és kb 1 perc alatt mindig meghalt (DEAD) aztán ha újrakezdtem, akkor megint ugyanezt csinálta. Ja, és a harmadik, hogy nézd meg vajon az eszközkezelőben minden cucc rendben van-e, nekem egy asrock extreme 4 alaplapon van egy PCIe kérdőjel, attól naponta! meghalt a rig, amióta ezt a kérdőjeles eszközt letiltottam, azóta 4 napja folyamatosan megy a rig, megállás nélkül!!
U.I.: esetleg feltelepítheted az alaplap honlapjáról az USB 3 driver-t, mert nekem win 8 alatt ez volt egy megoldása a riser hibáknak.
2014 január óta bányász és kriptoérme szakértő
-
nanunanu
csendes tag
használd az alaplapi molexeket
az összes risert az alaplapot meghajtó táppal hajtsd
a 2. tápról csak PCI-E 6/8 menjenintensity probléma ált. annál a kártyánál van, amin a monitor is van/volt
win alatt minden megjelenítési extrát kapcsolj ki vagy vegyél minimálisra (aero off, ...stb.)
energiagazdálkodás off, minden maxon menjen (de a minimum, hogy a pcie-t ne babrálja a win)SICK/DEAD kártya ált. energia probléma miatt van
indítsd egyesével, késleltetve a kártyákat (a ventik felpörgéséből 100%-ra tudni fogod melyik melyik)
// igen, 6 külön minert indíts
ha elhal egy kártya, akkor kezdődik a mutatvány előlről, de más sorrendben
ha ugyanaz a kártya áll le, akkor riserestől vedd ki a gépből, a helyére dugj át egyet másik slotból
// az elsődleges pcie16-os slotra kötött kártyát ne mozgasd + ezen legyen a monitor, ha van + 1. tápról menjen
új teszt (kevesebb kártyával)
ha ismét ugyanaz a slot hal el, akkor tápcsere a kártyánál (másik tápról menjen a pice6/8)
...ha a kártyák cserélgetése során egyéb furcsaságok adódnak, pl nem ismeri fel a gép valamelyiket vagy feltünően szórakozik, akkor teljes driver törlés és újratelepítés
jó móka xD
Egy évben van 313 egész tűrhető nap. Meg 52 hétfő.
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest