Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
almafa42
aktív tag
Sztem mar annyira nem eri meg. ez egy par hetes coin. Az ara kozeledik a litecoin arahoz (mivel 4* tobb coin van, alapbol a maximum ara az LTC 1/4e kellene hogy legyen). En nem latom elkepzelhetonek, hogy ezen az arfolyamgaton tullepjen egy ilyen fiatal coin. Most nagy a hype, ez teny.
Jelenleg 1000:50ben valtjak kb. Ez azt jelenti, hogy meg 5szorosere emelkedhet az ara maximum az LTChez kepest, de ez erosen ketseges. Viszont barmelyik pillanatban visszazuhanhat az ara nullara kb
-
supercow
őstag
Néhány napig még megéri, legalábbis nekem. Akinek erős gépparkja van csinálhatja egy ideig, amíg az árfolyam miatti haszon több, mintha simán LTC-t bányászna.
Sajnálom hogy nem láttam meg előbb a bejelentést, az első 1-2 napon óránként bányásztak 2000-et akik időben elkezdték.
FTC-BTC exchange: https://bter.com/trade/ftc_btc
épp 1000 FTC = 1.55 BTC ( @0.00155 )
elvileg kínai oldal, végre nem egy orosz...In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
törölt tag
Milyen hosszú körök vannak, mert egy árva FTC-t sem kaptam eddig.
Give-me-ltc-n szépen folyamatosan jönnek.[ Szerkesztve ]
-
Spirit
őstag
http://www.fcpool.com/
Én ide jöttem próbálkozni, mert a többinél nagy volt nekem is a reject-em. Attól függetlenül nem tudom mennyire éri ez meg, mert a diff kb. 2 naponként változik, 20 óra múlva 40-ről 80-ra pl.
-
kugli81
aktív tag
Nekem sok a reject marha jó játszani kell megint a beállitásokkkal Úgy tünik ez nem egyszerű másnak nincs reject ? már vissza vettem a kártyát mindent csináltam..
[ Szerkesztve ]
Gigabyte p35ds3,6750@3,4ghz,inno8800gt,logitech z-5500,kingmax2x1gb 1066mhz....
-
supercow
őstag
a jó tippért FTC adományokat várok erre a címre: 6ujJdm5zk1MVxgfCfjsWtcorM61FdLQ9SN
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
kugli81
aktív tag
válasz supercow #592 üzenetére
Köszi ez megvan csak a cgminer-es parancssorom nem akar ezzel elindulni Valamit csak máshogy kell akkor vagy nem értem...
Sikerült nem kell a script azt rontottam el ....Thanks....
A váltás az ,hogy meg egyszerűen ?[ Szerkesztve ]
-
supercow
őstag
igen van http://www.feathercoin.com/ szedd le a klienst, olyan mint a többi.
-
kugli81
aktív tag
Ehhez az ftc-hez is van vmi pénztárca progi ? okés ,hogy regellek banyaszok...??
Megtaláltam közben ,de a parancs nem jó ugyanaz kell mint a litecoinhoz átirtam ,de nem indult el bezárja az ablakot egyből..pedig a cim , user pass elvileg jó..[ Szerkesztve ]
-
supercow
őstag
-
törölt tag
[fc.mnlan.net]
Paid Shares
Your Valid: 0
Invalid: 0Unpaid Shares
Your Valid: 2682
Pool Valid: 72239Ennek mi lehet az oka?
-
supercow
őstag
most http://fc.mnlan.net/ előtte http://p2pool.org/ Szerintük a mostani hash értékemmel (guiminer 424kh) napi 43 FTC-t keresek, ami kb 2 LTC. Sajnos nem tudom lecserélni az 5770-est, akkor többet keresnék. Amikor beállnak a nagy miner parkokkal és megugrik a diff akkor visszamegyek a give-me-ltc.com-ra csendben bányászkodni.
-
supercow
őstag
http://www.coinchoose.com/ szerint a Feathercoin = FTC most nagyon megéri. Nemrég indult, 200 coin/block, a difficulty most 40, ez is scrypt alapú és a https://cryptonit.net/ exchange oldalon lehet visszaváltani LTC-re egész jó árfolyamon ahhoz képest, hogy mennyire új. Vagy tartani belőle sokat? Én átálltam egy időre, majd ha nagyon megnő a diff visszaállok LTC-re.
-
Spirit
őstag
Alig 30 óra múlva ismét 10% feletti diff növekedés várható, ez már-már kétségbeejtő. Természetesen nő az árfolyam ennek megfelelően, de mára ugyanazzal a sebességgel majdnem fele annyi LTC-t lehet gyűjteni, mint 1 hónappal ezelőtt.
-
törölt tag
Ha 2 v. több gépet akarok a give-me-ltc.com-hoz használni bányászatra, akkor kell valami különösebb beállítás? Új worker, port átirányítás, mittudomén?
[ Szerkesztve ]
-
supercow
őstag
volt egy adatbázis javításuk, főoldalon volt egy hír hogy látszani fog egy ilyen kiugró érték, valamit újraszámoltattak. Nem kell vele törődni, mindenkinek látszik egy ilyen tüske. A News alatt: We had some issues with hashrate calculation in our databases after we tightened security. So if you notice a spike on your hashrate chart this is why.
-
csaba951
veterán
Mindenképpen egy hónapnál jóval hosszabb időszakra gondolj!
Egyik napról a másikra viszont ez és ez teljesen természetes a PPLNS-nél. Pont ezért lesz a napi termelés a legritkább esetben annyi, mint amennyit ez alapján (-fee! ) kiszámol szépen magának az ember.
(#573) zone
Szerintem valami statisztikai anomálisa lehet. Talán nagy volt a pool-t elhagyók, vagy éppen elhagyok aránya, vagy valamelyik adatban volt egy nagyobb változás amiből a statisztika készül, és ez okozott hibás eredményt.[ Szerkesztve ]
-
zone
őstag
Átlag 90-110 mellett mitől lehet ilyen ugrás? [link]
YouTube - https://goo.gl/bCKFYP
-
-
csaba951
veterán
Rendkívül egyszerű a magyarázat. PPLNS bányászat esetén a termelésed nagy mértékben függ a pool luck ratio-jától, és persze a reject block-jaid számától. Tehát ha többféle coin-t is szoktál bányászni, különféle pool-okban, akkor bizony nem a PPLNS bányászat a számodra az ideális, hanem inkább a PPS.
Ez a kezdők gyakori hibája, hogy nem igazán mérik fel a kockázatot, és nem a számukra megfelelő pool-okban, a nekik legjobban megfelelő módszerrel bányásznak.
Az, hogy miért van ez így, a 1117-es hozzászólásomban megtalálod.
[ Szerkesztve ]
-
supercow
őstag
5770-est lecserélném mielött teljesen megsül. 7950-est néztem ki, érdemes beletenni a sok pénzt, ha nem játszom a gépen csak ltc miner megy?
-
8zabi
őstag
még egy kérdés: a discarded értékre mennyi a normális? gondolom ez sem kerül elszámolásra
-
supercow
őstag
difficulty 437.07 kb 8 órán belül
-
törölt tag
Nem igazán világos, hogy a thread-concurrency paraméter mit csinál, de a 8000-es beállítással néha-néha haptam egy hw error-t a gpu magoknál. Szinte előbb-utóbb mindegyiknél, tehát nem beszélhetünk igazi hardver hibáról. Tegnap este próbából megemelte az értéket 11200-ra. Egy éjszaka alatt eddig egyik mag sem jelzett hw error-t. 4GB RAM van a gépemben, ez volt a legnagyobb egész számmal felszorzott érték, amit be tudtam állítani. Shader száma + N = thread-concurrency -> 1600*7=11200
-
csaba951
veterán
A hálózat legalább 6 csomópontjának meg kell erősítenie, hogy ez egy érvényes átutalás. Csak ekkor fogod tudni felhasználni BTC-E (vagy bárhol máshol). Ez egy automatikus folyamat, neked semmi tennivalód nincs. Kb. 10-20 perc alatt jön össze.
Én még 0,28-on váltottam. Te vártál egy kicsit, és 0,30-on. Látod, megérte várni!
[ Szerkesztve ]
-
kugli81
aktív tag
tárgytalan .... megjött
16ltc 0.5 btcThanks : sotho
[ Szerkesztve ]
-
kugli81
aktív tag
Srácok pénztárcából küldtem át a btc-e -re litecoint .Van egy cimke meg egy cimzett.A cimzetthez irtam a cimet a cimkéhez beirtam valamit...Kicsit izgulok elrontottam azaz mi van ha rossz helyre ment ?
Azaz a cimkét irta a cimhez remélem nem rontottam el semmit....
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Úgy tűnik, nekem a 13.1 a legjobb. Nagyon stabilan hozza a formáját. Folyamatos 1.4Mh/s-et tud vele a két kártya. Marad ez. A másikkal folyton gondom volt, mert VNC-vel irányítom a gépet és valamiért ~70%-os volt csak a sebesség.
Riser-t tudsz készíteni? Nekem kellene a kártyákhoz.[ Szerkesztve ]
-
Sotho
őstag
válasz #68216320 #557 üzenetére
Az jó driver.
Arra gondoltam megelégszem 3 db 5870-el mert a quad nagyon megdrágítaná a konfogot alaplap + táp terén és már felesleges pénzkidobás lenne. A hangkártyámat meg el kell tenni a vgak közeléből ha nem akarom hazavágni de risert ehhez még tudok forrasztani szerintem. -
törölt tag
Én fesz. csökkentéssel használom a kártyáimat eredeti órajelen, de naponta kapok 1-2 hw error-t emiatt. Viszont jó 40W-al és kb. 10fokkal kevesebb a mért érték. Mennyire gáz 1-2 hw error?
update: Olyan pci-e kábelt hol lehet szerezni? Jó volna a 2 kártya között nagyobb helyet hagyni. Illetve jönne majd még 1db, de annak már nincs helye
[ Szerkesztve ]
-
Sotho
őstag
Ja és tuningolva:
1,163V@930MHz; I18 = 428kh/s
263W (itt fogyasztott + 186 wattot a kártya az alaphoz képest érdekes a gyári adat 188W és a tényleges hasznos teljesítményt adó tuning sem megy feljebb)
Persze a táp hatásfokával nem számoltam meg a mérő sem egy ipari céleszköz , de mér látszólagos teljesítményt is nem tudom az mennyivel jobb, mindenesetre több...[ Szerkesztve ]
-
Sotho
őstag
válasz #68216320 #480 üzenetére
Egyelőre az egykártyás wattok. (HD5870)
Csak a gép:
Alapon: 77W (GPU 1.163V@850MHz)
I12= 225W@315kh/s
I18= 250W@396kh/sGPU : 1.000V@800MHz
I12=182W@297kh/s
I18=198W@370kh/sKétkártyást ha meglesz hozzá a tápom. Legutóbb is buheráltam hogy menjen, de most nem akarok két különböző tápot rákötni ugyanarra a gépre.
Tápegység : 80+ Bequiet 430W ezt váltja egy Bequiet 80+ silver 700W.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A cgminer nálam 26.5M difficulty-t jelez ki, pedig a pool oldalán 404.82 van. Akkor most mivan?
-
törölt tag
válasz #68216320 #546 üzenetére
Na, közben meglett a probléma. A GPU-Z OpenCL bug-ot jelzett. Ezt a 13.4 driver tette fel és hiába vettem le és tettem fel a 13.1-et, valahogy ottmaradt. A Catalyst Cleaner kellett ahhoz, hogy teljesen eltűnjön. Aztán feltettem újra a 13.1-et és rögtön működik is
-
csaba951
veterán
válasz #68216320 #544 üzenetére
Esetleg ha letörlöd a config fájlát, meg a .bin fájlokat?
Esetleg mégis tedd be a .bat fájl elejébe (plusz két enter, és jöhet a parancssorod):
GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100(#539) kugli81
Egyszerű! Én arra fogadtam a pénzemmel, hogy nem fog feljebb menni! Aki meg nem váltott, az meg arra, hogy lesz ez még sokkal több is! És ha hozzávesszük, hogy általában mennyire nincs szerencsém - simán kinéz egy kasza az erős kezűeknek![ Szerkesztve ]
-
kugli81
aktív tag
Én szerintem kivárok mi lesz .... inkább ltc-t termelek és váltom ide oda ha megéri...
-
almafa42
aktív tag
válasz supercow #536 üzenetére
Ezek azért elég erős következtetések sztem. Nagyon sokáig fix 0.025 volt az árfolyam. Sőt, volt ez 0.04 is. Most LTC visszaesett 0.022ig, és erre a hírre reagálva felment 0.028ig. Tény, hogy ez kb 25% erősödés a BTC-vel szemben, de ezeken a volatilis piacokon ez nem rendhagyó, és messzemenő következtetéseket sem érdemes levonni belőle.
just my 2 cents
-
supercow
őstag
Szerintem a mai események azért fontosak, mert végre nem a BTC-vel "összekötve" mozgott az LTC, hanem végre elszakadt és önállóan elkezdett növekedni. BTC maradt 150 alatt, LTC felment 4.2 dollárig. Ez nekem azt mutatja, hogy "felnőtt" az LTC és komolyan lehet venni. Majd lesznek szolgáltatások is hozzá az Atlantison kívül.
-
sparks
senior tag
Ettől függetlenül, most ismét elkezdett erősen emelkedni az LTC/BTC árfolyam, már 0.029-et ostromolja... 0.04-nél már azt mondom, hogy meggondolom az LTC-im átváltását, bár lehet inkább kivárok, amíg MtGox felveszi az oldalára és lehet vele ott is kereskedni. Akkor aztán meglódulhat az árfolyam...
-
Spirit
őstag
Hivatalos Mt. Gox közleményben lévő FAQ részlete:
"When will you be adding Litecoin (LTC) to Mt. Gox?
Soon. We were planning on doing so two weeks ago, but events derailed that plan. Right now we are focused on overall stability of the exchange, and will launch LTC when we are ready. Otherwise we could be further complicating things."Kérdés, hogy ez napok, hetek vagy hónapok kérdése?
[ Szerkesztve ]
-
csaba951
veterán
válasz #68216320 #529 üzenetére
Azért kell egyáltalán kiadni, hogy több mint 512 MB-ot le tudjon foglalni a vramból. Rendszermemóriából nem kell sok, de vram-ból simán megeszik 700 MB-ot is (7870-en). Az, hogy pontosan mennyi kell neki, az a --thread-concurrency paramétertől függ.
>minden command ablakban meg kell adnom
(#434) sghc_toma megválaszolta.[ Szerkesztve ]
-
supercow
őstag
válasz #68216320 #527 üzenetére
_sok_ ram kell, ez az egyik alapja a scrypt algoritmusnak. Komolyabb kártyák esetében (6970,7950,7970) kb 1.5GB / kártyát javasolnak. Azt ne kérdezt, hogy miért. Beállításoktól függ a pontos mennyiség, érdemes bőven "fölémenni". Azt hiszem a cgminer kiírja a beállításokhoz kiszámolt mennyiséget ha nem jó.
https://forum.litecoin.net/index.php?topic=2507.0fontos a GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
-D -T paraméterekkel elvileg beméri magának.
fórum itt
-
törölt tag
LTC bányászathoz mennyi RAM szükséges? Mert a bányagépben most 1GB van, de BTC után LTC-re akartam állítani és queue hibákat dob, el sem kezdi.
-
pacall
csendes tag
Sziasztok! Veszprém környékén kp-ért, esetleg BTC-ért 50-100 LTC vennék. Mail publikus. Köszi!
-
supercow
őstag
yeah megvan a 2. regisztrált tag a litecoin.hu-n
-
Spirit
őstag
Ár/teljesítményt figyelembe véve jelenleg pénztárcához mérten 5850,5870,5970,6950-et venném.
5850 300kh/s 130W 25k 83ft/kh
5870 410kh/s 188W 30k 73ft/kh
7950 580kh/s 200W 80k 137ft/kh
7970 700kh/s 250W 100k 142ft/kh
5970 720kh/s 300W 50k 69ft/kh
6990 850kh/s 375W 90k 105ft/kh
7850 320kh/s 130W 40k 125ft/kh
6950 400kh/s 178W 37k 92ft/khSaját keresgélés, bányászok mérései, átlagok, nem kell hinni nekem.
5-ös széria régi, rizikós, 6-os kicsit drága, 7-es új, garis, megbízható,de drága.
Szerintem a legjobb most a kivárás és bányászni azzal, ami van, kivéve ha valaki merészebb.. (ASIC miatti veszélyek, ősszel 8-as széria)3 naponkénti 6%-os diff emelkedést feltételezve, az összes LTC-t olcsó, gyors hardverre költve SEM lehet szinten tartani a termelést LTC darabszámra.
[ Szerkesztve ]
-
Sotho
őstag
Konkrétan egymás mellé tetted?
[link]
Szerintem 170W/400Khs helyett inkább 190W a 6950
Egész pontosan meg fogom tudni mondani az enyémet rövidesen de nem jutottam még el a conrad-ig.
A tápon lehet sokat hozni a 80+ és a 80gold között 10% van de a 80 silver meg az arany középút(lol)[ Szerkesztve ]
-
Spirit
őstag
válasz supercow #505 üzenetére
Ez teljesen jogos, azonban nem kell minden marketing dumát megenni. Mikor megjelentek a 6-osok, azzal takaróztak, hogy nem a sebesség, hanem a költséghatékonyság és a fogyasztás számított, a 7-eseknél az architektúrális változás, meg hogy mennyivel modernebb. A gyakorlatban meg ha egymás mellé teszem a hasonló tudású kártyákat, én csak ezt látom:
5870 - 400kh/s - 30k - 180W
6950 - 400kh/s - 37k - 170W
7870 - 400kh/s - 60k - 175W
jajj de jó, örvendezzünk.[ Szerkesztve ]
-
-
supercow
őstag
oké hogy számláról vonja, ha te küldesz valakinek. de amikor kapsz, akkor azt az email címet kell megadni, amivel regisztráltál a paypalbe. ott az email cím azonosít, vagyis az a "számlaszámod", ahova lehet küldeni a zsetont.
-
csaba951
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
- Xbox Series X 1TB lemezes 1 ÉV GARANCIA / AJÁNDÉK
- HP Gaming V3 I Intel Core I5 3470 I GTX 1050 2GB I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest