Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Netflix
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- TP-Link WR1043ND router
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Hálózati / IP kamera
-
IT café
A Linux Mint bemutatása
A Linux Mint egy modern számítógépes operációs rendszer, ami a legtöbb x86 és x64 architektúrájú rendszeren képes futni és betölteni ugyanazt a szerepet, mint a Windows, Mac OS X. Képes együttműködni más operációs rendszerekkel így alkalmazható „dual-boot” vagy „multi-boot” környezetben.
Alapjaiban az Ubuntu Linux operációs rendszerre épül, annak csomagjaival kompatibilis, de saját fejlesztésű asztali kezelőfelülettel, programokkal és rendszereszközeivel sikerült az egyik legnépszerűbb disztribúcióvá válnia.
Másik ágon fut a Linux Mint Debian, LMDE 4 kiadása, mely Debian alapú, az Ubuntu csomagokkal nem kompatibilis és minimális gyakorlottsági szint szükséges a telepítéséhez ill. a használatához.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagyon szépen köszönöm.
Bár akadt egy probléma már a legelső sor beírása után, aminek tudom a jelentését, de mégsem értem, mit akar;
ERROR; need a repository as argumentKözben kiegészítettem az előzőt, ha van valakinek arra további ötlete, szívesen várom
[ Szerkesztve ]
But who is watching the guardians?
-
Bus 006 Device 002: ID 08ff:2550 AuthenTec, Inc.
Onnan veszem, hogy ez az, mert mikor windows 7 volt a gépen, akkor ezen gyártó által kiadott driverek kellettek hozzá a hivatalos oldalról, de azon a támogatott rendszerek csak win7 32/64Bit, vista 32/64Bit és XP.
Szóval a lényeg, hogy ott azon az oldalon nincs neki Linux támogatása/hozzá driverek.A másik pedig; a /media/y alatt megtaláltam 3 meghajtót (a 6-ból), de az a baj, hogy ebben a 3-ban nincs benne azon 2 meghajtó, amire szükségem volna... Már csak a partíciók memóriamegosztása miatt fontos számomra, hogy minek hol kell lennie
[ Szerkesztve ]
-
BoB
veterán
Nem azt kell nézni. Másold be ide a az lsusb ide vonatkozó részét.
A partíciós problémád nem értem, kész katyvasz.
Mindenesetre automata módon felcsatolt lemezeket ubuntu vonalon szerintem a /media alatt találod.
Rögzíteni fixen meg ahova akarod: fstab. Keress rá neten.
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
Köszönöm, meg fogom nézni, amint lehet, de van egy újabb gondom. Ez Linux Mint 17.1 Rebecca 32Bit-es rendszeren;
Harmadlagos a rendszer, azaz két másik mellett dolgozik. Így, mivel egy alap négyfelé vágott félterrás egységről dolgozik, az egyik partíción kért 2*4GB helyet. Nade ez nekem nem elég, viszont engedte csatolni a többi meghajtót is, eddig az onnan való munka Very Happy. Viszont az ODA való...
hiába vannak csatolva, fent az asztalon, ugye egészen újraindításig vannak ott. Gondolom ez az alapja a problémámnak.
Hogyan lehetne rögzíteni azokat, vagy, hol lehet megkeresni a gyökérkönyvtárból kiindulva?
Mert eddig csak egy mappát megnyitva oldalsávból ment, viszont rá akarok venni egy programot, hogy egy csatolt könyvtárra dolgozzon (107GB-s kötet).
Ha meg lehet keresni a gyökérkönyvtárból kiindulva mappákon belül az adott meghajtókat, már nyert ügyem lenne, de annyi a mappa és a fejvesztés, plusz az oldalsávba ugye csak GB-s kötetekben írja, így megcímzett nevet sem tudok keresni.
Szóval...Hol találhatóak a külső (rendszer számára külső), csatolható meghajtók?
Szerk; Megnéztem, és nem is túl nagy a lista... Lényeg; AuthenTech, Inc. A Fujitsu-Sieens Lifebook-ot támogatja a küldött oldal, de ott az S7110-es van feltüntetve, nekem meg T5010-esem van. Van ráció, hogy működik, vagy puding próbája az evés?
[ Szerkesztve ]
-
BoB
veterán
Először nézd meg egyáltalán megoldható-e azzal a leolvasóval.
lsusb
Fentebbi parancsot terminálban elindítva tudsz majd bogarászni. (shift + pageup, pagedown navigáció ha nem lehet scrollozni)
Támogatott olvasók listája itt: [link]
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
altare
tag
Érdemes feltelepíteni a 4.4.0-21 -es kernelt? Jelenleg 3.19.0-32 -es kernel van fent. Nem igen vagyok otthon ebben a témában, valaki el tudná tömören magyarázni, mire jó egy kernel frissítése? Érdemes-e egyáltalán frissíteni kernelt?
-
Üdvözlet!
Linux Mint 13.3 alatt hogyan lehet egy laptop integrált ujjlenyomat olvasóját életre kelteni? (64Bit)
A terminálos sudo apt-get install fingerprint nem működik, és a sudo get-apt search fingerprint-re is az a válasza, hogy nem található.
A szoftverközpontban található pár alternatívának mondható program, de azokat telepítés után nem lehet külön elindítani, mert ugye kiegészítők és nem tudom, mit kellene vele csinálni.
Most nem akarom azért a WINE-t használni, hogy beinvitáljam a windows szoftverét, mert a képernyőzárnál nem hiszem, hogy támogatná ezt az ötletet.Szóval lényeg; Olyan cucc kéne, amivel a Linux képernyőzárnál a kódot vagy helyettesíteni, vagy megerősíteni lehetne azzal az integrált olvasóval.
[ Szerkesztve ]
-
-
altare
tag
Már nem engedte szerkeszteni, szóval, feltelepítettem a Thunar fájlkezelőt és ott nekem is sötétszürke már a háttér, viszont nem tudom, hogyan állítsam be alapértelmezett fájlkezelőnek. Ha a caja verziót törlöm akkor az asztalon nincsenek ikonok, illetve nem nyit meg mappákat a "start" menüben (helyek résznél a saját mappa, kuka etc..) van egy alapértelmezett alkalmazások rész mate-ben, de ott hiába állítombe. A caja a mint alapértelmezett fájlkezelője, ha jól tudom a thunar meg xfce alapértelmezettje. Valami tanács esetleg, hogy hogyan cseréljem le a caja verziót a thunarra teljes egészében?
-
spammer
veterán
Akkor szerintem nálad összekavarodott valami, én egy másik témámba bemásoltam ezt a gtkrc-t és sötétszürke a háttér a fájlkezelőben (Thunar) (kép)
Elvileg ezek a beállítások felelősek érte:
bg[PRELIGHT]
base[NORMAL]
base[PRELIGHT]
base[INSENSITIVE]illetve a többi base és bg is, de a fájlban mind jól vannak beállítva (bg_color és shade bg_color).
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
altare
tag
válasz spammer #5483 üzenetére
Magát a témát több összetevőből állítottam össze a jelenlegi kinézetére. Tehát nem található meg az interneten a jelenlegi formában. Viszont itt van a hozzá tartozó gtkrc fájl: link a gtkrc-hez
[ Szerkesztve ]
-
kislaci
senior tag
Sziasztok, feltettem 4.4 kernelt, hogy tudnék visszaálni a 3.19-re ami a 17.3-hoz default?
-
spammer
veterán
Így vaktában biztos nem, de mivel fehér, ezért a #FFFFFF színkódra keress rá, valószínűleg több helyen is szerepel, úgyhogy nézd meg jól mit írsz át, előtte csinálj mentést a fájlról.
Vagy ha le lehet tölteni weboldalról is ezt a témát (pl. zippelve vagy valami), akkor linkeld be, letöltöm és ránézek.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
Gyanítom, hogy a témában kell átírni a megfelelő részt, gtkrc néven találod meg a fájlt vagy fájlokat. A témák a /usr/share/themes és a ~/.themes könyvtárban szoktak lenni, ha csomagkezelővel telepítetted, akkor az előbbi helyen lesz valószínűleg.
-
lev258
veterán
Akkor valószínűnek tűnik, hogy a Mint nem elég friss.
altare: Én a témákban nem vagyok jártas, de gondolom a Kukát most azért nem módosítja, mert te egyénit állítottál be. Te tudod, ezt hogyan csináltad, hogyan lehet visszacsinálni.[ Szerkesztve ]
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
altare
tag
Hali, nagyjából személyre szabtam egy nemrég telepített Linux Mint 17.3 Mate x64 rendszert. Viszont lenne egy kérdésem, meg lehet oldani, valahogy, hogy a képen kijelölt felület, ne fehér legyen?
képlink
Illetve a kukának kicseréltem az ikonját és hiába állítok be bármiféle ikon témát, nem cseréli le az ikont, ezt hogyan tudnám korrigálni? Nem nagyon vagyok jártas a linux-xal kapcsolatosan. Párszor volt már feltelepítve a gépemre és elszórakozgattam vele az utóbbi másfél év során. -
lev258
veterán
Azért írtam a Mate változatot, mert az is közelebb áll a Windows-hoz. De írhattam volna Xubuntu vagy Lubuntu 16.04-et is. A Mint 18-ra még várni kell vagy 2 hónapot. Előbb ki kellene deríteni, tényleg az-e a gond, amit írtam. Ha igen, némi segítséggel elvileg tudod a 17-es Mint-et is megfelelően frissíteni.
[ Szerkesztve ]
-
akom
őstag
Memória nem új, de egy másik gépben már fél éve tökéletesen működött.
Megpróbálhatom az Ubuntut, de nem hiszem hogy arra váltanék. Az öregek miatt akartam hasonló felépítésű OS-t mint a Windows. Ezért került a Mint-re a választás. Sajnálnám ha nem sikerülne megoldani ezt a problémát Mint alatt. -
lev258
veterán
-
akom
őstag
Driver managerbe nincs semmi. Hivatalos oldalon nem látok linux drivert. Live-ot kipróbálom. Ubuntun nem próbáltam, de Windows 8.1+Firefox párossal nem tapasztaltam ezt a lassúságot.
Szerk.: Ha külön VGA-ra gondoltál, akkor nincs a gépben. Integrált VGA van használatban.
[ Szerkesztve ]
-
akom
őstag
Sziasztok!
Szülőknek lett összerakva egy gép amire Linux Mint 17.3 került.
Minden feltelepült szépen, de a firefox iszonyatosan lassú. 3-5 másodperc mire elindul, az oldalak betöltése is lassabb mint windows-on, illetve a görgetés is akadozik.A gép paraméterei:
Asrock N3050B-ITX + 4GB RAM + 64GB SSDKevés lenne a gép a böngészéshez?
-
Falcon C.
aktív tag
lspci
03:00.0 Network controller: Intel Corporation PRO/Wireless 5100 AGN [Shiloh] Network Connectionlsusb
Bus 002 Device 002: ID 0bda:8179 Realtek Semiconductor Corp.Tegnap gond nélkül használta asszony a gépet, ma délelőtt játszott is a gyerek a Minecrafttal. Most bekapcsoltam, nincs WiFi, de az USB-s se működik.
Egy livecd-t még kipróbálok, mielőtt szétszedem a gépet.
Kapcsoló nincs, csak az Fn+F5 kombó, de arra sem reagál, ahogy a Hálózatkezelőben se tudom átbillenteni se a beépített, se az USB WiFi-t ON állásba.
[ Szerkesztve ]
[Redmi Note 11] [Acer V3-574G-54T5]
-
Falcon C.
aktív tag
Ilyenkor mi van srácok?
Thinkpad R400. A WiFi és a BT, tudtommal, egy kártyán van. BIOS-ban nincs letiltva az eszköz.
rfkill list all
0: tpacpi_bluetooth_sw: Bluetooth
Soft blocked: yes
Hard blocked: yes
1: phy0: Wireless LAN
Soft blocked: no
Hard blocked: yesFn+F5-re nem reagál, hálózatkezelőben visszaugrik OFF-ra.
[ Szerkesztve ]
[Redmi Note 11] [Acer V3-574G-54T5]
-
(jan)
őstag
Sziasztok!
Linux mint 17.2 64bit oprendszert használok, és számomra érthetetlen ok miatt a youtube videók véletlenszerűen 1-2 másodpercre felakadnak. Valakinek esetleg ötlete miért lehet ez ?
Legszebb öröm a söröm és az áramköröm!
-
-
Sonja
nagyúr
-
-
lev258
veterán
Csak a Wine kérdésre reagálok most.
64 bites rendszeren a Wine is alapértelmezetten 64 bites környezetet hoz létre. Ez utóbbi viszont még problémás, sok programmal nem működik. Ilyen esetben rá lehet venni a 64 bites rendszeren levő Wine-t, hogy 32 bites környezetet hozzon létre. Ezután már minden rendben van, csak fontos, hogy ezt a környezetet használd, amikor telepítesz valamit.Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
King Unique
titán
válasz y510problema #5450 üzenetére
OK, megnézem majd és kipróbálom.
Köszönöm! -
y510problema
csendes tag
válasz King Unique #5449 üzenetére
Helló! Bal alul menü -> rendszerbeállítások -> asztal -> csatolt kötetek "ki"
-
King Unique
titán
Üdv!
Azt, hogyan lehet beállítani Mint 17.3 Cinnamon és MATE alatt, hogy más rendszerek partíciójának ikonjait ne pakolja ki állandóan az asztalra
Egy külső SSD-ről van szó, amire több Linux van felrakva és minden egyes alkalommal automatikusan felcsatol minden partíciót és az asztalra is kirakja mindegyik ikonját. Sőt, a meglévő többi (saját mappa, FF, LO, terminál stb.) ikonra is rápakolja őket, ami kicsit zavaró... Az Ubuntuban be lehet állítani, hogy vegye ki az indítóból (oldalsáv), de Mint esetén nem találtam ilyen opciót.[ Szerkesztve ]
-
Bohus
aktív tag
Mint 17.3 alatt mostanában vezetékes kapcsolat mellett pár perc elteltével (~1-20perc véletlenszerűen) az internetkapcsolat elhasal. Vagy másfél éves telepítés, soha nem fordult még elő ilyen. Először kábelezésre gondoltam, de u.ezen a gépen Win alatt minden rendben.
???[ Szerkesztve ]
A Föld legnagyobb problémája maga az ember.
-
Üdvözlet!
A tegnapi nap egy Logout.hu-n kapott jótanács következtében... sikerült megölnöm a Windowst, így gyalultam, felment a Linux.
Az asztali PC-men is fent van egy (az Ubuntu és a Windows7 mellett), de azok 32Bites rendszerek.
Teszteltem a következőt;
Betölt a Linux (32Bit), fel a szoftverközpontba, gond és baj nélkül lekezelte a "WINE" nevű programot, települt, működött. Ubuntu esetében ugyanez történt. Ezután kiírtam Pendrive-ra a rendszert, arról bootoltam, s mivel ott nem elérhető a szoftverközpont letöltési lehetősége, így az alap csomagot szétszedve terminálból raktam fel, és működött.
De ez most más... Túl azon, hogy 64Bites a rendszer, és telepítve van (22GB szabad helye van jelenleg, ennyit foglalt a Windows összesen, mintha megcserélődtek volna a patríciók ), a szoftverközpont először még eljátszott a letöltési művelettel vagy fél órát!!!, de utána leállította. Azóta (csak arra) nem is reagál, hiába újraindítások, stb, megjelenik egy tized másodpercre, hogy ó dolgozik, majd semmi. És nincs telepítés...
Gondoltam sebaj, fel a netre, szedjük le a verzióját és mennyen terminálból.
Leszedtem a wine-1.7.1-et, azt írták, ez a 64Bites verzió. De hiába csinálok mindent lépésről lépésre ugyanúgy, a végeredmény eltérő, ezen esetben annyi ERROR jön velem szemben, hogy azt rossz nézni.
Az oldalon, ahonnan beszereztem, egészen másféle parancsok vannak, de azokkal is ugyanez a végeredmény.Tud valaki ebben segéd parancsokat küldeni?
[ Szerkesztve ]
-
soldi3r
veterán
Hello!
Adott egy HP 8570w laptop, mSATA SSD + HDD komboval. W7 van rajta jelenleg es elteve egy 20 gigas particio a linuxnak.
Aztan tegnap este probaltam telepiteni a legujabb, mintet, de nem latta a particiokat:
[link]
Pedig a W7 mukodik, Bootol, latja:
[link]fdisk -l parancsra latom mindharom particiot az SSD-n.
A sudo parted -l parancs szerint viszont GPT tabla van rajta. Hogyan tudnam rabeszelni a telepedesre?[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
y510problema
csendes tag
Sziasztok! nemrégiben kezdtem el használni a mintet. Lenne pár kérdésem amit nem értek és nem találtam rá megoldást:
Még mielőtt bejelentkeznék a Mintbe megesik hogy ki kell kapcsolni a gépet. Rákattintok hogy leállás és a kér elsötétül de nem kapcsol ki a gép, ez elég zavaró nekem. Nem reagál semmire az egeret látom hogy mozog, de semmit se tudok előhívni és erőltetetten kell kikapcsolnom a bekapcsológombot folyamatosan nyomnom. Erre van valami megoldás?Miután feltelepítettem az nvidia drivert a beépített fényerő szabályzó nem működik, illetve a színeken is látszódik hogy nincs minden rendben. (nincsenek szép színátmenetek, arra tudok gondolni hogy nem 32 bitben jeleníti meg a színeket) Ezzel mit lehetne kezdeni?
-
Cyrin
addikt
Én se értem hogy a simple scan pl. miért nem magyar mint-en, amikor van magyar fordítása, másik gépen linux lite alatt pedig magyar...
-
altare
tag
Közben sikerült lemagyarosítanom, az általad linket dologgal a k3b-t sikerült magyarítani, mert az sem volt magyar, majd kdenlive ppa tárolóból lefrissítettem a kdenlive-ot és végre kapott a két dologgal magyar nyelvet is.
Viszont lenne még egy kérdésem, mikor elindítom a gépet, 800MHz-n pörög a proci a mint szerint, ezt tudom fixálni 2,8ghz-re (ami az alap frekvencia a processzornál) kép (itt tudom fixálni, de egyesével a 6 magot minden indításnál unalmas már megcsinálni..) szóval...lehet ezt valahogy fixálni, hogy ne terheléstől függően növekedjen az órajele a processzornak, hanem folyamatosan 2,8GHz-n pörögjön nekem?
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Linux mint 18-ról nincsenek kiszivárgott képek, hogy hogyan fog festeni a desktop? Korábban olvastam hogy modernizálják, új kinézetet kap. Most jelenik majd meg az Ubuntu 16.04, gondolom a Mint is követi 1-2 hónap múlva, de érdekelne hogy érdemes-e várni rá. Természetesen ha kijön a végleges Ubuntu, akkor abba is belenézek, de laposra, meg htpc-re csak jobb lenne egy Linux mint mate vagy xfce.
[ Szerkesztve ]
-
altare
tag
Hali, Linux Mint 17.3-at raktam fel a gépre, hogyan tudnám rajta magyar nyelvre varázsolni a kdenlive-ot?
-
tolvaj!
őstag
Már rég nem foglalkoztam a dologgal, csak most feltűnt hogy nem tudok működő AP-t csinálni a laptopból. Régebben 17.1 cinnamon alatt simán ment, most meg 17.3 mate van fent és más a felület (a network manager é) és tudás is. Mindkét kernel támogatja a wifi modult.
[ Szerkesztve ]
Ha aki mer az nyer, akkor aki merít az nyerít?
-
tolvaj!
őstag
Sziasztok!
Mate és cinnamon verziók más hálózat kezelőt kaptak? Ha igen,a fahéjas verzióknak mi a neve?
Ha aki mer az nyer, akkor aki merít az nyerít?
-
nagyúr
Szia!
Erős a gyanúm, hogy csak a catalyst control centerben lehet ilyen beállításokat végezni, így fel kell raknod a zárt drivert és hozzá a CCC-t is.
Az fglrx és a fglrx-amdcccle csomagok kellenek hozzá. A fglrx lassan le lesz cserélve, de most még jónak kéne lennie.
terminalban kiadva a parancsot ezt írd be:
sudo apt-get install fglrx fglrx-amdcccle
ill. a Synapticban rákeresel és onnan telepíted.
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
altare
tag
Hali mindenkinek.
Van egy Samsung tv-m, amit monitornak használok már lassan fél éve. 1366 x 768p a felbontása, ami számomra igazából kicsit kicsi már. Windows-on van egy lehetőség, amivel fel tudom vinni a felbontást. kép viszont Linux Mint-en nem tudom, hogyan oldjam ezt meg, mivel windows-on a videókártya driver telepítés után tudom megcsinálni a kezelőfelületén, de linuxon nincs ilyen, vagy nem tudok róla. A videókártya egy AMD R7260X. A linux terén sem vagyok valami nagy profi. Ha valakinek van valami megoldása számomra, annak örülnék, mert szeretném Linux-on is fullhd felbontásban használni a gépet. -
Mtbsrác
senior tag
Valahogy lehet hardveresen kódolni mp4-et hogy ez legyen a formátuma? Kipróbáltam már pár videószerkesztőt de mint prociból dolgozik.
-
lev258
veterán
válasz kislaci #5417 üzenetére
A Win-es gép az ne legyen mérvadó, ott elég nagy hibatűrése van az NTFS-sel kapcsolatban.
Bezzeg a FAT32-es pendrive-jaimat mindig formázni akarja.
Még megnézhetnéd egy Live Ubunturól indítva a gépet, ott mit mond a külső merevlemezre.[ Szerkesztve ]
-
kislaci
senior tag
Sziasztok, lenne egy olyan gondom, hogy amikor bedugok a külső vinyóm ezt dobja fel:
Másik Mintes gépbe dugva teljesen jó, windowsoson is. Viszont a laptopomon ezt dobja fel. Mit tudnék csinálni vele? Nincs wines gépem a közelben. Rajta lévő adatok kellenének, formázás kizárva. Köszi
-
Bohus
aktív tag
válasz nemurea #5412 üzenetére
Én mindig a Menü indítópultjába teszem be a conky-t, DE-től függetlenül. Amikor indul a grafikus környezet, akkor betölt a conky. Valahol, vmi., miatt szükségem volt késleltetésre, ezért így adom meg az elérését: "conky -p 10 -c" (és persze a conkyrc útvonal a végére).
[ Szerkesztve ]
-
Mtbsrác
senior tag
Megérkezett a EasyCAP DC60+ usb-s tv kártyám, felettem a firmware-jét papíron kezeli is, majd vlc alatt megpróbáltam elindítani de nem láttam ott a videoban látott lehetőséget 2:07-nél. Innentől ugye lőve a dolog.
Vagy egy másik megoldás:
Itt írják hogy indították el sudo somagic-capture -c --iso-transfers 100 --pal --sync=1 | mplayer -nocache -vf yadif -demuxer rawvideo -rawvideo "pal:format=uyvy:fps=25" -aspect 4:3 -
így, ez el is indul elvileg csak épp az mplayert nemlátom seholse. Ha bezárom egy pillanatra felugrik az ablaka. Ezt hogy tudnál láthatóvá tenni? -
nemurea
aktív tag
Én az ilyen kis nüansznyi, csak elég gyakori problémák miatt váltottam Kubunturól...
ON: ugye Lathronos maestro Mint 32bit XFCE + Openbox remasterjét használom. Az Openbox részre belépve ott van a szépen felparaméterezett Conky, de én általában (mindig) az XFCE felületet indítom el. Mennyire bonyolult azt megoldani, hogy itt is elinduljon automatikusan (vagy bárhogyan)?
-
Bohus
aktív tag
0.91-es inkscape verzióval nem boldogultam. Nem tudom, hogy maga az inkscape a hibás, vagy csak a Mint-tel nem jön ki, de jelenleg számomra használhatatlan. Egyrészt a magyarítás sem tökéletes, itt-ott megjelennek angol nyelvű popup információk, de az igazi gond az, hogy vonalzóról nem tudok segédvonalat behúzni a munkaterületre, ez pedig ellehetetleníti a munkát.
Visszaraktam a 0.48.4-es verziót, frissítést letiltottam, azzal nincs gond.A Föld legnagyobb problémája maga az ember.
-
Bohus
aktív tag
válasz petersonal #5406 üzenetére
Nem a htop a mérvadó. Nem igazán értem hogyan informál a htop, de itt is volt rá példa, hogy nem lehet értelmezni soronként összeadva a memóriahasználatot, mert jóval többre adódna, mint ami a gépben van (illetve a htop első sorában látható aggregált érték). Sztem semmi gond nincs nálad.
-
nemurea
aktív tag
válasz nemurea #5335 üzenetére
Kb. egy hete kérdeztem rá, hogy mit tehetek a Mint-en, hogy a bluetooth-os fülhallgatóm A2DP-n (Hi-Fi mód) csatlakozzon. Ha valaki hasonló cipőben járna ( bluetooth-os hangfal vagy fejhallgató nem működik, csatlakozik, csak hangot nem lehet rá kiadni, Streaming failed vagy ilyesmi hibaüzenettel), leírom címszavakban:
Több szint van, sokaknak sikerült megoldani egy egyszerű paranccsal vagy szerkesztéssel (főleg egy-két verziószámmal korábban):
-) /etc/bluetooth/audio.conf fájlba Disable=Socket szöveg beírása
-) pactl load-module module-bluetooth-discoverCannot select A2DP profile on headset - Linux Mint 15 (ez elég régi)
PulseAudio not allowing A2DP for Bluetooth headset (ez egész friss)Nekem ezek nem működtek, de ez már igen (a lényeg a már telepített blueman upgrade-je egy alpha állapotú verzióra, külön ppa-ból):
$ sudo add-apt-repository ppa:blueman/ppa
$ sudo apt-get update
$ sudo apt-get upgrade bluemanFix “stream setup failed” error with blueman audio sync on Ubuntu
Bár az upgrade parancsot nem mertem végigengedni (elkezdett kérdezősködni, hogy engedem-e változtatni különböző, fontosnak látszó text-fájlokat), de utána a normál grafikus frissítő már gond nélkül felajánlotta az új verziót és le is töltötte.
Jelenleg (remélem, így is marad) szépen működik, még váltani is lehet a Hi-Fi és a Telephony profil között, persze nem nagy élmény telefon minőségben zenét hallgatni
Kb. elfogytak a 'helyrehozandó' dolgok a rendszeren... Uncsi...
-
Bohus
aktív tag
válasz petersonal #5404 üzenetére
Biztos, hogy több szálon fut? Több PID-et ad vissza a "pgrep transmission-daemon"?
Nagyon népszerű a transmission, de én qbittorrent-et használok.A Föld legnagyobb problémája maga az ember.
-
petersonal
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, fut nálam egy transmission daemonként és valamiért több szálon indul el,ami ugye nem egészséges. Tanácstalan vagyok mitől lehet ez, illetve merre kéne elindulni (nyilván beállításait megnéztem) (linux mint 17.3)
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Bemutató Sonya néven itt a Linux Mint legújabb verziója
- Bemutató Megjelent a Linux Mint 18 – Sarah
- Bemutató Váltás Windows XP-ről Linux Mintre
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest