Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
tordaitibi
veterán
válasz -szabi- #80944 üzenetére
Valamennyire tegyük helyre a disztrókérdésedet szerintem először.
Az hogy egy disztró hogyan néz ki, az mindegy mert mindegyiket ki lehet skinezni majdnem olyanra mint a másik.
Ami a skinken és a gyári szoftverezésen kívül radikálisan eltér az a csomagkezelés vagyis a telepíthető szoftverek és a frissítések kezelése,
(a stable, rolling és lts dolgokba most nem mennék bele az egy külön misét megér)
Amit Te látsz először az a DE azaz a Desktop Environment, azaz magyarul az Asztali környezet. Ennek kismillió variánsa van, Cinnamon, XFCE, KDE stb.
Mivel ezt látod, alatta futhat Suse, Decian, Ubuntu, valami Arch stb. Ettől még nem tudod megkülönböztetni az alatta futó disztrót, egy KDE Debian, KDE Kubuntu és egy Arch KDE Manjaro 99%-ban ugyanúgy néz ki.
Ami eltérő, az alap felszoftverezettség. Ez sem mérvadó mert ezt is 99%-bsn egy szintre lehet hozni, a csomagtelepítőkkel bármit bármelyik disztróra fel lehet pakolni.
Az Én Ubuntumról ember meg nem mondja hogy az egy Ubuntu.
Ami nagyban eltér az az hogy az adott disztró melyik csomagtelepítőt, tárolókat, aur-t használ. És milyen gyakran frissülget, mennyire naprakész.
Ebben a Debian vonal öreguras, az Ubuntuk kicsit jobban karbantartottak és az Arch a legrugalmasabb, legfrissebb.
Én magánvéleményem szerint egy Arch Manjaro lenne neked a megfelelő.
Mégegy csak lábjegyzetbe,
ha valaki akkor én 2 évig a létező összes hibát és bugot átéltem miközbe próbáltam megkedvelni a Linuxot, szerintem ember annyit nem szopott mint én. Ennek ellenére megérte mert jó rendszer.
Ha esetleg esti kis elfoglaltságnak elolvasod a kanosszajárásom történetét,
[link]
Mégegy. Lehet csak ismét az én magánvéleményem de nem ördögtől való a Wine, és nem fejlesztenék, nem találták volna ki ha nem lenne értelme és széles felhasználói tábora.
Nyugodtan lehet használni, attól még semmit nem csökken a Linuxos image.
És tényleg az utolsó, a Resilio az nem cloud sync hanem ahogy látom helyi.
Akkor helyette bármi jó, nem fog semmi összegabalyodni. Sima helyi fájlszinkronra Free File Sync de ezt asszem ajánlották is. -
Én ezt a képernyővédő témát elengedném a helyedben. Vagy 15 éve kihalt a használatuk, helyettük a monitor kikapcsolása a szokás. Energiagazdálkodási beállítások kell, hogy legyenek KDE alatt! Ha nincs, akkor lehet, hogy hibás, vagy hiányzik valamelyik összetevője (pl. a upower).
A Discover mindig lassú
Helyette Muont vagy Appert szoktam használni, amelyik van.
Double Commander helyett Krusader. -
Nem ugrabugrálni kell a distro-k között, hanem tanulni, és gondolkodni. Már eleve rossz stratégia mindenféle Linux-ot párhuzamosan egymás mellé telepíteni. Most meg keresed melyik home mappa éppen hol van. A multiboot-ra koncentrálsz ahelyett hogy használnád.
Nem tudtam lejátszani filmet még VLC-vel sem, h264 nem támogatott.
VLC esetén hogy kevered ide a kódek csomagokat, mikor a VLC beépítve tartalmaz "mindent". Ha valóban mezei videóról van szó, akkor máshol kell keresni a hibát. Plusz le sem írod hogy milyen konténer, milyen kódekekkel, vagy hogy milyen hibaüzenetet kapsz.Nincs Double commander.
Nincs hát Pl. innen letöltöd a Portable Linux verziót, és máris lesz. Vagy rákattintasz a bulid szervizbe (Install from openSUSE Build Service). Bár valóban nincs 15.3-ra(attól még ott a portable bináris), de nem emlékszem melyiket tetted fel.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Valamilyen licenc okai vannak, hogy OpenSuse alatt nem játszott le h264-et. Megoldás itt: https://en.opensuse.org/SDB:Firefox_MP4/H.264_Video_Support
A képernyővédő téma meg érdekes, régen nem volt megoldva, hogy filmnézés alatt ne kapcsoljon be, volt aki erre írt egy egér pointert megmozgató szkriptet. Viszont azt hiszem sosem született rá megoldás, mert a CRT monitorok kihalásával a képernyővédő is szükségtelenné vált.
Helyette van pl. olyan, hogy az asztal háttérképei cserélődnek automatikusan.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Cyrin
addikt
zenelejátszó:
https://www.strawberrymusicplayer.org#ez tud könyvtárszerkezet szerint lejátszani, én is használom
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest