Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Szintén... Ilyen kis GB értéket még nem láttam W10-en, pedig van pár körülöttem. Két hete pl. csak a lemezkarbantartó felszabadított 14GB-nyi olyan helyet a céges W10-es gépemen, amit a frissítések, meg azok helyreállítói emésztettek fel.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
tordaitibi
veterán
Nem karcsu az.
2016-os telepites, minden upgraden atasett Windows10 jelenleg 27GB, 2 eves agyonnyuzott Ubuntu 23GB.
Ha mindent arra az ssd-re menteget akkor keves, ha an egy hattertar akkor boven sok.Mas, masik kolleganak,
a redmondi operacios rendszer neve, mivel tulajdonnev, nagy betuvel Windows es nem winfos.
En es mas sem linxarozza le egy wines forumba a Linuxot.Az ssd vezerloje esetleges cellafaradas eseten nagy ivben letojja hogy melyik particion, milyen fajlrendszeren epp milyen adat vagy os van, csak a biteket latja es mozgatja at.
Ezeket Uby reszletesen leirta.[ Szerkesztve ]
-
-szabi-
addikt
Ahogy elnézem Clementine és Strawberry eléggé hasonlítanak egymásra.
Abban igazad van ha csak egy könyvtárt akarok hallgatni akkor azt ki lehet választani.
Nekem a zenetár könyvtárszerkezet alapján történő csoportosításának lehetősége hiányzott. Lehet csoportosítani előadó, album, dátum stb alapján csak könyvtárszerkezet szerint nem.SZERK:
Egyszerű mkv, semmi extra.
Hiába a "tud mindent is", nem csak mkv de xvid avi sem ment neki.doublecmd-qt from home:Alexx2000 project oldalt megtaláltam én is de 15.2 nem települt fel 15.3-as OpenSuse-ra.
Képernyővédő, nos ilyen régimódi vagyok.
Ha már nem lehet beállítani mi az alapértelmezett legalább a nem kellőt ki lehetne kapcsolni, de csak eltávolítani tudom.
Az asztal háttérképek cserélődését megtaláltam én is.[ Szerkesztve ]
-
-
Ueda
senior tag
Ja ... egyszerűsítsünk. Következő lépés telepítés során a perjel
/
csak így magában a nagy semmiben. Na ezt hivatalosan a gyökérkönyvtárnak hívják. Pedig valójában magát az operációs rendszert jelenti.
(Nem lehet megúszni, sokat kell olvasni hozzá.)
OS : EndeavourOS KDE . . . . . . Parancs menü : https://pastebin.com/u/txt444
-
leviske
veterán
Ha nem root jogokkal telepítem, akkor nekem kell manuálisan létrehoznom a mappákat ahova települni akar. Matlab esetében ugyanez a helyzet.
#77636 growler: Az openSUSE alatt mondjuk a .bashrc-be másolt alias pkexec="pkexec env DISPLAY=$DISPLAY XAUTHORITY=$XAUTHORITY" után sem engedi pkexec segítségével elindítani a jegyzettömböt.
-
nagyúr
Dolgozol egy mappában, amiben ha változik valami, automatikusan feltölti.
Nyilván, de ha unalmassá is válik, csak újra....
home user
Vagy csak én vagyok igénytelen, nekem eddig megfeleltek a browseres megoldások, de sok ilyesminek megvan amúgy a kliense is, de nem rakom autostartba, mivel ritkán kell. Igazából amiatt említettem ezt, mert ha semmiképpen nem tudja valaki felrakni a klienst, csak nem döglik bele, ha használja böngészőből.
Nyilván minimális ismeretem van a kettő megoldás különbségeiről.(#76154) Rimuru
Pedig komoly esélyed volt, hogy meggyőzz! Sokak nem pro userek, mégis kényszeresen ragaszkodnak ehhez a szinthez, nekem nincsenek ilyen zakkanásaim. Ami könnyen megoldható, az a jó. A legnokedlibb megoldással sincs gondom.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
tordaitibi
veterán
Köszönöm a tippet, az Insync 15 napos próbaverzióját már kipróbáltam Manjaron kb. 1 éve és nagyon pöpec, kezes és tökéletesen jól használható, még én is elboldogultam vele, 12 másodperc alatt konfigoltam be.
Ezt azért írtam le ilyen részletesen mert kedvenc kollégám már be is szólt hogy én egy valószínűleg egy GUI szoftvert sem vagyok képes használni.
Láthatóan terminálba is képes vagyok a onedrive native klienst is csak nem tudok forrásból forgatni, ezt itt mégegyszer megköszönöm májkimiki-nek.
Feljebb leírtam hogy nem az Insync ára vágna földhöz, hálistennek 10ezret még össze tudok kaparni, akcióba 5 rongyért meg ingyen van (ha már vettem jogtiszta Windows10-et, mindjárt kettőt is meg jópár Androidos szoftvert, talán 1 éves hitelre kiköhögném az 5ezret )
de a cli is teljesen jó és már teszi is a dolgát nálam. -
nagyúr
És akkor már jön is a következő sírás, hogy jaj vajon működik-e az insync kliens Linuxon?
Home usernek egyébként sok esetben tök felesleges görcsösen ragaszkodni a kliens apphoz, amikor böngészőből is teljes körűen használható valami. Persze ott van a windózon is ilyenem vót és működött, mérnem működik ezen a szar Ubuntun? feeling.Sajna ez a mostani promó upgrade-re nem vonatkozik.
[ Szerkesztve ]
-
Véreshurka
senior tag
Ki fogom próbálni! Milyen csomagot kell feltenni? afpfs-ng? És hogyan kell csatolni? Hirtelen ezt az oldalt találtam, de nem világos, hogy mi is az adevries a csatolási parancsban a // után:
mount_afp afp://adevries:passwd@10.211.55.3/adevries /tmp/xa20
Mounting adevries on /tmp/xa20Felhasználónév? Mappa?
És jól látom, hogy jelszavazható? Syno-s NFS alatt csak a jelszavazást hiányolom...[ Szerkesztve ]
El Psy Kongroo
-
Fuel
tag
Hát sajnos sok szenvedés után marad az XP, tegnapi nap kín szenvedés volt vele bajlódni, Bunsen-t fel se tudtam tenni mert ki írta hogy kell neki CD-ROM, utána az MX Linux a telepítés végén hibaüzenetet adott, azt pedig próbáltam megoldani, de utána valamiért nem engedte formázni a meghajtót, ahhoz is hibát írt, de mikor pendrive-ról futott, eléggé gyorsnak éreztem, mutatta is hogy miből mennyit használ, leginkább a proci volt ha jól megfigyeltem a legkihasználtabb, memória 50-75% volt a max. Feltettem a 17-es Mint-et is, az pedig ugyan az volt mint ha a 18-ast használtam volna, eldöcögött, most reggel próbáltam feltenni a Mint 18-ast hogy jó lesz az rá, próbáltam sima Mint-es pendrive készítőt és UNetbootin-t is, sajnos nem ismerte fel a Bios a pendrive-ot. Marad az XP, innentől azt a régi gépes ügyet lezártam, nem fogok vele bajlódni.
(#74504) ubyegon2
Akkor nem tévedtem, próbáltam a 17-es Mint-et is, ugyan az mint a 18-as gyorsaságba, a 18 meg még támogatott is egy darabig, én saját szemmel nem vettem észre lassulást, a Boot-al bajlódtam nagyon én is, meguntam, majd meglátom hogy lesz a jövőben, de arra mérget veszek hogy ha új gép lesz azon Linux Mint lesz, ezzel a régi géppel már nem bajlódók, nem bővítem, jó lesz neki az XP.Köszönöm szépen a sok segítő kezet, szép napot mindenkinek!
Üdv.
-
nagyúr
Sajna mai követelményeknek már a régebben lightos DE-k sem felelnek meg, de a netezés annyira felhúzta a gépigényt, hogy a fapados DE-ket se hagyhatták meg régi formában, mert akkor elsüllyedtek volna a WM-ek és Fullos DE-k között.
Most egy KDE plasma kb annyi memót használ, mint egy XFCE, szóval megy a verseny.mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
ceia
őstag
Oké, de ezt megtehettem akár az XP-ben is. Egy ikon ami url-re mutat. Elindítja a böngészőt és behozza az oldalt. Olvastam, amit ubyegon2 linkelt az ICE-ról. Az végülis ezt csinálja, csak még integrálja is az ikont a "start" menübe. De azt is megcsinálhattam volna XP-n. Mindegy
it's more fun to compute
-
nagyúr
Fenébe I02S3F kolléga ellőtte a puskaporomat! No de ez a fizetős program is csak annyit ér, amennyit a Drive szervere enged neki. Böngészőből webes felületen egy mappából most letöltöttem 250MB körüli képanyagot, elég sokáig azt írta csak ki, hogy tömörítés és egyszercsak megjelent a letöltő ablak és onnantól már gyorsabban ment, kb 45Mb/s sebességgel. EZ a net is jóval gyorsabb, szóval a kolléga gigabites nete itt teljesen indiferens és InSync használatával sem járna jobban, mint a normál webes felülettel. A fájlkezelő lassú beolvasása előbbiek alapján teljesen érthetővé válik.
Az, hogy neked anno megért 5ezret, nem jelent semmit, mert felhasználástól függ, kinek miért éri meg pénzt adni, telóra nekem is vannak fizetős appok, mert használom őket és megéri az árát, ha nem látom a sok reklámot és akár + is van a pro verzióban.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A fejlesztők pedig pont a Linux alatt elérhető programok (meg a bash) miatt fejlesztettek inkább Linux alatt. Ezért is született meg a WSL, hogy átcsábítsák ezeket az embereket Windows alá.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
moleculez
veterán
Ez nem fordítva szokott lenni? Win programokat hiányolunk Linux alatt? A cikkben. IDE-ket, Text editorokat írnak, melyik nincs Win alatt?
Amúgy érdekes ez az irány, és abszolút üdvözölendő, csak nehogy a nyerészkedés kikezdje egy ponton. (Márpedig az MS sem szeretet szolgálat)Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
kovaax
őstag
-
csixy
addikt
Az lesz, tesztelgetem, és ha nem megy, akkor megy rá egy linux. Meg még egy vesa driverrel meg kellene nézni, hogy úgy is döglik-e a winnyóz.
[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
moleculez
veterán
Bal alsó sarokban egy start menü jellegű gomb, tálca, taskmanager, ugyanazok a bill.kombinációk, ikonok, értesítések. Mi az, ami annyira különbözik a Windowsttól és akkora tanulást igényel?! Máshogy néznek ki az ikonok? Ikonpakk 20mp, válogatással akár fél nap is lehet.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
vadkörte
addikt
Nem tudom és nem értem miért ragaszkodnak ennyire a Windows-os kinézethez. Attól mert az ikonok Windows szerűek, a "Start menü" (programindító) elrendezése hasonló, még NEM lesz Windows. Más a működés, más a filozófia...
2000 óta foglalkozok informatikával, Windows-zal kezdtem én is és több évbe tellt, hogy azon a szinten ismerjem, ahol most vagyok (NEM vagyok informatikus). A linux filozófiájára való átállás ezzel az ismeretanyaggal is max. néhány hónap.
Miért akarják ezt a tanulási folyamatot elspórolni?Üdv. V. Körte
-
-
tordaitibi
veterán
Így igaz, ha a felajánlott nyomtatók között nincs, pl. nekem Samsung ML1670-em van de csak az 1660-at ajánlotta fel, ilyenkor nyugodtan fel lehet telepíteni azt és utána megadni az ULD könyvtárból a pont hozzávaló drivert. Mert enélkül csak egy
Printer Driver error
üzenetet tud nyomtatni.
Szkenneléshez meg szükséges szkenner program, XSane a favoritom mert annak be lehet adagolni az Epson szkennerem Windowsos telepítőjéből kibányászott .BIN fájlt és máris használható a szkenner.
Linux alatt nincs Epson Perfection660 firm, se driver de így jó. -
nagyúr
Tényleg, nekem eszembe nem jutott Wines topikba is beírni, pedig.....jó ötlet volt tőled!
Lehet be is szúrom oda ezt a két képet.
Lehet igazuk van és neked is váltani kéne...
WinX-re? Aham, fel is merül mindig, mikor olvasom, hogy még mindig van lehetőség kvázi jogtisztán váltani W7 licens-szel, max annyi a gond, hogy itt a lehetőség megvan rágóta, igény nem nagyon van rá. Lennék is bajban, ha nem lenne Mint Cinnamon, mert már csak azt tudom használni.
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
Az a kényelmes, amit megszoktál. Én ezeréve oda csatolom, ahová a rendszer is csatolja alapból, van egy FSTAB-om ma már részben felesleges SSD és cache opciókkal, így mindig azt viszem át, ha új disztrót telepítek, ill így csináltam, amíg ilyesmivel foglalkoztam. Felejtek is rohamosan, mióta nem irkálok a topikokba.
Egyszóval úgy jó, ahogy ti csináljátok, én nem értek hozzá, ezért alkalmazkodom a rendszer default dolgaihoz, amikor az is megfelelő, de Mint Cinnamonnál nekem 6 éve megfelel.
-
nagyúr
Nem a /home való erre, a rendszer is a /mnt és /media-t használja. Pár kattintás hozzáadni a jogosultságot egy csatolt meghajtóhoz, mondjuk Mint alatt nekem még nem kellett, mint említettem. Találtam a notebookon egy teszt Ubuntu Mate-t, Caja-ban kicsit másképpen van a jogosultságok beállítása, de itt is pár katt az egész.
Caja megnyit, Fájl menüben
Megnyitás rendszergazdaként
, a root jogú Fájlkezelőben az adott meghajtót kijelölve fent aFájl
menübenTulajdonságok
fülön (ALT+Enter gomb) kiválasztjuk aJogosultságok
fület és ott a Csoport és Tulajdonos sornál átállítjuk a root-ot a user nevünkre.
Puskázásként a /home-ban lévő felhasználó nevű mappánk Tulajdonságait is meg lehet nézni és ugyanúgy beállítani a csatolt meghajtót.Egyébként nem értem, miért nem csinálja ezt az Ubuntu is hasonló felhasználóbarát módon, mint a Mint.
Amúgy még az is elképzelhető, hogy ezt a fenti műveletsort a /home-on belül is el kéne végezni, mert a /home-on belüli user-nek van teljes jogosultsága.....nézd meg nyugodtan, ha nem hiszed. :-)
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
nagyúr
Frawly koma amúgy a ködös londoni backyard-on neveli jobbkormányos malacot, minek venne kolbit meg sült húsokat készen.
Ennek a 🐷 tartásnak most jól is jön a brekiexit, mert kilépve EU-ból, majd lehet adni röfinek újra fazékmosdalékot!mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Azért az a bizonyos "dögunalom" simán elkerülhető, ha használatba veszed.
- Remek gyakorlás az angolul tanulóknak, mivel a menüpontok jó része nincs lefordítva.
- El lehet mélázni hogy az a 2 éppen micsoda (perc, óra, nap, év?)Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
-
nagyúr
Azt még soha nem néztem, de ha ott is az univerzális használhatóság a lényeg, akkor igen.
Másképp nehéz lenne kikerülni a különböző csomagkezelő sajátosságait.
Viszont így ugyanazt tudod feltelepített Fedora, Arch, Debian alapú disztrókra....
Ha erre igény van.....🤔
Amúgy talán a Snap nem univerzális, mivel a Canonical magának fejvesztgette.[ Szerkesztve ]
-
drup
junior tag
Nem en rontottam el, a szervizes beszelte ra, hogy "az a legjobb es legujabb es mindenki azt hasznalja es minden kerdesere azonnal valaszt kap."
Azutan szembesult a valosaggal.Amugy en jarok jol, mert jokora adag meggyes, almas es makos pite lesz a dijazasom, ezert erdemes idonkent elviselni a sikitozo uvoltozest.
-
jackal79
aktív tag
Megpróbáltam ez alapján frissíteni:
http://falu.me/20180706/igy-frissithetsz-linux-mint-19-re-egyszeruen
A kinézet megváltozott 19-re + a frissítéskezelő is. Viszont a rendszerinfóban még a 18.3 volt látható. Probléma volt még, hogy a frissítéskezelő kiírta, hogy 5 törött csomag van és onnantól kezdve nem csinált semmit. Újraindítás után a frissítéskezelő sem volt elérhető.
Még jó, hogy volt mentés, így backup-oltam. Egyenlőre marad a 18.3, ha lesz egy kis időm majd 0-ról újrarakom.
18.3 problémamentesen működik.
Azért köszi mindenkinek a segítséget! -
-
Frawly
veterán
Afelé halad, de a bütykölést sose lehet megúszni. Még ha valakinek csak egy androidos telefonja is van, ott sem ártanak az alapok, hogy hogyan húzod vissza gyári állapotra a rendszert, milyen tárolók vannak a telefonban, szutykot, kétes appot nem telepítünk, adatokról biztonsági mentést tartunk.
A fejlesztő meg attól fejlesztő, hogy jó esetben nem csak bélgázt fejleszt, hanem a területén tényleg szakember, és a tudása alapokra építkezik. Eleve sok kontár webfejlesztőt onnan lehet felismerni, hogy ilyen gányolt, ezer éves, egy klikkes telepítésű, összeintegrált, gányolt WAMP alapokat használ, mert más nem tud feltelepíteni, beállítani. A fejlesztő sose tudja magát teljesen elszeparálni attól a rendszertől, amin fejleszt, még akkor sem, ha az valami keresztplatformos megoldás.
-
Frawly
veterán
Tetszetős képek, csak fel ne háborodjanak az itteni gentoosok, hogy paparazziképek szivárogtak ki róluk Főleg az utolsó csontvázas kép nagyon találó Mondjuk nem csak a LibreOffice, de a Xorg, Firefox, stb. lefordítása se 5 perc szokott lenni. Az is igaz, hogy aki gentoozik, az általában minimalista megoldásokat is használ alapból, szóval nem biztos, hogy felteszi a LibreOffice-t és hasonló megabloat megoldásokat, meg a gépük sem épp 80486, Celeron N / Atom, nem egy szálon fordítanak, befigyel az SSD, fordítócache, stb., az azért sok időt megtakaríthat. Plusz amíg fordul a kód terminálban, konzolban, addig sem malmoznak, hanem használják mellette a gépet normálisan. Persze csak a Blikkben olvastam, én még az Archer stádiumban vagyok megrekedve Fordítással szopás AUR-ból már ebben a szakaszban is utoléri az embert, főleg, ha elavult PKGBUILD, de arra már jó az egész, hogy a minteseket le lehessen nézni, meg az ubuntusokon röhögni, mikor az ember új kiadásról olvas nagyívű „bejelentéseket”, meg ilyen „feature freeze” marketingrizsákat, meg hogy mennyire tud örülni a fejük az LTS-nek meg hogy előrébb léptek 4 alverziót, mikor az upstream disztrók már 20-25 alverzióval, vagy 1-2 főverzióval előrébb járnak Még ilyen „Ubuntu hour party”-t is szoktak tartani, meg a felhasználók ilyen ünnepélyes hosszú hétvégés frissítéseket csinálni minden kiadáskor
-
Dave™
nagyúr
Most csak ránéztem Debian alatt, és se Spotify, se Vivaldi, se Gravit desginer nincs a belső tárolókban, ergo ezeket össze kell legózni innen-onnan. A Jessie-nél még a Kodi-hoz is külön tároló kellett ha jól rémlik (de Wheezy-nél biztosan). Az AUR-ban meg minden egy helyen van, még az olyan egzotikumok is, mint a Synology kliensei. Nekem ez utóbbi sokkal kényelmesebb. A KDE pedig az 5.8-as verziónál tart, ami 2016 október 4-én jelent meg (igaz azóta nyilván frissült jópárszor, de na, most tartunk az 5.12.3-nál, ami már a következő LTS és a sokadik köztes verzió azóta). Ezek után talán nem kritikus azt mondani, hogy régiek a csomagok.
-
Dave™
nagyúr
Ahogyan olvasom vannak megoldások arra is, hogy .deb-et telepíts, bár tény, hogy nem az ajánlott kategória. Mindenesetre ez azért elég marginálisnak tűnik szerintem, bár ha téged személyesen érint nyilván sokkal nehezebben éled meg. Az azért elég furcsa, hogy amint kijön az új SP, megszűnik működni egy telepített régi változat, folyamatos kapcsolat van a fejlesztő szervereivel? Vagy időkorlátos? Azt látom, hogy béta.
-
taiji
csendes tag
Én 2-3 hete tértem át Win-ről Manjaro-ra (Dave™ írásának köszönhetően), de az általad mondott AUR-os szívásoknak nyomát se találom, pedig AUR-ból is vannak programok amiket használok, meg próbálgattam mást is. Természetesen nem hobby user vagyok, mert ezen dolgozom is otthonról (kb 87db szervert távolról kezelve). Manjaro-nak pont a frissítési mechanizmusa tetszett meg, mert mi viszont a Debian-nál azt tapasztaltuk, hogy bizony egy-egy nagyobb frissítés magával tudja rántani a rendszert. Elhiszem, hogy azoknál ez nem fordul elő, akik Libreoffice-t, torrent klienst, meg firefoxot használnak, csak mikor azon a Debian-on van mysql, php, nginx, akkor bizony ezekkel már van gond, mert ezekből viszont kell a legfrissebb, ha tényleg a biztonságról beszélünk, és ilyenkor Debian, Ubuntu nagyobb frissítése komoly gondokat tud okozni (ezt fórumokon is többen megerősítették). Különösen php esetén van gebasz.
Szal ahogy írták nincs olyan, hogy tökéletes disztri, mint ahogy tökéletes fájlrendszer sem (zfs-el is szívtunk már, úgyhogy visszaálltunk inkább ext4-re, aminek persze szintén vannak hátrányai).
Otthoni használatra meg szerintem majdhogynem teljesen mindegy, hogy milyen disztri. Inkább az asztali környezet variálhatósága az ami miatt érdemesebb vándorolni.[ Szerkesztve ]
Taijiquan
-
-
mirci18
addikt
Köszönöm mindenkinek a válaszát a youtube-os témában.
Próbálkoztam a programokkal.
Be is tudtam a youtube-ot hozni.
De mivel ugyanannyira magas a hőfok és nagy a processzor használat maradok a böngészőnél.
Ráadásul míg tesztkén majd 40 percig mint a böngészőből a youtube most programból használva 5 perc sem kellett és levágta a gépet.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
nagyúr
nem szeretik a modik (se)
Köszi!
Én vettem a lapot amúgy a bejegyzéseddel kapcsolatban. Volt egy csapat meg szerintünk haladóbb elképzelés is a Linxos topikok megújítására, de tegyük hozzá, hogy a Linuxos közösség nemkezdő feléből is sok ellenző volt, ami azért is érdekes, mert ők pont letojják a kezdő részleget...... Általában ez van mindenütt, ha valamit valakik meg szeretnének reformálni!
Ezúton is üdv a földhözragadt Linuxosoknak!
Viszont itt a nagy lehetőség, mielőtt elavul teljesen a sokak által amúgy is haszontalan Összefoglaló, jelentkezzetek Topikgazdának és hajrá!!!
Látom vannak valóban jó ötletek, kezdjetek bele valami értelmes dologba.(#58241) Dave™ Ahogy mondod, egyetértünk ebben, volna mit véleményeznem az ügyön, de akkor hamar űrsikló lennék!
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Lehet nem lenne hülyeség nyitni egyet. A sima linuxos topikokban elveszik az a néhány bejegyzés, így egy helyre össze lehetne gyűjteni mindent, az első hozzászólásban pedig lehetne kategorizálva vezetni egy ajánlót. Példaként mondom, hogy facebookon az Ubuntu oldalán szokott lenni hasonló ajánló, és néha nagyon jókat találok ott, a legutóbbi pl. a Gravit designer nevű vektorgrafikus szerkesztő volt, aminek előtte a létezéséről sem tudtam.
-
norbert400
tag
Igen ezt sajnos megtapasztaltam.
kis taknyos koromban volt egy gépem amire felraktam az ubuntut de loginnál befeketedett a kijelző, majd felraktam a debiant és az tökéletes volt. 3hónapig használtam mig rá nem untam mert akkoriban sokat játszottam.Aztán utána jött két laptop amire egyiket se tudtam felrakni. debian, ubuntu, mint, xubuntu, kubuntu mindegyiknek volt valami nyűgje.
Most lett egy középmezőnyös pcm és már nem játszok viszont fősulin debian szerverezünk és tetszik viszont előre akarok tanulni. Tudtommal pedig a parancsok nem egyeznek meg teljesen. Na mindegy a struktúra ugyan ez lesz és bash, shellt is tudok legalább gyakorolni.
Első dolgom lesz hogy ezt az undorító sidebart leszedetem.
-
Frawly
veterán
Arch alatt a Kodi függőségnek felteszi a libdvd-t, libcss-t, meg mindent, ami kell a DVD lejátszásához, az mpv-nél, mplayernél, VLC-nél csak tényleg opcionális extrák ezek. Mondjuk arról tényleg nem a linux tehet, hogy a DVD-kre pofátlan régiós és másolásvédelmeket tesznek rá, pedig nem lenne kötelező elem.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest