- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Breki
veterán
válasz asdf_ #111136 üzenetére
Ez az alkalmazás.
[link]
Viszont lehet az okozza a gondod amibe én is belefutottam megvariálták sajnos
csináltak egy magasabb kategóriát.
[link]
Így sajnos a szolgáltatótól kapott kód, nem jó a sorozatok nézéséhez, nálam pl
RTL+ Active(korábbi RTL Most+)
És ha az RTL+ akarjuk csomagot kell váltanunk.Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz asdf_ #110911 üzenetére
" ... a tv első bemenete kétfunkciós."
Azt hiszem most már értem. Szóval - elvileg akkor - elég "1 darab" videójel (a zöld sárga csatira) és egy-egy a hangnak (bal- és jobb csatorna)."Ilyen kábel kell neked." - na, ilyen talán van is. Teszek egy próbát ...
Köszönöm!#110912 PLaci58
Ez végez valamiféle upscale-ezést? Próbáltál már Te - vagy bárki más itt - ilyet? Van értelme?[ Szerkesztve ]
-
-
bexinho23
őstag
válasz asdf_ #110072 üzenetére
Szerencsére nem nálam van a hiba (sógoromnál), neki meg egy motivációs alkalom az OLED-re cseréléshez. Noha nem tervezte, mert valóban mindennek felment az ára, de valószínű, hogy a javítás költségét meg ha elvinnék a csökkentett áron a TV-t, akkor annak az árát is bele tenné az új TV-be.
[ Szerkesztve ]
-
V8engines
tag
válasz asdf_ #109976 üzenetére
Igen, valahogy így.
KubanitoS!
-Attól meg hogy nem ez a téma, még lehet a delikvens környezettudatos. De ez nekem úgy tűnik, egyre inkább nem téma a gyártók részéről sem. Elég szomorú. Csak ne csodálkozzon már az emberiség a sok kidobott szeméten (ipari hulladék).Elnézést ha megbántottalak lelkileg!
-
KubanitoS
veterán
válasz asdf_ #109972 üzenetére
Írtam, hogy egy régebbi, vastagabb LCD tévéről van szó. Most fent van a falon és van egy bazi nagy lyuk az alján. Konkrétan belátni a panelig, nem hinném, hogy ez túl egészséges így. Ideiglenesen egy papírdarab van odaragasztva, hogy takarja. A tévéhez járt ez a védőburkolat, de már nincs meg és ezt szerettem volna pótolni.
Mondjuk inkább elengedem a dolgot, mert ahogy látom itt mindenki marhára környezetvédő, meg megmondókapitány, csak az a baj, hogy ennek semmi, de semmi köze nincs a kérdésemhez.
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
cidalain
veterán
válasz asdf_ #109795 üzenetére
Az pont elég sok, ha a profitról van szó. Mivel amúgy tök felesleges a gigabites, ezért a gyártó részéről elegendő az olcsóbb megoldás.
Tegyük fel lenne két ugyanolyan tévé, az egyik 100-as, másik 1000-res hálókártyával. Kifizetnéd a plusz 3 dollárt a jobbért, tudva hogy ez a végeredményen nem változtat? Nem tölt be gyorsabban a stream, előre sem mutat, csak egy modern, de túlméretezett hardverelem?
Másrészt ami alkatrész szinten 3 dollár, az a végeredményt tekintve nem az. A több éve megtervezett jól bevált hálózati áramkört használják. Újat tervezni az új chippel, szoftverben leilleszteni, tesztelni, az újabb sok mérnökórába kerülne. Aminek az egyetlen előnye, hogy ráírhatja a dobozra hogy gigabit ethernet. Nem jó deal.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
válasz asdf_ #109573 üzenetére
Tök mind1 honnan kap netet, szr. Nem ott a baj.
Gyarmati! Kb 2 napos kora óta ilyen, már meg van vagy 1 éve. Kábelt ma akartam venni, nem sikerült. Ha azzal sem megy, akkor valamit csinálni kell vele, mert használhatatlan.
A routerek, mert több is van, 30cm-re vannak a TV-től.
A gyors indítás 2 napja ki van kapcsolva, minden ugyan az.
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
jattila48
aktív tag
válasz asdf_ #109172 üzenetére
" És akkor emellé jön még, hogy 2 éves okosrendszer, azaz apptámogatásban ennyivel hamarabb fog kifutni mondjuk az HBO meg Netflix meg ilyenek."
Ez mondjuk nagy szemétség, és nem is értem mi szükség erre. Magát a rendszert nem lehet frissíteni? Meg egyébként is. Mi a fene különlegesség van (vagy lesz) egy hót egyszerű HBOGo/Netflix alakalmazásban, amit a meglévő rendszeren nem lehet leprogramozni? Egyébként programozó vagyok, úgyhogy szerintem más oka van. Ezért mondom, hogy nagy szemétség.
„Kétségtelen, hogy nem tudjuk, mit tegyünk, de felkészültek és elszántak vagyunk.” - Olaf Scholz német kancellár
-
PeeterssoN
őstag
válasz asdf_ #108909 üzenetére
Nincs meg a garantált 30° betekintési szög, amiben azt ígéri, hogy nincs torzulás sem színben sem élességben. Alapból fakó kép amin nem lehet állítani sehogy. Egy beállítást nem próbáltam, ahol a 3 színt lehet variálni. Hozzáteszem Egy 3 éves Lg 4k smart tv-t cseréltem erre az uj nanocell technológiásra ( nem szándékosan, az előzőben kihalt a led vagy a táp). Méretben ugyanaz. Azt maximum a fényerőben kellett egy picit állítani, minden más maradt az eredeti beállítás illetve egy dolgot kapcsoltam ki ezt a true motion fícsőrt. Hiába állítok be bármilyen beállítást, minden torzul és fakó a szín vagy ha nem az akkor túl éles színes és nem lehet finomhangolni. Az Lg oldalán mutogatott képek és filmek szinvonalát meg sem közelíti. A hd tv adás sem olyan aminek kell lennie. Ennyit tudok mondani. Sejtem hogy az Lg -s szakember is azt fogja mondani hogy ennyit tud ez a készülék. Majd meglátjuk jövő hétre lehet idopontom.
-
blakey
titán
válasz asdf_ #108857 üzenetére
A Direct led jobb, egyenletesebb - Egyáltalán nem törvényszerű, LCD ez is az is, ha rosszul alkalmazzák a diffuzort akkor mindegyik foltos tud lenni. Többször linkeltem még évekkel ezelőtt egy SJ810-et ami EDGE LED-es és tökéletesen homogén, "foltmentes" volt, LD (helyi sötétítés) nélkül. Minden az összeszerelésen múlik.
BÚÉK! - *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
farkas-j
őstag
válasz asdf_ #108602 üzenetére
A problémát bejelentettem az LG-nek és ezt a választ küldték:
"Köszönjük, hogy levelével ügyfélszolgálatunkat megkereste.
Igazán sajnáljuk, hogy nem sikeres minden esetben a hangmegjelenítés a TV készüléken. Azonban a szükséges megoldási javaslatunk érdekében tisztázni kellene, hogy a hangrendszere csatlakoztatásához valamilyen átalakítót használ? „Ha a külső eszközöket direktben kötöm optikán a házimozira akkor rendben vannak a hangok.” Ha átalakítóról van szó, akkor az lehet a probléma forrása. Kérjük, hogy a levelünk alján található telefonszámon vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal, hogy megoldást találhassunk a hibára, mivel az áthaladás választásával a csatlakozatott külső eszközön meg kellene jelennie a DTS hangnak is, ha az az eszköz képes az dekódolni.
Segítő együttműködését előre is köszönjük."Telefonon egyeztettünk és a szerviz vissza fog hívni, hogy egyeztessünk.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
farkas-j
őstag
válasz asdf_ #108605 üzenetére
Gondoltam, ma megint nekiesek a hang dolognak. Elkezdtem próbálgatni és láss csodát, ahogy írtad, csak az optikai kimenetet aktiválva a Dolby Digital tényleg átmegy az optikai kimenetre. Sajnos a DTS valóban nem megy át. Ahol lehetett, direkt ebben a formátumban gyűjtöttem a koncertek felvételeit. Most szabhatom át a hangrendszeremet, hogy a médialejátszó optikai portját is rá tudjam kötni a házimozira.
Köszönöm a segítséget!Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
farkas-j
őstag
válasz asdf_ #108602 üzenetére
Köszi a választ! Ez dühítő ha igaz, hogy passthrough-ban sem megy a DTS, hiszen ez nagy visszalépés az LA660-as TV-mhez képest . egyébként akkor sem megy a Dolby 5.1 ha csak az optikai kimenet van kiválasztva. Nem értem mi lehet a gond. Az LA-n pöccre ment minden.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
-
Croft-21
őstag
válasz asdf_ #108387 üzenetére
Nem tudok HD adásokat fogni egyelőre, ahogy korábban írtam kölcsön kaptam egy szoba antennát, aminek egyébként ez a típusa: Home by Somogyi - FZ 50, FM/VHF,UHF antenna.
Az volt a lényegi kérdésem, hogy ha tegyük fel kiiktatom a szoba antennát és megrendelném a MinDigTV-t és hoznak egy CI+ modult, akkor jobb lesz a képminőség, vagy maradna ilyen? Bocs, laikus vagyok. -
cidalain
veterán
válasz asdf_ #107839 üzenetére
Mert hozzá vagyunk szokva az androidhoz. De ott sem feltétlenül minden smooth ha így vesszük. Pl ha ki van kapcsolva a BT és csatlakoztatni akarok egy fülest, akkor a BT bekapcsolása után ugyanúgy eltelik x sec, mire használható lesz a füles.
Aztán ha Windowson elindítod a Word-öt, akármilyen bika rendszered van, akkor is kell vagy 5 másodperc míg elkezdhetsz gépelni. Ugyanez bármi más proginál. Szerintem a feladat indításakor jelentkező 1-5 másodperc betöltési idő teljesen elfogadható, ha utána nem akad-laggol az adott feladat. És a tapasztalatom szerint utána ilyen nincs.
Másrészt mondjuk egy streaming appnál amúgy is magyarázható azzal, hogy az indításkor az app konnektál a szerverre, ellenőrzi a felhasználói logint, frissíti a központi profilt (pl Netflixnél tipikusan).Szerintem ez amúgy nem gyenge hardver (soc, ram) probléma, inkább feladatszervezési kérdés, adott esetben szerintem egy kétszer ilyen erős hardvernél is ez idő lenne, max nem 5 sec, hanem 3.4 - aminek a jelentősége semmi, ellenben a kétszer olyan erős hardver +100 USD mondjuk.
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
vargalex
félisten
válasz asdf_ #107839 üzenetére
Én is idén váltottam WebOS-re és a settings-be jutás sebessége (illetve lassúsága) nekem nagyon meglepő volt... 2021-ben nem ezt várnám (igaz, 2020-as modell), ráadásul akkor, amikor a WebOS 5 mindenki szerint nagyon jó és gyors.
Mondjuk a szolgálatói boxok is egyre lassabbak...Alex
-
cidalain
veterán
válasz asdf_ #107837 üzenetére
Pedig az okos rész normálisan megy. Összehasonlíthatalanul smoothabb egy webos 1.0-ás LB szériás LG-nél. Szóval a vas bőven jó arra, ami a tévében van. Pedig én nyúzom a smartot rendesen (90%-ban azt), streamek, külső winyóról lejátszás, felvevés, youtube, de még ilyen nézzélfilmetonline.hu oldalról is simán megy a fimezés, pedig azok tele vannak reklámmal.
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
herdsman12
őstag
válasz asdf_ #107560 üzenetére
Nekem egyértelmű volt, hogy alkalmazást keres.
2020-as NANO9xx-en "alapból van Apple TV". -
Nimda
addikt
válasz asdf_ #107422 üzenetére
Gyakorlatilag egy "újracsomagolt" modell. Az egyszerű user nem fogja nézegetni a kiadási dátumot, meg a rendszer verziószámát. Megnézi, megfelelő a méret, a felbontás, működik, jól működik, van CI+, smart, ennyi elég is. Ha elmegy még ~3 évet mindenki boldog. Viszont kár, hogy a 32" -s tv -k lassan kihalnak, pedig nem mindenkinek van igénye óriás tv-re.
[ Szerkesztve ]
-
rainman72
nagyúr
válasz asdf_ #107422 üzenetére
Utána néztem webOs 4.5 van rajta meg tud HDR-t
Valamivel csak újabb mint a 32LM6300 de nem sokkal ahogy írod
Ha vki kiváncsi rá [32LM6300 vs. 32LM6370]
De azért büszkén hirdetik itthon hogy 2021 model,végülis[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
gulyasa
őstag
válasz asdf_ #107095 üzenetére
Sajnos nem jött be a tipp.
Az lg.com-on rákeresek a tévé adatlapjára, ahol tényleg írja, hogy a magic remote "támogatott, nem tartozék". Aztán rámegyek a terméktámogatáson belül a használatikra, de abban már nem a hagyományos, hanem az MR használatáról ír...Szóval megnézné valaki nekem, aki 2021-es WebOS 6-os tévét vett, és hagyományos távirányítót kapott hozzá, hogy a távirányító hátulján lévő címkén mi a model száma?
(Ismétlem, nem az MR érdekel.)
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
pecccccccca
őstag
válasz asdf_ #106995 üzenetére
vargalex
Jogos.
Lehet veszek egy 5ghz-es routert, mert a ház nagysága (2x100nm) miatt amúgy is kelleni fog egy plusz. Az alsó szint másik felén már nincs is jel ahol édesapámék szobája van.…Köszi még egyszer skacok!
Szerk.: Átnézem a beállításokat.[ Szerkesztve ]
Humorban nincs helye tréfának!
-
pecccccccca
őstag
válasz asdf_ #106981 üzenetére
Pendrive-ról tökéletes.
Akkor a hálózat ennyit bír sajnos. Evvan.
Bár nem gondoltam, hogy 2021-ben egy internet szolgáltató ennyit tud nyújtani. Vicc. Vegyek saját 5ghz-es routert vagy béreljek tőlük egyet, ha szeretném használni a 21. század lassan alapvető dolgait.vargalex: Köszi neked is. Valóban a hálózat a probléma.
Humorban nincs helye tréfának!
-
-
pecccccccca
őstag
válasz asdf_ #106979 üzenetére
Bocsánat azt hittem egyértelmű az LG tv és az iphone airplayes összekapcsolása és a telefon kép tükrözése a tévére.
De megkövetem magam. Igazad van nem tértem ki részletesebben.
Ne haragudj, de most került a családba egy ilyen tévé és még nem vagyok teljesen tisztában a dolgokkal.Humorban nincs helye tréfának!
-
cidalain
veterán
válasz asdf_ #106948 üzenetére
Le kell mérni
USB mérőm a cégnél, én meg szabin vagyok.
Bár ugye ahhoz kéne valami nagy fogyasztású USB kütyü, mert hiába teszem rá az én külső HDD-met, ha annak csak elég 200 mA akkor annyit fogok mérni, a maxot nem tudom.
Mondjuk pl rá kell tenni a telót töltésre>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
-
veterán
válasz asdf_ #106910 üzenetére
Na mostmár biztos hogy a tv-ben van a hiba.
Rendszeresen elveszti a távval a kapcsolatot,újrapárosítani is csak a tv áramtalanítása után lehet,de pár óra múlva ugyanúgy nem jó.Ki lett próbálva másik MR-rel,de azzal is ezt csinálja.
Milyen meglepő hogy 2,5 évesen az alap gari lejárta után kezdi el a hülyeségeket...
Még szerencse hogy vettem hozzá plusz garit anno.
Hétfőn hívom is a LG-t. -
veterán
-
-
mobilizmo
Topikgazda
válasz asdf_ #106706 üzenetére
(Nem) kicsit túl van fetisizálva ez az egész tökéletes képminőség téma. Nyilván ahány felhasználó annyi igény (nem biztos, hogy mindenki olyan tartalmakat néz ahol létfontosságú a látvány), meg relative kevesen vagyunk itt, akik még fekete-fehér szinte kör alakú képcsöves tv-n szocializálódtunk. De az elmúlt 30 évben olyan óriásit fejlődött a képminőség, hogy az szinte leírhatatlan. Egy többé-kevésbé normális készüléket a felhasználó bekapcsol, kiválasztja a neki tetsző előre beállított séma valamelyikét és teljesen jó.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest