Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Ha AGI alatt egy mesterséges életformát értünk önálló tudattal és akarattal, akkor azon a szinten szerintem már olyan szinten el lesz szigetelve a világtól, hogy lehet titokban tartják majd "fogságban". Itt akkor olyan kérdések merülnének fel, hogy hogy lehet integrálni a társadalomba egy ilyen életformát anélkül, hogy egyszer csak úgy döntene, hogy megtagadja a parancsot. Főleg, mivel bármilyen logikus gondolkodással szembemegy ez a mi emberi természetünk, főleg ha majd elkezdik alávetni különböző ideológiáknak.
Én előbb inkább arra számítanék, hogy jönnek az AGI alapú vírusok.
Amíg ember az ember, addig úgyis az egymás feletti kontroll lesz a legfőbb prioritás.
Addig meg majd még tuti lesz hadi célú AI is. Tulajdonképpen már most készen vannak ezek a rendszerek, csak még eddig senki nem integrálta össze őket egy csomagba. De már vannak olcsón és tömegesen bevethető drónjaink. Már vannak kifinomult robotjaink.
Már egészen elégedett vagyok a Bing AI-val is, ami azt illeti. Amint elfutnak ezek a rendszerek egy kezelhetőbb számítási kapacitású gépen akkumulátorról, szerintem onnantól már óvatosnak kell lenni. Ha csak arra gondolok, hogy a Google Bard előbb-utóbb meg fogja kapni a Home Assistant-ot (Google Assistant with Bard már most is van), akkor elvileg már minden adott ahhoz, hogy megnézzük milyen hamar zár ki a lakásból a rendszer némi self-prompting után.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
it EU-s törvényhozók szerint Sam Altman és az OpenAI drámája jól mutatja: nem elég hinni a nagynak mondott AI-király ígérgetéseinek, AI-törvényekkel kell megvédeni a társadalmat.
- Lenovo ThinkPad T480 / i5-8350U / 8GB RAM / 256GB / FHD / Több darab / Számla /
- Új bontatlan Technics AZ80 Bluetooth fülhallgató High End, LDAC, HI-Res Audio
- Vízszerelő Budapest összes kerületében
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest