Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Teasüti

nagyúr

válasz ddekany #20 üzenetére

Ha AGI alatt egy mesterséges életformát értünk önálló tudattal és akarattal, akkor azon a szinten szerintem már olyan szinten el lesz szigetelve a világtól, hogy lehet titokban tartják majd "fogságban". Itt akkor olyan kérdések merülnének fel, hogy hogy lehet integrálni a társadalomba egy ilyen életformát anélkül, hogy egyszer csak úgy döntene, hogy megtagadja a parancsot. Főleg, mivel bármilyen logikus gondolkodással szembemegy ez a mi emberi természetünk, főleg ha majd elkezdik alávetni különböző ideológiáknak. :D

Én előbb inkább arra számítanék, hogy jönnek az AGI alapú vírusok.
    Amíg ember az ember, addig úgyis az egymás feletti kontroll lesz a legfőbb prioritás.
    Addig meg majd még tuti lesz hadi célú AI is. Tulajdonképpen már most készen vannak ezek a rendszerek, csak még eddig senki nem integrálta össze őket egy csomagba. De már vannak olcsón és tömegesen bevethető drónjaink. Már vannak kifinomult robotjaink.
    Már egészen elégedett vagyok a Bing AI-val is, ami azt illeti. Amint elfutnak ezek a rendszerek egy kezelhetőbb számítási kapacitású gépen akkumulátorról, szerintem onnantól már óvatosnak kell lenni. Ha csak arra gondolok, hogy a Google Bard előbb-utóbb meg fogja kapni a Home Assistant-ot (Google Assistant with Bard már most is van), akkor elvileg már minden adott ahhoz, hogy megnézzük milyen hamar zár ki a lakásból a rendszer némi self-prompting után. ;]

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák