- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Az NVIDIA miatt kerültek lejtőre a kvantumszámítógépet fejlesztő cégek
- AI fejleszti az elhízás elleni csodagyógyszert
- Beköltözhet az eBay a Facebook Marketplace-re
- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Disney+
- Az NVIDIA miatt kerültek lejtőre a kvantumszámítógépet fejlesztő cégek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 10
- Synology NAS
- Sweet.tv - internetes TV
- Hálózati / IP kamera
- Microsoft Excel topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
LadaLord
aktív tag
válasz jencsikdani #27498 üzenetére
Az Arctic kb minden szempontból jobb: nagyobb max fordulatszám (ami szabályozható is! ), jóval halkabb, jobb légszállítás.
És mint tudjuk, a súly a megbízhatóság jele, és abban is jobb.
Nekem P12 Arctic ventik vannak, nagyon meg vagyok elégedve velük. Én rámennék az Arctic-ra a helyedben.
De azért írjanak nálam hozzáértőbbek is.
-
LadaLord
aktív tag
Pár hsz-el feljebb volt kérdés, h mi program tudja monitorozni a venti fordulatot ill a hőmérsékletet is. Én tudom ajánlani az Argus Monitor-t. Igaz, nem ingyenes, de szerintem vállalható áron adják. Könnyen kezelhető, sokmindent lehet állítani vele. Nekem nagyon bevált.
Van itt másnak is tapasztalata vele, vagy mindenki a fancontrol-t használja? -
LadaLord
aktív tag
Sziasztok!
M.2 SSD hűtés témában lenne egy kérdésem hozzátok.
Adott egy Samsung 970 EVO Plus SSD, aminek a hűtésénél egy ventiprofil beállítással már nyertem közel 10 fokot terhelés alatt:
De tervezek tenni rá egy hűtőbordát is, így már szerintem megfelelő lesz a hőmérséklet. A kérdésem az lenne, hogy a thermalpad felrakás előtt a Samsung matricát le kell-e venni a meghajtóról, vagy maradhat rajta?Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv,
T. -
LadaLord
aktív tag
Helló Mindenki!
Lenne egy kérdésem: Mennyire különbözik a socket 1150 hűtőfelfogatása a LGA775 /1156 / 1366-tól? Azért kérdem, mert van egy Xigmatek Gaia hűtőm, amivel jelenleg meg vagyok elégedve, és szívesen használnám majd az új procihoz is, de a hivatalos honlapján nincs felsorolva ez a foglalat... (gondolom lehet,h ogy akkor még nem is létezett )
Köszönöm előre is a választ!
Üdv,
T. -
LadaLord
aktív tag
válasz jookomak #22100 üzenetére
Helló Mindenki!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy azzal nyerek pár fokot, ha a Xigmatek Gaia hűtőm hátsó oldalára felrakok egy minimális fordulatra leszabályzott(hogy halk legyen) ventit? Idle 28-30 fokos a proci, full terhelésen 48-50. Mire számíthatok így majd?
Köszi előre is a segítséget!
Üdv,
T. -
LadaLord
aktív tag
válasz LadaLord #21929 üzenetére
Nah, beraktam a két Noctua ventit a gyáriak helyére, és az idle hőfok az egy 2-3 fokkal mintha magasabb lenne (kb 31 fok), de most már fél órája megy az Aida cpu stressztetszje, és az elején beállt 42-43 fokra, és azóta sem mozdul onnan. A gyári nagyobb légszállításos ventikkel is ennyi volt a hőfok terhelten... Tetszik most így a rendszer, mert most jóval halkabb, mint korábban, csak most nincs semmi kék fény a házban, ami azért dobott rajta eddig. De majd megoldom valahogy. Ha valakinek esetleg van egy 20 centis kék neonja eladó, az szóljon!
Üdv,
T. -
LadaLord
aktív tag
válasz Raggie #21930 üzenetére
Oldalra a proci hütö miatt nem tudok màr rakni ventiket sajnos. Még arra gondoltam, h a proci hütö bordàjànak a hàtsó felére is szerzek vmi csendesebb fajta ventit, vagy nézek vmi potis szabàlyzót, és az 1ik gyàrit ràrakom, és leszabàlyzom, és az a venti is tolja hàtrafelé majd a meleget. Olcsó, egyszerü potis szabàlyzót nem tud valaki?
-
LadaLord
aktív tag
válasz wesker24 #21901 üzenetére
Helló Mindenki!
Remélem, jó helyre írok.
A helyzet a következő:
Adott egy Aerocool PGS Qs-200 kuckó, benne elől-hátul a két gyári ventivel. Elől szívja befelé, hátul fújja kifelé a levegőt. A procin egy Xigmatek Gaia hűtő tesz szolgálatot. Gondoltam egyet, és mivel ezek a gyári ventik túl hangosak, ezért innen apro-ról beújítottam két db Noctua NF-12S 800 ventit. Vagyis még nem kaptam meg, de úton vannak. Jelenleg idle 27-28-29 fokos a CPU. Ezeknek a Noctua ventiknek a légszállítása valamivel azért gyengébb, mint a mostani ventiknek, ahogy néztem a specifikációkat. Szerintetek észrevehető lesz ez a különbség a CPU hőmérsékletén? Ha igen mennyire? Abban bízok, hogy a hangszint különbséget azt azért jobban észre lehet majd venni....Köszi előre is a válaszokat!
Üdv,
T.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- eFootball
- Építő/felújító topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- Kordában fogja tartani az S25 a Snapdragon 8 Elite őserejét
- Külpolitika
- Ingatlanos topic!
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest