- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jelszókezelők
- YouTube
- ArchiCAD és Artlantis topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Mikrotik routerek
- Hálózati / IP kamera
- Vakarja a fejét a félvezetőipar: az egekben az antimon ára
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 2 billió dollárt hozott a tavalyi év az NVIDIA-nak
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oldmobil
aktív tag
Nos elkészült a végleges változat. Procihűtő ventillátor nélkül is tökéletes a rendszer, sőt a táp és a ház 12 centis ventijét is visszavettem 1000 alatti fordulatra. Semmi sem melegebb 30-32 foknál. Nagyon enyhe túlnyomás van a házban, hogy csak a porszűrővel ellátott előlapi ventin át juthasson be a levegő.
Nagyon csendes a gép, persze mindkét venit szilikongumival fogattam fel és a vinyóhoz is gyártottam felfogatógyűrűket két lefolyószigetelő gumiból. Kapott néhol egy kis szivacsozást is, hogy ne vedődjön össze-vissza a hang a doboz beljesében. Persze ez még egy régivágású ház, amibel volt bőven anyag, így sehol nem rezonál és a tömegénél fogva is jobban elnyeli a zajokat.
Azért a nyári melegben a biztonság kedvéjért megnézem ismét a hőfokokat,Képek:
Az eredeti koncepció
Légterelő doboz a procihűtő venti helyén
Oldalról az egészÜdv
[ Szerkesztve ]
-
Oldmobil
aktív tag
Tovább léptem kicsit, és kivettem a procihűtő ventit. :-) Készítettem helyette egy zárt dobozt kartonból, ami egyik oldalról pont a proci hűtőbordájának tetejére illeszkedik, a másik oldalról pedig a tápra, ahol a 12-es ventije van. Így táp ventije szívja át a levegőt a hűtőbordán. Ez olyan hatékony lett, hogy hidegebb a proci, mint amilyen a saját ventijével volt. (Kicsit le is burkoltam a bordákat, hogy nagyobb utat tegyen meg a levegő a lamellák között.)
A megoldás előnye, hogy sikerült az utolsó 8 centis ventit is kigyomlálni a házból így a gép nagyon csendes lett. A hátránya viszont az, hogy így a táp nem a ház kevert levegőjét szívja be, hanem a mindenkori processzor-hőfoknak megfelelőt, ami szerintem melegebb, mint az előbbi. Így télen, 20-21 fokos környezeti hőmérsékletnél ez nem probléma (most 28 fokos a proc) de nyáron 30-33 fokban, nem tudom, hogy mit lép arra táp, ha egyből meleget szív...
Szerintetek nagyon megszívja?
Üdv,[ Szerkesztve ]
-
Oldmobil
aktív tag
Hahó!
Köszi a megerősítést, azóta el is készülétem a konstrukcióval. A procim alapjáraton 30 fokon van, terhelve felmegy 35-ig, a házban meg nálam is hasonlóan hűvös van. Igazad van a körbeburkolással, ki fogom próbálni. Így mindenképp nagyobb utat tesz meg a bordák között a levegő, több hőt tud felvenni. Az elülső 120-as venti egyébként nálam is nagyjából annyi levegőt visz, mint egy 80-as, mert vissza van véve a fordulatszáma, hogy ne zajongjon annyit.
Elég fontos a kis zaj, a proci hőmérsékletben is van még tartalék, így ki fogom még próbálni, hogy mennyit lehetne visszavenni a procihűtő ventillátor fordulatából, mert jelenleg ez a legnagyobb zajforrás.
Nálad van külön venti a ház hátán?
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Robotporszívók
- Autóhifi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- DUNE médialejátszók topicja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest