Aktív témák
-
törölt tag
válasz dvd_R+ #25520 üzenetére
Gondolom minél több natív tartalom érkezik rá, annál nagyobb lesz a kereslet és szép lassan csökken az ára. Tuti nem manapság lesz emberi áron. Jobban jársz, ha az OLED technológiát várod az említett méretben a felvetett összegből. Én legalábbis jelentősen több értelmét látom, mint a 4k-nak, talán végre leküzdhető lesz vele jó néhány LCD és plazma betegség. Láttam élőben 4k tévét, dobtam is hátast, de összességében előrébb nem jutunk vele, ha szimplán a technológiát nézzük.
-
Fandango
veterán
válasz dvd_R+ #25518 üzenetére
Miert akarsz 4k tv-t venni, amikor lenyegeben semmi anyag nincs ami ekkora felbontasu lenne (max par demo video), illetve meg hardveres oldalrol is eleg kemeny masina kell ami dekodolni tudja es akadas mentesen lejatszani.
A sejtesed a 2-3 evrol talan realis lehet.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
A mai lapostévéken az optikai kimenet szolgál erősítővel, hangremdszerrel való összekötésre.
Dolby Digital és dts 5.1 hang is kinyerhető ezen a módon.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
c41r0^
őstag
szerintem ez az egy mód van a rákötésre, ha tényleg magára a TV-re (a TV közvetlen hangkimenetére) akarod rákötni, de majd hátha lesz valakinek más ötlete...
ha viszont mikor PC-ről nézed a filmet, akkor illene a hangkártyára kötni az 5.1-et, és akkor az AC3/DTS sokcsatornás hangsáv valóban 5.1-ben is jönne ki a hangcuccra, míg viszont ha az 5.1 rendszered a stereo jelet kapja, csak virtuálisan tudja felkeverni a hangot 5.1-re a stereo forrásból, bár lehet, hogy a "media play" azt jelenti nálad, hogy csak hálózatos, DLNA-s streamelős módszerrel küldöd a PC-ről a TV-re a jelet, szóval akkor megintcsak nem megy jel a PC hangkártyájára a film lejátszásakor
ha az xbox360 hangját az 5.1 rendszeren akarod hallgatni, akkor a hangcuccot az xboxra kösd, a hangkimenetére (ha 1általán annak van analóg 5.1 kimenete), vagy ekkor is marad az, hogy az xbox a tv-re küldi a hangot, onnan meg lenyered a stereo hangsávot a fejhallgató kimenetből
remélem érthető és látod, hogy univerzális megoldás nincs, ahhoz házimozi erősítőt kellett volna venned hangfalakkal
[ Szerkesztve ]
-
c41r0^
őstag
szerintem a TV-ről közvetlenül csak a fejhallgató kimenetén (kis jack) tudod lenyerni a hangot, azt is csak stereoban, ezt átalakítóval át lehet tolni az 5.1-re, és ha az 5.1 képes felskálázni a stereo jelet kamu 5.1-é, akkor fog mind a 6 hangszóró szólni, ha nem, akkor csak a frontok és a sub. Minden más hanggal kapcsolatos csatlakozó a TV-n csak bemenetre szolgál (2 RCA audio és optikai bemenet). Barkács módszerrel a SCART-ról pl. le lehet nyerni valahogy a hangot, de asszem csak akkor, ha abból asz eszközből jön az audio hang, amit a TV SCARTjára kötsz, de ehhez már nem értek.
Ha a TV-t mással hajtod meg, azaz nem sima TV adást nézel, hanem pl. DVD lejátszóról, médialejátszóról, set-top-boxról stb. kapja a TV a jelet, akkor annak az egységnek az analóg hangkimenetére kell dugni az 5.1-et (gondolom az 5.1-nek nincs digitális, SPDIF bemenete koax vagy optikai formában).
Igazából nekem hiányzik az infó, hogy mikor akarod az 5.1-et használni, kiváltva a TV csipogóját, és milyen eszközeid vannak, aztán lehet, hogy más érti...
-
c41r0^
őstag
és a tv-n van egy hálozati kimenet is igy gondoltam hálokábelel össze kötöm a tv-t a géppel - hálózati (RJ45) bemenet van a TV-n, nem kimenet
Nincs meg minden infó, nem írtál le minden körülményt.
Van routered? Ha van, akkor a LAN-odban (szgép és TV) célszerű DHCP-vel kiosztani a lokális IP címeket - célszerű MAC alapján, hogy biztos mindig ugyanazt az IP-t kapják - (gépnek és TV-nek is), ha nincs, kézzel kell beállítani azokat.
A hálókártya második hálókártya a gépedben? Mert egy kell az internethez is (feltéve, hogy nem pl. USB-s wirelessel oldottad meg a netet - de ha igen, akkor van wireless routered is - vagy esetleg USB-s mobilinterneted van ), azt nem használhatod másra egyidőben. Tehát ha nincs routered, de ADSL-ed vagy kábelneted van (a modem egy hálókártyába van dugva), akkor két hálókártyának kell a gépben lennie.
Szóval ha megválaszoltad ezeket a kérdéseket, akkor leírom, hogy kell megcsinálni - inkább privátban keress meg, mert nem ebbe a topicba tartozik a téma - , de szimplán hálózati beállítás az egész (a TV mintha egy másik szgép lenne, hálókártyával). Annyi még a trükk, hogy ezen felül a Samsung hálózati megosztásához adott szoftverét a gépre feltelepíted majd és beállítod, hogy mit akarsz megosztani, így a TV is látni fogja a megosztást. És igen, alapvetően csak egy CAT5e kábel kell (de hogy patch vagy crosslink, az attól függ, hogy milyen eszközeid vannak).
-
Gabor970
addikt
-
törölt tag
Ez a tévé 50/60 hertzet tud és szgépről minden tévé 60 hertzzel üzemel:az a panel saját frekije.
A 100Hertz alkalmazásai a gyors mozgáskor az elmosódást.Egyénfüggő,van aki szereti,van aki nem de össszességében megéri.Ha neked 40 ezer különbséget megér akkor oké:a 40-es C650 az 182 ezer.
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest