-
IT café
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz
King Unique #3568 üzenetére
Na közben kibogoztam magamtól. Szóval szerinted arról van szó, hogy az operációs rendszer vizslatja, hogy mennyi ideig nem volt hozzáférés a lemezhez, és ha letelt ez a bizonyos idő, akkor küld egy spindown parancsot a lemeznek, hogy kapcsoljon le. Ahogy nézem az idle bash, amit küldtél legalábbis ezt csinálja.
Ami érdekes, hogy http://apmtimer.sourceforge.net/ ez direkt WD lemezekhez van, és eszerint a WD lemezekben van beépítve ugyanilyen automata idle spindown. Olvastam olyat, hogy pont emiatt a hdparm nincs semmilyen hatással rájuk, mert a lemezbe épített cucc felülírja a hdparm-al beállítottat, ami gondolom az operációs rendszer féle időzítős megoldás, vagy ha az nem működik, akkor a bash script, amit linkeltél előzőleg külső meghajtókhoz. Ezek alapján még mindig tanácstalan vagyok.
Kipróbálom első körben a hdparm-ot, hogy hogyan reagál a lemezre, hátha valami csoda történik, és hatással van rá. Ha nem, akkor marad az apmtimer, de gondolom ahhoz ki kell venni rackből és satára dugni. Azt mondják a hatás permanens, mert gondolom a HDD firmware-ben írja át az időzítő beállításait, és pont emiatt garancia vesztéssel is járhat. Mondjuk ha csak néhány bájtot ír át, az visszaállítható, feltéve ha nem ment gallyra teljesen a lemez.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
King Unique #3568 üzenetére
Hú hát ez fura. Elvileg a HDD-nek is van ilyen feature-je, amit használ is ha satára van dugva, nem rackre. Ezek szerint akkor a rack felülírja ezt a feature-t, az oprendszer meg felülírja a rack-et?
Nehéz a felfogásom, nem aludtam sokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung, WD, Micron 2TB Gen4 NVMe SSD!
- Kingston NV2 1TB M.2 PCIe NVMe
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD22PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- Lenovo ThinkPad 40AF + Lenovo 135W + Lenovo USB-C kábel (hybrid) DISPLAYLINK
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 110 - Intel N3710 I 4GB I 256GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest