Új hozzászólás Aktív témák

• Mr Dini

addikt

válasz brazos #37405 üzenetére

Nézd... Az tény és való, hogy a kodi repó kezelése hagy(ott) némi kivetnivalót. Amikor aktívan kodiztam, én is tanúja voltam olyan anomáliáknak, hogy valakinek kézzel kellett frissítenie a repó listát, vagy restartolnia kellett az egész rendszert, hogy felmenjen a frissítés.

De még mindig jobb megoldás a normál felhasználónak az, ha már azért az egyetlen kiegészítőért is felteszi az egész repót (egyetlen extra xml fájlt jelent a rendszeren) és onnan rak fel szépen mindent, mert így az addonok képesek behúzni a függőségeiket, illetve a legtöbb esetben frissülnek maguktól. Ha nem, akkor zipes telepítés helyett inkább a korábban említett manuális csomaglista update és restart kombó javasolt. Persze ha az ember power user és vállalja a kockázatot, azt tesz, amit akar.

Csak azt szeretnénk elkerülni, hogy ne kelljen fejlesztői oldalról órákat debuggolni, hogy vajon miért nem indul el az adott stream a kedvenc kiszolgálóról, ha közben kiderül, hogy pl a resolveurl nem lett frissítve a kliens gépén és azóta javítva lett.

Ne érts félre, értékelem a szándékot, de szerintem okkal jöttek létre a repók és mindenki érdeke, hogy az legyen a preferált telepítési forrás, mivel így kevesebb a valószínűsége annak, hogy valaki elfelejt frissíteni és emiatt hibák soraiba fog belefutni.

[ Szerkesztve ]

Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.

Új hozzászólás Aktív témák