-
IT café
KODI MAGYAR KIEGÉSZÍTŐK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Halihólaci
tag
Sziasztok!
Egy fura problémám lenne, egyszerűen nem találtam rá választ-megoldást!
Sony A8 tv, Android, Kodi19 Matrix
A kép videó nézésekor pár másodpercenként ugrik egy kicsit. Nem minden filmnél, sem ugyan annyira. Most pl egy sd sorozat A híd USA második évadja nagyon zavaróan ugrik. Már mindent kikapcsoltam a tv-n, nem változott. Ekkor megpróbáltam a régi Kodi-val egy másik tv-n egy kínai médialejtszón, hibátlan. A Sony tv saját lejátszóját próbálva is hibátlan a kép, nem ugrik . Szóval akkor a Kodi 19-en nem jó vmi. Már kikapcsoltam a váltottsoros mentesítést, nem változott, mást meg nem találtam. Esetleg ötlet mit csinálok rosszul?
Magát a Kodi-t nagyon szeretjük főleg a feliratok, filmleírások miatt.
Köszi a segítséget! -
Gaben92
őstag
válasz Halihólaci #35452 üzenetére
Kodi 18 megy az A8-on? Vagy friss vásárlás és a 19 az első amit próbálsz? Másik TV SONY vagy más gyártmány?
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
Halihólaci
tag
válasz Gaben92 #35453 üzenetére
A Sony tv teljesen új, de csak a 19-et ajánlja fel a TV a telepítésre.
A másik tv Panasonic, de a Sony képe is hibátlan a gyári média lejátszóval.
Nagyon zavaró, most először működött igazán úgy itthon nálam a Kodi,h 4-5 film kivételével mindent felismert, nagyon tetszett a páromnak. Erre ugrik a kép. Vmit tudom,h annak idején ki kellett kapcsolnom a Kodi-n, de az a beállítás itt meg sem jelenik...
A váltott soros-t már kikapcsoltam, és volt vmi képskálázás , talán legközelebbi szomszéd lett beállítva... -
Gaben92
őstag
válasz Halihólaci #35454 üzenetére
Nem mondom biztosra de szerintem akkor felejtős mert nem a Kodi verziójával lesz baj hanem magával a Sony - Kodi kombóval.
A Sonyról tudni kell, hogy az elv náluk az "ott a gyári lejátszó használd azt". A TV tilt mindenféle hardware dekóder használatot a külső lejátszóknak szóval mindegy mit játszol le, nyers erőből kell megoldania a TV-nek hardwares gyorsítás teljes hiánya mellett. Kizárólag a gyári lejátszója képes ténylegesen használni a vasat, Kodi, Emby, Plex, gyakorlatilag minden kis ferdítéssel úgy fut mint a "PS2 emulátor PC-n".
Én még Kodi 18-at próbáltam XF9005-ön, volt olyan SD ahol ugrált, de olyan HD is ahol nem. Hangsáv kodekjére és bekapcsolt feliratra különösen érzékeny volt. Volt olyan 4k film amit 10-20 percenkénti 1 ugrással lejátszott a Kodi magyar AC3 szinkronnal, de angol TRUEHD szinkronnal már 1-2 percenként megakadt. Ha bekapcsoltam bármilyen - nem srt - feliratot akkor pedig néha össze is omlott akár az egész oprendszer. Egyszer annyira, hogy a TV nem kapcsolt be csak áramtalanítás után.
A8-ban már A73 van ahogy az XH95-ben is, ott is panaszkodnak ilyenre. Nem gondolnám, hogy a CPU kevés SD-hez mert az még az A53-al is rendben volt többnyire, szimplán csak a szokásos Sony-s b.szakodás lesz a háttérben szerintem.
Én vettem az XF9005 mellé egy Apple TV 4k-t és boldogabb nem is lehetnék.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
blakey
titán
Hardveres/Szoftveres gyorsítás okozhat ilyet, azzal lehet játszadozni viszont nem árt tudnod, hogy a TV-k hardvere na meg a szoftvere sem feltétlenül szereti a Kodit, Sony ráadásul még "rátesz egy lapáttal", hogy még több probléma legyen. Maga a Kodi 19 lassan jobb, mint a Kodi 18, de "jól támogatott" eszközökön. Ha fontos a Kodi akkor érdemes lehet elgondolkodni valamilyen alternatíván.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Halihólaci
tag
válasz Gaben92 #35455 üzenetére
Van média boxom azon klasszul megy is, bár a régi Kodi. Csak olyan elegáns lett volna,h nincs semmi kütyü pluszban, hanem csak a tv-n kiválasztom a Kodi lejátszót, picit szempont volt a vásárlásnál. Sajnos legnagyobb figyelmem igyekezetem ellenére lassan semmi sem az mint aminek látszik. A Sony-n ez alapból felajánlott app. Eszembe sem jutott volna h gond lehet vele. 😔
Köszi a segítséget, azért még próbálkozom! Ha lesz esetleg megoldás természetesen ide is beírom! -
consono
nagyúr
válasz SzabóTamàs90 #35457 üzenetére
Nincs. Volt ilyen, banolták érte a usereket az oldalról...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
-
mexel
veterán
Simán nem tud kadenciahelyesen lejátszani az androidos tv ez a gond, ezt a röcögést látod szerintem. Én anno azért vettem szülőnek androidos sony-t hogy ne kelljen plusz box, stb, hanem droid alatt kodi és tudja használni. De vicc hogy a sony nem oldotta meg a kadenciahelyes lejátszást így mégiscsak kellett egy tv box a tv mellé. Innentől az egész android tv felesleges volt, másra nem használja a droidot, talán azt sem tudja már hogyan kell átkapcsolni oda.
-
MadMancs
veterán
-
cof
veterán
válasz MadMancs #35466 üzenetére
Nem mindenki veszi észre. Engem sem zavar mondjuk, 60 Hz-en nézek mindent, csak oldalazó kameramozgásnál feltűnő, hogy csíkozik sávosan a kép. Ha film indítás előtt Hz-et vált a TV akkor 1-2 másodpercre elsötétül. De a TV infó gomb is írja szerintem, hogy hány Hz-en megy adott film.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
MadMancs
veterán
Na majd délután vagy este ha filmezünk meglesem mennyi az annyi. LCD panel eleve csak 60Hz szóval az biztos ha akarnám se lenne több.
Elsötétülest még nem tapasztaltam. Vagy csak nem tűnt fel sose.[ Szerkesztve ]
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
cof
veterán
válasz MadMancs #35468 üzenetére
Nem csak 60 Hz-et tud a TV-d, Csak kösd rá egy PC-re HDMI-n és meglátod. A TV adás is 1080i, 576i 50 Hz-en megy rajta. Ugye a filmek többsége meg 23.976 FPS, ezeket kellene 24 Hz-en játszania, és ezt nevezzük kadenciahelyes lejátszásnak. 60 Hz-en olyan mint ha 60 FPS-el játszana le, ezért ismétli a képkockákat, persze, az új tévék már megoldják ezt is okosan mert szépen összefésülik.
-
mexel
veterán
válasz MadMancs #35466 üzenetére
A philipset nem ismerem milyen a droidja, akár az is meglehet hogy megoldották ( bár kétlem, ismerve a gyártók hozzáállását). Itt most Sony-ról volt szó, azon nem jó, legalábbis a régebbieken amit ismerek. De szerintem az újon sem törték magukat ezen. A kodi őket nem izgatja valószínűleg, van saját lejátszójuk, az biztosan jó.
A másik, ahogyírták, sokan észre sem veszik. Án sokáig használtam wd tv lejátszót olyan plazmával ami nem tudta a 24p-t, és nem zavart ( akkor még) Most már zavarna nagyon -
nfsu17
veterán
válasz MadMancs #35468 üzenetére
Ha nem tudod mit keress (láss), nem fogod észrevenni, ha eddig se vetted észre.
Kell egy tv mellé, ami meg Hz-helyesen játszik le, és akkor lehet hasonlítgatni.
Ráadásul a képjavító funkciókkal (főleg amik a "motion" menükben szoktak lenni), elég jól el lehet "maszkolni" ezt az oldalazó mozgás egyenetlenséget. Sokan ezért észre sem veszik. -
MadMancs
veterán
válasz nfsu17 #35471 üzenetére
Nálam minden képjavító cucc ki van kapcsolva mozgás/élesség/mpeg. Nem szeretem őket.
De mostmár tudom mi az ami nem természetes. Kiderül este.[ Szerkesztve ]
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
Hege1234
addikt
Sziasztok!
leia-ra az adatbázist ennek a link segítségével csináltam meg
az adatbázist át tudom valahogy költöztetni mátrix-ra?
a mostani adatbázis adatai ebben a mappában vannakc:\ProgramData\MySQL\MySQL Server 5.6\data\kodi2116\
konzolból valahogy majd vissza fogom tudni ezt tölteni? -
blakey
titán
A Philips mozgásjavítása példásan vizsgázott nálam, nem csodálkoznék, hogy a Kodi esetében is megoldották volna.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
M4sport kiegészítőnél nem működik az élő és az éppen aktív stream. log
-
MadMancs
veterán
válasz nfsu17 #35471 üzenetére
Most már tudom mit keressek, de semmilyen kameramozgásnál nem látok semmi akadozást. Próbáltam Mozgasjavítast alacsony, közepes, és magas beállításon. Illetve FHD -- UHD felskálázást be/ki. Itt ugyan van változás, de nem mozgás téren.
-
421sun
csendes tag
Sziasztok, befejeztem a Horizon GO addont Kodi-hoz!
Githubon írtam részletes leírást a használatáról : [link]Elnézést kérek, hogy nem jelentkeztem, számos apró probléma merült fel a dologban és be akartam fejezni mielőtt kiadom. Remélem minden jó lesz.
Esetleg ha valaki tud ajánlani egy nagyobb epg adatbázist az Guidex-nél akkor arra szívesen átállítanám, mert néhány csatorna műsorújsága hiányzik : Story4/Filmbox Extra HD/Pesti TV.
Szerintem ez a 3 csatorna apróság, de ha van alternatíva akkor megcsinálnám. Most a napokban fogom nézni a fórumot és ha valami hiba van amin tudok segíteni akkor fogok. -
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Ce alatt használok kodi mátrixot. A blu ray filmeket és .iso kat hogy tudom hozzáadni a mediatárhoz?
Csak a file mappában latom.
üdv -
mexel
veterán
Horizon Go csak előfizuval megy ugye? Semmi alap tv csatorna ilyesmi nem működik anélkül azon ha jól sejtem. Van előfizetési lehetőség csak online használatra? Digi online-om van de abban még mindig nincs RTL ahogy láttam. ( nem értem miért, vicc - nem én nézem, felőlem semmilyen tv nem kellene, de nyaralóba kell valami és ott néznék)
-
mexel
veterán
Igen, de akkor külön kell kapcsolgatni. Az Onlinestream jó mert ki lehet tenni TV -ként simple client-el, csak az nem fix hogy ott mindig lesz minden csatorna. Egyértelmű kezelést kell összehoznom, hogy ne kelljen mutogatni mi hol található ha valaki vendég nézné.
Keresgéltem a voda oldalán az előfizut, de utóbbi időben divat lett hogy a szolgáltatók az árakat úgy eldugják hogy 20 kattintásra sem lehet megtalálni ( talán szégyenlik) így nem keresgélek tovább. Valami túlképzett marketinges biztos kitalálta valamikor hogy így jobb lesz ha nincs kint az ár.
Köszönöm a válaszokat![ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
Rtl:
Mindigtv DVB-T: ingyenes, szobaantennával esetleg fogható, a térképen meg kell nézni van-e lefedettség. Net nem kell hozzá.Rtl most plusz: a digi ugyan nem ad hozzá kódot, de sok más szolgáltató igen. Én öreganyám vidanetes kódját használom. Van élő stream is. Net kell.
Az onlinestream appban is fut, de nem tudom mennyire stabil és mi a forrása. A tv2 volt már hogy eltűnt többször.
-
-
421sun
csendes tag
Sajna már az alap ziggo addon is egy saját külső szerverből szedi magának az epgt valamiért... Biztos meg lehetne oldani hogy kinyerem az epgt a horizongobol csak én nem vállalnék egy szervert futtatni erre. Bár hozzáteszem ebbe a dologba nem néztem mélyen bele
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz nfsu17 #35484 üzenetére
Köszönöm! Van antenna a padláson, de az csak akkor fogja a jelet ha tápot kap, a tv pedig nem ad neki, a régi stb adott, addig jó volt. De azok a kis stb-k kihaltak és más megoldás kell majd. ( vagy komolyabb antenna, de 2 tv-hez macerásabb lesz megoldanom a kábelezés miatt.) Az online tv egyszerűbb lenne jóval. mondjuk a net is kérdéses ott, nem tudom hol vagyok jobban meglőve
Valószínűleg az online stream fog maradni jelenleg vagy a digionline ha a net is úgy akarja hogy menni fog.Kár hogy a mindigo tv addont nem csinálja valaki az akár jó alternatíva lehetne.
-
cof
veterán
Megcsinálod a DigiOnline-t TVheadend-el, és be tudsz tenni mellé külső .m3u forrást is
Itt egy lista pl. ebben van RTL [link]
És akkor egy helyen lesz minden a Add-on:Tvheadend HTSP Client alatt, plusz ezzel felvenni is lehet. Vagy ha otthon Digi-d van akkor veszel egy USB-s TVtuner sticket és streameled a nyaralóba. CE alatt össze lehet hozni, egy kis Amlogic BOX keveset fogyaszt.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Köszi, a box már megvan természetesen, azon megy a digionline, de a tvheadend-el nem tdutam összehozni csak a simple client-el. A tvheadendet utoljára akkor használtam amikor volt tuneres mecool box-om, de itt máshogy kell beállítani a digionline-hoz és nem találtam infót. Pedig az jó lenne ha a digionline mellé pl az online stream-is beférne a tvheadendhez. ( nem tudom az megoldható-e) Időm kb nulla már, de ezt még meg kellene csinálnom
-
cof
veterán
-
cof
veterán
Értelek. Akkor a nehezén túl vagy pedig.
Youtube-on keress rá a "tvheadend iptv", "tvheadend m3u" kifejezésre, találni fogsz számtalan szemléltető videót, először nekem is kínai volt, de ma már jól eligazodok benne.
FFMPEG is kell telepíteni még hozzá, az nem tudom benne van-e a leírásban.
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
Látom van a leírásban ffmpeg telepítés.
opkg install ffmpeg
Anno a generált m3u-ban kellett átírni a hivatkozást mert itt CE-n más a mappaszerkezet mint Linuxon. [link]
Ez nem tudom azóta változott-e.
Ugyanott adod meg a listát ahol felvetted a tunert is. Beállítás - DVB-bemenetek - Hálózatok - Hozzáad - IPTV Automatic Network.
Majd az URL-nél megadod neki a lokális helyet ahova legenerálta. Én mondjuk átmásoltam a \downloads mappába az m3u-t mivel ha módosítani kell az ffmpeg elérési útvonalat akkor lecseréli az eredeti m3u-t ha újragenerálod.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
StreamShark kérdésedet ide tedd fel, miután ezt és ezt elolvastad!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest