- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
KODI MAGYAR KIEGÉSZÍTŐK!
-
(rögzített hozzászólás)
StreamShark kérdésedet ide tedd fel, miután ezt és ezt elolvastad!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cof
veterán
válasz
petakpa1 #35936 üzenetére
Ok, akkor kezdjük.
Nálam most CoreELEC 19.2 Matrix_rc2 fut a Tanix TX3 S905X3 BOX-on.
Feltelepítjük Kodi alá a TVheadend 4.2 szervert (4.3 is van már, de még nem próbáltam, a 4.2 meg nekem bevált). Majd a Szolgáltatások - DVB drivers from the latest kernel-t is. (Ez tuner függő, ha nem ismerné alapból fel a TVH a DVB-C tunerünket.)
Kodiban több dolgunk nincs is most. Indítsuk újra a BOX-ot.
Böngészőben tudjuk konfigurálni a TVH szervert, http://BOXIP:9981.
Kiválasztom a magyar nyelvet, semmi más, Save és utána Mégse gomb.
Ellenőrizzük, hogy rendben felismerte-e a tunerünket:
Utána, Beállítás - DVB-bemenetek - Hálózatok és Hozzáad. Típus DVB-C hálózat. Alapbeállítások - Hálózat neve: tetszőlegesen megadható, én DigiHU-t használom.
*Előre meghatározott MUX-ok között is található Digikábel, de nálam már az új frekvenciakiosztás van, ezért manuálisan kell beállítanom.
Hálózat ID ezen a linken elérhető: [link]
A hálózati azonosító:
Debrecenben: 1002
Kiskunhalason: 1003
A többi városban: 1001Hálózati felderítés: válasszuk a New muxes + changed muxes-t.
Majd, Létrehoz gombra kattintsunk.
Most menjünk a Beállítás - DVB-bemenetek - Muxok fülre és Hozzáad. Hálózat (aminek elneveztük).
Adjunk meg egy MUX-ot, Frekvencia (Hz): 354000000
Frekvenciakiosztás innen letölthető: [link]
Majd a szimbólumot, Szimbólum sebesség(Sym/s): 6900000
Mentés.
Vegyük fel az összes MUX-ot ugyanígy. Közszolgálatiaknál figyeljünk, hogy a szimbólum sebesség 6000000 lesz.
Beállítás - DVB-bemenetek - TV adapterek
Itt válasszuk ki a DVB-C tunerünket és jobb oldalon a Hálózatok: DigiHU válasszuk ki, (vagy ahogy elneveztük). Ha több tuner is van, akkor mindegyiken el kell ezt a beállítást végezni (ezt csináljuk meg kétszer, pipa be mentés, majd pipa ki mentés, és mégegyszer pipa be). Majd Mentés
Utána ugyanitt, Engedélyezett pipa be, és a tunerek előtt a piros átvált zöld pöttyre.
Beállítás - DVB-bemenetek - Hálózatok
Válasszuk ki a létrehozott hálózatunkat és nyomjunk a Kényszerített keresésre. Ha a szkennelési eredmény OK minden MUX-on akkor jól dolgoztunk.
Beállítás - DVB-bemenetek - Szolgáltatások, Szolgáltatások hozzárendelése, Minden szolgáltatás hozzárendelése
Ugyanitt ha az Engedélyezett négyzetből kivesszük a pipát, az nem kerül be a csatornalistába, ilyenek a kódolt csatornák, és az adatcsatornák ahol érdemes a pipát kivenni.
Pár perc és lejön az EPG, de a csatornák már nézhetőek.
Ha m3u-t generálnánk akkor egy böngészőben http://BOXIP:9981/playlist
A 9981 és 9982 portokat kell kinyitni, hogy kívülről is elérjük a szervert (erre nem térek ki, hogy kell portot nyitni mert minden routerben más a menü), ekkor így készítsük a listát https://KÜLSŐIPCIMED:9981/playlist
Vagy csatlakozhatunk Tvheadend HTSP Client-el is. Még annyi, hogy felhasználó/jelszót érdemes létrehozni ha kiengedjük a netre, ne tudja illetéktelen nézni. Addig ne töröljük az alap felhasználót amíg nem hoztunk létre egyet, különben utána nem tudunk belépni.
Egy kicsit most megszivatott, mert amikor tavaly csináltam nem kellett egyesével felvenni a MUX-okat, megadtam egyet és megtalálta az összeset, valamit variálhattak. Nagyjából ennyi.
-
cpt rodgi
tag
sziasztok . feltettem a netfix addont, felhasznalo, jelszo, minden megy, de annyira darabos, h elvezhetetlen . van valami trükkje? valami beallitas?
( 4k tv, RB-pi4, 2g)
nincs vpn, mert nekem pont jo az itteni netflix. -
-
Ijk
nagyúr
Nem sok sikerem van a Kodival. Telekomos smartboxra feldobtam, NFS mappákat nem nyitja meg Synology-ról, miközben a Popcornhour médialejátszóm igen (IP cím mindkettőhöz engedélyezve), és a távvezérlés a telefonos alkalmazással sem működik. Számítógépen sem, nem csak a smartboxon.
-
petakpa1
őstag
válasz
vargalex #35939 üzenetére
És ezt a TvHeadEnd automatikusan elintézi? Folyamatosan figyeli, hogy hány stream iránt van igény, és mindig a szükséges csatornákat dekolólja és streameli? Ha netán már mindkét tuner használatban van, és olyan csatorna streamelése iránti érkene, amelyik nem az épp két dekódolt MUX-on van, akkor ezt már nem tudja kiszolgálni. A kliens ebből csak annyit fog érzékelni, hogy egyszerűen nem elérhető ez a steam
Mondjuk addig ilyen nem fordulhat elő, amíg 2 tuner van és csak párom és én okostelóink lesznek a kliensek
.
-
atyca
senior tag
Sziasztok!
Win10,Matrix.
Visszajelzés a MovieShark addonról.
Lejátszás elindul (sorozat), de a felugró ablakban MS hibát jelez.
Felirat keresésnél a Supersubtitles hibára fut, letöltött felirat hozzáadásának megkisérlésekor pedig crash-el a Kodi.(ez a második mondjuk nem MS specifikus)
[log link] -
petakpa1
őstag
Szia!
Igazából minden érdekelne:
- hardver (box és tuner) pontos típusa,
- a CoreElec telepítés és konfigurálás, de csak olyan mértékben, ami ahhoz kell, hogy IPTV serverként funkcionáljon (medialejátszóként nem fogom használni, nem is lesz tv-re se kötve)
-TV Headend beállítása úgy, hogy ne csak LAN-on, hanem WAN felől is lehessen nézni, ezen belül különösen
- olyan m3u lista készítése, amit WAN-on lévő Kodi Simple IPTV kliensébe be tudok importálni
- két USB tuner beüzemelése (2 tuner esetén hány csatornát nézhetek egy időben? Ha egy adott frekvencián (MUX)-on több csatorna is van pl 4., akkor 2 tuner esetén 8 csatornát nézhetek egyidőben? Értelemszerűen azt a 8at ami a 2 tuner által kikódolt 2 MUX-on van?
- TV Headend honnan tudja, hogy melyik csatornára kell állítania a Tunert. Pl. ha 1 tunerem van, és az épp streamel egy csatornát, de bejön egy másik stream kérés egy olyan csatornára ami nem a tuner által épp dekódolt MUX-on van, akkor mi történik? Átvált az új csatornára a tuner, a régebbi streamelés pedig megszakad, vagy az új kliensnek nem stremaeli az új csatornát?)
- Csatorna váltás hogyan működik? Pl kliens felé épp stremel egy csatornát, de a kliensek csatornát váltok, akkor a kliens küld egy stream kérést az új csatornára, ekkor a server átvált arra? Van a klienseknek valami egyedi azonosítója, amiből a server tudja, hogy régi csatornát már nem kell dekódolnia és treamelnie, hanem csak az újat?
- Routeren elvégzendő beállítások (nyilván dyndns, LAN-on az iptv servernek fix belső ip kell, ez OK, de port fw-dból hány kell? Annyi ahány csatorna lesz az m3u fájlban?Elsőre így ezek érdekelnének.
Célom az lenne igazából, hogy a digis előfizetésünk összes TV csatornáját tudjam nézni bárhonnan a saját privát IPTV serverem segítségével.
-
Janaboy
veterán
Sziasztok,
Kodiban be lehet azt állítani hogy minden mappa valtaskor frissüljon az előző szint tartalma?
Így ha új tartalom van, mindig vissza kell lépnem egy mappát majd vissza.Illetve az beallithato hogy csak akkor kapcsolja be a feliratot ha külső feliratot talál?
Köszi
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Indiant #35931 üzenetére
Egyetlen Movieshark repo-ban található Matrix kompatibilis plugin nevében sincs benne a "matrix" szó. Miért is tennénk bele? Akkor teszik ezt a fejlesztők, ha külön verziót tartanak fenn kiegészítőből is (de nem ettől nem jelenik meg Leia alatt, hanem azért, mert az addon.xml-ben a Matrix verzióhoz Python 3 verzió függőséget, míg a Leia esetén Python 2 verzió függőséget definiálnak).
Mi az egyszerűbb karbantartás miatt (egy változást nem kell két kódon is elvégezni) inkább úgy döntöttünk, hogy mindkét verzión működő kiegészítőket igyekszük készíteni. -
cof
veterán
válasz
petakpa1 #35866 üzenetére
Neked működik élesben ilyen rendszered (Amlogic Box + USB Tuner + CoreElec + TvHeadEnd) úgy, hogy interneten keresztül is lehet nézni más helyszínről, nemcsak Lan-on keresztül?
Nem lenne kedved írni róla egy bemutatót, vagy legalább egy hosszabb post-ot?A hétvégén beüzemelem az új BOX-ot, lehet, hogy írok róla. Mire kellene jobban kitérnem ami nem világos?
-
-
BullZeye
veterán
Volt 1-2 áramszünet és valami gubanc lett Kodi adatbázisával.
Azt mutatja random sorozatoknál, hogy van még X nem látott rész, de ha belemegyek jóval kevesebb van, vagy nulla.
Azon kívül, hogy újraépítem az adatbázist, van jobb módszer ennek a javítására? Médiatár frissítés és Tisztítás nem oldja meg sajnos.
Forrás szerkesztése és más információs szolgáltató sem oldotta meg.
-
brazos
senior tag
válasz
Hege1234 #35918 üzenetére
Beleírkált, szerkesztgetett, és nem azzal a kódolással mentette el, amivel az eredeti m3u8 volt, (az UTF-8-ban volt elmentve!) hanem valami regényes kódolással, erre utal a rengeteg kriksz-kraksz is, szerintem. Ezért kértem őt, hogy a most küldött fájlba ne piszkáljon bele, csak simán töltse be azt a vlc-be, meg a Kodi-ba, és cpt rodgi barátunk most lám sikerrel járt. További szép napot mindenkinek!
-
brazos
senior tag
válasz
cpt rodgi #35904 üzenetére
...( az lehet baj , hogy ausztriaban vagyok? )...
Igen, az is lehet a baj forrása, főleg magyar linkek esetében!
Tessék, itt egy újabb m3u8 lista, egy egy két listából -magyar és vegyes- kézzel egybeépített lista, lepróbáltam VLC-vel, nálam minden link jó.
StreamStat.Net_IPTV_list-2.m3u8 [link]
Ezt az m3u8 fájlt add be a Kodi-ban a PVR IPTV Simple Client-be, ami most benne van, azt töröld ki, ha a magyar linkek nem mennek, akkor sajnos lehet a geo védelem miatt nem láthatod azokat Ausztriában.
ja, és Te most ne piszkálj bele, ne írjál bele, hogy megmaradjon az m3u8 rendes szerkezete, csak simán töltsd be a vlc-be, és a kodi-ba, remélhetőleg menni fog.(ha nem piszkálsz bele) -
cpt rodgi
tag
-
mexel
veterán
IPTV Simple client kérdésem lenne:
ha olyan csatorna van a listában ami nem működik, sajno az iptv SimpleClient szinte belefagy, 1-2 percig is várni kell amíg történik valami, vagy néha tovább. Ezt nem lehet kiiktatni valahogy? Hogy pl ha 2-3 mp-en belül nem tud kapcsolódni lépjen túl a dolgon? Ez elég használhatatlanná teszi számomra. -
Hege1234
addikt
válasz
cpt rodgi #35901 üzenetére
nem figyelsz.. (azt írtam a -1 -et írd át 0-ra)
most csak ez legyen a .m3u8 fájlodban ha így se fog működni akkor passzolom
#EXTM3U
#EXTINF:0,tvg-logo=https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/b/ba/Heartland_TV_logo.png, The Heartland Network
https://bcovlive-a.akamaihd.net/1ad942d15d9643bea6d199b729e79e48/us-east-1/6183977686001/playlist.m3u8
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- Jabra Speak 410 MS - PHS001U 7410-109 és 7410-209 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest