-
IT café
KODI MAGYAR KIEGÉSZÍTŐK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
interstate76
addikt
Sziasztok!
Van olyan magyar nyelvű találatokat (is) adó kiegészítő, ami 19-es Kodi alatt is működik? Én utoljára az Exosharkot használtam, még ezer évvel ezelőtt, de ismerősnél gyerekek néznének magyar nyelvű meséket/családi filmeket - van számukra használható kiegészítő?
Összefoglalót néztem, de ha jól láttam, akkor az MSRepo bő 2 éve nem frissült.
Köszi!
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
csubyy
tag
válasz interstate76 #34351 üzenetére
A repó tartalma azért frissült.
-
interstate76
addikt
válasz csubyy #34353 üzenetére
Tehát van működő Exoshark/Movieshark Kodi 19 alatt? Vagy mi a legutóbbi verzió, amire vissza kell lépni ahhoz, hogy működjenek? Most nem tudom kipróbálni, de nekem azt mondták, hogy Kodi 19 alatt nem működnek a fent említett kiegészítők.
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
brazos
senior tag
válasz maestro87 #34349 üzenetére
Elvileg, ha van a Kodi-t futtató oprendszered alá szoftveres equalizer program, azt lehet használni. Windowsra is van pár ilyen program, Linux alatt meg attól függ, hogy milyen hangrendszert használ a Kodi-t futtató Linuxod. Mert van Alsa rendszer alá is grafikus equalizer , és a Pulseaudió-hoz is van grafius equalizer program. De ahogy kivettem a szavaidból, te egy tv-ről (vagy arra feltelepített kodiról) és az azon futtatott kodi tv hangkimenetéről beszélsz, akkor viszont a tv-be beépített hangszínszabályzóval kéne próbát tenni. még a legócskább képcsöves tv-kbe is volt equalizer szabályzó, pl. az én 15 éves Samsung Plano képcsöves tv készülékben is van a távszabályozóval vezérelhető EQ, más kérdés, hogy gyakorlatban szinte alig használható, mert vagy csak a mélyhangokat veszi le/vagy erősíti, vagy csak a magas hangokkal teszi ugyanezt. Közép hangokra szinte nem is szabályoz semmit észrevehetően, ezért nem is használtam, csak éppen kipróbáltam.
-
vargalex
Topikgazda
-
maestro87
őstag
válasz brazos #34356 üzenetére
TV box-on van a Kodi (CoreElec) és a box-on meg pont analóg kimenet nincs.
Tv-n lehetne állítani, de fejhallgató csatlakoztatása esetén letilt minden audio beállítást. Próbáltam, hogy levettem csatlakoztatás előtt a mélyet, magasat meg fel, de semmi különbséget nem vettem észre a hangzásban.[ Szerkesztve ]
-
Zsoly
tag
Ha valamelyik filmhez/sorozathoz rossz borítót , leírást rendel hozzá azt miként tudom a jóra cserélni? Rámegyek az i gombbal az adott könyvtárra, de sehol sem látok ilyen lehetőséget
-
aky01
tag
Sikerült átállítani az M3 Online addont HLS stream-re, így innentől elvileg minden platformon működnie kell a lejátszásnak. Az új verzió már Matrix kompatibilis.
MS repóból frissíthető (v1.1.0). -
Márton
nagyúr
válasz PpenoO #34369 üzenetére
Igen, most reggel is 1.0.9 érhető el. 03.15 dátummal
szerk: leszedtem én is az 1.1.0 zipet:
[kép][ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
cof
veterán
válasz Márton #34370 üzenetére
Már sokszor lett írva szerintem, hogy a repo-n nyomni kell egy frissítés keresést és akkor nem kell zip-ezni.
Milyen LE-t használsz? Kodi 17-en még nem megy az inputstream, arra tippelek mint függőségi hiba, azért nyavajog.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Márton
nagyúr
Ok nekem ez új.
8.2.x
Akkor ezen nem is lehet ez az inputstream?De van mááásik stickem!
Azon CE 9.2.6. ma megnézem ott is.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
-
Zsoly
tag
Újabb kérdés: ugye manuálisan rendbe rakja az ember a borítókat, tartalmakat, de mi van ha újra ráengedek egy médiatár frissítést? Újra kezdhetem elölről vagy nem bántja a módosításokat? Látom ,hogy van médiatár export, de menet közben változhat elérési út, stb.
-
brazos
senior tag
válasz Márton #34376 üzenetére
Nem az MS más, az onlinestream hu-ról érkező jel más, az már decryptálva jön feléd, azért látod a régi, 17-es Kodi-val is.
Az új M3 Online addonhoz kell az imputstream adaptive, és a helper is.
Ráadásul a 18.6 és 18.9-es kodihoz való imputstream adaptíve verziók is eltérnek egymástól, értelemszerűen a 18.9-eshez magasabb verziószámú kell. A 19-es kodi-hoz meg a legújabb verziószámú imputstream adaptive és imputstream helper verzió megléte kell. -
-
-
brazos
senior tag
válasz brazos #34379 üzenetére
Pont ezek miatt nem használom már a Kodi-ban a médiatár funkciót, a filmeket és sorozatokat csak mint fájlokat adom hozzá a Kodihoz, igaz, ekkor nincs képes, borítós filmleírás, de annyi baj legyen, hiszen a külső meghajtón lévő filmeet, sorozatokat -azok leírását- amúgy is ismerem.
De, ha nagyon vágynék egy filmismertetős megjelenítési formára azt inkább a Kodi helyett az önálló formában is működtethető tinyMediaManager [link] programmal végzem el, ebben számomra sokkal könnyebb az adott tartalomhoz való .nfo file szerkesztése, tartalom csere, kibővítés, képek cseréje, filmelőzetes hozzáadása, cseréje a már letöltött előzetes beépítése az .nfo fájlba. És a programból lehet filmet nézni, az oprendszerbe telepített bármelyik filmlejátszó indítható belőle -a program beállításában ez beállítható- így akár a kodi-t elsem kel indítanom film és sorozat nézéséhez. Azt már úgyiscsak a klf. kiegészítók lejátszásához használom újabban. A tinyMediaManager egyetlen hátránya, hogy a futtatásához java szükséges a gépen, mondjuk ez nálam a Linux alatt nem jelent problémát. -
brazos
senior tag
válasz brazos #34381 üzenetére
Ahogy előbb említettem, nálam a kodi-18.9-ben a filmek, sorozatok, mint fájlok vannak csak a Kodi-hoz hozzáadva,
így az egyes filmek-sorozatok-ban csak a film és a trailer fájlok láthatóak, nézhetőek a Kodi-ban, szöveges ismertető, képek nélkül. Továbbá emiatt a Kodi főképernyőjén sincs Film és Sorozat menü sem.
Én így szoktam meg, nekem ez megfelelő. Ha kell az a fránya film-sorozat ismertető szöveg is, az említett tinyMediaManager-ben megtalálom, a programot elindítva pl. így néz ki benne egy sorozat ismertető.
az epizód címe mellett jobbra a körben lévő lejátszó ikonnal indítható el a beállításban megadott, külső videólejátszó program, ez nálam a vlc.
Ez utóbbi talán azért is jó választás, mert a legújabb verzió van fenn belőle a Linuxon, és a szükséges codeckek miatt sem kell izgulni, a vlc-ben ezek már benne vannak. A vlc azért is jó még, mert ebben is -akárcsak a Kodi-ban- ha a film-sorozat epizód hangja netán halk, van mód annak erősítésére is. Én ezzel a módszerrel váltom ki a Kodit a film és sorozatnézésre, ha kell a szöveges ismertető megléte és elolvasása is.
Ha nem kell szöveg, akkor a Kodit indítom, ha meg szöveget is akarok nézni, netán azt még szerkesztgetni is, akkor a tinyMediaManagert indítom el, és ennyi. Természetesen ez asztali gépre értendő megoldás, nem boxokra.(és bocs a nagyméretű képekért)[ Szerkesztve ]
-
brazos
senior tag
válasz vargalex #34383 üzenetére
... Azért kodi alá sem ördögtől való dolog az nfo file szekesztése,...
Nem persze, de ez szokás kérdése, nekem ez az említett megoldás sokkal jobb, egyszerűbb, és kezesebb, mint amit a Kodi kínál. Gyakorlatilag ugyanazokkal a scrapperekkel dolgozik, mint a Kodi, és sokal könnyebb benne az .nfo szerkesztése, ehhez persze a programot meg kell tanulni kezelni, de van hozzá remek tutorial online és offline a Net-en, az sokat segít ebben. Az meg, hogy nem egy, hanem két programot kell indítani, az meg nem nagy megerőltetés, legalább is nekem nem az. A kodi gyakorlatilag már csak a klf kiegészítők lejátszása miatt van még fenn a gépemen.
[ Szerkesztve ]
-
picur10
aktív tag
Frissen megjött az X96 lejátszó, CE feltéve, már csak a forrásokat kellene megfelelően hozzáadnom. Soha nem használtam ilyen eszközt, simán a tv-vel mappák között mászkáltam. Lehet, hogy nem legszerencsésebb az elrendezés, de jelenleg leegyszerűsítve ilyen a nas-on a Filmek mappa tartalma. Van 4 almappa, Filmek, Mesék, Sorozatok, Mesesorozatok. A gondom az, hogy nem egyben szeretném pl. a filmeket kezelni. Vannak almappák, amit nem szeretnék összekeverni a többi filmmel, ilyen pl. a DC vagy Marvel almappa. De azon a mappán belül jó lenne, ha egybe mutatná pl. a Marvel filmeket.
Ha másképp nem megy, akkor esetleg hozzá lehet adni úgy a teljes Filmek mappát, hogy kihagyom ez a pár almappát? Mert akkor gondolom lehetne a főmenübe külön ezeket kiemelni és csak a Dc/Marvel stb. mappát megadni forrásként. Szeretném Filmek mappában tartani ezeket, mert külön még nagyobb káosz lesz
Hasonló gond van egyes mesesorozatoknál is. Lent látszik, hogy témában együtt vannak az "Így neveld a sárkányodat"-nál négy film, és a sorozat 8 évadja. Ott fájlnevek is elég vegyesek (bár mint tartalmazza a S0xExx jelzést), de legalább 4 különböző release.
Általánosságban igaz, hogy lehetőség szerint a letöltéskor kapott filenevet nem szívesen változtatnám meg.
Van ezekre megoldás, vagy teljesen le kell tisztítanom a filmek rendszerét?Köszönöm!
Filmek
- Film1
- Film2
- ...
- DC
- dc 1
- dc 2
- ...
- Marvel
- marvel 1
- marvel 2
Mesék
Sorozatok
Mesesorozatok
- Sorozat 1
- Sorozat 2
- ...
- Anime
- Így neveld a sárkányodat
- Sorozat
- S01
- S02
- ..-
- Film1
- Film2 -
ztsoft
őstag
válasz brazos #34381 üzenetére
Eljátszottam egy kicsit az említett programmal (tinyMediaManager, szintén Linux alatt). Egy kicsit nehézkesnek ítélem meg, mivel a forrás hozzáadásakor nem használja a scrapper-t (legalább is nálam külön kellett kerestetni). Az ingyenes verzió csak a TMDB-t használja, így csak a poszter és a fanart képek kerültek letöltésre (tudom, nem egy nagy összeg a 10 € egy évre).
Nos, én maradok a Kodinál. Nem csak filmek és sorozatok vannak nálam (klippek, zenék is vannak bőséggel). Meg ha jól tudom, a vlc nem képes frekvenciát váltani, így ugrott a kadenciahelyes videó lejátszás.
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
Márton
nagyúr
Olyan képnéző modul létezik Kodi alá, ami a nem 16:9 arányú képeket úgy jeleníti meg, hogy a háttérbe is tesz valamit? (pl. elmosva az eredeti képet). Olyan csúnya így fekete kerettel..
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
melan
senior tag
Most teszteltem UHD filmmel és nem olyan a kép Kodin, mint ha csak közvetlenül a tv-vel nézem. A KODInél a fényerő és a szín kevesebb... azaz nem olyan élénk... de nem találtam olyan beállítást, amivel lehetne változtatni ezen.
-
stega1985
friss újonc
Sziasztok. Megszeretném kérdezni mátrix 19be hogy lehet magyar kiegészítőket feltelepíteni? Android tvre. Amióta lefrissitete magát 17rol azóta sajnos exoshark meg ezek eltűntek
-
interstate76
addikt
válasz stega1985 #34394 üzenetére
Szia!
Nemrég ugyanezen ügyben érdeklődtem itt, abban reménykedve, hogy van mód az Exoshark Kodi Mátrix alá történő installjára, de - egyelőre legalábbis - nincs: amiket látsz a legfrissebb movieshark repóban, azok működnek Kodi 19 alatt.
Kipróbáltam őket (abc-sorrendben haladva), és a sorozatok közül már az elsőben, a dmdamedia nevűben megtaláltam mindent, amire rákerestem.
Filmek esetében szempont volt, hogy hd találatokat is adjon. Itt én az onlinefilmekingyen nevű kiegészítőnél találtam meg a számításaimat.
Futólag próbáltam csak ki a dolgokat, egy ismerősöm kedvéért, de a vége az lett, hogy én is fenthagytam a fent említett, 2 kiegészítőt. Egyetlen dolog hiányzik belőlük: exosharknál lehetett engedélyezni, hogy szinkronizáljon a trakt.tv adatbázisával, így a "Kedvenc sorozatok/Előrehaladás"-menüpontban ott volt az összes, folyamatban lévő sorozatom, azok is, amiket mondjuk 1,5 éve hagytam félbe. Ez a menüpont évek óta ott virított a "Kedvencek" között.
Más: használ valaki trakt és netflix kiegészítőt? Azt meg lehet oldani, hogy a netflixet futtatva is működjön a trakt? Nálam hibátlan, kivéve akkor, ha netflix kiegészítővel nézek valamit - utóbbiakat nem szinkronizálja be a nézettek közé.
-
galaxys80
veterán
Sikerült már valakinek a Szomszédok című sorozatot szkennelnie rendesen?
Nem bírok rájönni, hogy mi lenne itt a megfelelő elnevezés. Valószínűleg az fejezet számozas ami bekavar itt.
Minden részt az első évadhoz tesz. Hiába van S01E01, S02E01 stb elnevezve.
Ez az egy sorozat amibe beletörik a bicskám. -
djfantom
tag
Gondoltam mwgosztok veletek.Adott egy régi hp laptop.Hp nx6110 Pentium m1.7 procival 1256mb 160gb msata ssd ram.Számtalan os-el teszteltem.De mindig az xp-vel működött.Win7-tel nagyon lassú volt.Kodit-nem engedte telepíteni a vga a miatt.Openelec,libenelec felsem mentek.Linuxok alatt sem működött a kodi.Mig kinem probáltam a linux mint egy régebbi verzióját.Meglepepetésre felment a kodi.Az összes alkalmazást tudtam telepíteni.Külső usb tplink wifi antennával megfelelő netsebességgel sd formátumban mindent akadás mentesen tudok nézni.(A gyári beépitett wifikártya elég lassú)
Csak azért osztottam meg ezt a tapasztalatot,hogyha másnak is van ilyen öreg laptopja akkor azon is tud online filmezni kompromissumokkal.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
StreamShark kérdésedet ide tedd fel, miután ezt és ezt elolvastad!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest